Pa kud ce bolja situacija za vas,Putin iza srpskih leda(i da vam prisloni ne bi se buniliIMT25 wrote:Međunarodni najjači advokat Bosne i sponzor SDA R.T. Erdogan, ali hajde ne moraš mi vjerovati na riječ. Ne znam kako ovo može, u ovom trenutku, bez solidnih dokaza, sa Putinom iza srpskih leđa, sa konjinom Trumpom na čelu SAD, biti produktivno za BiH, a znam kako na više načina može biti kontra-produktivno, a vi se samo ložite na Izetbegovićeve ublehe o potebi suočavanja za istinom i o pravdi.spreca wrote:da erdogan se slomi pomazuci bakiru a doduse erdogan i bakir nisu sa avale pucali po beograduIMT25 wrote:Kvazi-intelektualna gromada i petparački mađioničar-šarlatan se pita "Zašto su ljudi iz Saveza za promjene advokati onome što je uradio režim Miloševića i zašto se brinu za Srbiju"? Geni su čudo, tako mu je isto babo u svoj vakat prosipao mudroserine, da ni pas s maslom ne bi pojeo...pa Bakire Izetbegoviću ako se jedan Erdogan sa Bosfora može brinuti za tebe i biti tvoj advokat, i to nikome ne smije da smeta zašto tebi smeta da se Srbi u BiH brinu za svoju braću u Srbiji, koja je tu odmah preko Drine?
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- LBVIEW
#2401 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
-
A_A_AKCIJA
#2402 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Hm, ova tema me nije ni najmanje zanimala, dok nisam primjetio da je izazvala nevjerovatan efekat, koji se nije desio nikada od rata na ovamo.
Naime, Momčilo Novaković iz SDS-a je večeras u emisiji na PTPC branio institucije BiH od zle SDA. Suzu sam pustio. Ustvari, lažem, sjetih se da je i Mektić isto uradio neki dan. Pa se sjetih da je Pandurevićka neki dan apelovala i molila da se nastavi sa evropskim putem BiH... Nevjerovatno
Odavno govorim da se kao rješenje samo trebala otkriti druga strana motke, a Bakir i njegovi (koje prezirem), su nekako ovo uspjeli.
Ne znam ko ih savjetuje, ali od apelacije na ovamo vuku prave, vrlo ne-SDA poteze.
I Salkić je prosto rasturio sve u studiju, da mu ni voditeljica nije mogla pera odbiti. Bukvalno im je na prozivanje da je revizija jednostran potez, rekao da su o tome trebali razmišljati kad su raspisivali referendum i kršili odluke Ustavnog Suda. Ne znam šta se desilo, ko stoji iza svih ovih poteza, ali neka ga ne mijenjaju. Najbolji potez u emisiji je bio kada je na spominjanje krivične prijave protiv Bakira, rekao da podržava taj potez, kao borbu kroz institucije
.
Sada je loptica na SNSD-u i SDS-u. Prvima je pokeraški ispraćen ulog, pa je na referendum uzvraćeno ručnom na MMF kredit i revizijom. Mile, ne znam što ga više ne raspisuješ, ali zaoprave. Nije red da te sankcionišu i hapse zbog probnog balona. Čak je i Milica večeras prijetila nekim potezima
. Znam, nikako dva dobra sastavit, ali ko ti je kriv kad se na budaletinu Trumpa oslanjaš. Sada moraš Željki potpisivati ispričnicu da ne ode na Sud... ccc...
SDS mora skontati hoće li državnu vlast ili neće. Uvijek ima SNSD, ako oni neće, tj hoće da se samosahrane. Ko da je bitno koči li državu SDS ili SNSD! I večeras je baš ova emisija pokazala šta je cilj SNSD-a. Da unište SZP. Ništa drugo. Ostade im brdo kadrova bez plaće u državnim institucijama. SDS-u će trebati magija da narodu objasne šta rade, ali zajebano je sjediti na dvije stolice. Šarović je jako dobar ministar, ali ne može se istovremeno zadovoljiti evropski put i destrukcija SNSD-a. Neka skontaju kako će narodu prodati priču da nam je svima potreban progres i napredak. Jer to ne ide uz lizanje sa SNSD-om.
Ivanić kao pojam beskičmenjaka i bezličnjaka nije vrijedan spomena.
