ultima_palabra wrote:Poslije predavanja organizovano je prigodno sviranje kurcu...![]()
Zahiragić opet jaše
- KB9
#2401 Re: Zahiragić opet jaše
-
lijepa u dusi
#2402 Re: Zahiragić opet jaše
Nas studente niko niti je pitao kad se birao predstavnik studenata, niti nas je ko pitao za misljenje kad su Zahiragine inicijative u pitanju. Potpisnik sam peticije za smjenu, smijem se zakleti da je to bila sega za nas, mazanje nam ociju da kao imamo moc nesto promijeniti. Bode u oci elementarna nepismenost, bode u oci sto je inicijativa za dzumu smisljena ne zato jer je bilo potrebe, vec da se gurne prst u oko "anamo njima", bode u oci cinjenica da barem 50% raje s mog fakulteta ova prica apsolutno ne interesuje. Od preostalih cca 50 % , nas 2 % smo protiv ovakvih gluposti, svi ostali ga podrzavaju. "To Hare brate, ne idem na dzumu ionako, pijem kafe petkom, ali nek si im pokazao da znaju oni s Pala ciji je ovo grad."
Deklarisem se kao muslimanka, ali mi se povraca od ovakvih intelektualnih proljeva. Vjerujem da bi se i sami sebi gadili, da nisu ovako dobro placeni.
Deklarisem se kao muslimanka, ali mi se povraca od ovakvih intelektualnih proljeva. Vjerujem da bi se i sami sebi gadili, da nisu ovako dobro placeni.
- Tvrtko II Kotromanić
#2403 Re: Zahiragić opet jaše
fino se aktiviraj u udruzenju studenata svog fakulteta, kroz svoj rad tu utici na delegate svog fakulteta na skupstini SPUS-a pa da se mjenja nestolijepa u dusi wrote:Nas studente niko niti je pitao kad se birao predstavnik studenata, niti nas je ko pitao za misljenje kad su Zahiragine inicijative u pitanju. Potpisnik sam peticije za smjenu, smijem se zakleti da je to bila sega za nas, mazanje nam ociju da kao imamo moc nesto promijeniti. Bode u oci elementarna nepismenost, bode u oci sto je inicijativa za dzumu smisljena ne zato jer je bilo potrebe, vec da se gurne prst u oko "anamo njima", bode u oci cinjenica da barem 50% raje s mog fakulteta ova prica apsolutno ne interesuje. Od preostalih cca 50 % , nas 2 % smo protiv ovakvih gluposti, svi ostali ga podrzavaju. "To Hare brate, ne idem na dzumu ionako, pijem kafe petkom, ali nek si im pokazao da znaju oni s Pala ciji je ovo grad."
pusti te peticije
- Ludzak
#2404 Re: Zahiragić opet jaše
Ne zna se čija je historija mitomanija; srpska, hrvatska, ili pak bošnjačka. Svaka vuče na svoju stranu. Kraljeva djeca bili muslimani, kako da ne...Kejn wrote:
Pa naravno da ni jedan kralj nije bio Musliman ali su npr. Muslimanima postala Kraljeva djeca. Kada Muhić misli na "kraljevski identitet" više misli na plemstvo i članove dinastije koji su prešli na Islam. Ne misli na nekog Kralja muslimana naravno.
Što se tiče nas i njih bio bi začuđen da u ono vrijeme (kao ni danas) ništa nije bilo crno bijelo. Pojedini bosanski kraljevi su se nekad isključivo naslanjali na Tursku pomoć jer je to bio jedini način da dođu do prijestolja. Danas se to nastoji posmatrati kao neka epska bitka sukoba civilizacija bosanskih lijlana protiv polumjeseca. Ljudi ne razumiju da su tada vladale oligarhije koje su bile spremne na razne mahinacije i političke igre ne bi li sačuvali vlast. Nemoguće je nacional romantičarske poglede i svjetonazore iz 19 vijeka. primjenjivati na Srednji vijek.
Musliman se piše malim početnim slovom.
- Kejn
#2405 Re: Zahiragić opet jaše
Da. Djeca predsposljednjeg Kralja Tomaša, Sigmund i Katarina su prešli na Islam i uzela imena Ishak i Emina. Ishak Beg Kraljević je vodio Osmansku vojsku na Krbavskom polju i razbio Hrvate. Emina je umrla prirodnom smrću u Makedoniji dok je još bila djevojčica. I dan danas imaš njeno Turbe u Skoplju.Ludzak wrote:Ne zna se čija je historija mitomanija; srpska, hrvatska, ili pak bošnjačka. Svaka vuče na svoju stranu. Kraljeva djeca bili muslimani, kako da ne...Kejn wrote:
Pa naravno da ni jedan kralj nije bio Musliman ali su npr. Muslimanima postala Kraljeva djeca. Kada Muhić misli na "kraljevski identitet" više misli na plemstvo i članove dinastije koji su prešli na Islam. Ne misli na nekog Kralja muslimana naravno.
