Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#2401 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Jope Arapi?
- drndalo
#2402 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
@animus
Ne bi vjerovao koliko puta sam te $ dosad odbio... Moja cijena je dosta visa od onoga sto oni nude, pa se ne dam...
Znam jos takvih ljudi kod nas, ne puno ali znam 5-6... Nisam Bangladeska sirotinja koja kuci ima 37 usta za prehraniti pa da me se moze ucjeniti sa 120$...
Sto bi moj drug rekao: "Nece mene niko u mojim kuruzima *ebavat..."!
Imao sam doduse i jedno pozitivno iskustvo poslovno, posten, veci posao, obavljen tacno kako smo se dogovorili... Obostrano...
Ne bi vjerovao koliko puta sam te $ dosad odbio... Moja cijena je dosta visa od onoga sto oni nude, pa se ne dam...
Znam jos takvih ljudi kod nas, ne puno ali znam 5-6... Nisam Bangladeska sirotinja koja kuci ima 37 usta za prehraniti pa da me se moze ucjeniti sa 120$...
Sto bi moj drug rekao: "Nece mene niko u mojim kuruzima *ebavat..."!
Imao sam doduse i jedno pozitivno iskustvo poslovno, posten, veci posao, obavljen tacno kako smo se dogovorili... Obostrano...
- Kejn
#2403 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Agrarnom reforomom je muslimanima u Bosni oduzeta zemlja i data pravoslavcima, tako da nema logike da iko osim Srba u najvećoj mjeri prodaje zemljište. Kao što reče forumaš iznad samo pogledajte gdje se grade resorti oko Sarajeva. Skoro svi su na mjestima gdje su prijeratni sarajevski Srb bili apsolutna većina. Ti Srbi su sada u Kanadi, Njemačkoj i Australiji. Ne razumijem kako bi ja kao Bošnjak uopšte mogao zabraniti nekom da proda svoju imovinu nekoj trećoj strani?
- drndalo
#2404 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nije problem prodaje toliki. Reci mi, da si ti kupio tu zemlju od nekoga, dal bi tebi dali gradjevinsku dozvolu u Opstini za 1 kucu, a ne za 27 kuca jednu do druge...?
Tu je problem... Tu nema ni vododvoda ni kanalizacije, niti su planirani... Mislis da ce to biti uradjeno po PS-u?
Tu je problem... Tu nema ni vododvoda ni kanalizacije, niti su planirani... Mislis da ce to biti uradjeno po PS-u?
- choxnox
#2405 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Jah eto, sad nije kao problem sto Arapi kupuju zemljista nego sto se eto kao ne pridrzavaju potreba vodovoda i kanalizacije... u drzavi gdje 70% kuca nema ispravno rijesenu kanalizacijsku mrezu i gdje su septicke jame alfa i omega kanalizacijske infrastrukture.drndalo wrote:Nije problem prodaje toliki. Reci mi, da si ti kupio tu zemlju od nekoga, dal bi tebi dali gradjevinsku dozvolu u Opstini za 1 kucu, a ne za 27 kuca jednu do druge...?
Mozete vi "problem" upakivati u stotinu pakovanja - ko vas ba ne zna skupo bi vas platio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2406 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
A oni heroji u picku materinuBarbaDue wrote:to je samo moje mišljenje.
P.S. Što nas Albanci sa Kosova ne vole? Zato što znaju da smo pičke u duši...
- Drvosjeca iz Dejcica
#2407 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Jok eto neće već će kuće biti bez kanalizacije i vodovoda, svaka će imati bunar a govna će sva ići u te bunare.drndalo wrote:Nije problem prodaje toliki. Reci mi, da si ti kupio tu zemlju od nekoga, dal bi tebi dali gradjevinsku dozvolu u Opstini za 1 kucu, a ne za 27 kuca jednu do druge...?
P.S Iz godine u godinu ista ekipa mlati praznu slamu na istoj temi i preljeva iz šupljeg u prazno, dok pametan narod sebi gradi biznis na turistima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2408 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kako ide posao drvosjeco?
- drndalo
#2409 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
@choxnix & Drvosjeca
Kako samo zadnji dio pogodno vidite i komentarisete, a prvi preskacete, koji je uslov za taj drugi?!
Problem je sto oni/za njih moze SVE sto za vas/nas kao drzavljane ove zemlje i vece platioce poreza od njih NE MOZE ! Njima bi se i nacelnici Opstina naguzili u iscekivanju baksisa od 50$... Nije problem sto smo potkupljivi, nego sto smo JEFTINO potkupljivi...