Ovo je istovremeno i sjajan potez za izbore u Srbiji. Eto ti, Vučiću, ideš im u Srebrenicu, a oni nas tuže. Iskreno, ako mogu birati, bolje pogurati otvorenog četnika na čelo države, nego prikriveni koji priča da će kofol, nešto duradi. Da Vučić poslije svega dođe u Sarajevo pa razgovara na temu, vjerovao bih mu, ovako samo nastavak politike iz 90ih, pričam ti priču, a ovamo po svom.
Nevjerovatno, SDA je skontala najveći asset koji imaju. +300 hiljada glasova i svaki drugi stanovnik ove države koji je za BiH. Jebe im se, bukvalno, nema Vijeća ministara bez njih, nikako.
Da se revizija odbije, opet su na starom i narodu će prodati priču o nastavku nepravde. Iz BiH se revizija samo može zaustaviti kroz institucije sistema, što bi značilo da ih SNSD i SDS moraju koristiti i samim time im dati legitimitet i podršku. Sami je neće povući. Nema četvrtog scenarija.
Mile je odavno ispucao sve kočnice koje je mogao i natjerao SDA na ovaj potez. Tako da su mu samo ostali ovi za koje je počeo dobijati sankcije. Jebiga, ko i svaki loš diler-narkos, Mile je počeo i sam da troši drogu od koje živi, nacionalizam, pa je poletio nadajući se dolazećoj administraciji, na brisan prostor, odakle mu nema nazad. Ili raspisuje ili ga otpisuju. Ostali su mu samo potezi ispod linije, Trump se bavi sa fake news, a Pućin se ušutio i čeka da mu dignu sankcije (njemu, ne Miletu, da se ne ponada neupućeni), dok u međuvremenu koordinira akcije u Siriji sa Erdoanom...
Naime, Momčilo Novaković iz SDS-a je večeras u emisiji na PTPC branio institucije BiH od zle SDA. Suzu sam pustio. Ustvari, lažem, sjetih se da je i Mektić isto uradio neki dan. Pa se sjetih da je Pandurevićka neki dan apelovala i molila da se nastavi sa evropskim putem BiH... Nevjerovatno
Odavno govorim da se kao rješenje samo trebala otkriti druga strana motke, a Bakir i njegovi (koje prezirem), su nekako ovo uspjeli.
Ne znam ko ih savjetuje, ali od apelacije na ovamo vuku prave, vrlo ne-SDA poteze.
I Salkić je prosto rasturio sve u studiju, da mu ni voditeljica nije mogla pera odbiti. Bukvalno im je na prozivanje da je revizija jednostran potez, rekao da su o tome trebali razmišljati kad su raspisivali referendum i kršili odluke Ustavnog Suda. Ne znam šta se desilo, ko stoji iza svih ovih poteza, ali neka ga ne mijenjaju. Najbolji potez u emisiji je bio kada je na spominjanje krivične prijave protiv Bakira, rekao da podržava taj potez, kao borbu kroz institucije
Sada je loptica na SNSD-u i SDS-u. Prvima je pokeraški ispraćen ulog, pa je na referendum uzvraćeno ručnom na MMF kredit i revizijom. Mile, ne znam što ga više ne raspisuješ, ali zaoprave. Nije red da te sankcionišu i hapse zbog probnog balona. Čak je i Milica večeras prijetila nekim potezima
SDS mora skontati hoće li državnu vlast ili neće. Uvijek ima SNSD, ako oni neće, tj hoće da se samosahrane. Ko da je bitno koči li državu SDS ili SNSD! I večeras je baš ova emisija pokazala šta je cilj SNSD-a. Da unište SZP. Ništa drugo. Ostade im brdo kadrova bez plaće u državnim institucijama. SDS-u će trebati magija da narodu objasne šta rade, ali zajebano je sjediti na dvije stolice. Šarović je jako dobar ministar, ali ne može se istovremeno zadovoljiti evropski put i destrukcija SNSD-a. Neka skontaju kako će narodu prodati priču da nam je svima potreban progres i napredak. Jer to ne ide uz lizanje sa SNSD-om.
Ovo je istovremeno i sjajan potez za izbore u Srbiji. Eto ti, Vučiću, ideš im u Srebrenicu, a oni nas tuže. Iskreno, ako mogu birati, bolje pogurati otvorenog četnika na čelo države, nego prikriveni koji priča da će kofol, nešto duradi. Da Vučić poslije svega dođe u Sarajevo pa razgovara na temu, vjerovao bih mu, ovako samo nastavak politike iz 90ih, pričam ti priču, a ovamo po svom.
