Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
славянин

#2401 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by славянин »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Imam i ja i kategoricno tvrdim da ce prije kinezi uloziti milijardu nego EU za ovaj projekat. Plus sto tu nema racunice i 90% argumentacije protiv mosta je “a sta ako budemo pravili luku”.

Dalje, ajmo ukinuti sda. Oni su ti koji cine nemogucim biti za bilo sta sto vodi drzavu naprijed. Vjecna vlast, a nikad nikakav racun njima da se ispostavi. Vec sam napisao, mogli su platiti kao stranka holandjane da im procijene slucaj za EK. Pogodi zasto nisu. Znaci ne mozes pricati “ja zelim dobro drzavi”, a kriviti hrvate i srbe dok bosnjaci vecinski glasaju za stranku koja nista dobro nije napravila u zadnjih 20 godina
Ne bih ja ulazio da li bi neko dao pare za luku ili ne bi....to je sve na nivou špekulacija........moja poenta je da ovdje dio forumaša svojim postovima opasno ulazi u sferu nepatvorenog nacionalizma i antibošnjaštva.....

Što je naravno legitimno, ja samo utvrđujem činjenicu....
Znaci suludi populizam oko imaginarnih luka i unaprijed izgubljenih tuzbi i prodavanju necega pod bubrege jeste anti-bosnjastvo.... Bravo recept davno napisan i koristen u zadnjih 20 godina.
palermo

#2402 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

славянин wrote:
Znaci suludi populizam oko imaginarnih luka i unaprijed izgubljenih tuzbi i prodavanju necega pod bubrege jeste anti-bosnjastvo.... Bravo recept davno napisan i koristen u zadnjih 20 godina.
'ajde :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2403 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by un1ted »

Meni je čudno. Sve nešto nemaju pravo, a izgradnja kreće. Ko je tu kriv? Hrvatska? :lol:
halo_ba

#2404 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

palermo wrote:
славянин wrote:
'ajde :D
To nama dobronamjerni Bosnjak objasnjava sta bi "mi" (u koje ubraja i sebe) trebali raditi za nase vlastito dobro.
Ponekad se dobrom Bosnjaku u pisanju izgubi slovo "h", ali nemojmo sitinicariti. Ko god ustvrdi da je "nas", mi cemo mu vjerovati. :-)
Pa makar s visoka govorio o Bosnjacima, Bosnu drzao za prciju Srbije i Hrvatske... ako kaze "mi", onda je Bosnjak, jelde, Mujo?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2405 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Truba »

Image
halo_ba

#2406 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Black swan wrote:Image
Ovo Kolindina ispovest?

Image
славянин

#2407 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by славянин »

halo_ba wrote: To nama dobronamjerni Bosnjak objasnjava sta bi "mi" (u koje ubraja i sebe) trebali raditi za nase vlastito dobro.
Ponekad se dobrom Bosnjaku u pisanju izgubi slovo "h", ali nemojmo sitinicariti. Ko god ustvrdi da je "nas", mi cemo mu vjerovati. :-)
Pa makar s visoka govorio o Bosnjacima, Bosnu drzao za prciju Srbije i Hrvatske... ako kaze "mi", onda je Bosnjak, jelde, Mujo?
Hdobro :D

Kako to ide hnas,hnjihov - jel govori se da je svako iz BiH Bosanac,ili govori se o Bosnjacima razlicih hvjera a sad odjednom ima neki sistem prhepoznavanja.Jel se to khrv vadi ili kako znai hko je pravo a hko nije ??
tandmand

#2408 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tandmand »

Ovi iz SDA taman brojali pare kada je došla vijest o gradnji Pelješkoga.
Referenti začas izvukli par starih saopštenja, apela i sl. apdejtovali i proslijedili u ime glavešina.
Ali avaj, sad moraju opet ispočetka brojati pare.
Last edited by tandmand on 01/08/2018 14:22, edited 1 time in total.
halo_ba

#2409 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

славянин wrote:
halo_ba wrote: To nama dobronamjerni Bosnjak objasnjava sta bi "mi" (u koje ubraja i sebe) trebali raditi za nase vlastito dobro.
Hdobro :D

Kako to ide hnas,hnjihov - jel govori se da je svako iz BiH Bosanac,ili govori se o Bosnjacima razlicih hvjera a sad odjednom ima neki sistem prhepoznavanja.Jel se to khrv vadi ili kako znai hko je pravo a hko nije ??
Samo glupi Bosnjak govori da je svako iz BiH Bosanac.
Oni drugi (ukljucujuci i njihove trolove na forumu) znaju ko su i sta su.
I u slucaju sukoba Bosne i matice ne bi oklijevali ni sekunde.
славянин

#2410 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by славянин »

halo_ba wrote: Samo glupi Bosnjak govori da je svako iz BiH Bosanac.
Znaci pravi Bosnjak je protiv izgradnje mosta jer .... ne znamo zasto ali evo par "bosnjackih" stranaka se nadiglo... i ko god se ne slaze sa njima nije pravi Bosnjak.Zvuci poznato.
halo_ba

#2411 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

славянин wrote:
Znaci pravi Bosnjak je protiv izgradnje mosta jer .... ne znamo zasto ali evo par "bosnjackih" stranaka se nadiglo... i ko god se ne slaze sa njima nije pravi Bosnjak.Zvuci poznato.
A da ti malo probas agitirati na RTRS?
Bosnjak (ne postoji "pravi" Bosnjak, vec samo Bosnjak) moze biti u pravu ili u krivu, ali oboje je bolje od "dobronamjernog" srpskog misljenja.
Over and out.
славянин

