Maxxtro wrote:Nisu cak ni dva, nego jedno. I ovo trece je ekvivalentno sa prva dva, to sam ostavio tebi za zadacu. Ako ti to nisi u stanju da izvedes, to onda samo dodatno potvrdjuje da blage veze nemas ni sa cim. A apsolutno je bitno koliko ih ima, s obzirom na nacin kako sam prezentujes. Ako je nebitno, onda izbrisi te cetiri kolone i ubuduce stavljaj samo dvije.Smrcak15 wrote: palamudis standardno druze....
nema veze je li jedno il i3 , ali to jedno ukazuje na namjerno kodiranje, sad je li ono jedno koje automatski povlaci jos jedno za sobom, ne bitno toliko jer ova tri preklapanja , evo recimo negu su u sustini 2 preklapanja a djeluje kao tri je jedno preklapanje automatski povlacuje drugo, dok ono 3 je za sebe. ja to ne sporim ovdje, niti to umanjuje brojcano kodiranje , ovu golmenu simetriju u Kuranu.
Nikakva izvlakusa, ne postoji nijedan validan razlog zasto ne bi bilo moguce. Eh sad, ti razmisli o implikacijama ovakve izjave, jer to je vjerovatno najbolji i najprecizniji odgovor koji mozes dobiti. Ne postoji matematicki formalizam niti metod koji ti moze dati eksplicitni odgovor na pitanje u formi u kojoj je postavljeno. Kao sto rekoh, ti imas problema sa fundamentalnim pojmovima vjerovatnoce. Sama tvoja formulacija kroz pitanje 'je li ili nije' pokazuje preveliko neznanje i nepromisljenost. Ti ako mislis da sam ja taj koji ne razumije teoriju vjerovatnoce, to je tvoj problem. Slobodno nadji 10 razlicitih matematicara i postavi im identicno pitanje, pa ces vidjet koliko je sati, mada sudeci po tvojim upisima, neces nikad.Smrcak15 wrote:nemoj mi te izvlakuse, hocu da mi jasno odgovoris je li za tebe ovo samo jedna obicna slucajnost koja se potrefila ili namjerno kodiranje, hocu jasan i precizan odgovor moj vrli prepametni matematicaruNIje bilo govora o vjerovatnoci uopste,![]()
je li slucajnost ili nije?
znaci ovih 14 tacaka znaci po tebi je slucajnostNikakva izvlakusa, ne postoji nijedan validan razlog zasto ne bi bilo moguce.
1. 57 even totals and 57 od totals
2. Sum of all chapter numbers 6555 = Sum of all odd totals 6555
3. Sum of all verse numbers 6236 = Sum of all even totals 6236
4. Sum of all chapter with even number 3303 = Sum of all verses with odd number 3303
5. Repetetive numbers / Non-repetetive numbers = 1.618 (golden ratio)
6. Symetrical distribution sections
Odd-odd, even-even, odd-even, even-odd
27-30-30-27
7. Symetrical distribution sections, (half quran)
Homogenous and Non-homogeneous
28-29
29-28
8. Symetrical distribution sections (whole quran)
57-57
9. Symetrical distribution sections
Divisible by 2 and being not divisible by 3
33-24
33-24
9. Symetrical distribution sections
Divisible by 3 and being not divisible by 2
42-15
42-15
10. Symetrical distribution sections
Neighter Divisible by 2 and nor by 3
29-28
28-29
11. Symetrical distribution sections
Odd sequence numbers used in the Numbers of verses
32-32
12. Symetrical distribution sections
Odd sequence numbers NOT used in the Numbers of verses
25-25
13. Symetrical distribution sections
Numbers of verse/verses > Sequence number
23-25-25-23
14. Symetrical distribution sections
Numbers of verse/verses < Sequence number
34-32-32-34
hajde ti sad testiraj to, tako sto ces da nesumice stavljas brojeve pored broja ajeta i vidi hoce li slucajnost generisati ovako nesto.
Reci da je ovo slucajnost, da ovo slucajnost moze generisati je van svake pameti.