Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
Dozer

#2401 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

hAZNADAR wrote: 30/01/2020 00:08 Ona piupiu sto Bosnjake dozivljava samo kroz sliku sarajevske sishahane gdje ima slika Erdogana? E vala i tvoja i njena iskustva mi zvuce iskreno kao kada RS-ovci navrate u Sarajevo i poslije pricaju kako su sve zene zabradjene, u WC-ima nema toalet papira vec samo flasa vode, ne smijes popit javno pivu,....

Ti tvoji Bosnjaci sto se srame svoje predosmanske historije, srame se Kulina bana, ljiljana,.... su ipak samo tvoja projekcija u glavi,.... ustaljeni stereotip koji je nastao u glavama onih koji vjeruju u neke prodaje vjere, izdaje,....

Hajd iskreno - koliko mislis da je takvih Bosnjaka - ono otprilike u procentima? :mrgreen:
Zasto onda ne uzese jos starije istorijsko ime - Bosnjani? Samo mi nemoj tupiti o "jeziku" i sl. jer mi i danas bez ikakvih problema mozemo izgovoriti i jedno i drugo.
A, ako cemo gledati jezik, onda je opet "Bosanac" danas prirodnije od starobosanskih naziva za SVE ljude u Bosni.
Ionako je sve oduvijek ovdje bilo i jeste - bosansko. Od zemlje, preko kraljeva i kraljica, jezika, do danasnje drzave. ;)
CPT

#2402 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Bodkin wrote: 30/01/2020 00:25
hAZNADAR wrote: 29/01/2020 23:38

Mozes li naci ijedan link koji to pokazuje, tekst, video,... da se neki Bosnjak srami historije kraljevine Bosne`
:D Zajebi price sa ljudima okolo. Daj ti njemu link na video.
Ima li tog linka gdje srbi govore o genetskom otpadu kao opravdanju za genocid? Prosipas tu mantru godinama. Sigurno si pogledao video negdje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/muslima ... /090917133

imas tu crtu&pricu kod vecine politicara i vojnom vrhu "VRS"

to pricu mozes i cuti na snimcima iz Srebrenice (na razne nacine btw)
Dozer

#2403 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 00:08 Obično se govore stvari javno šta se govori u kući. Tvoja supruga nije imala razloga reći da ste muslimani osim ako tako ne govorite u kući jer koji bi bio razlog da koristite izraz za narod koji se nije koristio zvanično skoro 30 godina a niste vjernici, bar ti koliko sam do sada upratio.
Ona je tu isla po njihovoj logici - ako smo iza Sarajeva, percepcija je da smo i muslimani, kontas?
Ona se izjasnjava kao Bosnjakinja i muslimanka. Ja sam samo Bosanac, i ateista. Jesmo mi u mijesnaom braku? :lol:
Sta su nam djeca jbt... :D
tvojkomsija

#2404 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by tvojkomsija »

Tako isto i u Banja Luci, ako kazes da si Bosanac, ateista, onda ti oproste to sto si poturceni genetski otpad.. ali ako kazes da si Bosnjak, tek te onda mrze :lol: :lol:
Cim ti cuju ime strpaju te u grupu, mozes ti govorit Bosanac Bosnjak Bosnjanin ateista ovo ono. Ime je ime. Njima ne treba vise da te (ne) vole.
Uvijek je tako bilo, i bit ce.. a u nasem narodu ima previse ljudi koji su pali pod tu propagandu o poturicama pa ih pucaju kompleksi da se ni izjasnit ne zele. To su oni liberalni, ali im skoci pritisak kad kazes selam alejk :lol:
Last edited by tvojkomsija on 30/01/2020 00:37, edited 1 time in total.
Dozer