#2412 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by славянин »

halo_ba wrote:
славянин wrote:
A da ti malo probas agitirati na RTRS?
Bosnjak (ne postoji "pravi" Bosnjak, vec samo Bosnjak) moze biti u pravu ili u krivu, ali oboje je bolje od "dobronamjernog" srpskog misljenja.
Over and out.
Citiram tebe
To nama dobronamjerni Bosnjak objasnjava sta bi "mi" (u koje ubraja i sebe) trebali raditi za nase vlastito dobro.
halo_ba

#2413 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

славянин wrote: Citiram tebe
Ne razumijes ti to, ali slobodno citiraj.
dječak sa šibicama

#2414 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

Bude li Bakir puno talasao pred izbore, mogla bi se granica u Neumu vratiti na AVNOJevsku (zelena linija) umjesto sadasnje crvene linije, koju je Tudjman dogovoreio sa Izetbegovicem ali hrvatski sabor nikada nije ratificirao taj sporazum tako da su Skojevi i vrh Kleka i dalje "nedogovorena granica".

Mislim, malo informacija za one sto bi "granicu definirali".

Image
palermo

#2415 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

dječak sa šibicama wrote:Bude li Bakir puno talasao pred izbore, mogla bi se granica u Neumu vratiti na AVNOJevsku (zelena linija) umjesto sadasnje crvene linije, koju je Tudjman dogovoreio sa Izetbegovicem ali hrvatski sabor nikada nije ratificirao taj sporazum tako da su Skojevi i vrh Kleka i dalje "nedogovorena granica".

Image
To k'o biva.....

ako ne budete mirni i poslušni, nećemo vam ratificirati ono što svakako nismo evo već 25 godina ratificirali........

zajebana situacija
halo_ba

#2416 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

dječak sa šibicama wrote:Bude li Bakir puno talasao pred izbore, mogla bi se granica u Neumu vratiti na AVNOJevsku (zelena linija) umjesto sadasnje crvene linije, koju je Tudjman dogovoreio sa Izetbegovicem ali hrvatski sabor nikada nije ratificirao taj sporazum tako da su Skojevi i vrh Kleka i dalje "nedogovorena granica".

Image
To da Muje ostanu ponizni i poslusni?
славянин

#2417 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by славянин »

Logika se davno rastala sa vecinom naseg stanovnistva izgleda.....
tandmand

#2418 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tandmand »

Image
Nije Avnoj švedski sto, ako ćemo vraćati avnojevske granice onda treba vratiti i avnojevsku Republiku BiH.
NeDirajSirotinju

#2419 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by NeDirajSirotinju »

Anti-seljak wrote:Jebote žive u BiH a ne poznaju svoju zemlju i još frustracije bacaju do besvjesti, dok se svađate bošnje rade po škutoriji sa majicama na kojima piše cjepam drva za 5 maraka a sva škutorija pod klimama :D uglavnom da nije hrvata pokrepalo bi sve od gladi, ko je na skelama po škutoriji nego bošnje, ko hamali po škutoriji nego bošnje, nego zahvalite bogu na hrvatima pokrepalo bi sve od gladi.

Sad nastavite lupat :mrgreen:
Kladionice, krađa resursa i imovine, utaja poreza, i milijarde koje su vam bošnjaci ostavili kao turisti. Ne zaboravi da je 30 hiljada Bošnjaka branilo Hrvatsku, a 1500 je dalo život za nju. Dugujete mnogo Bošnjacima.
dječak sa šibicama

#2420 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

Zakljucujete fenomenalno.

Ne, nego ako se bude potezalo pitanje granica, Hrvatska moze reci vracamo se na Badinterovu komisiju i avnojevske granice, u tom slucaju BiH moze samo izgubiti. Dobiti, nista.

ali dobro, mislim da ovi iz Pomorskog drustva iz Vogosce znaju bolje.

Hrvatski sabor to nije ratificirao jer se nikada nije ni naslo na "stolu", niti se moze izglesati jer je potrebno 2/3 glasova a to u saboru nema niko, i uvijek ce se naci neki Pernar ili neki ne znam ti ko, da kaze e ja sam protiv.
NeDirajSirotinju

#2421 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by NeDirajSirotinju »

Image
A moglo bi doći do toga da nikada nijedna ustaška stranka iz hercegovine ne dođe na vlast. I to je vrlo realna mogućnost. Da cijelo rukovodstvo HDZ-a bude pohapšeno, a imovina zaplijenjena. Šta ti misliš, da možete jahati dovijeka ovako?
Hafis

#2422 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Ovako je i Slobo najavljivao hapšenja, pa ode Azim Vlasi u ćorku.
славянин

#2423 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by славянин »

NeDirajSirotinju wrote:
Anti-seljak wrote:Jebote žive u BiH a ne poznaju svoju zemlju i još frustracije bacaju do besvjesti, dok se svađate bošnje rade po škutoriji sa majicama na kojima piše cjepam drva za 5 maraka a sva škutorija pod klimama :D uglavnom da nije hrvata pokrepalo bi sve od gladi, ko je na skelama po škutoriji nego bošnje, ko hamali po škutoriji nego bošnje, nego zahvalite bogu na hrvatima pokrepalo bi sve od gladi.

Sad nastavite lupat :mrgreen:
Kladionice, krađa resursa i imovine, utaja poreza, i milijarde koje su vam bošnjaci ostavili kao turisti. Ne zaboravi da je 30 hiljada Bošnjaka branilo Hrvatsku, a 1500 je dalo život za nju. Dugujete mnogo Bošnjacima.
I prosjecno "razmisljanje" .... i pitaju se ljudi kako ne moze nam bolje biti. :zid:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2424 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

PU PU PU, gluHo bilo i daleko, pa nisu ih partizani sve apsili pa nece ni muslimani... neg se deca igraju
tandmand

#2425 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tandmand »

Nije nikada ratificiran ni dejtonski sporazum ...
Post Reply