Haj sta ces, tako se vazda ljudima omakne pa priznaju sto inace ne biHAVANA wrote:Kuku ja napiso da mi se isplatilo.Nisam ni vidio ovo za guzove.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
detroit-mercy
#2401 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
detroit-mercy
#2402 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma prvo da cujem tvoja iskustva pa cu vidjet onda sta samLajavikrelac wrote:Šta si ti? Transmiter ili resiver kad te zanima![]()
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2403 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ja u djepu vazda nosim kutijicu vazelina da malo podmazem kad se gazdi digne kurac ... manje boli
- mirsek
#2404 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Segrt koji je meni krecio stan rekao je da ga gazda placa 4 KM sat. Inace, njih dvojica su mi okrecili stan od 50 kvadrata sa gold jupolom za 2 dana za 400 KM .kloniran wrote:Pa to, al ovdje ljudi pricaju da obicni majstor ide preko 2 milje hladno, ne govorimo o tzv. project managerima ili ti ga brigadirima i poslovođama.melac wrote: Posto sam u toj bransi i radio sam sa svim nabrojanim firmama, mogu reci da ima ljudi tj. majstora koji zarade preko 2000 milje neto, no to su najbolji od najboljih, ali nikada kao majstori vec kao brigadiri ili voditelji posla, koji preuzmu odgovornost i vode par desetina ljudi na gradilistu i na neki naci odgovaraju za posao.
Poznajem covjeka koji vodi poslove na izgradnji u Tibri koni jesecno zaradi i 5000KM, ali to je jedan covjek koji vodi 40tak majstora i pomocnih radnika. Ali on je bas gonic litiga lider po novom.
Recimo u Interclimi radi covjek koji vodi ekipu majstora, brigadir, koji samo rjesenja ima i koji se ne boji najteze zadatke preuzeti na sebe, zaradi preko 2000 milje mjesecno bez problema. No to su zaista rijetki primjer.
Solidan majstor s preko 5-10 godina iskustva zaradi oko 5-8 KM za radni sat. Sad koliko ih ima toliko mnozi, nije neka pljacka.
Da plaćaju toliko ne bi im svako malo neko odlazio, bas iz te interclime i svih slicnih firmi.
Al ovdje dok skontaju kako zadržati radnika samo će uhljebi u državnoj službi ostati.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2405 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
japin_mutapi wrote:ja u djepu vazda nosim kutijicu vazelina da malo podmazem kad se gazdi digne kurac ... manje boli
Eto vas braca Karamazovidetroit-mercy wrote: Haj sta ces, tako se vazda ljudima omakne pa priznaju sto inace ne bi .
-
Hendrix
#2406 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Iz ove rasprave ja skontah da je buducnost Bosne scenario gdje uhljebi uzivaju i rade kancelarijske poslove a svi ostali su neki vid majstora da uzimaju lovu od uhljeba jel.
Prevrni, obrni, doruckuj apaurine, nauci, odvadi, dodaj..puno je tu nesigurnosti Havana, neko jednostavno hoce da radi posao od 8 do 4 i prst u uho, i to ne znaci da nece da radi jbg. Zasto neki posten majstor ne bi radio u fabrici normalan posao umjesto da se zajebaje privatno? Pa ja imam rodjaka koji je prije rata bio superstar metalostrugarstva u svojoj mahali...znaci sinonim...lik je otiso u Njemacku, a gde drugo jel, i radi u Mercedesu vec 25 godina i je pada mu na pamet da on nesto struze u magazi svojoj, ima normalan posao.
Jednostavno ne mozemo svi biti avanturisti i riskirati posudjivati milje tamo vamo...tebi je proslo a ja ih znam desetine koje ljudi ganjaju za te posudjene milje...samo im trebalo da krene biznis, i ne krenu jbg.
Prevrni, obrni, doruckuj apaurine, nauci, odvadi, dodaj..puno je tu nesigurnosti Havana, neko jednostavno hoce da radi posao od 8 do 4 i prst u uho, i to ne znaci da nece da radi jbg. Zasto neki posten majstor ne bi radio u fabrici normalan posao umjesto da se zajebaje privatno? Pa ja imam rodjaka koji je prije rata bio superstar metalostrugarstva u svojoj mahali...znaci sinonim...lik je otiso u Njemacku, a gde drugo jel, i radi u Mercedesu vec 25 godina i je pada mu na pamet da on nesto struze u magazi svojoj, ima normalan posao.
Jednostavno ne mozemo svi biti avanturisti i riskirati posudjivati milje tamo vamo...tebi je proslo a ja ih znam desetine koje ljudi ganjaju za te posudjene milje...samo im trebalo da krene biznis, i ne krenu jbg.