#2405 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 00:13 Naravno, Mujo Bošnjak, Suljo Srbin, Haso Hrvat i Fata Ostali
Zasto mislis da ovo ne postoji?
Mujo Bosnjak (iz BiH), Suljo Srbijanac (iz SRB), Haso Hrvat (iz HR), Fata ostali (odakle god da je, ne izjasnjava se etnicki). Bilo ko od njih se sutra moze izjasniti i kao bilo sta drugo, zar ne? Pa ce Fata postati Srpkinja, Haso pravoslavac, Mujo Hrvat... Ko im to moze zabraniti?
Dozer

#2406 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

tvojkomsija wrote: 30/01/2020 00:35 Tako isto i u Banja Luci, ako kazes da si Bosanac, ateista, onda ti oproste to sto si poturceni genetski otpad.. ali ako kazes da si Bosnjak, tek te onda mrze :lol: :lol:
Cim ti cuju ime strpaju te u grupu, mozes ti govorit Bosanac Bosnjak Bosnjanin ateista ovo ono. Ime je ime. Njima ne treba vise da te (ne) vole.
To je tako kod ove danasnje balavurdije. Ali, gle cuda, isto je kod sve balavurdije, na sve strane.
piupiu

#2407 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

Dozer wrote: 30/01/2020 00:31
Hank Paldum wrote: 30/01/2020 00:08 Obično se govore stvari javno šta se govori u kući. Tvoja supruga nije imala razloga reći da ste muslimani osim ako tako ne govorite u kući jer koji bi bio razlog da koristite izraz za narod koji se nije koristio zvanično skoro 30 godina a niste vjernici, bar ti koliko sam do sada upratio.
Ona je tu isla po njihovoj logici - ako smo iza Sarajeva, percepcija je da smo i muslimani, kontas?
Ona se izjasnjava kao Bosnjakinja i muslimanka. Ja sam samo Bosanac, i ateista. Jesmo mi u mijesnaom braku? :lol:
Djeca članova 'mističnih masonskih krugova', kako napisa Duraković nekad davno. :mrgreen:
tvojkomsija

#2408 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by tvojkomsija »

Ne kod balavurdije, nego kod sviju. Eno jucer na BN stranici, neki momak sasvim korektan komentar ostavio o politici, dolje odgovor odmah ide "sta ce nama musliman govorit kako mi da radimo". Tako je u 90% slucajeva.. popis je jedno, stvarnost je drugo.

Samo ne treba bit iskompleksiran i saginjat se pred drugima, to je najjadnije, pogotovo mi da to radimo, kao jedan od najmiroljubivih naroda Balkana. Da se gleda ko je sta radio kroz historiju, trebalo bi neugodnije bit reci da si Srbin..ali jbg

Ovu temu treba preimenovat u Etno-nacional-vjerske nedoumice iskompleksiranih Bosnjaka.. samo kod nas je to i prisutno, ne vidim da se komsije libe rec ko su i sta su.
CPT

#2409 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 30/01/2020 00:36
Hank Paldum wrote: 30/01/2020 00:13 Naravno, Mujo Bošnjak, Suljo Srbin, Haso Hrvat i Fata Ostali
Mujo Bosnjak (iz BiH), Suljo Srbijanac (iz SRB), Haso Hrvat (iz HR), Fata ostali (odakle god da je, ne izjasnjava se etnicki). Bilo ko od njih se sutra moze izjasniti i kao bilo sta drugo, zar ne? Pa ce Fata postati Srpkinja, Haso pravoslavac, Mujo Hrvat... Ko im to moze zabraniti?
Za pocetak, pop.
I ne moze Fata postati Srpkinja. Moze postati Srbijanka ili pravoslavka. Nikad tebi te stvari nece biti jasne.
tvojkomsija

#2410 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by tvojkomsija »

CPT wrote: 30/01/2020 00:46
Za pocetak, pop.
I ne moze Fata postati Srpkinja. Moze postati Srbijanka ili pravoslavka. Nikad tebi te stvari nece biti jasne.
Hvala Bogu da je ovakvih likova masa samo na forumu. Uzivo ih nema ni 1%, da zbunjuju narod kao ovdje.
Mislim da je njih popis 2013. zabolio vise nego Srbe i Hrvate :-D
Bodkin

