hAZNADAR wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Ali zasto,kao muskarac,ne postavis sebi pitanje o nosenju kupaceg kostima muslimana ? Tacnije,zasto ne postoji,generlano tema ili analiza o muskim muslimanskim kupacim kostimima? Svi vjesto izbjegavate pisati o tome.Isnomina78 je postavio link i niko drugi na temi ne zeli dalje o tome pisati ili pricati.Ako su zene u pitanju,pisete o njima sve,cak i kako one dozivljavaju muskarca

Meni je smijesno ,da ti kao zreo muskarac,meni pises sto i kako dozivljavam u vezi muskaraca.

Ti mene ne iritiras,jer ima utisak da nisi zao i licemjeran

Vec sam ti odgovorio. Koliko poznajem religiju - tu je zabranjeno isticanje seksualnosti.
Koliko poznajem ljude i studije o genetici, biologiji - muskarci vise uocavaju zensku seksipilnost nego zene musku. Vise je zensko seksualni objekt kod muskih nego obrnuto. Posto zena ima vise atributa - religija je vise i pokrije.
Nemam sta izbjegavati. I zasto bi. Pa vec sam odgovorio vise puta.
Malo pitanje za tebe. Zasto u dzamiji prilikom klanjanja muskarci su postavljeni ispred zena a ne obrnuto?
I jos jednom - ne ubjedjujem tebe da znam sta ti mislis. Vec generalno. Pa se prepoznaj u tome ili ne - tvoja stvar. Ides u krajnosti. Gledas muske, uocavas ruke, ramena,.. OK, pomislis na seks - OK, spekuliras kad nekoga uocis kakav je - isto OK.
E sve to je bar duplo vise kod muskih. Kuzis.
Ma ne iritiram ja tebe - nikako, to se i ne vidi - nikako.

U relgijama je seksulanost potisnuta,a to je,opet protiv ljudkse prirode. Morlanost religija i morlanost danasnjih drustvenih sistema se jednostavno ne uklapa. Muskarci vise uocavaju zenske obline jer su i vise bombarridani sa istim. Npr. pojam zenksih oblina prije 20 i vise godina nije bio isti: zene su imale anje grudi,bile su deblje,nisu brijale noge. Danas je obratno: brijane noge,ogromne grudi,jako mrsavo tijelo. Znaci,da mediji,plasticna hirurgija i generlano marektinska industrija mjenjaju privlacne fizicke "atribute". Danas zene,znatno otvorenije kazu sto misle o muskarcima,a to je prije bilo neoguca misija za starije generacije. Nema potrebe postavljati nekakva mjerila ko vise puta misli na seks,ko vise mastrurbira i slicno,to je nesto sto bi trebalo biti prevazidjeno danas. Immas znatno vise tema koje su zanimljivije u vezi relacija zena i muskaraca. U relgijiama su relacije medju zenama i msukarcima zamrznute i neprpmjenjene stoljecima. Zamisli ,kako je danas zivjeti nekome mentlano i fizicki u 21 stoljecu i moras pratiti pravila i mentalitet prije 14 i vise stoljeca. To je prosto vjestacki,protiv nomrlanog toka razvoja ljudske svijesti. Zato je danas tuzno pisati o burkama i AwraMusimKupacimGacicama. Ako mislis da muska ramena i ruke nisu privlacne zone zenama,nisi u pravu.
Pravilo klanjanja je u nekim dzamijama da su zene na gornjem spratu,a relano receno, pametnije se raspodjeliti kao na satima pilates,nema nikoga iza tebe,ni ispred tebe ,imas jako puno prostora oko sebe,znaci podjela je dijagonalna
Ne iritiras me,jer nisi vulgaran,niri agresivan sagovornik i mislim da se sa tobom moze postici zajdnicki zakljucak i da si otovren za nove poglede,inace,ne bi vodio konverzacije na konfliktnim temama

eto ti,a ti meni i dalje postavljaj ovog,k'o pravo opako musko