Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#2401 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LSD »

Leško, ide Amar na Euro sa momcima iz PLBIH :P odjbat ce one plaćenike iz dijaspore :mrgreen: ....e to ce biti podvig i prava prica :thumbup: :bih:
leškarenje

#2402 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

LSD wrote:Leško, ide Amar na Euro sa momcima iz PLBIH :P odjbat ce one plaćenike iz dijaspore :mrgreen: ....e to ce biti podvig i prava prica :thumbup: :bih:
Pa to se i ocekuje od njega :thumbup: ima ligu u malom prstu :bih:
manijak1

#2403 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

Pa to se i ocekuje od njega :thumbup: ima ligu u malom prstu
:D ima i u deset prstiju one lige iz kojih dolaze vedete da igraju a ne da defiliraju ili da sastavljaju ekipu.
ako im šta ne bude jasno sigurno će odgledati snimke susjeda protiv Ukrajine i demoliranih firaunića .
što će reć ni po babu ni po amidžama , neće mi dat reć' pojedini da mu je takav i babo .
Živi bili pa vidjeli , možda već i sutra :oops: bude odabran da ispuni ono što se očekuje od njega ako ne ispuni svjestan je sigurno napada i pljuvanja i svih dodatnih efekata mase
Grean

#2404 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Dino Djurbuzovic wrote: Gdje su ostali kandidati, evo u ovoj temi se milion puta spomenuo moderan fudbal i Srecko Katanec u istoj recenici, smijesno. Pored Kodre, Prosinecki preferira ofanzivan i lijep fudbal, usavrsava se, bio bi i sa njegovim izborom zadovoljan. Poenta je da se bira po osnovu trenerske strucnosti a ne velike fudbalske karijere, to sto je Kodro igrao u Barceloni a Osim bio kita od fudbalera, nije toliko bitno. Ucili su i Maradona i Matthaus od velikih strucnjaka pa 0 treneri.

@grean - 4-2-3-1 formacija koju Amar nece promjeniti ni pod razno. Koliko se sjecam nikad u Zelji nije igrao sa 2 klasicna spica. Hrabrost da gurne mladog igraca u vaznim utakmicama. Prilagodjavanje igre najboljim igracima, recimo igra se prilagodi Dzeki i Pjanicu koja su nasa 2 najbolja igraca. Pa istom tom Amaru je svaku utakmicu pocinjao Lazar Popovic koga je 95% navijaca ismijavalo i da su se navijaci pitali ne bi nikad zaigrao, ali njemu se uklapao u viziju i smatrao je da sa njim moze napraviti rezultat i napravio ga je.

Eto na brzinu, ako nista ja sam siguran da sa Amarom necemo gledati arhaicne 4-4-2 formacije sa 4 stopera Pjanicem 2 krila koja trce pravo 2 spica i ko uleti pored Pjanica.
Boga mi naklon. Ovo su argumenti a ne ko’ @hrasno brani a ne zna sto.

Samo iz ovih nekoliko recenica je jasno da neko zna o cemu prica. Pogotovo komparacija Katanec Prosinecki. Ja bih tome dodao i pricu o Maggatu, covjek se odgojio na 442 romb, napravio uspjehe ali to ga ne cini modernim trenerom i onim sto nama treba.

Mi smo sa Susicem, koji je znao igrati arhaicne formacije kako ih nazva ali nikad na stetu sredine terena (zrtvovao je ili spica ili krilo ali je uvijek imao tri centralna vezna) igrali najljepse ikad protiv slabijih protivnika. Utakmice sa Rumunijom kuci, Litvanijama, Latvijama, Bjelorusijom obje, Iran su bile milina za oko. Ono sto je njemu falilo je tvrdoglavost sa kojom je gurao to isto protiv jakih umjesto da vozi rezervnu varijantu.

I onda savez napravi salto mortale i dovede trenera koji je susta suprotnost, uvijek rezervna varijanta i nikad igra na posjed. Birali su ime a ne profil.

Eto ako Amar protiv manjih bude imao i blizu igru kakva je bila sa Safetom a uz to nadje lijek za velike podrzat ce ga svako pa ce i ona njegova arogancija biti lakse podnosljiva. Ostaje da se vidi ima li to znanje a ja sam kao sto rekoh skeptik.