#2411 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bodkin »

Za pocetak, pop.
:mrgreen: Sta je fata kad dobije austrijski pasos? Austrijanka ne moze biti. Pretpostavljam austrorijanka?
CPT

#2412 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Bodkin wrote: 30/01/2020 00:50
Za pocetak, pop.
:mrgreen: Sta je fata kad dobije austrijski pasos? Austrijanka ne moze biti. Pretpostavljam austrorijanka?
Drzavljanin Austrije. Emir.... tj. Nemanje pokusava vec nekolika decenija postati Srbin pa nesto ne pali... Dzaba srbovanje u 16. Kad stane nekome na zulj, odma se sjete' ciji je. :lol: pa se cuje "Emire Turcine ..."
Hank Paldum

#2413 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

Baš su o tome bili vicevi, kako da ne. Znas i sam da je glupost šta pišeš
John Cleese

#2414 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by John Cleese »

hAZNADAR wrote: 29/01/2020 13:53 Bosnjaci u njihovom tumacenju nisu u rangu ljudi. Hiljade pobijenih nemaju istu tezinu kao stradanje nekog - plemenitijeg.
Ko god tako razmislja o drugim ljudima, sam nije covjek.

Srecom, nikog bitnog nije briga za imbecilna "tumacenja" i konstrukcije, cinjenice su utvrdjene i vrlo su jasne - pocinjeno je masovno ubistvo, ljude su ubili zbog etnicke pripadnosti u namjeri da fizicki uniste njihovu etnicku grupu na toj teritoriji, a to se zove genocid.

A imbecili su, kolektivno, pribavili sebi na neodredjeno vrijeme ulogu zatucanih negativaca u trecerazrednim holivudskim akcionim filmovima.
John Cleese

#2415 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by John Cleese »

neko wrote: 30/01/2020 00:13 Naravno, Mujo Bošnjak, Suljo Srbin, Haso Hrvat i Fata Ostali
Izbor likova u vicu je, izmedju ostalog i odraz sredine u kojoj je vic nastao.

Pa tako postoje vicevi o Štefu i Bari, o Lali i Sosi, o Ivici, o Perici, o pederima, o Eri (Uzicaninu), o skrtim Pirocancima, o Zemuncima, o Ciganima, o kvarnim popovima, hodzama, fratrima, necasnim casnim sestrama, biblijskim likovima, licnostima iz davne ili novije povijesti, o lijenim ili o castoljubivim Crnogorcima, o Bobiju i Rudiju, o plavusama, o glupim policajcima, o Hercegovcima, o Dalmatincima, o Slovencima, o Makedoncima, o Madjarima...

Dobar vic se oslanja, prije svega, na komicnu stranu mentaliteta i na uvjerljivost i sugestivnost onoga koji prica - ako se to ne potrefi, ne valja.
(Ne zna svako ispricat vic kako treba. Postoje cak i vicevi o tome.)
Vicevi o Sulji, Muji i Fati su, koliko se sjecam, bili tipicno sarajevski, a ostali su ih samo prepricavali ili pricali (uglavnom lose) viceve o Husi i Hasi.