Što se tiče nas i njih bio bi začuđen da u ono vrijeme (kao ni danas) ništa nije bilo crno bijelo. Pojedini bosanski kraljevi su se nekad isključivo naslanjali na Tursku pomoć jer je to bio jedini način da dođu do prijestolja. Danas se to nastoji posmatrati kao neka epska bitka sukoba civilizacija bosanskih lijlana protiv polumjeseca. Ljudi ne razumiju da su tada vladale oligarhije koje su bile spremne na razne mahinacije i političke igre ne bi li sačuvali vlast. Nemoguće je nacional romantičarske poglede i svjetonazore iz 19 vijeka. primjenjivati na Srednji vijek.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/skoplje ... /141225120
Šta tu nije jasno? Problem neki? Ili kompleks niže vrijednosti? Prije bih rekao da je ovo drugo jer te pamtim kao nekog ko se uvjek javlja na temama o Bošnjacima.
- Ludzak
#2406 Re: Zahiragić opet jaše
U kakvim uslovima je primao Islam? Zašto ga je primio? Je li bilo tu prisile, ili ne? Može setu diskutovati do prekosutra.Kejn wrote:Da. Djeca predsposljednjeg Kralja Tomaša, Sigmund i Katarina su prešli na Islam i uzela imena Ishak i Emina. Ishak Beg Kraljević je vodio Osmansku vojsku na Krbavskom polju i razbio Hrvate. Emina je umrla prirodnom smrću u Makedoniji dok je još bila djevojčica. I dan danas imaš njeno Turbe u Skoplju.Ludzak wrote:Ne zna se čija je historija mitomanija; srpska, hrvatska, ili pak bošnjačka. Svaka vuče na svoju stranu. Kraljeva djeca bili muslimani, kako da ne...Kejn wrote:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/skoplje ... /141225120
Šta tu nije jasno? Problem neki? Ili kompleks niže vrijednosti? Prije bih rekao da je ovo drugo jer te pamtim kao nekog ko se uvjek javlja na temama o Bošnjacima.
Nitko sa sigurnosti ne zna što se dešavalo u 14. Vijeku. Historija nije ništa drugo već nauka pogrešnih informacija.
- Janjicar
#2407 Re: Zahiragić opet jaše
Pujj jbt citav zivot zivim s pogresnom informacijom da je bio Prvi Svjetski rat :SLudzak wrote: U kakvim uslovima je primao Islam? Zašto ga je primio? Je li bilo tu prisile, ili ne? Može setu diskutovati do prekosutra.
Nitko sa sigurnosti ne zna što se dešavalo u 14. Vijeku. Historija nije ništa drugo već nauka pogrešnih informacija.
- Mišo_Kovač
#2408 Re: Zahiragić opet jaše
Šimun (Sigmund) Kotromanić je otet i odveden u zatočeništvo kad je imao (najvjerojatnije) oko 7 godina. Više je nego jasno pod kakvim uvjetima i kako je došlo do njegove promjene kulture, jezika, običaja i vjere. Taj čovjek baštini naslijedstvo svog oca i majke i njihove domovine koliko i Mehmed II. s kojim je bio blizak haver - apsolutno nimalo.
- Kejn
#2409 Re: Zahiragić opet jaše
Meni je žao što se historijske činjenice ne uklapaju u tvoje viđenje bosanskih muslimana... Možeš, ili pod jedan, prihvatiti ih i nadograditi svoj svjetonazor ili okrenuti glavu i praviti se da ne postoje, kao onaj Listopad lik sa teme o Izjašnajvanje Bošnjaka u zemljama regiona.Ludzak wrote: U kakvim uslovima je primao Islam? Zašto ga je primio? Je li bilo tu prisile, ili ne? Može setu diskutovati do prekosutra.