Ova reprezentacija je pokazala da zna da igra od noge do noge i po zemlji i takav joj selektor treba.
Radio Sarajevo

#2405 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Može li mi neko objasniti šta znači pojam "shvatanje modernog fudbala"?
Point.

#2406 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Dino Djurbuzovic wrote: - Nije nikakav plus, ali nije ni bitno. Za selektora su bitni rezultati i nista vise a da li navijaci nekoga gotive ili ne, totalno irelevantno
- Otkud ja znam sto nije nasao bolji angazman, necu mu ja trazit :D Ne vole neki reci nego je cinjenica da je Amar Osim najtrofejniji trener u historiji domaće lige, a to babo kupio, nastelio ovo ono su suplje price. Sto se tice Kodre, sasvim pouzdano znam da kad je bio trener u Sarajevu, igraci su ga bojkotovali sa pricom "Sta ce on meni crtat sta cu ja radit" i slicno, ne bi licno imao nista protiv Kodrinog izbora, puno bolji i od Mese i od Safeta.
- Pa ti si prvi spomenuo da nasi igraci ne postuju nekoga, znaci da imas informacije jel tako ?
- Normalno, tako i treba da se negoduje kada rezultati nisu zadovoljavajuci, al suditi iskljucivo na osnovu rezultata
- Mesa je pricao suplju pricu od pocetka i to sto smo vrlo vjerovatno jedina reprezentacija u Evropi kojoj nije debitovao igrac 95 godiste ili mladji dovoljno govori o njemu a pogotovo o njegovoj prici kako je podmladio reprezentaciju. Ako bude ko i do sad to znaci da trener nema muda ubaciti domaceg igraca u reprezentaciju, Duljevic nije naucio za mjesec dana igrati lopte u Njemackoj nije ni Visca u Turskoj i tako milion primjera. Mozda bi taj Duljevic napravio bolji "transfer" od Dresdena da je već koju godinu standardan. Isto tako momci iz mlade reprezentacije koji igraju u domacoj ligi: Menalo, Cavar, Peco, Mihojevic ... jel treba sacekati da predju u xy ligu pa im pruziti sansu ili vec sad ?
- Apsolutno, to sto je citav fudbalski vijek u Francuskoj ne znaci da razumije fudbal ista bolje od nekoga ko je u BiH.
- imam pouzdani info da igraci nisu bendali ni Safeta ni Mesu nesto posebno
- licno smatram da ako je igrac kvalitetan da mu treba dati sansu bez obzira gdje igra. Kad vec spominjes Duljevica, on je poslije Kirin kupa trebao da polako ulazi u prvu postavu i da prvenstveno Lulicu do znanja da ima konkurenciju. Menala svi hvale. Sljedeci selektor bi ga svakako staviti vec na ovoj americkoj turneji, sto da ne.
- dakle, od Amara i Mehe licno meni je Kodro prvi izbor. Rekao sam i zasto. No izaberu li Amara, imace moju podrsku bez obzira. Sigurno necu biti jedan od onih koji ce jedva cekati da Amar zajebe da na forumu likuju. Rezultati nek budu mjerilo.
Logovan

#2407 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Radio Sarajevo wrote:
Ma naravno, bolje strano go.vno nego neko naš. Nikad neću shvatiti ovak kompleks niže vrijednosti, ljudi ovdje hladno tvrde da je francuska druga liga bolja od naše prve.
Ne mogu ja stavljati nekog našeg ispred stranog govneta i varati sam sebe da je bolji kad nije. Da je taj naš ostvario neke bitne uspjehe u životu svome, onda bi bila druga stvar, tipa Vaha. I nije ovo kompleks niže vrijednosti, jebali vas kompleksi. :-) Ostvari nešto u karijeri, postani neko i nešto, pa ćeš i biti ispred stranog govneta. :wink:

I ovo da je njihova druga liga bolja, to nisam rekao. Čitaj malo bolje. :-)
Fudo387

#2408 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

LSD wrote:Leško, ide Amar na Euro sa momcima iz PLBIH :P odjbat ce one plaćenike iz dijaspore :mrgreen: ....e to ce biti podvig i prava prica :thumbup: :bih:
Hoce garant, k’o sto je napravio podvig protiv Hapoela.
Jos mi u sjecanju scena kad njihov trener daje znak svojim igracima, dobro je, popustite tu nejac, a nas vrhunski strucnjak sa vizionarskim pogledom u vlastita jaja, vrti brkove.
Logovan