Meni su, ipak, uvijek najsmjesnije bile dobro ispricane anegdote.
To cesto prevazilazi i najsmjeliju imaginaciju :D
piupiu

#2416 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

@John Cleese Meni je vic o "Muji i Hasi" znak da vic nije nastao ovdje. :D
John Cleese

#2417 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by John Cleese »

piupiu wrote: 30/01/2020 02:38 @John Cleese Meni je vic o "Muji i Hasi" znak da vic nije nastao ovdje. :D
Da i to - Mujo i Haso, a pogotovo HasA i HusA, srbijanski los vic, ma iz aviona se vidi :D
oaza85

#2418 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

Dozer wrote: 30/01/2020 00:31
Bosnjaci.
Kako mama kaze. :-D
Novi_Nick

#2419 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Novi_Nick »

Bodkin wrote: 30/01/2020 00:50
Za pocetak, pop.
Zavisi kako gledas, Fata je i dalje genetski Bosankabosnjakinja a ekonomski i politicki austrijanka :D
hAZNADAR

#2420 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

John Cleese wrote: 30/01/2020 01:16
hAZNADAR wrote: 29/01/2020 13:53 Bosnjaci u njihovom tumacenju nisu u rangu ljudi. Hiljade pobijenih nemaju istu tezinu kao stradanje nekog - plemenitijeg.

Srecom, nikog bitnog nije briga za imbecilna "tumacenja" i konstrukcije, cinjenice su utvrdjene i vrlo su jasne - pocinjeno je masovno ubistvo, ljude su ubili zbog etnicke pripadnosti u namjeri da fizicki uniste njihovu etnicku grupu na toj teritoriji, a to se zove genocid.

A imbecili su, kolektivno, pribavili sebi na neodredjeno vrijeme ulogu zatucanih negativaca u trecerazrednim holivudskim akcionim filmovima.
Pa genocid je lakse izvesti masovno i sa ucescem obicnih ljudi ako postoji ideologija koja tome daje sveti cin.

Mogli su i Hrvati, Albanci,... tako proci u mnogo gradova pod srskom cizmom - pa nisu. Dozivjeli su i oni zlocine - ali ne kao Bosnjaci.

U srpskom nacionalizmu svaki neprijatelj zauzima posebno mjesto. Pa tako i Bosnjaci koji su jedini bivsi Srbi, potomci otpadnika, genetski otpad, .... jedini koji nemaju nista svoje - koji su bez svoje nacije, jezika, kulture, historije,....

Od Prijedora do Videgrada - zlocin je bio masovan, sa ucescem mnogo ljudi.... i poslije zlocina je jos mnogo vise ljudi zivjelo sa tim kao pored Tomasice. Bez ikakvih problema. Hrvate koji im mnogo vise zla ucinise od NDH do Oluje oper vise postuju od Bosnjaka kojima zabranjuju i jezik a zovu turcima sa akcentom na U.

Zar nije visegradski krvnik Lukic sam priznao da mu je Andric bio inspiracija? Kada spojis andricevski prikaz islama kao stranog tijela, njegoseve svete rjeci o poturima, odzama kako ricu i kako ih treba popaliti, i akademski ton u historiografiji gdje su to potomci otpadnika iz interesa, akademski ton kako takvi nemaju nista svoje, nikakav atribut sto narod cini narodom,.... onda je genocid lakse sprovesti i lakse zivjeti sa tim.

Nije zlocinac svako ko Bosnjake tako posmatra - ali nije ni normalan.
hAZNADAR

#2421 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 30/01/2020 00:28
hAZNADAR wrote: 30/01/2020 00:08 Ona piupiu sto Bosnjake dozivljava samo kroz sliku sarajevske sishahane gdje ima slika Erdogana? E vala i tvoja i njena iskustva mi zvuce iskreno kao kada RS-ovci navrate u Sarajevo i poslije pricaju kako su sve zene zabradjene, u WC-ima nema toalet papira vec samo flasa vode, ne smijes popit javno pivu,....

Ti tvoji Bosnjaci sto se srame svoje predosmanske historije, srame se Kulina bana, ljiljana,.... su ipak samo tvoja projekcija u glavi,.... ustaljeni stereotip koji je nastao u glavama onih koji vjeruju u neke prodaje vjere, izdaje,....