- Kejn
#2410 Re: Zahiragić opet jaše
Nikog ne zanima šta on baštini ili kako se osjeća. Činjenica ostaje da su djeca predposljednjeg Kralja bili muslimani. Isto se odnosi i na plemstvo poput Ahmed paše Hercegovića. Ovo je diskusija o historiji, a ne o filozofiji i kako se neko osjeća.Mišo_Kovač wrote:Šimun (Sigmund) Kotromanić je otet i odveden u zatočeništvo kad je imao (najvjerojatnije) oko 7 godina. Više je nego jasno pod kakvim uvjetima i kako je došlo do njegove promjene kulture, jezika, običaja i vjere. Taj čovjek baštini naslijedstvo svog oca i majke i njihove domovine koliko i Mehmed II. s kojim je bio blizak haver - apsolutno nimalo.
- It_is_a_Leclerc
#2411 Re: Zahiragić opet jaše
Ovo je, zapravo, diskusija o nepismenom, nacionalističkom, zelenokadarskom govedu ZahiragiČu i njegovim političkim aspiracijama da dokaže da su Bošnjaci ipak najsposobniji narod za izabrati debile.
Al' opet. De vi o Muhiću i ostalima.
Al' opet. De vi o Muhiću i ostalima.
- listopad
#2412 Re: Zahiragić opet jaše
Gdje sam ja napisao da Bosnjaci ne postoje?Kejn wrote:Meni je žao što se historijske činjenice ne uklapaju u tvoje viđenje bosanskih muslimana... Možeš, ili pod jedan, prihvatiti ih i nadograditi svoj svjetonazor ili okrenuti glavu i praviti se da ne postoje, kao onaj Listopad lik sa teme o Izjašnajvanje Bošnjaka u zemljama regiona.Ludzak wrote: U kakvim uslovima je primao Islam? Zašto ga je primio? Je li bilo tu prisile, ili ne? Može setu diskutovati do prekosutra.
- Sara03
#2413 Re: Zahiragić opet jaše
De živ bio, poklopi se.Ludzak wrote:Historija nije ništa drugo već nauka pogrešnih informacija.
Zašto se onda ti voliš pozivati na historijske činjenice, ako su pogrešne? Znači li to da sumnjaš u validnost sopstvenih argumenata.
Najjači su mi ovi likovi koji kada nešto nije u skladu sa njihovim pogledom i određenom vrstom fobije, odmah idu na kartu netačnosti.
-
lijepa u dusi
#2414 Re: Zahiragić opet jaše
Jedini nacin da dospijem u SPUS je da me izaberu minimalno za predstavnika odsjeka. Nakon toga ide lizanje dupeta SDA podmlatka, pa me mozda izaberu i uclane u SPUS. Drugi nacin je da pokusam utjecati na trenutne predstavnike svog odsjeka, fakulteta, u SPUSu. Hoce li te iznenaditi cinjenica da su na glasanje dovedeni ljudi koji uopste ne studiraju na "mom" fakultetu, kako bi bili sigurni da je na pozicije izabran SDA kandidat? Zasto mislis da bi neko ko je na takav nacin izabran rekao ista protiv Zahirage?Tvrtko II Kotromanić wrote:fino se aktiviraj u udruzenju studenata svog fakulteta, kroz svoj rad tu utici na delegate svog fakulteta na skupstini SPUS-a pa da se mjenja nestolijepa u dusi wrote:Nas studente niko niti je pitao kad se birao predstavnik studenata, niti nas je ko pitao za misljenje kad su Zahiragine inicijative u pitanju. Potpisnik sam peticije za smjenu, smijem se zakleti da je to bila sega za nas, mazanje nam ociju da kao imamo moc nesto promijeniti. Bode u oci elementarna nepismenost, bode u oci sto je inicijativa za dzumu smisljena ne zato jer je bilo potrebe, vec da se gurne prst u oko "anamo njima", bode u oci cinjenica da barem 50% raje s mog fakulteta ova prica apsolutno ne interesuje. Od preostalih cca 50 % , nas 2 % smo protiv ovakvih gluposti, svi ostali ga podrzavaju. "To Hare brate, ne idem na dzumu ionako, pijem kafe petkom, ali nek si im pokazao da znaju oni s Pala ciji je ovo grad."
pusti te peticije
Imam informaciju iz prve ruke da clanovi SPUSa mjesecno primaju 400 KM. Ne znam koliko je pouzdan izvor, pa me zanima je li ovo tacno i ako jeste, odakle se uopste uplacuje ovaj novac, iz kojeg budzeta?