#2409 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Dino Djurbuzovic wrote:
Pa eto imali smo trojicu selektora iz Francuske lige pa kurko. Doduse sa Papetom smo se kvalifikovali i imali smo stvarno lijepu igru, ova ostala 2 nista. Gdje su ti treneri sto letaju po Evropi i uce, nema ih. Evo ima Kodro, ja bi sasvim zadovoljan bio njegovim izborom, kao sto vec napisah. Gdje su ostali kandidati, evo u ovoj temi se milion puta spomenuo moderan fudbal i Srecko Katanec u istoj recenici, smijesno. Pored Kodre, Prosinecki preferira ofanzivan i lijep fudbal, usavrsava se, bio bi i sa njegovim izborom zadovoljan. Poenta je da se bira po osnovu trenerske strucnosti a ne velike fudbalske karijere, to sto je Kodro igrao u Barceloni a Osim bio kita od fudbalera, nije toliko bitno. Ucili su i Maradona i Matthaus od velikih strucnjaka pa 0 treneri.
Čuj gdje su, pa ima ih, valja dignuti guzicu i potražiti tog trenera. To je nečiji posao, valja raditi, valja se potruditi i napraviti širi izbor selektora.

Stvarno ne gledam ko je bio kakav fudbaler, to mi je nebitno fakat. Što se mene tiče, ni ne mora biti bivši fudbaler, samo da bude stručan, da zna raditi svoj posao. :oops: :D
BHF_Manijak

#2410 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Jebo mater k'o da izmedju Mourinha i Guardiole biraju... :mrgreen: :mrgreen:
Tito_i_Partija

#2411 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Sramota je da nasa reprezentacija, koja je realno na nivou jedne Spanije, Njemacke, i Argentine, ima jednog zapustenog bibca k'o sto je Amar za selektora. :oops:
Last edited by Tito_i_Partija on 15/11/2017 19:18, edited 1 time in total.
Fudo387

#2412 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

BHF_Manijak wrote:Jebo mater k'o da izmedju Mourinha i Guardiole biraju... :mrgreen: :mrgreen:
Sergej je za tog jalijasa, Murinjo, Guardiola i Jirgen Klinsman u jednom.
Dino Djurbuzovic

#2413 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

Logovan wrote:
Dino Djurbuzovic wrote:
Pa eto imali smo trojicu selektora iz Francuske lige pa kurko. Doduse sa Papetom smo se kvalifikovali i imali smo stvarno lijepu igru, ova ostala 2 nista. Gdje su ti treneri sto letaju po Evropi i uce, nema ih. Evo ima Kodro, ja bi sasvim zadovoljan bio njegovim izborom, kao sto vec napisah. Gdje su ostali kandidati, evo u ovoj temi se milion puta spomenuo moderan fudbal i Srecko Katanec u istoj recenici, smijesno. Pored Kodre, Prosinecki preferira ofanzivan i lijep fudbal, usavrsava se, bio bi i sa njegovim izborom zadovoljan. Poenta je da se bira po osnovu trenerske strucnosti a ne velike fudbalske karijere, to sto je Kodro igrao u Barceloni a Osim bio kita od fudbalera, nije toliko bitno. Ucili su i Maradona i Matthaus od velikih strucnjaka pa 0 treneri.
Čuj gdje su, pa ima ih, valja dignuti guzicu i potražiti tog trenera. To je nečiji posao, valja raditi, valja se potruditi i napraviti širi izbor

Stvarno ne gledam ko je bio kakav fudbaler, to mi je nebitno fakat. Što se mene tiče, ni ne mora biti bivši fudbaler, samo da bude stručan, da zna raditi svoj posao. :oops: :D
Pa evo ti mi daj jednog, po mogucnosti da je bosanac. Ako nema, moze i sa balkana. Kazes ima ih, koji su to ? Imena
Tito_i_Partija

#2414 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Fudo387 wrote:
BHF_Manijak wrote:Jebo mater k'o da izmedju Mourinha i Guardiole biraju... :mrgreen: :mrgreen:
Da vidimo sta radi Murinjo/Guardiola/Jirgen:

Image

Pece coj'k zanat, sto jes' jes'. :lol:
omega369

#2415 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by omega369 »