Hajd iskreno - koliko mislis da je takvih Bosnjaka - ono otprilike u procentima? :mrgreen:
Zasto onda ne uzese jos starije istorijsko ime - Bosnjani? Samo mi nemoj tupiti o "jeziku" i sl. jer mi i danas bez ikakvih problema mozemo izgovoriti i jedno i drugo.
A, ako cemo gledati jezik, onda je opet "Bosanac" danas prirodnije od starobosanskih naziva za SVE ljude u Bosni.
Ionako je sve oduvijek ovdje bilo i jeste - bosansko. Od zemlje, preko kraljeva i kraljica, jezika, do danasnje drzave. ;)
Zato sto je fonetski Bosnjak prilagodjeniji danasnoj govornoj formi. I zato sto ne pate od predrasuda prema Islamu pa da maksuz biraju nesto sto ne vuce na to. Iako Bosnjak nije proizvod islama ili turskog jezika,...

Bosanac nije ni izbrisan niti gurnut u stranu - to je prisutno ali ima jedno drugo znacenje.

U svakom slucaju nije fgr tapija. Sva se prica kod tebe i slicnih svodi na odredjenu cenzuru gdje se nastoji izbjeci sve sto ima ikakve veze sa islamom - bolje receno sve sto ti mislis da ima veze sa islamom. Bosnjastvo ne znaci maksuzile slaviti samo osmanlije, Islam, ... vec opcenito cijelu historiju i svu kulturnu bastinu. Al ekstremisti ne mogu to shvatiti vec sve sto nije njihova krajnost - kontaju kao dijamatralnu drugu.

Ne zaboravi da je uporedom sa vracanjem Bosnjaka u upotrebu - dosao i ljiljan, i slava drzavnopravne tradicije Bosne. Najveci dio knjiga, publikacije u slavu te drzavnopravne tradicije i kulturne bastine stare Bosne su u novom vremenu pisali Bosnjaci .
Koji ste vi bolesnici da birate samo ono sto nema veze sa islamom - ili bolje receno ono sto vi mislite da ima veze.

Normalni ljudi od toga ne pate.
CPT

#2422 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

hAZNADAR wrote: 30/01/2020 07:12
John Cleese wrote: 30/01/2020 01:16

Pa genocid je lakse izvesti masovno i sa ucescem obicnih ljudi ako postoji ideologija koja tome daje sveti cin.

Mogli su i Hrvati, Albanci,... tako proci u mnogo gradova pod srskom cizmom - pa nisu. Dozivjeli su i oni zlocine - ali ne kao Bosnjaci.

U srpskom nacionalizmu svaki neprijatelj zauzima posebno mjesto. Pa tako i Bosnjaci koji su jedini bivsi Srbi, potomci otpadnika, genetski otpad, .... jedini koji nemaju nista svoje - koji su bez svoje nacije, jezika, kulture, historije,....

Od Prijedora do Videgrada - zlocin je bio masovan, sa ucescem mnogo ljudi.... i poslije zlocina je jos mnogo vise ljudi zivjelo sa tim kao pored Tomasice. Bez ikakvih problema. Hrvate koji im mnogo vise zla ucinise od NDH do Oluje oper vise postuju od Bosnjaka kojima zabranjuju i jezik a zovu turcima sa akcentom na U.

Zar nije visegradski krvnik Lukic sam priznao da mu je Andric bio inspiracija? Kada spojis andricevski prikaz islama kao stranog tijela, njegoseve svete rjeci o poturima, odzama kako ricu i kako ih treba popaliti, i akademski ton u historiografiji gdje su to potomci otpadnika iz interesa, akademski ton kako takvi nemaju nista svoje, nikakav atribut sto narod cini narodom,.... onda je genocid lakse sprovesti i lakse zivjeti sa tim.

