Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

Banksy

#2401 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Banksy »

"Mi se ne bojimo prelazaka. Znamo da Fikret Prevljak i drugi ljudi idu kod zastupnika i pokušavaju da se bave političkom korupcijom teškom stotinama hiljada KM. Mi pravimo dosje i sve ćemo prijaviti nadležnim organima. Te ljude potrebno je procesuirati, jer je riječ o teškom kriminalu. Pitanje je odakle nekome stotine hiljada KM u kešu, ko je dao taj novac, odakle u njihovim rukama i s kojim pravom to nudi zastupnicima za napuštanje pojedinih političkih stranaka", rekao je Radončić.
Baš da vidimo i to.
Banksy

#2402 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
malakh wrote:ali drago mi je što se dosta raspravlja o ovoj temi, jer je tzv ljevičarstvo mnogih palo u vodu. :thumbup:
:thumbup:
:thumbup:
Haris.ba

#2403 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Haris.ba »

Banksy wrote:

"Mi se ne bojimo prelazaka. Znamo da Fikret Prevljak i drugi ljudi idu kod zastupnika i pokušavaju da se bave političkom korupcijom teškom stotinama hiljada KM. Mi pravimo dosje i sve ćemo prijaviti nadležnim organima. Te ljude potrebno je procesuirati, jer je riječ o teškom kriminalu. Pitanje je odakle nekome stotine hiljada KM u kešu, ko je dao taj novac, odakle u njihovim rukama i s kojim pravom to nudi zastupnicima za napuštanje pojedinih političkih stranaka", rekao je Radončić.
Baš da vidimo i to.
Isto ko Vučić što je objavio dokaze o miješanju u izbore u BiH. :D
Nero Histrion

#2404 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

Banksy wrote:
Chmoljo wrote: e, ali stvarno tako jeste.

nijedan istinski potez ne bi bio lišen spinova kako je NS četnička, kako je to što se radi zakuhano u Beogradu, kako napadaju Bošnjake, kako ruše BiH...

sa Kiflom im je taj adut izbijen iz ruku. poziciju premijera i federalnog i kantonalnog (pogotovo sarajeva), mora obnašati neko ko ima takav bekgraund da se jadni spinovi malih fašistoida mogu teže primiti.

npr. za uvođenje reda u GRAS-u nije dovoljno htjeti i znati. MORALA bi se imati široka podrška javnosti da se otpusti nekoliko stotina ljudi. ako se spinuje o nekakavim protokolima sionskih mudraca, sve će to ići traljavo, uz ogromne proteste, blokade, zastoje... gdje bi SDA slavodobitno umarširala kao spasitelj.

zato, Kifla.
Tačno.
Nisam ljubitelj Kifle, bivsi sda kadar, izvukao maksimum sto se moglo iz zelenih, sad malo s crvenkastima i plavkastima flertuje, ali ako bude Marjanovic izabran onda ce Stav and company nastavit pjenit o cetnickoj zavjeri, izmislit ce da co'jk drzi rezrevnu kokardu u ormaru, da je izvana po-cetnik, iznutra ustasa i tako dalje. Zato mozda ipak Kifla, podgrijana, bi bila bolja, nazalost. Samo nek idu ovi zelen-asi, nek o'lade malo i narodu sjasu s ledja.
cyprus

#2405 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by cyprus »

Image

Postavit nekog iz NS-a za premijera je u ovom momentu ništa drugo nego izlaganje vjetrometini brisanog prostora i davanje prilike za iživljavanje medijskoj artiljeriji SDA bagre...

Zato i ja kažem - Konaković :thumbup:
Styling

#2406 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Styling »

cyprus wrote:Image

Postavit nekog iz NS-a za premijera je u ovom momentu ništa drugo nego izlaganje vjetrometini brisanog prostora i davanje prilike za iživljavanje medijskoj artiljeriji SDA bagre...