Nevjerovatno, SDA je skontala najveći asset koji imaju. +300 hiljada glasova i svaki drugi stanovnik ove države koji je za BiH. Jebe im se, bukvalno, nema Vijeća ministara bez njih, nikako.
Da se revizija odbije, opet su na starom i narodu će prodati priču o nastavku nepravde. Iz BiH se revizija samo može zaustaviti kroz institucije sistema, što bi značilo da ih SNSD i SDS moraju koristiti i samim time im dati legitimitet i podršku. Sami je neće povući. Nema četvrtog scenarija.
Mile je odavno ispucao sve kočnice koje je mogao i natjerao SDA na ovaj potez. Tako da su mu samo ostali ovi za koje je počeo dobijati sankcije. Jebiga, ko i svaki loš diler-narkos, Mile je počeo i sam da troši drogu od koje živi, nacionalizam, pa je poletio nadajući se dolazećoj administraciji, na brisan prostor, odakle mu nema nazad. Ili raspisuje ili ga otpisuju. Ostali su mu samo potezi ispod linije, Trump se bavi sa fake news, a Pućin se ušutio i čeka da mu dignu sankcije (njemu, ne Miletu, da se ne ponada neupućeni), dok u međuvremenu koordinira akcije u Siriji sa Erdoanom...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2403 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
IMT25 wrote:Kvazi-intelektualna gromada i petparački mađioničar-šarlatan se pita "Zašto su ljudi iz Saveza za promjene advokati onome što je uradio režim Miloševića i zašto se brinu za Srbiju"? Geni su čudo, tako mu je isto babo u svoj vakat prosipao mudroserine, da ni pas s maslom ne bi pojeo...pa Bakire Izetbegoviću ako se jedan Erdogan sa Bosfora može brinuti za tebe i biti tvoj advokat, i to nikome ne smije da smeta zašto tebi smeta da se Srbi u BiH brinu za svoju braću u Srbiji, koja je tu odmah preko Drine?
Ne zamotavaj, slobodno kazi da reklamiras( I)ndustriju (M)otornih (T)raktora. Oni su najbrzi...dokazano na ruti od Knina do Beograda.
- insomnia78
#2404 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
A najlaksi za upravljati. More ga goniti dete, baba, dresirano svinjce...
- bh.tornjak
#2405 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
_dreamer_ wrote:nemoj siriti pogresne informacije, drzi se onog sto znas.bh.tornjak wrote:ovo je ono sto 95% onih koji ovde pisu ne razumiju.Duka Dizel wrote: Ti slobodno veruj da je Bakir podneo reviziju, zato što je u poslednjih 6 meseci došao do krupnih dokaza, a ne zato što se rok približio kraju, pa je bilo "ćerati ili odustati".
A smešno je i čitati da kuknjava s druge strane dolazi usled straha od novih dokaza i novog sudjenja.
To je samo očekivana halabuka jer se Bošnjaci nameštaju na zicer.
sest mjeseci je rok u kojem treba da se dostave dokazi sudu:
dakle, po pribavljanju dokaza treba ih u roku sest mjeseci dostaviti tj. deponovati u sudu.
a dokazi su vec tamo pohranjeni....sad se pokrece revizija presude s tim novim dokazima.
Radi se o novim cinjenicama, a iste se potkrijepljuju dokaznim materijalom. od saznanja cinjenice se mora u roku od 6 mj podnijeti revizija. to je subjektivni rok (ovisan o saznanju), a rok od 10 god je objektivni (apsolutni).
Ono sto se isto tako ne spominje, a sto je priznato u pravnom institutu revizije gotovo svih nacionalnih prava, a sto - siguran sam - se odnosi i na tumacenje ovog clana, je to da je nova cinjenica morala bez krivice podnositelja zahtjeva istom ostati nepoznata. a sve to dokazuje podnositelj zahtjeva.
E sad, ja ne mogu da vjerujem da je u zavrsnici postupka protiv mladica izneseno neko brdo novih cinjenica, kada je opcepoznato da zavrsni pledojer je takoreci sumacija vec iznesenog, a nikako period za iznosenje novih cinjenica. Ali eto, ajde da se nadamo necemu...