- Tvrtko II Kotromanić
#2415 Re: Zahiragić opet jaše
kakvih 400 KM, prvi put to cujemlijepa u dusi wrote:Jedini nacin da dospijem u SPUS je da me izaberu minimalno za predstavnika odsjeka. Nakon toga ide lizanje dupeta SDA podmlatka, pa me mozda izaberu i uclane u SPUS. Drugi nacin je da pokusam utjecati na trenutne predstavnike svog odsjeka, fakulteta, u SPUSu. Hoce li te iznenaditi cinjenica da su na glasanje dovedeni ljudi koji uopste ne studiraju na "mom" fakultetu, kako bi bili sigurni da je na pozicije izabran SDA kandidat? Zasto mislis da bi neko ko je na takav nacin izabran rekao ista protiv Zahirage?Tvrtko II Kotromanić wrote:fino se aktiviraj u udruzenju studenata svog fakulteta, kroz svoj rad tu utici na delegate svog fakulteta na skupstini SPUS-a pa da se mjenja nestolijepa u dusi wrote:Nas studente niko niti je pitao kad se birao predstavnik studenata, niti nas je ko pitao za misljenje kad su Zahiragine inicijative u pitanju. Potpisnik sam peticije za smjenu, smijem se zakleti da je to bila sega za nas, mazanje nam ociju da kao imamo moc nesto promijeniti. Bode u oci elementarna nepismenost, bode u oci sto je inicijativa za dzumu smisljena ne zato jer je bilo potrebe, vec da se gurne prst u oko "anamo njima", bode u oci cinjenica da barem 50% raje s mog fakulteta ova prica apsolutno ne interesuje. Od preostalih cca 50 % , nas 2 % smo protiv ovakvih gluposti, svi ostali ga podrzavaju. "To Hare brate, ne idem na dzumu ionako, pijem kafe petkom, ali nek si im pokazao da znaju oni s Pala ciji je ovo grad."
pusti te peticije
Imam informaciju iz prve ruke da clanovi SPUSa mjesecno primaju 400 KM. Ne znam koliko je pouzdan izvor, pa me zanima je li ovo tacno i ako jeste, odakle se uopste uplacuje ovaj novac, iz kojeg budzeta?
ma kako god, kazem ti, ima nacina da se boris, samo ako zelis
nije jednostavno, ovo sto sadasnja struktura (i prosla) SPUS-a radi, samo pokazuje kako SDA ne treba da se plasi buducnosti pored ovakve omladine ( jer su po nekim marifetlucima, ovi SDA jugend presisali starije(
ali fazon je, sto sami SPUS i ljudi koji su trenutno tu, puno toga duguju upravo onim studentima koji bi sada neke peticije (narocito fb lajkove/dislajkove) potpisivali a nista nisu uradili da se sami angazuju ili da lobiraju za neke druge kandidate prvo na svojim fakultetima pa onda na SPUS-u
aktivirajte se ljudi, pustite mahalanja po fb-u i sl.
imate nacina
nema potrebe ni za kakvim lizanjem dupeta, fino okupi svoju ekipu, svoju raju sa faksa oko sebe
lobirajte, radite, budite birani na te funkcije, prvo predstavnici godina pa onda udruzenje studenata fakulteta
svaki fakultet daje odredjen broj delegata u SPUS, znaci ima nacina
samo se ORGANIZUJTE!
- Sara03
#2416 Re: Zahiragić opet jaše
Čuj fkt 400 KM?
Nije ni to, nego je haman duplo više. Aha... 
Bojim se da nema ništa od tog aktivizma i organiziranja. I kod nas na faksu se dobro zna ko i kako to organizuje. Stoga, nije ni čudo da u takvim udruženjima završavaju odron studenti, najloši među njima, kao i ovaj dotični neznalica.
Bojim se da nema ništa od tog aktivizma i organiziranja. I kod nas na faksu se dobro zna ko i kako to organizuje. Stoga, nije ni čudo da u takvim udruženjima završavaju odron studenti, najloši među njima, kao i ovaj dotični neznalica.
-
lijepa u dusi
#2417 Re: Zahiragić opet jaše
Pokusala. Ljudi kazu, nisu dosli na fakultet da se bave politikom, ne zanima ih, dosli da uce i dobiju diplomu. Smatraju da politika ne treba da ih interesuje i da ih se to ne tice. Inteligentno, nema sta.
Vecina njih, saznam nakon nekog vremena, ipak zivi od politike, jer je bar jedan od roditelja SDA uhljeb.
Jednostavno sta god sam pokusala, naisla sam na zatvorena vrata. Cak sam dozivjela i neku vrstu kazne od profesorice koja je saznala da se ja kao nesto kofrcim. Naravno, pogadjate, SDA intelektualka. How yes no.
