Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Smrcak15

#2401 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

hekaton wrote:
sigurnoable wrote:
hekaton wrote:Za ovu lekciju na FTV-u kapa dole. Odrza im predavanje ustade i ode. Samarcina.
Bila bi veca samarcina da su i ostali se digli i otisli iz emisije...to bi tek bio samar za SDA FTV
Pa drugi nemaju kapaciteta niti snage da se odluce za takvo nesto....
Ovo je mac sa dvije ostrice, izgubio je svojih 20 min na televiziji sa nacionalnom frekvencijom koje su mu mozda mogle pomoci da se domogne jos ponekog glasa ili da dopre do ljudi koji ne koriste internet (ogromna vecina nasih glasaca)...sa druge strane pokazao je stav i da se ne boji i dobio dodatni prostor na internetu kojeg nije morao da plati (danas ce svi prenijeti ovu vijesti i video sa njegovih 60 sekundi, u njima je rekao dosta toga)...
Ostali kandidati koji su bili sinoc sa njim nemaju kapaciteta za takvo nesto...i ovo sinoc im je bila prilika da izvrte svoju pricu...

Volio bih da ovaj covjek pobijedi...bio bi to samar svima, prvo komsijama jer bi mi imali predstvanika koji ne dolazi iz SDA koju oni ravnaju sa HDZ-om i dodikom...a onda i EU jer bi pokazali da su opet Bosnjaci / Bosanci ti koji su izabrali ne-nacionalnog predstavnika koji ce povesti zemlju naprijed pa bi onda mozda oni sklonili ove UZP-ovce i rusitelje drzava...

Ipak zahvaljujuci stranacakom zaposljavanju, milionima koje vodece stranke uzimaju od poreza gradjana za kampanju izboriti se protiv vladajucih stranaka (SDA, SDP, SBB) je ravno nemogucoj misiji.

Na kraju ne preostaje mi nista drugo nego da kao patriota glasam za Komsica i tako bar pomognem svojim glasom (kap vode u moru) da se jedan neprijatelj ove zemlje skloni koliko je moguce.
Kad bi hrvati imali dovoljno patriotizma da izaberu Borisu ili Dianu moj glas bi isao prof. dr. Hadzikadicu.

Medjutim to su pusti snovi :sad:
Kad bi hrvati imali dovoljno patriotizma da izaberu Borisu ili Dianu moj glas bi isao prof. dr. Hadzikadicu.

hadzikadic je prvi na anketi na klizovom forumu, zar ti to ne govori nesto u kojem smjeru ide Hadzikadic...

za 4 mjeseca Hadzikadic je dobio pristalica koliko ih ima Dzaferovic na facebooku, koji je u BH politici od rata do sad...zar ti to ne govori u kojem smjeru ide hadzikadic....
)...sa druge strane pokazao je stav i da se ne boji i dobio dodatni prostor na internetu kojeg nije morao da plati (danas ce svi prenijeti ovu vijesti i video sa njegovih 60 sekundi, u njima je rekao dosta toga)...
objavili su mnogi i jos prilozili video

oslobodjenje,
Kliz,
faktor
source

do sad video ima 10 305 pregleda

Pametan potez skroz, skrenuo paznju na sebe i na svoj ustranicu a plus suknuo ga FTV zbog diskrimnatorske politike, svaka cast, kapa do poda....MOJ PREDSJEDNIK 8-)
sigurnoable

#2402 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sigurnoable »

hekaton wrote:
sigurnoable wrote:
hekaton wrote:Za ovu lekciju na FTV-u kapa dole. Odrza im predavanje ustade i ode. Samarcina.
Bila bi veca samarcina da su i ostali se digli i otisli iz emisije...to bi tek bio samar za SDA FTV
Pa drugi nemaju kapaciteta niti snage da se odluce za takvo nesto....
Ovo je mac sa dvije ostrice, izgubio je svojih 20 min na televiziji sa nacionalnom frekvencijom koje su mu mozda mogle pomoci da se domogne jos ponekog glasa ili da dopre do ljudi koji ne koriste internet (ogromna vecina nasih glasaca)...sa druge strane pokazao je stav i da se ne boji i dobio dodatni prostor na internetu kojeg nije morao da plati (danas ce svi prenijeti ovu vijesti i video sa njegovih 60 sekundi, u njima je rekao dosta toga)...
Ostali kandidati koji su bili sinoc sa njim nemaju kapaciteta za takvo nesto...i ovo sinoc im je bila prilika da izvrte svoju pricu...

