mayab wrote: ↑15/11/2024 06:31
konektovan wrote: ↑14/11/2024 22:00
NediM17 wrote: ↑14/11/2024 21:57
Ma sinoc na FTV profesor iz Tuzle drugu pricu prica.
Njegova studija kaze da radnici nemaju problem sa radnom nedjeljom nego slabim primanjima.

Jedina ispravna studija
tako i ja mislim , realno trgovcu koji relativno slabo zaradi , ta neradna nedjelja slabo pomaže...pravi put bi bio prvo bolje plate , a onda i te neradne nedjelje
A kako od poslodavca ne mozes dobiti vecu platu,onda je bolje da od drzave dobijes standardni neradni dan,vikendom.
Svi mi znamo sta bi bilo bolje...ali uvijek kada jednom popravis,drugom odmognes. Evo da radnicima dajemo plate koje zele,onda bi poslodavci kukali,kako njima nista ne ostaje.
I u svemu je tako...
Samo ja ne kontam sto na ovo kukaju ljudi kojih se ovaj zakon i ne dotice...sta tebi smeta sto radnik u trgovini nece raditi nedjeljom ?
Kako to odmaze ljudima koji su svakako imali neradnu nedjelju ili i subotu ?
Ovdje najvise kukaju upravo ti,sto veze sa ovim nemaju.
Jedino eto to,da nece znati gdje da hodaju nedjeljom i da idu sa guza na guz po trznim centrima.
Ja sam radio u trznom centru dugo godina i uvijek su mi bili zanimljivi oni ljudi sto dodju u centar i bukvalno bezveze lutaju tu,idu od radnje do radnje,pricaju sa ljudima,dosadjuju se a ne kupuju nista. I svaki grad i centar ima dobar dio ovih sto im je dosadno i tako dodju da setaju,bleje a nista ne trose. Mene su uvijek znali isppizditi ti takvi,jbga ne mozes ga otjerati a znas da je tu bezveze,gleda,pita,pipka...