Dakle, vama na toj istoj zemlji ne bi dali dozvolu, jer ne mogu vam dovuci vodu, struju, kanalizaciju... Za njih ce se dovuci... To i ne bi bilo jako lose, kada to ne bi islo na ustrb drugih naselja iste opstine... Pa kad centar Ilijasa ne bude imao vodu da bi oni anamo na brdu imali, obozavace ih jos vise... A nece biti vode za sviju jer takvi zahvati nisu planirani sa postojecom mrezom, nego bi se samo kacili, a kad se kace, svi dijele postojece...
Slicno vec imas u SA, Centar ima sve manje vode, ali je na Poljinama zamisli ne fali... Sto li...? Valja bazene napuniti...
U zdravlje...
Kako samo zadnji dio pogodno vidite i komentarisete, a prvi preskacete, koji je uslov za taj drugi?!
Problem je sto oni/za njih moze SVE sto za vas/nas kao drzavljane ove zemlje i vece platioce poreza od njih NE MOZE ! Njima bi se i nacelnici Opstina naguzili u iscekivanju baksisa od 50$... Nije problem sto smo potkupljivi, nego sto smo JEFTINO potkupljivi...
Dakle, vama na toj istoj zemlji ne bi dali dozvolu, jer ne mogu vam dovuci vodu, struju, kanalizaciju... Za njih ce se dovuci... To i ne bi bilo jako lose, kada to ne bi islo na ustrb drugih naselja iste opstine... Pa kad centar Ilijasa ne bude imao vodu da bi oni anamo na brdu imali, obozavace ih jos vise... A nece biti vode za sviju jer takvi zahvati nisu planirani sa postojecom mrezom, nego bi se samo kacili, a kad se kace, svi dijele postojece...
Slicno vec imas u SA, Centar ima sve manje vode, ali je na Poljinama zamisli ne fali... Sto li...? Valja bazene napuniti...
U zdravlje...
- jao_situacije
#2410 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
kakve ba septičke jame
ljudi hoće tip top nije on šljego iz pizde materine, imaju firmu za popravke po kući
doslovno, crkne sijalica neće da je zamijeni nego telefon halo jel firma, jeste izvolite ?, mi idemo na izlet ujutro pošaljite nekoga da zamijeni sijalicu u spavaćoj sobi dok smo na izletu
i kraj.
takvih primjera je mali milion
ljudi hoće tip top nije on šljego iz pizde materine, imaju firmu za popravke po kući
doslovno, crkne sijalica neće da je zamijeni nego telefon halo jel firma, jeste izvolite ?, mi idemo na izlet ujutro pošaljite nekoga da zamijeni sijalicu u spavaćoj sobi dok smo na izletu
i kraj.
takvih primjera je mali milion
- Kejn
#2411 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Po meni veći problem predstavlja mješanje našeg naroda sa njima i gubitak našeg europskog identiteta najviše zbog djelovanja islamističkih medija među Bošnjacima kao što je saff npr. Samo tamo ćeš pročitati kako je dobro da se naša krv oplemenjuje Arapima i da će nam Arapi pobobljšat natalitet (šta god to značilo).
Vjerujem da su bosanski muslimani koji su se morali izjašnjavati kao Srbi i Hrvati za vrijeme SHS imali više dostojanstva i ljubavi prema svom identitetu i svom domaćem tradicionalnom Islamu nego ovi današnji.
Vjerujem da su bosanski muslimani koji su se morali izjašnjavati kao Srbi i Hrvati za vrijeme SHS imali više dostojanstva i ljubavi prema svom identitetu i svom domaćem tradicionalnom Islamu nego ovi današnji.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2412 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Dobro, nije loše s obzirom kolika je halabuka na Arape. Interesantan podatak za sve, evo gledam u svoj kalendar u zadnja dva mjeseca, više gostiju dolazi iz zapadne Evrope nego Arapa._BataZiv_0809 wrote:Kako ide posao drvosjeco?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2413 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Drago mi je, nek si samo zadovoljan. Dabogda mi svi imali i zaradjivali pristojnoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dobro, nije loše s obzirom kolika je halabuka na Arape. Interesantan podatak za sve, evo gledam u svoj kalendar u zadnja dva mjeseca, više gostiju dolazi iz zapadne Evrope nego Arapa._BataZiv_0809 wrote:Kako ide posao drvosjeco?
P.S. Stigla me tvoja "kletva" sa Rusima
- choxnox
#2414 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
To sto "nama" ne bi dali, a "njima" bi nema veze s tim sto su Arapi nego zato sto nam jos uvijek ovdje apsolutno vlada Korupcija i Mito™. U principu to znaci ovako: ako Arap iskesira 300.000 KM za neko zemljiste, on je spreman da iskesira dodatnih 10.000 KM kako bi "ubrzano" rijesio problem sa uvijek problematicnom birokratijom i papirologijom.drndalo wrote:@choxnix & Drvosjeca
Dakle, vama na toj istoj zemlji ne bi dali dozvolu, jer ne mogu vam dovuci vodu, struju, kanalizaciju... Za njih ce se dovuci... To i ne bi bilo jako lose, kada to ne bi islo na ustrb drugih naselja iste opstine...