Na stranu etnicka pripadnost, uz svo postovanje Damiru i njegovoj strucnosti, mislim da za premijera treba imenovati malo drskiju i otresitiju osobu. Damir je idealan za ministra obrazovanja.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2407 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JoseMujica »

malakh wrote:
JoseMujica wrote:
marjanovič neče 100%....nije lud da ide sa bogatog turskog mindera u blato osiromašenog kurtona
njegov ego mu ne može dozvoliti da četiri godine provede u skupštinskoj klupi, ipak je to za njega premalo. funkcija nekog ministra ili premijera je nešto što bi djelomično zadovoljilo njegove apetite, jer kako ti reče, on ima alternativu.

samo me iznenađuje što pojedinci misle da bi se i sam konaković upustio u novu premijersku avanturu, sa realnom šansom da istu završi u roku od godine dana. tako gubi mandat u skupštini kantona sarajevo i lagano ide na biro. već je jednom to doživio i uspio se izvući iz tog blata, drugi put bi već bilo previše i za njega.

ali drago mi je što se dosta raspravlja o ovoj temi, jer je tzv ljevičarstvo mnogih palo u vodu. :thumbup:
kako ba više ljevićarstvo :?

nema ga u svijetu a kamol u ovoj našoj prćvarnici
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2408 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

kakve empatije se gaje prema našoj stranci na ovom forumu, da je to meni neshvatljivo, i ako sam i sam glasao za neke ljude iz naše stranke, ali daleko od toga da ih žalim što će ih neko iz sda nazivati ovakvima ili onakvima. čuj ne trebaju predložiti premijera jer će biti izloženi medijskom iživljavanju sda, ali zato treba predložiti kiflu koji je preko noći postao pošten i kojem se preko noći zaboravilo da je 20 godina bio u sda, da ga je 20 godina sda štitila, da je 20 godina bio na rukovodećim, zakonodavnim i izvršnim funkcijama ispred sda, da je upravo konaković bio jurišnik ili ti ga prva violina u obaranju kantonalne vlade fikreta musića odnosno sdp-a, kada je radeljaš dobio na upravljanje cca 300 miliona km zavoda za zdravstveno osiguranje, kada je jedan hrenovica bio ministar privrede, a pećanac mup-a itd. kada za tri godine njegovog mandata kao premijera nismo vidjeli niti jedan revizorski dokument koji će potvrditi da je učinjen bilo kakav napredak u raznim sferama društvenog života u sarajevu, a onomad je tvrdio da je sve krenulo nabolje. za tri godine njegovog mandata smo imali kontinuiranu redukciju vode, što je kifla iskoristio za obračun sa kadrovima sda novi grad, a onda došla azra muzur i redukcije nestalo preko noći. kako je to moguće, neka nam neki inžinjer to objasni? da li je to korišten čarobni štapić?. pogodilo nas je ubistvo dženana memića, što je iskoristio da smijeni policijskog komesara vahida čosića, a dovede halilovića, kojem je kao primarni cilj bio rješavanje slučaja dženan memić, a svi vidimo kako je i učino. imali smo onaj ružni smog, a niko iz njegove vlade nije ponudio rješenje za isti, dalje, problem grasa je samo produbljen, nemilice se zapošljavalo u državnu službu, a podsticaji se dijelili sda firmama, pa buroj ozone i priča o najvećem poslijeratnom projektu, nova turistička zajednica katastrofa i tako dalje :lol: .

i ima stvari koje sam i zaboravio, ali kao što vidite ima nas koje pamćenje dobro služi i koji nismo zaboravili kiflin (ne)rad i sada pojedinci priželjkuju da ovaj blok građanskih stranaka, građane sarajeva počasti sa još 4 godine kiflinog (ne)rada i demagogije, uz argument da on zna sve marifetluke sda, u kojima je, usput rečeno i sam učestvovao. :lol:

neka hvala. radije bih svaki dan slušao lažne napade o veleizdaji naše stranke (jer su za sda apsolutno svi koji nisu uz njih, i izdajnici i četnici i ustaše i kosovci i sve najgore), nego mjesec dana kiflinih bajki za klince.
kmirsad