Volio bih da ovaj covjek pobijedi...bio bi to samar svima, prvo komsijama jer bi mi imali predstvanika koji ne dolazi iz SDA koju oni ravnaju sa HDZ-om i dodikom...a onda i EU jer bi pokazali da su opet Bosnjaci / Bosanci ti koji su izabrali ne-nacionalnog predstavnika koji ce povesti zemlju naprijed pa bi onda mozda oni sklonili ove UZP-ovce i rusitelje drzava...

Ipak zahvaljujuci stranacakom zaposljavanju, milionima koje vodece stranke uzimaju od poreza gradjana za kampanju izboriti se protiv vladajucih stranaka (SDA, SDP, SBB) je ravno nemogucoj misiji.

Na kraju ne preostaje mi nista drugo nego da kao patriota glasam za Komsica i tako bar pomognem svojim glasom (kap vode u moru) da se jedan neprijatelj ove zemlje skloni koliko je moguce.

Medjutim to su pusti snovi :sad:
A mozes li mi objasniti ti kao patriota sta ces dobiti ako glasas za Komsica? Zasto prvo ne ocistis ispred svoje avlije pa kasnije onda da cistimo tudje?
julisiz es grant

#2403 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

sigurnoable wrote:Na youtube mozete naci skupove koje je odrzavao pokojni Djindjic. Za mene jedan ako ne i najbolji politicar kojeg je Balkan ikad imao. Slicne skupove odrzava Hadzikadic. Iz skupova koje je Djindjic odrzavao nisi imao samo politicka prepucavanja vec i naucnu konferenciju na kojoj si mogao nesto novo nauciti. Takvo nesto se desava i sa skupovima Profesora Mirsada Hadzikadica. Na zalost prejaka je SDA glasacka masinerija, trebat ce vremena da profesor Mirsad Hadzikadic dobije simpatije i ostalih glasaca pri tom mislim na SDA uhljebe....
Džindžić je godinama prije dolaska na vlast bio jedan od vođa ujedinjene opozicije u Srbiji, u kojoj su bile sve opozicione stranke, od Vuka Draškovića do Vesne Pešić. Pokrenuli su čuvene demonstracije 1996. nakon izborne krađe, koje su trajale mjesecima i prisilile Miloševićevu vlast na značajne ustupke.
Hadžikarić ili kako već je sam, i sam će i ostati. Ljevica se kod nas ne može da ujedini ni bez njega, a pogotovo ne sa njim. Najveći potez će mu ostati ovo napuštanje emisije. Nikakve sličnost njegova i Đinđićeva situacija nemaju.
hekaton

#2404 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by hekaton »

sigurnoable wrote: A mozes li mi objasniti ti kao patriota sta ces dobiti ako glasas za Komsica? Zasto prvo ne ocistis ispred svoje avlije pa kasnije onda da cistimo tudje?
Konkretno dobiti cu sljedece:
* Skloniti ce se neustavne zastave HZHB i zatvoriti ce se tzv. ured hrvatskog clana predsjednistva iz Mostara
* Bit ce jedan manje politicar kojeg placamo svojim poreznim novcem a da ce otici na skupstinu UN-a ili gdje god pa reci da smo mi islimisticko-teroristicka drzava
* Skolniti ce se neustavna imena iz naziva Bosanskih preduzeca (HT Mostar, HT Eronet, EP HZHB)
* Rijesiiti ce se pitanje Aliminija u Mostaru
* Skloniti ce se dozivotni gradonacelnik grada Mostara iz reda HDZ-a
* Capljina, Neum i Stolac nece biti tzv "juznohrvatski" gradovi
* Mak Dizdar nece biti "hrvatski (i bosansko hercegovacki) pisac"
* Neustavne zastave ce se skloniti sa ulica u Stocu
* Neustavne zastave ce se skloniti sa drzavnih institucija u Mostaru
* Zatvoriti ce se jedan od dva ureda za uhljebljavanje JPAC u Mostaru
* Rijesiti ce se pitanje komesara policije u HNK
* Porezna inspekcija ce otici u Medjugorje
* Rijesiti ce se pitanje oporezivanja kladionica
* Usvojiti ce se zakon za IZ (koji je vec usvojen za pravoslavnu i katolicku crkvu)
* Sajam u Mostaru nece biti tzv HZHB u malom
* U Bobovcu ce prestati da se okupljaju ustase
itd itd