Evo ja vec 8 mjeseci ganjam neke papire u opstini vezano za gradjevinske radove i dan danas nije gotovo. Zasto? Zato sto iz principa ne zelim nikome dati mito u koverti da bi mi odradili ono sto bi morali da odrade po sluzbenoj duznosti i za sta dobijaju veoma veoma solidnu platu. Npr. geometar mi izasao da premjeri dio zemljista i trebalo mu ravno 3 mjeseca da promjene od 180 m2 unese zvanicno u sistem.
Arap se ne zeli s tim zezati, radije ce platiti da mu se odradi sto bi se ionako odradilo, samo sto bi mu se to oteglo k'o krepana krava.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2415 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
_BataZiv_0809 wrote:Drago mi je, nek si samo zadovoljan. Dabogda mi svi imali i zaradjivali pristojnoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dobro, nije loše s obzirom kolika je halabuka na Arape. Interesantan podatak za sve, evo gledam u svoj kalendar u zadnja dva mjeseca, više gostiju dolazi iz zapadne Evrope nego Arapa._BataZiv_0809 wrote:Kako ide posao drvosjeco?![]()
P.S. Stigla me tvoja "kletva" sa Rusima
Neka Rusa, dobri su oni gosti, imao sam jednu ekipu za N. godinu iz Moskve, strašni ljudi, dobre platiše.
-
Hadzi Lojo
#2416 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sigurno su veci heroji od nas._BataZiv_0809 wrote:A oni heroji u picku materinuBarbaDue wrote:to je samo moje mišljenje.
Bas zbog naseg pickastog mentaliteta nas i ne vole.
Oni su nam i sacuvali staro narodno ime Bosnjak, na Kosovu i u Albaniji to je bilo od davninana ime za narod iz BiH.
Najvise smo im se ogadili (to ces cuti od svakog Kosovara Albanca)za vrijeme demonstracija na Kosovu, kada su slali policajce iz svih republika da smiruju tenzije, a balije Bosnjaci mahom isli da vaspitavaju bracu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2417 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Meni sad glavni klijentiDrvosjeca iz Dejcica wrote:
![]()
Neka Rusa, dobri su oni gosti, imao sam jednu ekipu za N. godinu iz Moskve, strašni ljudi, dobre platiše.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2418 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Upravo tako, taj primjer govori više o nama i našem sistemu nego o Arapima. Jebo ti sistem u kojem ja da bi legalizovao svoj smještaj i legalno poslovao morao sam čekati godinu dana. Ljudi jednostavno ne vide suštinu, nije do Arapa, Rusa, Turaka ili Nijemaca, do nas je i našeg nakaradnog sistema, do korupcije na sve strane koja doslovno koči svaki napredak i ubrzan razvoj.choxnox wrote:To sto "nama" ne bi dali, a "njima" bi nema veze s tim sto su Arapi nego zato sto nam jos uvijek ovdje apsolutno vlada Korupcija i Mito™. U principu to znaci ovako: ako Arap iskesira 300.000 KM za neko zemljiste, on je spreman da iskesira dodatnih 10.000 KM kako bi "ubrzano" rijesio problem sa uvijek problematicnom birokratijom i papirologijom.drndalo wrote:@choxnix & Drvosjeca
Dakle, vama na toj istoj zemlji ne bi dali dozvolu, jer ne mogu vam dovuci vodu, struju, kanalizaciju... Za njih ce se dovuci... To i ne bi bilo jako lose, kada to ne bi islo na ustrb drugih naselja iste opstine...
Evo ja vec 8 mjeseci ganjam neke papire u opstini vezano za gradjevinske radove i dan danas nije gotovo. Zasto? Zato sto iz principa ne zelim nikome dati mito u koverti da bi mi odradili ono sto bi morali da odrade po sluzbenoj duznosti i za sta dobijaju veoma veoma solidnu platu. Npr. geometar mi izasao da premjeri dio zemljista i trebalo mu ravno 3 mjeseca da promjene od 180 m2 unese zvanicno u sistem.
Arap se ne zeli s tim zezati, radije ce platiti da mu se odradi sto bi se ionako odradilo, samo sto bi mu se to oteglo k'o krepana krava.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2419 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
A kad je isla mobilizacija za Armiju BiH, svi se redom sjetili da su "strani drzavljani".Hadzi Lojo wrote:
Sigurno su veci heroji od nas.