#2409 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kmirsad »

Styling wrote:

Na stranu etnicka pripadnost, uz svo postovanje Damiru i njegovoj strucnosti, mislim da za premijera treba imenovati malo drskiju i otresitiju osobu. Damir je idealan za ministra obrazovanja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
baxus

#2410 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Banksy wrote:
Chmoljo wrote: e, ali stvarno tako jeste.

nijedan istinski potez ne bi bio lišen spinova kako je NS četnička, kako je to što se radi zakuhano u Beogradu, kako napadaju Bošnjake, kako ruše BiH...

sa Kiflom im je taj adut izbijen iz ruku. poziciju premijera i federalnog i kantonalnog (pogotovo sarajeva), mora obnašati neko ko ima takav bekgraund da se jadni spinovi malih fašistoida mogu teže primiti.

npr. za uvođenje reda u GRAS-u nije dovoljno htjeti i znati. MORALA bi se imati široka podrška javnosti da se otpusti nekoliko stotina ljudi. ako se spinuje o nekakavim protokolima sionskih mudraca, sve će to ići traljavo, uz ogromne proteste, blokade, zastoje... gdje bi SDA slavodobitno umarširala kao spasitelj.

zato, Kifla.
Tačno.
Dino ima taj “štit” kojim odbija ovaj prvi najjači napad (u suštini jedini napad kojim raspolaže SDA).
On ima protiv otrov.
Bošnjak, hadzija, rat u Sarajevu proveo :D

Na tom se lomi njihov napadačka strategija. Njega ne mogu tim diskreditovat. Onda im ostaje da napadaju čime?
Konkretnim stvarima? Tu su šuplji ko sir.

Konakovic je vakcina koalicije protiv virusa SDA.
Nisu valjda toliko lakomisleni da se ne vakcinisu.
U suprotnom bolest sa smrtnim posljedicama im ne gine.

Kakav Forto kakve picke materine.
Nije školska priredba.
finansijska kriza

#2411 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by finansijska kriza »

Upravo, sa Konakovićem će se začepiti usta za sva "multi" pitanja na koje ce se sda konstantno pozivati, druga stvar pitanje je i legitimiteta sa brojem glasova na koje se Konakovic moze pozvati u svaka doba. Ne bih omalovažavao Fortu, sviđaju mi se njegovi i nastup i stavovi, ali je Dino veći mangup, što je i dokazao kako u odnosima unutar sda tako i sa potezima koje je uradio kao premijer. Lično bih volio da nastavi gdje je stao...
cyprus

#2412 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by cyprus »

malakh wrote:kakve empatije se gaje prema našoj stranci na ovom forumu, da je to meni neshvatljivo, i ako sam i sam glasao za neke ljude iz naše stranke, ali daleko od toga da ih žalim što će ih neko iz sda nazivati ovakvima ili onakvima. čuj ne trebaju predložiti premijera jer će biti izloženi medijskom iživljavanju sda...
Nije to stvar empatije prema njima, nego činjenice da bi se ovakva "ranjivost" njihovog premijera itekako mogla odraziti na funkcionalnost vlade, odnosno efikasnost koraka koje bi ona poduzimala, a koji moraju biti odlučni i korjeniti... Bojim se da u ovom momentu sa teretom jugosrbohrvatstva pod udarom SDA mašinerije neće biti moguće praviti takve korake u Kantonu Sarajevo...
Last edited by cyprus on 12/11/2018 14:16, edited 4 times in total.
breuer

#2413 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by breuer »

a tako dakle, nama nije potreban premijer, nama treba mangup

oče, za šta si se borio, .ebem li ti... :D
kmirsad

#2414 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kmirsad »

Šta će nam mangup, nije stend ap... da se cirkuzamo,... treba nam , kao što neko reče... revolveraš...
breuer

#2415 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by breuer »

pa premijera se treba kritikovat i napadati, ako treba i preventivno,

ko da Konakovića nisu napadali, pogledaj mu nadimka kojim je kršten među rajom...