Ovo je moja avlija, ja nemam tri nego samo jednu!
Roccohljup

#2405 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

hekaton wrote:
sigurnoable wrote: A mozes li mi objasniti ti kao patriota sta ces dobiti ako glasas za Komsica? Zasto prvo ne ocistis ispred svoje avlije pa kasnije onda da cistimo tudje?
* Skloniti ce se neustavne zastave HZHB i zatvoriti ce se tzv. ured hrvatskog clana predsjednistva iz Mostara
* Bit ce jedan manje politicar kojeg placamo svojim poreznim novcem a da ce otici na skupstinu UN-a ili gdje god pa reci da smo mi islimisticko-teroristicka drzava
* Skolniti ce se neustavna imena iz naziva Bosanskih preduzeca (HT Mostar, HT Eronet, EP HZHB)
* Usvojiti ce se zakon za IZ (koji je vec usvojen za pravoslavnu i katolicku crkvu)
itd itd

pa bio je ŽK u predsjedništvu i nista od toga nije uradio.....mislim da vcak nije ni probao. Otkud sad da će to pokušati ili još bolje da će uspjeti u tome? Kakve veze sa tim stvarima ima predsjedništvo?
Naslovnica

#2406 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Naslovnica »

hekaton wrote:
itd itd

Da li ti stvarno vjeruješ u ovo što pišeš, ili se šališ?!
:lol:
Banksy

#2407 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Malo, ali glupo.
Debate se kroje prema kandidatima sličnih izbornih rezultata i nema nikakvog rezona ni mogućnosti da se neki neovisni kandidat, koji se na izborima pojavljuje prvi put, koji iza sebe nema ni stranku, nađe za istim stolom s onima koji već decenijama dobijaju stotine hiljada glasova. To ne postoji ni u crtanim filmovima. Zamislimo da je umjesto Mirasada, neovisni kanidat naš komšija Hilmo koji je uspio skupiti sve što je potrebno za kandidaturu neovisnog kanidata, pa insisitra na tome da se u debati nađe s Bakirom Izetbegovićem.

I sve je Mirsad loše procijenio.
I da će u Bosni - gdje svaka druga familija ima nekog visokoobrazovanog u dijaspori, brojne i na Harvardu, MIT-u, Cambridgeu, profesore, naučnike - neko pasti na guzicu jer Mirso dolazi s Harvarda,
da je, nakon 30 godina, dovoljno doći u Bosnu par mjeseci pred izbore i upoznati i saznati sve propušteno decenijama,
da će javnost aplaudirati smiješnom spisku lijepih želja umjesto konkretnog plana i programa djelovanja koji nije ponudio,
da se u Bosni predizborna kampanja može uraditi bez marketinga i bez dinara,
ukratko, niz pogrešnih procjena, sve naopako i pogrešno, i sve to uz ogromnu dozu nadmenosti koja jako iritira, a koju je sinoć savršeno demonstrirao prvom rečenicom: 'sve o meni znate, a ako ne znate, ima moja stranica'. Niti ko šta zna, niti je koga briga za njegovu stranicu. Nevjerovatno je da čovjek takvih misli, stavova i rezona uopće ulazi u politiku. Srećom, izaći će iz nje i prije nego što je ušao...
sinuhe