Koliko je "trenersko ime" Amar Osim, govori podatak o njegovom dosadasnjem trenerskom opusu a koji sadrzi samo tri kluba - zeljeznicar, japan (ko zna sta je tamo radio), arapi (trener amaterske ekipe). Zeljeznicar i Japan je dobio iskljucivo zbog babe, a arapi su... ono... bolje ne spominjati :-)
Taj "strucnjak" je toliko priznat i trazen da za svo ovo vrijeme nije dobio nijednu jedinu ponudu, pa cak ni iz CG (poput npr. mulalica) :-) toliko o njegovoj vrijednosti.
Jasno je da on ne moze posao dobiti izuzev ako mu babo to ne nasteli i jasno je da ce babo sve pokusati ne bi li pomogao sinu da preko reprezentacije konacno stekne "trenersko ime". Mislim, zasto se lazemo :wink:

Onaj jos spominje kao ako je mogao Muzur ili Hadzibegic, moze i Amar :-) Majstore, muzur, hadzibegic i ostali su IGRACKE LEGENDE, za razliku od njega. I prije bi dao svakoj igrackoj legendi da "pokusa" nego fudbalskom analfabetu poput njega. Kaze, pitari vodili 8 godina.... pa pitari imaju mnogo vise legendi i priznatih imena, sta da se radi :wink: Mogao se i babo okusati, ali je to vjesto izbjegavao sve ove godine
Fudo387

#2416 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

Tito_i_Partija wrote:
Fudo387 wrote:

Image

Jarane, dajgle gospodina.
sumirprimus

#2417 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

Izaberu li ovog diletanta zelim im sto brzu propast.i da se citav savez raspadne i da se rs savez otcepi :bih:
Šibicar

#2418 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Šibicar »

Tito_i_Partija wrote:
Fudo387 wrote:

Image

:lol:
Tito_i_Partija

#2419 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Fudo387 wrote: Jarane, dajgle gospodina.
Onaj momenat kad budemo gubili 3:0 u 85 minuti, a Barba hladno pogleda protivnickog trenera pa mu vikne "all in, motherfucker". Ma ima da se usere u gace i preda utakmicu. :D
BHF_Manijak

#2420 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Fudo387 wrote:
Kazu tako u AmeriKi ili? :mrgreen:
Fudo387

#2421 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

sumirprimus wrote:Izaberu li ovog diletanta zelim im sto brzu propast.i da se citav savez raspadne i da se rs savez otcepi :bih:
Fakat nam se skijaju po zivcima. Ama da je on ista bitno napravio u fudbalu, bilo kao igrac, bilo kao trener, meni bi bilo svejedno. Hajde, probaj, mozda upali.
Al’ ovo je isto kad bi sefa vozaca japnera u lokalnom komunalnom preduzecu predlozili da vodi drzavu.
Klasicno sprdanje.
sumirprimus

#2422 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

A kako se u bosni kaze?
Heljp. Pljiz???
BHF_Manijak

#2423 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Sumire koji ti qrac tesko pada, osim sto je "Amar Osim, bivsi trener Zeljezncicara", kad ionako nisi na temama o reprezentaciji/selektorima dosada ukupno 10 postova ostavio niti pokazao neki pretjerani interes. Sad te odjednom zanima?
Fudo387

#2424 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

BHF_Manijak wrote:
Fudo387 wrote:
Kazu tako u AmeriKi ili? :mrgreen:
Sergej je bio i na espn 1, 2 i 3, foxu isto tako, eurosportu, cnn-u, ama nema ko ga nije slikao, snimao, razgovarao sa njim.
I sad mi ti dovodis tog budalasa kojem je limit tv Igman.
Jebo te, i reci da se ne zajebajes?
Otvorite mu ascincu i nek’ vas tu uveseljava, sta mi ga u reprezentaciju dovodis.
Tito_i_Partija

#2425 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Nije uopste pitanje plave ili crvene filozofije. Ja licno nisam iz Sarajeva i ne navijam za Zelju, niti gotivim Amara nesto posebno.

Jednostavno ne razumijem po cemu je bolje rjesenje dovodjenja tipa na selektorsko mjesto koji nema ni jedan jedini dan trenerskog radnog staza, umjesto ovog drugog koji je makar u nasoj ligi, pa koliko god ona slaba bila, ipak nesto postig'o.

Kako, po kojim parametrima bi Barbarez bio bolji trener?
Locked