A postoji jos jedna stvar. Ukoliko su clanovi srpskog dijela predsjednistva znali te nove cinjenice, republika srbija bi mogla iste upotrijebiti kao svjedoke odbrane u kontekstu da su cinjenice bile od prije poznate srpskom dijelu predsjednistva, pa time formalno gledajuci i BiH, sto bi moglo biti kobno po ovaj rok od 6 mj.
eto....svjetski pravnici koji pozavrsavase elitne fakultete...koji iza sebe imaju karijeru o kojoj se sanja....koji ovo....koji ono....oni ne znaju sta i kako treba....a onda dodje neki bosanac da im objasnjava sta i kako....
nikakvo cudo sto je drzava u qurtzu
- kamen spoticanja
#2406 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Jako dobroA_A_AKCIJA wrote:Hm, ova tema me nije ni najmanje zanimala, dok nisam primjetio da je izazvala nevjerovatan efekat, koji se nije desio nikada od rata na ovamo.
Naime, Momčilo Novaković iz SDS-a je večeras u emisiji na PTPC branio institucije BiH od zle SDA. Suzu sam pustio. Ustvari, lažem, sjetih se da je i Mektić isto uradio neki dan. Pa se sjetih da je Pandurevićka neki dan apelovala i molila da se nastavi sa evropskim putem BiH... Nevjerovatno![]()
I Salkić je prosto rasturio sve u studiju, da mu ni voditeljica nije mogla pera odbiti. Bukvalno im je na prozivanje da je revizija jednostran potez, rekao da su o tome trebali razmišljati kad su raspisivali referendum i kršili odluke Ustavnog Suda. Ne znam šta se desilo, ko stoji iza svih ovih poteza, ali neka ga ne mijenjaju. Najbolji potez u emisiji je bio kada je na spominjanje krivične prijave protiv Bakira, rekao da podržava taj potez, kao borbu kroz institucije.
Sada je loptica na SNSD-u i SDS-u. Prvima je pokeraški ispraćen ulog, pa je na referendum uzvraćeno ručnom na MMF kredit i revizijom. Mile, ne znam što ga više ne raspisuješ, ali zaoprave. Nije red da te sankcionišu i hapse zbog probnog balona. Čak je i Milica večeras prijetila nekim potezima. Znam, nikako dva dobra sastavit, ali ko ti je kriv kad se na budaletinu Trumpa oslanjaš. Sada moraš Željki potpisivati ispričnicu da ne ode na Sud... ccc...
ono sto je indikativno,u zadnjih mjesec dana gospodja Cormack je u kabinetu B.I bila 10tak puta
sumnjam da bi imao testise uci u ovo sve ako je ona dolazila da ga odgovori od revizije
- Kikibombona
#2407 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ma ovo je sve goli kurac, pat pozicija. 20 godina se vrtimo u krug. Velike pobjede i veliki porazi, danas izdao - sutra heroj. A nista se ne mijenja, svi na svojim pozicijama. Ako se nastavi mijenjati ovim tempom, generacije koje budu dolazile, mozda za 200 godina uoce neke promjene, kada sve sagledaju i prostudiraju.A_A_AKCIJA wrote:Hm, ova tema me nije ni najmanje zanimala, dok nisam primjetio da je izazvala nevjerovatan efekat, koji se nije desio nikada od rata na ovamo.
Naime, Momčilo Novaković iz SDS-a je večeras u emisiji na PTPC branio institucije BiH od zle SDA. Suzu sam pustio. Ustvari, lažem, sjetih se da je i Mektić isto uradio neki dan. Pa se sjetih da je Pandurevićka neki dan apelovala i molila da se nastavi sa evropskim putem BiH... Nevjerovatno![]()
I Salkić je prosto rasturio sve u studiju, da mu ni voditeljica nije mogla pera odbiti. Bukvalno im je na prozivanje da je revizija jednostran potez, rekao da su o tome trebali razmišljati kad su raspisivali referendum i kršili odluke Ustavnog Suda. Ne znam šta se desilo, ko stoji iza svih ovih poteza, ali neka ga ne mijenjaju. Najbolji potez u emisiji je bio kada je na spominjanje krivične prijave protiv Bakira, rekao da podržava taj potez, kao borbu kroz institucije.
Sada je loptica na SNSD-u i SDS-u. Prvima je pokeraški ispraćen ulog, pa je na referendum uzvraćeno ručnom na MMF kredit i revizijom. Mile, ne znam što ga više ne raspisuješ, ali zaoprave. Nije red da te sankcionišu i hapse zbog probnog balona. Čak je i Milica večeras prijetila nekim potezima. Znam, nikako dva dobra sastavit, ali ko ti je kriv kad se na budaletinu Trumpa oslanjaš. Sada moraš Željki potpisivati ispričnicu da ne ode na Sud... ccc...