#2408 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sinuhe »

Mozda zato sto su potrebni uslovi za kandidaturu ispunjeni i prihvaceni te bi bilo pristojno okupiti kandidate na jednom mjestu.
Osim Hadzikadica odvojeni su i politicki dugoprugasi i ucesnici u vlasti pa cak i bivsi ministri.
Kikibombona

#2409 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

hekaton

Krenes dobro i na kraju useres. :roll: :(

Bosnjacka-bosanska politika mora izaci iz rovova i djelovati drzavnicki. Bosnu i Hercegovinu mogu praviti jedino Bosnjaci, potpomognuti malim procentima Bosanaca, Srba, Hrvata i ostalih.

Drzava se pravi tako sto se biraju najbolji ljudi. Drzava se pravi znanjem i mukotrpnim trudom. Drzava se pravi borbom protiv kriminala, korupcije i nepotizma. Drzava se pravi izborom progresivnih ljudi koji ce mijenjati imidz drzave u svijetu, gradeci mrezu saveznika i privlaceci strani kapital.

Drzava se ne pravi ratnom retorikom. Drzava se ne pravi biranjem kandidata kojima se politika svodi na konfrontaciju sa protivnicima. Drzava se ne pravi biranjem kandidata iz ratne proslosti (Vinston Cercil). Drzavu ne mogu napraviti ljudi koji nikad nista nisu napravili.

Zeljko Komsic nam je vec ukrao osam godina zivota. Nista nije napravio. HDZ nije ni mrvicu slabiji. Nula kao Vlasic.

Pogledaj kako radi Srbija, kolike napore ulazu da promijene imidz u svijetu. To je mukotrpan i dugotrajan posao. Oni su poceli. Premijerka je predstavnica LGBT populacije. Trebat ce im jos dosta takvih poteza da vrate povjerenje i zasluze respekt progresivnog i razvijenog svijeta.

Od toliko Hrvata, Bosanci i Bosnjaci su nasli mrmka i parazita. Njegovim izborom rade protiv sebe samih i ostalih sapatnika u ovoj drzavi. Covjek je nistavilo - nula. Ima jezicinu kao lopatu i to je sve. Ne radi nista za BiH. Izabran je da unisti HDZ a on im pera nije odbio.

Zar nisu Bosnjaci mogli naci nekog sposobnog Hrvata, koji ce raditi za BiH i sve narode? Zasto mora biti notorni nesposobnjakovic i neradnik? Zar ne bi bilo lijepo imati Hrvata koji ce u svijetu popraviti sliku BiH? Zar ne bi bilo lijepo imati pro-bosanskog Hrvata koji ce u Hercegovinu dovesti firme i oteti ponekog Hrvata iz krila HDZ-a? Zasto mora bi konjina? Da bi se provociralo, nasladjivalo, uzivalo u jeftinim strastima? Tako se drzava unistava i jacaju njeni neprijatelji.

Izadji iz rova, skini sljem i gradi drzavu. Biraj najsposobnije kandidate. Kada posumnjas u odluku, osvrni se 20 godina unazad i nastavi naprijed...
Smrcak15

#2410 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Banksy wrote:Malo, ali glupo.
Debate se kroje prema kandidatima sličnih izbornih rezultata i nema nikakvog rezona ni mogućnosti da se neki neovisni kandidat, koji se na izborima pojavljuje prvi put, koji iza sebe nema ni stranku, nađe za istim stolom s onima koji već decenijama dobijaju stotine hiljada glasova. To ne postoji ni u crtanim filmovima. Zamislimo da je umjesto Mirasada, neovisni kanidat naš komšija Hilmo koji je uspio skupiti sve što je potrebno za kandidaturu neovisnog kanidata, pa insisitra na tome da se u debati nađe s Bakirom Izetbegovićem.