Ne dizem ruke, ali osjecam da sam sama, jako nas je malo koji se borimo protiv ovoga.
A za 400 KM mi rece djevojka koja je clan SPUSa, kako znam nije ni na kakvoj funkciji. Da li je to namjerno rekla da me isprovocira ili je zaista istina, vidjecemo u narednom periodu. Kopam...
Vecina njih, saznam nakon nekog vremena, ipak zivi od politike, jer je bar jedan od roditelja SDA uhljeb.
Jednostavno sta god sam pokusala, naisla sam na zatvorena vrata. Cak sam dozivjela i neku vrstu kazne od profesorice koja je saznala da se ja kao nesto kofrcim. Naravno, pogadjate, SDA intelektualka. How yes no.
Ne dizem ruke, ali osjecam da sam sama, jako nas je malo koji se borimo protiv ovoga.
A za 400 KM mi rece djevojka koja je clan SPUSa, kako znam nije ni na kakvoj funkciji. Da li je to namjerno rekla da me isprovocira ili je zaista istina, vidjecemo u narednom periodu. Kopam...
-
cvijet s reverom
#2418 Re: Zahiragić opet jaše
Najgore je kad ovakvu akademsku velicinu kakav je Ferid Muhic promovise nepristojno govece kakav je haris zahiragicaratet wrote:
Pao sam sa stolice od smijeha kad sam vidio ovo na njegovom profilu.
Pogledati naslov i pogledati dole sponzore.
tacno imas osjecaj da hoce ljudima da ogadi i ferida i kulina bana i dzumu i sve
- Banksy
#2419 Re: Zahiragić opet jaše
Similis simili gaudet...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2420 Re: Zahiragić opet jaše
Heheheh najbolji su ovi STRUCNJACI sa BANU...Made in Novi Pazar!!!
-
Seyfo
#2421 Re: Zahiragić opet jaše
Sa pristojne vremenske distance od studiranja, koje se u mom slučaju uspješno okončalo prije 15 godina, mogu reći da nije mudro suprotstavljati se sistemu na faxu ako nisi lično SDA perjanica. Jer ako nekom profesoru ili bilo kome iz sistema staneš na žulj(a sve je povezano da se ne lažemo) , možeš navući bijes profesora, jednog ili njih više, i onda nećeš položiti ispit taman ga znao kao on. Vrlo su osvetoljubivi i sujetni. Ili te mogu opstruisati na drugih bezbroj načina. Izuzetak je ako si neki ultra genije pa možeš sve 10ke imati bez problema. Tako da nažalost, većina studenata se bavi sobom i svojim studiranjem, došli su studirati a ne ganjati pravdu/rušiti sistem/isl, tako da poklope se i šute.
-
kudrilo
#2422 Re: Zahiragić opet jaše
Merim Serdarević će vam doći sad umjesto Zahiragića. Po ustaljenim procedurama.
-
FrozenCastle
#2423 Re: Zahiragić opet jaše
I Merim je ekstreman SDA-ovac.
Na fejsu mi izleti reklama gdje je Zahiragić gost predavač na ovim selefijskim predavanjima što se može i vidjeti po slikama sa ove grupe.

Na fejsu mi izleti reklama gdje je Zahiragić gost predavač na ovim selefijskim predavanjima što se može i vidjeti po slikama sa ove grupe.

-
haminhamo
#2424 Re: Zahiragić opet jaše
Ouu, jesi ga skontao. Šta će jadan sad? :OFrozenCastle wrote:I Merim je ekstreman SDA-ovac.
Ne možete mu ništa, izvan vaše lige je momak, anonimni smrduljci..
-
cvijet s reverom
#2425 Re: Zahiragić opet jaše
Ooo junac
da bi uopste imao ligu moras da zaradis makar jednu marku u onome sto se zove realni sektor
jer na ovim stranicama zive mali covjeculjci koji svakodnevno deru koljena da bi takvi kao ti trosili javna dobra
i ti ces ko i senad sepic s materine sise preci na drzavnu i pricati o ligama
naravno ako ikad zavrsis 98672.ti po redu fakultet na svijetu
balavac nepristojni
da bi uopste imao ligu moras da zaradis makar jednu marku u onome sto se zove realni sektor
jer na ovim stranicama zive mali covjeculjci koji svakodnevno deru koljena da bi takvi kao ti trosili javna dobra
i ti ces ko i senad sepic s materine sise preci na drzavnu i pricati o ligama
naravno ako ikad zavrsis 98672.ti po redu fakultet na svijetu
balavac nepristojni