Sve je ovo magla, sarena laza, zabava za sirotinju. Kada si materijalno osiguran sve je lakse. Ovu politicku igraonu bez pobjednika mozes dozivjeti kao neku stratesku igricu, uziviti se i uzivati u nadmudrivanjima seoskih varalica. Ima tu neke drzazi, ko ce koga, ovo-ono. Vjerujem da je njima zanimljivo.
A sirotinja ga prima do grla. Krediti se dizu. Bice sve gore.
Sto se tice same revizije, dobro je, neka se i to rascisti. Neka se i ta stranica zatvori. Sve ostalo je goli supljak. Politika je dobila adut da u narednom periodu nista ne radi, neka samo o reviziji pricaju i dizu kredite za kupovinu socijalnog mira.
-
IMT25
#2408 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Da, samo to licemjerno njuferanje- "mi jedini nevini i silovani" je uvreda za zdravu pamet. Da doduše Bakir u Erdogan nisu pucali po Beogradu, ali ko stoji iza svojevrsnog etničkog čisćenja- u miru, Sarajeva npr? Koliko je Srba i Hrvata napustilo Sarajevo u miru , jer im je život postao nepodnošljiv? Mislim da je zadnji otišao Tifa.spreca wrote:da erdogan se slomi pomazuci bakiru a doduse erdogan i bakir nisu sa avale pucali po beograduIMT25 wrote:Kvazi-intelektualna gromada i petparački mađioničar-šarlatan se pita "Zašto su ljudi iz Saveza za promjene advokati onome što je uradio režim Miloševića i zašto se brinu za Srbiju"? Geni su čudo, tako mu je isto babo u svoj vakat prosipao mudroserine, da ni pas s maslom ne bi pojeo...pa Bakire Izetbegoviću ako se jedan Erdogan sa Bosfora može brinuti za tebe i biti tvoj advokat, i to nikome ne smije da smeta zašto tebi smeta da se Srbi u BiH brinu za svoju braću u Srbiji, koja je tu odmah preko Drine?
- harač
#2409 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
valja se prisjetiti da su nas isti ti svjetski pravnici (ali bukvalno isti, osim jednog) predstavljali i u proslom postupku kada je sud presudio - i samim tim potvrdio vecinu srpskih tvrdnji - da je Srebrenica bila tek jedan izolovan fenomen sa samog kraja rata, te da srbija ni za sta bitno nije bila kriva, te da ne treba platiti ni marke... treba malo vidjeti sustinu, a za to cemo morati sacekati jos koji danbh.tornjak wrote:eto....svjetski pravnici koji pozavrsavase elitne fakultete...koji iza sebe imaju karijeru o kojoj se sanja....koji ovo....koji ono....oni ne znaju sta i kako treba....a onda dodje neki bosanac da im objasnjava sta i kako....
-
_dreamer_
#2410 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Druze, citirao sam te jer tvrdis nesto sto nije tacno i pri tome jos prozivas narod da su ovce jer kao 95 % njih/nas nesto ne razumije i sad nam ti kao nesto objasnjavas.bh.tornjak wrote:eto....svjetski pravnici koji pozavrsavase elitne fakultete...koji iza sebe imaju karijeru o kojoj se sanja....koji ovo....koji ono....oni ne znaju sta i kako treba....a onda dodje neki bosanac da im objasnjava sta i kako....
Ja ne kazem da nesto nije moguce, ja samo kazem da nisam optimistican, a razloge sam naveo i oni su jasni bilo kome ko iole ima iskustva u procesnom pravu.
To sto smo mi okupili strane strucnjake je dobra stvar, ali znaj ni oni od gov.neta ne prave pitu. Dobijao sam ja sporove protiv univerzitetskih profesora, a isto tako gubio od no name-ova. Kad nemas municije, onda je nemas, a mozes se samo nadati da na drugoj strani imas kolegu debila koji ce nesto za.srati. A kada su formalne stvari u pitanju, u pravu nema plaho prostora za magiju tj improvizaciju.
Ovdje se raja lozi kao da je to formalnost, mi vec dobili, Srbi se pishaju u gace... Stvarnost je drugacija.
A vjerujem da ljudi isto tako gaje nadu da ce presuda koju prizeljkujemo ugasiti RS. Za to tesko da ima pravnog osnova i tom rezultatu se ljudi ne trebaju previse nadati.
Last edited by _dreamer_ on 21/02/2017 09:42, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#2411 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Sve to zavisi od politike... u ovako zajebanoj geo-političkoj situaciji, Amerikancima fino dođe ovaj mač koji visi Srbiji nad glavom. Ucjenjivat će ih ovim da dobiju stvari koje žele, a mi ćemo se nadati do zadnjeg dana i onda popušlić.