-
detroit-mercy
#2407 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Samo sto ni uhljeba nema toliko da placaju sve te majstore.Hendrix wrote:Iz ove rasprave ja skontah da je buducnost Bosne scenario gdje uhljebi uzivaju i rade kancelarijske poslove a svi ostali su neki vid majstora da uzimaju lovu od uhljeba jel.
Problem je kupovna moc stanovnistva, ko ce platiti sve te majstore sto zarade prosjecnu bh platu za dva-tri dana
- studiorum_tuzlaensis
#2408 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Upravo sam dodao još jedan razlog da se napusti ova gubernija u Dnevniku razloga.
Kantonalni sud u Sarajevu održat će 26. decembra ročište na kojem bi vijeće trebalo odlučiti da li će Aliju Delimustafića pustiti iz pritvora u kojem se nalazi od 14. aprila 2017. godine.
Početak glavnog pretresa u ovom predmetu odgođen je osam puta iz različitih razloga i probijen je zakonski rok prema kojem suđenje treba početi najkasnije 60 dana od izjašnjenja o krivnji.
Riječ je o najkompleksnijem predmetu u kojem je optuženo 38 osoba i osam firmi. Problem je krenuo u samom početku, upravo zbog velikog broja osoba, jer su se iz ročišta u ročište neki ljudi razboljeli, imali povrede ili se nisu pojavljivali iz nekih drugih razloga. Svako otkazano ročište građane je koštalo minimalno 30.000 KM.
- kloniran
#2409 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa eto to je neka konkretna informacijamirsek wrote:Segrt koji je meni krecio stan rekao je da ga gazda placa 4 KM sat. Inace, njih dvojica su mi okrecili stan od 50 kvadrata sa gold jupolom za 2 dana za 400 KM .kloniran wrote:Pa to, al ovdje ljudi pricaju da obicni majstor ide preko 2 milje hladno, ne govorimo o tzv. project managerima ili ti ga brigadirima i poslovođama.melac wrote: Posto sam u toj bransi i radio sam sa svim nabrojanim firmama, mogu reci da ima ljudi tj. majstora koji zarade preko 2000 milje neto, no to su najbolji od najboljih, ali nikada kao majstori vec kao brigadiri ili voditelji posla, koji preuzmu odgovornost i vode par desetina ljudi na gradilistu i na neki naci odgovaraju za posao.
Poznajem covjeka koji vodi poslove na izgradnji u Tibri koni jesecno zaradi i 5000KM, ali to je jedan covjek koji vodi 40tak majstora i pomocnih radnika. Ali on je bas gonic litiga lider po novom.
Recimo u Interclimi radi covjek koji vodi ekipu majstora, brigadir, koji samo rjesenja ima i koji se ne boji najteze zadatke preuzeti na sebe, zaradi preko 2000 milje mjesecno bez problema. No to su zaista rijetki primjer.
Solidan majstor s preko 5-10 godina iskustva zaradi oko 5-8 KM za radni sat. Sad koliko ih ima toliko mnozi, nije neka pljacka.
Da plaćaju toliko ne bi im svako malo neko odlazio, bas iz te interclime i svih slicnih firmi.
Al ovdje dok skontaju kako zadržati radnika samo će uhljebi u državnoj službi ostati.
da placa sebi osiguranje bilo bi nekih 40 % manje od cifri ispod
4x174h mjesečno =696 -8 sati radno vrijeme
ili 4*220h=880 -10 sati radno vrijeme
ili 4*264h=1056 -12 sati radno vrijeme
vikendi otprilike da budu slobodni
a zimi je ionako tesko raditi na građevini duže od 8 sati
- HAVANA
#2410 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja ne znam sta vam znace ta nabrajanja...Raznih situacija ima.I meni je moj majstor sam okrecio stan od 96 m2 za 5 dana i obojio 6 vrata za 850 km a odma iza toga radio brvnaru na poslu rigipsom i postavio laminat 700 km ruku.Taj posao za 6 dana.Danas dadoh mehanicaru 170 km za ruke,samo danasnji dan sto je radio.A nisam bio jedini na toj dizalici.Ima ih 4. I 4 radnika.1400 im plata .U prosjeku dizalica da dnevno od 120 do 250 ruku.4 radnika i on.Kirija 1100.Pa racunaj...Rashod,prihod,svi prijavljeni ...Halal mu svaki dinar.Dabogda ih jos 6 postavio.Jos sto se nabere od rabata na dijelove...Bude i zeljeza par stoja za otpada ...Nakupi se ko zna sta i kako....