I da će u Bosni - gdje svaka druga familija ima nekog visokoobrazovanog u dijaspori, brojne i na Harvardu, MIT-u, Cambridgeu, profesore, naučnike - neko pasti na guzicu jer Mirso dolazi s Harvarda,
da je, nakon 30 godina, dovoljno doći u Bosnu par mjeseci pred izbore i upoznati i saznati sve propušteno decenijama,
da će javnost aplaudirati smiješnom spisku lijepih želja umjesto konkretnog plana i programa djelovanja koji nije ponudio,
ukratko, niz pogrešnih procjena, sve naopako i pogrešno, i sve to uz ogromnu dozu nadmenosti koja jako iritira, a koju je sinoć savršeno demonstrirao prvom rečenicom: 'sve o meni znate, a ako ne znate, ima moja stranica'. Niti ko šta zna, niti je koga briga za njegovu stranicu. Nevjerovatno je da čovjek takvih misli, stavova i rezona uopće ulazi u politiku. Srećom, izaći će iz nje i prije nego što je ušao...
kako ba nije ponudio covjek prezentirao program na svoju stranicu prije nekolike sedmice, o cemu ti to ba?????
da se u Bosni predizborna kampanja može uraditi bez marketinga i bez dinara, ukratko, niz pogrešnih procjena, sve naopako i pogrešno
ti izgleda mazohisticki sa slascu uzivas kada vidis plakete stranackih lidera koji su uzeli tvoje pare koje si ti i tvoji krvavo zaradili i finansirali slikanje i plakate , i lijepljenje plakata kako bi tebi rekli , heeej druze sa nama ce ti biti bolje naredne 4 godine od ovih proslih Godina u kojem smo te doveli.....kakav mazohizam braco mila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dok hadizkadic, nece da trosi pare iz Budzeta i zato nema plakata , pa zato Hadzikadic i nevalja, jer ti nije uzeo paru koju si ti krvavo zaradio :-) ee jadna li si Bosno sa ovakvim narodom

demonstrirao prvom rečenicom: 'sve o meni znate, a ako ne znate, ima moja stranica'.
covjek je vec jednom bio na debati na TVu sa njima, i sta treba sad da se ponavlja, jer to uopste nije debata nego bi bila diskusija koja je vec jednom bila.
Nevjerovatno je da čovjek takvih misli, stavova i rezona uopće ulazi u politiku. Srećom, izaći će iz nje i prije nego što je ušao
vise je skupio pristalica u 4 mjeseca na facebooku nego tvoj Dzaferovic, a uskoro ce prestici i radoncica i Becirovica, jer stotine i stotine svakui dan se prikljucuju na njegovu stranicu na facebooku...to ti govori u kojem smjeru idu stvari...covjek ce da pomete sve redom na sledecim izborima ako ne uspije sad i to nece mozda uspjeti samo zbog svoje anonimnosti i sto mu ne daju prostora u medijima...ali Bosanski inat kad proradi nadrljali su i SDP-SBB-SDA
Smrcak15

#2411 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:hekaton

Krenes dobro i na kraju useres. :roll: :(

Bosnjacka-bosanska politika mora izaci iz rovova i djelovati drzavnicki. Bosnu i Hercegovinu mogu praviti jedino Bosnjaci, potpomognuti malim procentima Bosanaca, Srba, Hrvata i ostalih.

Drzava se pravi tako sto se biraju najbolji ljudi. Drzava se pravi znanjem i mukotrpnim trudom. Drzava se pravi borbom protiv kriminala, korupcije i nepotizma. Drzava se pravi izborom progresivnih ljudi koji ce mijenjati imidz drzave u svijetu, gradeci mrezu saveznika i privlaceci strani kapital.

Drzava se ne pravi ratnom retorikom. Drzava se ne pravi biranjem kandidata kojima se politika svodi na konfrontaciju sa protivnicima. Drzava se ne pravi biranjem kandidata iz ratne proslosti (Vinston Cercil). Drzavu ne mogu napraviti ljudi koji nikad nista nisu napravili.

Zeljko Komsic nam je vec ukrao osam godina zivota. Nista nije napravio. HDZ nije ni mrvicu slabiji. Nula kao Vlasic.