Oni su nam i sacuvali staro narodno ime Bosnjak, na Kosovu i u Albaniji to je bilo od davninana ime za narod iz BiH.
Najvise smo im se ogadili (to ces cuti od svakog Kosovara Albanca)za vrijeme demonstracija na Kosovu, kada su slali policajce iz svih republika da smiruju tenzije, a balije Bosnjaci mahom isli da vaspitavaju bracu.
Miloseviceva raspadnuta armada ih natjerala na sveopstu bjezaniju.
Ja heroja i qrtza
- Drvosjeca iz Dejcica
#2420 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Moramo se uvezati...kada dolaze ti preporučiš moj smještaj a ja ti dam procenat._BataZiv_0809 wrote:Meni sad glavni klijentiDrvosjeca iz Dejcica wrote:
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2421 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
ValjaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Moramo se uvezati...kada dolaze ti preporučiš moj smještaj a ja ti dam procenat.
Sta znam, okej su. Recimo puno su manje pegle i smorovi od Skandinavaca, barem po mom visegodisnjem poslovnom iskustvu.
U nekim stvarima vidis da smo jako slicni, slavenska duša pa to ti je
-
almir90
#2422 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ima li ko ovdje da radi i ima posla samo sa našim narodom? Možda Havana i još par njih.
Da li vi što kukakte imate posla sa bosanskom (ne bitno koje nacije) fukarom, što bi jela biftek za dvije marke, vozala mercedesa starog pet godina za pet milja maraka, pitao bih vas da li vam smetaju turisti.
Došli ljudi kupuju, imaju pare. Da i mi imamo pare ne bi to tako lako ni prodavali, već bi sami sebi kupovali i gradili sve. Jebe nas što smo većinom fukare, pa ko dođe sa parama, umjesto da se ugradimo i zaradimo na njima, treba ih samo pljuvati.
Treba vas malo pozatvarati po ovim manjim gradovima i da radite, i zarađujete od lokalnog stanovništva, jebali bi sami sebi sve po spiku.
Kod nas ove godine najviše izraženo, pošto je ove godine malo veći odliv stanovništva iz grada u inostrastvno, oko 8-10% stanovništva sa opštine se iselilo. Sve više je samo fukare što bi sve za marku, a za svoje bi se jebali.
Da li vi što kukakte imate posla sa bosanskom (ne bitno koje nacije) fukarom, što bi jela biftek za dvije marke, vozala mercedesa starog pet godina za pet milja maraka, pitao bih vas da li vam smetaju turisti.
Došli ljudi kupuju, imaju pare. Da i mi imamo pare ne bi to tako lako ni prodavali, već bi sami sebi kupovali i gradili sve. Jebe nas što smo većinom fukare, pa ko dođe sa parama, umjesto da se ugradimo i zaradimo na njima, treba ih samo pljuvati.
Treba vas malo pozatvarati po ovim manjim gradovima i da radite, i zarađujete od lokalnog stanovništva, jebali bi sami sebi sve po spiku.
Kod nas ove godine najviše izraženo, pošto je ove godine malo veći odliv stanovništva iz grada u inostrastvno, oko 8-10% stanovništva sa opštine se iselilo. Sve više je samo fukare što bi sve za marku, a za svoje bi se jebali.
-
Hadzi Lojo
#2423 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Svi rodjeni u BiH su vecinom bili u ABiH. (govorim za podrucje Sarajeva)_BataZiv_0809 wrote:A kad je isla mobilizacija za Armiju BiH, svi se redom sjetili da su "strani drzavljani".Hadzi Lojo wrote:
Sigurno su veci heroji od nas.
Miloseviceva raspadnuta armada ih natjerala na sveopstu bjezaniju.
Ja heroja i qrtza
Oni su jako pametno odradili tu bjezaniju i napokon probudili Evropu i svijet da reaguje.
- BarbaDue
#2424 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Meni je najviše krivo što ih nismo priznali...to mi isto kao da sebe nismo priznali. U stvari sada kada nešto kontam pa m sebe i ne priznajemo onako kako treba. I jesmo pičke i to velike.Hadzi Lojo wrote:Sigurno su veci heroji od nas._BataZiv_0809 wrote:A oni heroji u picku materinuBarbaDue wrote:to je samo moje mišljenje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2425 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
A i tu drzavu su dobili na nasim kostima.BarbaDue wrote: Meni je najviše krivo što ih nismo priznali...to mi isto kao da sebe nismo priznali. U stvari sada kada nešto kontam pa m sebe i ne priznajemo onako kako treba. I jesmo pičke i to velike.