harač wrote:stani maloSmrcak15 wrote:
stani malo
sta je logicno
da celija nastane iz nista od nista , celija koja je puna nanomasinerije , poslije ta masinerije ode u nista kad smrt nastupi
ili
je loigicnije da je inteligentni kretaor stvori te kompleksne masine u celijama.
a ako kazes da je slucajno nastalo, to je isto kao da mi kazes puzle se same stvorile, poslozile na tacne pozicije da cine jednu sliku.
po muslimanskoj slici mikrobiologije, prije 4 milijardne godina, na zemlji, BUM!, nastala je iz nicega eukariotska celija u danasnjem obliku, sa svom svojom kompleksnoscu?
stani malo ba, brkas stvari
tacno se vidi da ne pratis sta ti se pise
nikako da povezete jednu jednostavnu stvar za razumjeti a to je kada se uziman na zub to sto se nesto stvori iz nista od nista a ti meni spocitavas da tako vjerujemo ama nevjerujemo mi tako covjece
mi vjerujemo da je Bog od nista stvorio nesto
dok ti vjerujes da je celija sama sebi stvorila, iz nista od nista nekakvim postepenim procesima zaboravljajuci da nanomasinerija ne dozovljava nikakve postepene evolucijsske procese jer nanomasinerija trazi da je u finkciji tek onda kada su svi komponenti prikopcani, a otkini jedna koponent dobit ces ne funkcionalnu masinu.
i to je sto vi ne razumijete