Pogledaj kako radi Srbija, kolike napore ulazu da promijene imidz u svijetu. To je mukotrpan i dugotrajan posao. Oni su poceli. Premijerka je predstavnica LGBT populacije. Trebat ce im jos dosta takvih poteza da vrate povjerenje i zasluze respekt progresivnog i razvijenog svijeta.

Od toliko Hrvata, Bosanci i Bosnjaci su nasli mrmka i parazita. Njegovim izborom rade protiv sebe samih i ostalih sapatnika u ovoj drzavi. Covjek je nistavilo - nula. Ima jezicinu kao lopatu i to je sve. Ne radi nista za BiH. Izabran je da unisti HDZ a on im pera nije odbio.

Zar nisu Bosnjaci mogli naci nekog sposobnog Hrvata, koji ce raditi za BiH i sve narode? Zasto mora biti notorni nesposobnjakovic i neradnik? Zar ne bi bilo lijepo imati Hrvata koji ce u svijetu popraviti sliku BiH? Zar ne bi bilo lijepo imati pro-bosanskog Hrvata koji ce u Hercegovinu dovesti firme i oteti ponekog Hrvata iz krila HDZ-a? Zasto mora bi konjina? Da bi se provociralo, nasladjivalo, uzivalo u jeftinim strastima? Tako se drzava unistava i jacaju njeni neprijatelji.

Izadji iz rova, skini sljem i gradi drzavu. Biraj najsposobnije kandidate. Kada posumnjas u odluku, osvrni se 20 godina unazad i nastavi naprijed...

imaju sansu u Falataru, covjek je ekstra stvarno kvalitet...ali jok bosnje neznaju ni sebi ugoditi a kamoli drugom.
seln

#2412 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Smrcak15 wrote:

Pametan potez skroz, skrenuo paznju na sebe i na svoj ustranicu a plus suknuo ga FTV zbog diskrimnatorske politike, svaka cast, kapa do poda....MOJ PREDSJEDNIK 8-)
Primadona.
Kikibombona

#2413 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Procitaj komentare, velika vecina podrzava Hadzikadica, a nikoga nije uhljebio niti iko od njega ima koristi. Prvi komentar podrske ima 1 300 lajkova i 20 dislajkova. Ocigledno je povukao dobar potez.

https://www.klix.ba/komentari/180928001

Hadzikadic ce biti veliki pobjednik izbora. Ako uzme 50 000 za ovako kratak period, a smatram da hoce, to ce biti veoma dobar uspjeh. Sve preko te cifre je veliki bonus.

Ipak, ne bih rekao da nema nikakve sanse. Nakon pobjede Trampa, unatoc cinjenici da Klinton podrzavalo 99.9% medija, nista nije nemoguce. Bazen nezadovoljnih i apstinenata je ogroman. Kampanja jos nije gotova i Hadzikadic je sve poznatiji u narodu. To vidim kroz razgovor sa ljudima.

Ako sada uzme minimalno 50 000, bice u prilici formirati stranku i privuci progresivne ljude. Vec na narednim izborima moze doci u poziciju da bude dio vlasti.

Za pocetak, odjek u javnosti je odlican. I ovaj forum je pokazatelj, vecina forumasa podrzava Hadzikadica. :thumbup:
madner

#2414 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

Komsic je uradio svoj posao, HDZ je spasen od strane SDA.
1Dante1

#2415 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by 1Dante1 »

Kikibombona wrote:

Procitaj komentare, velika vecina podrzava Hadzikadica, a nikoga nije uhljebio niti iko od njega ima koristi. Prvi komentar podrske ima 1 300 lajkova i 20 dislajkova. Ocigledno je povukao dobar potez.

https://www.klix.ba/komentari/180928001

Hadzikadic ce biti veliki pobjednik izbora. Ako uzme 50 000 za ovako kratak period, a smatram da hoce, to ce biti veoma dobar uspjeh. Sve preko te cifre je veliki bonus.