- vjesticanametli
#2411 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
daj broj segrta ako valja na pp stan 55 kvadrata krecenje na mojmilu...hvalamirsek wrote:Segrt koji je meni krecio stan rekao je da ga gazda placa 4 KM sat. Inace, njih dvojica su mi okrecili stan od 50 kvadrata sa gold jupolom za 2 dana za 400 KM .kloniran wrote:Pa to, al ovdje ljudi pricaju da obicni majstor ide preko 2 milje hladno, ne govorimo o tzv. project managerima ili ti ga brigadirima i poslovođama.melac wrote: Posto sam u toj bransi i radio sam sa svim nabrojanim firmama, mogu reci da ima ljudi tj. majstora koji zarade preko 2000 milje neto, no to su najbolji od najboljih, ali nikada kao majstori vec kao brigadiri ili voditelji posla, koji preuzmu odgovornost i vode par desetina ljudi na gradilistu i na neki naci odgovaraju za posao.
- HAVANA
#2412 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ih,a sto mene ne pitas,moj ti skup? 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2413 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel fkt tako skupo i tesko uzeti macak i oplesti po zidu
- HAVANA
#2414 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije.Znam ja i okrecit,i oko vode,struje...svega pomalo,jer me interesuje, ali ne znam.Nije to moj posao.Na svom cu zaraditi i za sebe i za placanje majstora.Neka svako radi svoj posao,i zaradi.mk ultra wrote:Jel fkt tako skupo i tesko uzeti macak i oplesti po zidu
- vjesticanametli
#2415 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nisam vidila baHAVANA wrote:Ih,a sto mene ne pitas,moj ti skup?
@ultra ne znam ja krecit probala 1 i nikad vise...okrecila sebe
- HAVANA
#2416 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
+38762840513 Eko.I rigips radi odlicno.vjesticanametli wrote:nisam vidila baHAVANA wrote:Ih,a sto mene ne pitas,moj ti skup?haj salji broj samo da ne fuseri pliz
al krecenje u martu
@ultra ne znam ja krecit probala 1 i nikad vise...okrecila sebe
- vjesticanametli
#2417 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fala
poslacu poruku
-
radostan dan
#2418 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne valja ti to...japin_mutapi wrote:ja u djepu vazda nosim kutijicu vazelina da malo podmazem kad se gazdi digne kurac ... manje boli
-
Benjo34
#2419 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imam pitanje u vezi ove vijesti o usvajanju zakona u Njemačkoj, na osnovu čega su naši mediji izvukli zaključak da isti važi od 2020?? Mnogi ljudi koji su tamo mi kažu da zapravo važi od sljedeće godine tj nakon ratifikacije, ni njemački mediji nigdje ne spominju 2020.
- vjesticanametli
#2420 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ne citaj nase ....od 2019 ba
-
Benjo34
#2421 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hvala, jer imam nekih planovavjesticanametli wrote:Ma ne citaj nase ....od 2019 ba
- Bluemore
#2422 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako ti sta znaci njemacki medijiBenjo34 wrote:Imam pitanje u vezi ove vijesti o usvajanju zakona u Njemačkoj, na osnovu čega su naši mediji izvukli zaključak da isti važi od 2020?? Mnogi ljudi koji su tamo mi kažu da zapravo važi od sljedeće godine tj nakon ratifikacije, ni njemački mediji nigdje ne spominju 2020.
Nach Inkrafttreten des Gesetzes im Jahr 2020
Navode primjenu od 2020
Do tada vaze postojece olaksice za Balkan
-
mali jomu
#2423 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
od 2020 primjena za cijeli svijet, balkan ne spada u to, balkanci mogu odmah 
-
zrakomlat
#2424 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
100 %. I neka to bude jedan, eventualno dva posla tj djelatnosti, srodne, ne različite. Najjači su mi oni majstori za sve. On kreči, postavlja laminat, zida, šaluje, plete pape, mota sarme, šiša ovce, montira namještaj, popravlja kišobrane.HAVANA wrote: Nije.Znam ja i okrecit,i oko vode,struje...svega pomalo,jer me interesuje, ali ne znam.Nije to moj posao.Na svom cu zaraditi i za sebe i za placanje majstora.Neka svako radi svoj posao,i zaradi.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2425 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako je tako trazi projekat kad ti majstor izvodi vodu, struju, građevinu itdzrakomlat wrote:100 %. I neka to bude jedan, eventualno dva posla tj djelatnosti, srodne, ne različite. Najjači su mi oni majstori za sve. On kreči, postavlja laminat, zida, šaluje, plete pape, mota sarme, šiša ovce, montira namještaj, popravlja kišobrane.HAVANA wrote: Nije.Znam ja i okrecit,i oko vode,struje...svega pomalo,jer me interesuje, ali ne znam.Nije to moj posao.Na svom cu zaraditi i za sebe i za placanje majstora.Neka svako radi svoj posao,i zaradi.