il nek se građanska opcija ufati posla (potpomognuta SDA otpacima), il ne znam šta traže...

napadi (ne)STAVa, "FAKTORA"a i (ne)SLOBODNE BOSNE će samo ojačati građansku opciju,

nadam se
Nero Histrion

#2416 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

kmirsad wrote:Šta će nam mangup, nije stend ap... da se cirkuzamo,... treba nam , kao što neko reče... revolveraš...
Ja bih Damira (Niksica) za Ministra kulture KS, pa nek pjeni Stav kolko god hoce a i Saff. :D
Last edited by Nero Histrion on 12/11/2018 14:30, edited 1 time in total.
denis.istok

#2417 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by denis.istok »

breuer wrote:pa premijera se treba kritikovat i napadati, ako treba i preventivno,

ko da Konakovića nisu napadali, pogledaj mu nadimka kojim je kršten među rajom...

il nek se građanska opcija ufati posla (potpomognuta SDA otpacima), il ne znam šta traže...

napadi (ne)STAVa, "FAKTORA"a i (ne)SLOBODNE BOSNE će samo ojačati građansku opciju,

nadam se
Marjanović i Forto bi dali ostavke kad bi ih prvi put neko na čaršiji viknuo i zagalmio na njih.
S druge strane Konaković je preživio tri braka (jedan i sad živi), zamisli kako je bilo imati tri različita punca/punice?
Ko to preživi taj je pravi "hadžija" :)
breuer

#2418 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by breuer »

denis.istok wrote:Marjanović i Forto bi dali ostavke kad bi ih prvi put neko na čaršiji viknuo i zagalmio na njih.
S druge strane Konaković je preživio tri braka (jedan i sad živi), zamisli kako je bilo imati tri različita punca/punice?
prvo, jesi li siguran?

drugo, pa ovo je politika, nije reality, survivor ili neki drugi show...ili da kažem obrnuto...

Konaković iza sebe ima dva raspala braka, raspadnutu firmu, raspadnut KK Bosna...

i smrdi po SDA i dalje...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2419 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

cyprus wrote: Nije to stvar empatije prema njima, nego činjenice da bi se ovakva "ranjivost" njihovog premijera itekako mogla odraziti na funkcionalnost vlade, odnosno efikasnost koraka koje bi ona poduzimala, a koji moraju biti odlučni i korjeniti... Bojim se da u ovom momentu sa teretom jugosrbohrvatstva pod udarom SDA mašinerije neće biti moguće praviti takve korake u Kantonu Sarajevo...
kao što rekoh, svatko ko nije sa sda za iste je četnik, ustaša, izdajnik, abdićevac, kosovac i šta više ne. ko god da bude premijer biće izložen brutalnim napadima od strane sda i sredstva se neće birati. svako ko je u politici to zna i to i očekuje, a ako nije oguglao na te napade, onda neka se i ne bavi politikom. slažeš li se?

sljedeća stvar, ako buduća vlada neće dobro funkcionirati zbog tog tereta jugosrbohrvatstva, onda jebo ti nas.
Styling

#2420 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Styling »

breuer wrote:
denis.istok wrote:Marjanović i Forto bi dali ostavke kad bi ih prvi put neko na čaršiji viknuo i zagalmio na njih.
prvo, jesi li siguran?

drugo, pa ovo je politika, nije reality, survivor ili neki drugi show...ili da kažem obrnuto...

Konaković iza sebe ima dva raspala braka, raspadnutu firmu, raspadnut KK Bosna...

i smrdi po SDA i dalje...
Ma, jasta je nego reality i survivor. Samo najjaci opstaju.
breuer

#2421 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by breuer »

fkt :D
Nero Histrion

#2422 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

Konakovica u Stav-u vec zovu neo-balijom, samo da se zna, :D Oni za sve imaju spreman odgovor, samo im se ridji Bake vjecno zeleniiii!
statixx

#2424 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by statixx »

Ima li DF-ovaca... :D
JThomas

#2425 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

otvoreno, ako ništa :mrgreen:
Locked