- arzuhal
#2412 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
RTRS, "Aspekt", 20. februar:
FRTULA: Gospodine Ljubiću, šta vi mislite o reviziji tužbe i cijeloj ovoj stvari?
BOŽO LJUBIĆ: Dakle, sve je krenulo od intervencije međunarodne zajednice u ustav i zakone BiH, tačnije od Petričevih amandmana...

FRTULA: Gospodine Ljubiću, šta vi mislite o reviziji tužbe i cijeloj ovoj stvari?
BOŽO LJUBIĆ: Dakle, sve je krenulo od intervencije međunarodne zajednice u ustav i zakone BiH, tačnije od Petričevih amandmana...

-
IMT25
#2413 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Bravo, ja samo to pokušavam kazati već nekoliko puta i evo već me nađoše da sam baja, još malo biću i četnik. Kažu-istina, da objektivna istina kao argument na sudu se mora iznijeti i mora se dokazati, a ako solidni dokazi za to ne postoje, sve pada u vodu. Istinu kao argument valja znati na pravi način i u pravo vrijeme iznijeti_dreamer_ wrote:Druze, citirao sam te jer tvrdis nesto sto nije tacno i pri tome jos prozivas narod da su ovce jer kao 95 % njih/nas nesto ne razumije i sad nam ti kao nesto objasnjavas.bh.tornjak wrote:eto....svjetski pravnici koji pozavrsavase elitne fakultete...koji iza sebe imaju karijeru o kojoj se sanja....koji ovo....koji ono....oni ne znaju sta i kako treba....a onda dodje neki bosanac da im objasnjava sta i kako....
Ja ne kazem da nesto nije moguce, ja samo kazem da nisam optimistican, a razloge sam naveo i oni su jasni bilo kome ko iole ima iskustva u procesnom pravu.
To sto smo mi okupili strane strucnjake je dobra stvar, ali znaj ni oni od gov.neta ne prave pitu. Dobijao sam ja sporove protiv univerzitetskih profesora, a isto tako gubio od no name-ova. Kad nemas municije, onda je nemas, a mozes se samo nadati da na drugoj strani imas kolegu debila koji ce nesto za.srati. A kada su formalne stvari u pitanju, u pravu nema plaho prostora za magiju tj improvizaciju.
Ovdje se raja lozi kao da je to formalnost, mi vec dobili, Srbi se pishaju u gace... Stvarnost je drugacija.
- Altsa
#2414 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
ne znam gdje si to vidio da cute jer su izjave po pitanju revizije dali i SDP i Komsic i Bajrovic kao i Kojovic. Malo bolje gledaj TV.bh.tornjak wrote:ono sto me najvise cudi u svemu ovome je sutnja DF-a,SDP-a, i drugih PRO BiH stranaka i njihovih celnika...
- arzuhal
#2415 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
SDP reaguje, ne šuti, počev od prisustva i podrške na sastanku u Vijećnici, preko Denisa B. koji je napisao 14 tačaka Dačiću, do poziva SDP-a da Crnadak dadne ostavku i šta već...Što se tiče DF, ni oni ne šute, ali se njihove članovi javljaju iz drugih partija nakon što su napustili DFbh.tornjak wrote:ono sto me najvise cudi u svemu ovome je sutnja DF-a,SDP-a, i drugih PRO BiH stranaka i njihovih celnika...
- aditon
#2416 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Vi svi ovdje opet ne vidite dalje od nosa. Odmah da kažem, ja jesam za reviziju tužbe, odnosno jesam za to da se istina i sudski potvrdi, ali kojim novim dokazima je to moguće? Presuda Karadžiću?, Možda sudksi proces protiv Mladića koji je pokazao umješanost Srbije u ratu? Karadžić tek treba da dočeka potvrdu presude ili eventualnu oslobađajuću presudu. S Sudovima se nikad ne zna. Za Mladića nemamo ni prvostepenu presudu.
Međutim, ovdje nam opet poltičari bacaju prašinu u oči. Ovdje je na sceni skretanja pažnje sa bitnih stvari. Svakom krizom ti isti ljudu učvršćuju svoju vlast i pozicije u istoj. Svi pljuju po Bakiru, a taj isti lik će opet osvojiti naredne izbore. Do kada ćemo biti bez mozga, kao narod?