Nije zlocinac svako ko Bosnjake tako posmatra - ali nije ni normalan.
U vanrednom borbenom izveštaju upućenom komandi Drinskog korpusa 18. jula 1995. godine komandant Zvorničke brigade Vinko Pandurević, pored ostalog, navodi da je opština Zvornik u poslednjih desetak dana "zatrpana srebreničkim Turcima". Njemu je, kako je napisano, "neshvatljivo da je neko doveo 3.000 vojno sposobnih Turaka i rasporedio ih u škole na teritoriji opštine".

Svaki zlocinac je u Haagu svoju pricu pocne sa Turcima i ko je donio Islam, sta su bili prije ili poslije. Tako je zrtva automatski vrijedi manje od "prave zrtve". Svaki svjedok vise nije pravi svjedok... Vec je jedan od njih... Vidim da je ta prica postala popularna i izvan sudnica.

Manojlo Milovanovic nikad nije mogao izgovoriti Bosnjaci.
MarlboroGold

#2423 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MarlboroGold »

Svaki treći ili četvrti otprilike po mojim ličnim iskustvima kad se pričalo o tome. To nije zanemariva brojka - dakle govorim o onima koji poznaju historiju BiH... još kad se dodaju oni nepismeni koji nemaju blage veze onda je to još veći postotak. Na spomen Tvrtka jednom prilikom poznaniku na kafi imam osjećaj da su mu se sve dlake digle... nije dugo trebalo da mi kaže jebo te on. Lik Bošnjak 1/1. Ja ptičici vjerujem... isto kao što vjerujem i vama kad kažete da i dalje postoje monstrumi u Hercegovini i RS-u, jer ta FGR koju uporno spominješ nije ni glupa niti naivna. Treba biti realan da i kod Bošnjaka postoje bolidi koje spomenuh, ali i još veći i gori od ovih za koje historija BiH počinje dolaskom osmanlija.

Kod mene ne postoje islamofobija i bošnjakofobija... ja sam redovno prijavljivao postove na PF Religija koji su sadržavali islamofobiju, a to ti Bloo može potvrditi.
Last edited by MarlboroGold on 30/01/2020 07:45, edited 4 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#2424 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

John Cleese wrote: 30/01/2020 02:19
neko wrote: 30/01/2020 00:13 Naravno, Mujo Bošnjak, Suljo Srbin, Haso Hrvat i Fata Ostali
Izbor likova u vicu je, izmedju ostalog i odraz sredine u kojoj je vic nastao.

Pa tako postoje vicevi o Štefu i Bari, o Lali i Sosi, o Ivici, o Perici, o pederima, o Eri (Uzicaninu), o skrtim Pirocancima, o Zemuncima, o Ciganima, o kvarnim popovima, hodzama, fratrima, necasnim casnim sestrama, biblijskim likovima, licnostima iz davne ili novije povijesti, o lijenim ili o castoljubivim Crnogorcima, o Bobiju i Rudiju, o plavusama, o glupim policajcima, o Hercegovcima, o Dalmatincima, o Slovencima, o Makedoncima, o Madjarima...

Dobar vic se oslanja, prije svega, na komicnu stranu mentaliteta i na uvjerljivost i sugestivnost onoga koji prica - ako se to ne potrefi, ne valja.
(Ne zna svako ispricat vic kako treba. Postoje cak i vicevi o tome.)
Vicevi o Sulji, Muji i Fati su, koliko se sjecam, bili tipicno sarajevski, a ostali su ih samo prepricavali ili pricali (uglavnom lose) viceve o Husi i Hasi.

Meni su, ipak, uvijek najsmjesnije bile dobro ispricane anegdote.
To cesto prevazilazi i najsmjeliju imaginaciju :D
A tek vicevi o Bračanima :D na tragu viceva o Fočacima
piupiu

#2425 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

hAZNADAR wrote: 30/01/2020 00:08 Ona piupiu sto Bosnjake dozivljava samo kroz sliku sarajevske sishahane gdje ima slika Erdogana? E vala i tvoja i njena iskustva mi zvuce iskreno kao kada RS-ovci navrate u Sarajevo
Image

:run:
Locked