Ipak, ne bih rekao da nema nikakve sanse. Nakon pobjede Trampa, unatoc cinjenici da Klinton podrzavalo 99.9% medija, nista nije nemoguce. Bazen nezadovoljnih i apstinenata je ogroman. Kampanja jos nije gotova i Hadzikadic je sve poznatiji u narodu. To vidim kroz razgovor sa ljudima.

Ako sada uzme minimalno 50 000, bice u prilici formirati stranku i privuci progresivne ljude. Vec na narednim izborima moze doci u poziciju da bude dio vlasti.

Za pocetak, odjek u javnosti je odlican. I ovaj forum je pokazatelj, vecina forumasa podrzava Hadzikadica. :thumbup:
Ja sam jos uvijek skeptican sto se tice rezultata na izborima. Mnogo ljudi iz moje sredine ne zna i cak nece da vjeruju da je ovako dobar kandidat. Ljudi su se izgubili u ovom korumpiranom sistemu, odbijaju da vjeruju da imaju za koga glasat. :D
JaneEyre

#2416 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by JaneEyre »

:thumbup: :bih:

a meni je ova njegova nadmena rečenica da sve o njemu ima na njegovoj stranici dokaz koliko on nema blage veze o stanju u BiH.

Dragi Mirsade, pojedini ljudi ovdje nemaju hljeba da jedu, a od pismenosti se znaju samo potpisati - a kamoli da imaju pristup internetu!

Da hoće više doći i proći 07.10. da ne gledam ni njega ni Fala(f)tara! :D
Last edited by JaneEyre on 28/09/2018 11:25, edited 1 time in total.
Kikibombona

#2417 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

madner wrote:Komsic je uradio svoj posao, HDZ je spasen od strane SDA.
Najbolje bi bilo da se Komsic i Rumeni povuku. Neka podrze Falatara i Covic nece imati ni 0.1% sanse. Dobit cemo covjeka koji moze popraviti imidz BiH u svijetu.

Visak glasova ce pokupiti Hadzikadic i tako cemo imati dva normalna covjeka u predsjednistvu.
madner

#2418 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

To je neka Kurdska taktika, preglupa da se shvati. :D
Idemedosumom

#2419 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

Šta je ovo, invazija ez de pe-ovaca na temi :D
black64

#2420 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by black64 »

ispricam ja jednoj prijateljici za Hadzikadica, i haj saslusa ona to sve
i na kraju kaže: ma to sto on radi sve je marketinski trik, i onda ja ustvari shvatim koliko su ovdje ljudi izgubili nadu
studiorum_tuzlaensis

#2421 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by studiorum_tuzlaensis »

Kako vrijeme ide, Komšić je out, a Mirso je IN, što se mene tiče.

Sinoćnji potez Hadžikadića će mnogi protumačiti kao populistički i ofirno skretanje pažnje, dok će neki i naći manu i političku igricu iza toga, međutim ja mislim da je ovim potezom postigao tačno ono što je želio.

Volio bi da ostane u BiH, ko zna, možda bi prvi put i sam pokušao nešto u politici.

Također, molim ove forumske padobrance diverzante koji nisu shvatili suštinu kandidovanja ovog gospodina na izborima, da ne trče pred rudu.

Ko god pobijedi, mislim da će Mirsad H. biti pobjednik u jednu ruku, sa masom glasova iza sebe.
neon-x

#2422 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Idemedosumom wrote:Šta je ovo, invazija ez de pe-ovaca na temi :D
Dokaz da je Mirsad napravio dobru stvar sinoc na ftv ;) Ne laje kuja zbog sela nego zbog sebe.
sumirprimus

#2423 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sumirprimus »

dobar potez, stim da je izbor clana presjednistva manje bitan od onog ko ce vladat u kantonima i federaciji tu je lova :D
madner

#2424 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

Mislim da to sto je potez populisticki nije opste minus.
seln

#2425 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

neon-x wrote:
Idemedosumom wrote:Šta je ovo, invazija ez de pe-ovaca na temi :D
Dokaz da je Mirsad napravio dobru stvar sinoc na ftv ;) Ne laje kuja zbog sela nego zbog sebe.
Naravno... ja sam npr. predjednik SDP Austrija. :-)
Locked