Smatram da se revizijom tužbe neće ništa novo dokazati iako smo svi svjesni uloge Srbije u agresiji, međutim, možda u takvim okolnostima konačno Bošnjaci kazne Bakira i SDA za 30 godina kojima se sustavno ponižava i uništava ljudski život u BiH. Mada, pri postojećem Ustavu BiH ni to neće biti dovoljno da ova zemlja konačno krene naprijed, da ljudi konačno osjete boljitak u svom životu.
Međutim, ovdje nam opet poltičari bacaju prašinu u oči. Ovdje je na sceni skretanja pažnje sa bitnih stvari. Svakom krizom ti isti ljudu učvršćuju svoju vlast i pozicije u istoj. Svi pljuju po Bakiru, a taj isti lik će opet osvojiti naredne izbore. Do kada ćemo biti bez mozga, kao narod?
Smatram da se revizijom tužbe neće ništa novo dokazati iako smo svi svjesni uloge Srbije u agresiji, međutim, možda u takvim okolnostima konačno Bošnjaci kazne Bakira i SDA za 30 godina kojima se sustavno ponižava i uništava ljudski život u BiH. Mada, pri postojećem Ustavu BiH ni to neće biti dovoljno da ova zemlja konačno krene naprijed, da ljudi konačno osjete boljitak u svom životu.
-
dezurni_ucenik
#2417 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/02/2017 23:15, edited 1 time in total.
-
IMT25
#2418 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ma ja, slušali su ti obični ljudi Momčila Krajišnika i sad- Marš iz Sarajeva! A Tifu pare za drogu čekaju u Beogradu. A moj Beže, neće ta minder politika daleko dogurati.dezurni_ucenik wrote:IMT25 wrote:
ali ko stoji iza svojevrsnog etničkog čisćenja- u miru, Sarajeva npr? Koliko je Srba i Hrvata napustilo Sarajevo u miru , jer im je život postao nepodnošljiv? Mislim da je zadnji otišao Tifa.
Ko vam je kriv sto ste slusali Momcila Krajisnika i njegove bajke.
Ne branim Merlina, ali on 300 dana u godini provede radno za razliku od princeze Tife koji misli da je dovoljno biti "legenda" i pare same padaju. Nije Tifa cetnik, nije on napustio Sarajevo sto je Srbin vec samo zafalilo za gudre.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2419 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Poslije nekoliko mjeseci progona na srpsku teritoriju, na kojoj su teško živjeli u napuštenim objektima farme „Agrokomerc“, pao je dogovor da se tim ljudima, na čijem čelu je bio Babo (Fikret Abdić op.a.), pomogne da se borbom vrate na svoju teritoriju.
U toj namjeri i pomoći podrazumijevali su se i određeni interesi. Prije svega da se Krajina oslobodi tereta izbjeglih (Abdićevaca), jer su troškovi njihovog zbrinjavanja bili zaista veliki...
... Drugi, i možda i važniji interes bio je taj da se naoružavanjem ovih Fikretovaca i uključivanjem u oružani povratak na svoje, riješi i pitanje Petog korpusa...
Fikret Abdić je dao čvrste garancije da će on uspjeti da ubijedi mnoge, koji se trenutno nalaze na drugoj strani, da mu priđu čim bude postigao početne uspjehe. I tako je čitava stvar isplanirana u najvećoj tajnosti. Ukoliko ova operacija uspije, ona bi mogla da riješi čitav tok rata, značajan po srpsku stranu..., piše Milorad Ulemek Legija, između ostalog, opisujući pripremanje akcije 'Pauk' protiv Petog korpusa Armije RBiH, krajem 1994.
Na jednoj strani bila je Vojska Armije RBiH kojom je komandovao general Atif Dudaković i Izet Nanić, na drugoj strani bila je vojska samoproglašene Autonomne pokrajine Zapadna Bosna kojom je komandovao Firket Abdić, vojska Republike Srpske, Vojska Republike Srpske Krajine, dobrovoljci iz Srbije...
Legija u knjizi 'Babo – bitka koju nismo smjeli da izgubimo' zatim priznaje i suštinu njegovog dolaska u BiH. Radilo se, kaže, o Cazinskoj Krajini. Ukazala se mogućnost da se napokon cijela ta teritorija koja je od početka rata bila pod kontrolom Petog korpusa Armije BiH stavi pod srpsku kontrolu. Naime, Cazinska Krajina ili Zapadna Bosna kako su je sada zvali, bila je od samog početka rata kost u grlu i Republici Srpskoj Krajini.
- Na samom sastanku trebalo je da budu usaglašeni detalji čitave operacije. Formiran je štab pod operativnom šifrom 'Pauk', na čijem čelu je bio Mile Novaković. On je sada upravo raspoređivao i dodjeljivao uloge za predstojeću šorku – piše Ulemek. On dalje tvrdi da je plan akcije zapravo bio jednostavan. Trebalo je naoružati sve Abdićeve vojnike, i dopustiti im da sa teritorije koju su kontrolirali Srbi, izvedu napad na Peti korpus ARBiH. Abdić je u tom trenutku imao oko 5.000 vojnika, podijeljenih u tri brigade. Svaka je bila sastavljena od ljudstva prema području sa kojeg su izbjegli. Najbrojnija je bila Velikokladuška brigada, koja je brojala oko 2.000 ljudi.
Ulemek dalje opisuje kako je vrlo brzo uočeno da je između Prve i Druge brigade ostao prevelik prostor, pa je odlučeno da ga se popuni lokalnim snagama, „ojačano ljudstvom koje je pristiglo sa našim konvojem“.
Ulemek u knjizi nije krio ni detalje kako su borci iz Srbije stigli u BiH. Tvrdi da je po naređenju Arkana, komandanta Srpske dobrovoljačke garde, okupio 50 boraca i zaputio se prema BiH. Arkan je, kaže Ulemek, naređenje da se krene u BiH dobio od nekoga drogog, ali Ulemek na navodi od koga.
- Pošto je objašnjeno kako su sektori podijeljeni, prešlo se na podjelu zaduženja po tim sektorima. Na prvom sektoru, koordinacija dejstva nad Prvom brigadom pripala je Rakunu, komandantu specijalne jedinice iz Knina. Drugi sektor je dodijeljen Koletu, a treći meni. Uloga nas koordinatora bila je da usaglašavamo dejstva Fikretovih brigada sa Glavnom komandom 'Pauk'. Ujedno, trebalo je da koordiniramo i međusobni rad brigada. Izvršnu komandu nad brigadama imali su Babini komandanti - piše Ulemek.
DOKAZI ZA REVIZIJU 1 Knjiga 'Babo' Milorada Ulemeka Legije otkriva ulogu Srbije u ratu protiv BiH
koli je taj drugi... da nije onaj ukopani u avliji pod kruskom
-
dezurni_ucenik
#2420 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/02/2017 23:15, edited 1 time in total.
- video
#2421 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
A to ovaj iz Zabrdja nije pozivao a ovi tvoji ga nisu poslusali 
-
hizo ramidovic
#2422 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Е мој брате од кад ја говорим о турском зулуму тзв. Бошњака посебно у тзв. Сарајеву. Фарбање тротоара зелену боју, страх при куповини српске и хрватске штампе, сунећење немуслимана итд. само су неки од притисака које спроводи исламистичка власт и бела Ал-Каида у тзв. Сарајеву. Једноставно, овакав зулум се више не може издржати. Србија и Хрватска мораће нешто подузети. Иначе, ако се овако настави, тзв. бошњацима ће се у Републици Српској морати признати и право да свој језик зову босански'' а то би већ био знак тоталне катастрофе и незадрживе најезде муслиманских екстремистаIMT25 wrote: Da, samo to licemjerno njuferanje- "mi jedini nevini i silovani" je uvreda za zdravu pamet. Da doduše Bakir u Erdogan nisu pucali po Beogradu, ali ko stoji iza svojevrsnog etničkog čisćenja- u miru, Sarajeva npr? Koliko je Srba i Hrvata napustilo Sarajevo u miru , jer im je život postao nepodnošljiv? Mislim da je zadnji otišao Tifa.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2423 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
srbe iz sarajeva su istjerali vanzemaljci... ima i dokumentarni film vanzemaljci iznad sarajeva
- Dr. Kuca
#2424 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Kod mene u zgradi zive zene srpkinje kojim je coek pogino u ratu kao vojvoda cetnicki i nista im ne fali. Te dodikove bajke okaci macku o rep. Koliko srba se iselilo na Pala a rade u Sarajevu? Hajmo malo o tome pricati, iz lukavice itd. Koliko muslimana ima banjaluka? Rade li? ne serite tu gebelsovku pricu, odjebite majkama. Nije vam dosta sto ste nas gadjali 4 godine, vasi ocevi jos cete mi sad govor drzat i pricat kako je ovdje? Mrs ba u picku materinu fasisticku.
- video
#2425 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Tako je druze @hizo