Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mali_balon

#2401 Re: Blokada puteva

Post by mali_balon »

kory_galaktikos wrote:Jeste jadni, koliko ste dobili pa da ovdje pljujete po borcima ?? Ako ste vi spremni lizat guzicu nekom ima i onih koji i ne zele.
Cuj nek rade, proslo 23 godine sto se nisu zaposlili. Gdje da se zaposle ?? Kod onih tajkuna koji daju 300 km platu a ovi isti borci im spasavali guzicu.
Ako se tvoj otac uhljebio i prima 1000+ KM u parlamentu ili opstini jer lize nekom dupe moj nije. Moj zivi od poljoprivrede i 170 KM penzije a 100% invalid. Moj otac ne moze zaposlit dijete jer nije SDA poltron a privatni privredni sektor nam pao qrcu za usi. Eto vi ste u pravu sa rijecima sto ne rade do sad, kao da zivite u Njemačkoj pa ne vidite da 5000 ljudi godišnje pobjegne odavde jer nema posla.
Da se hoce i ostali skupiti organizovat pa razjebat ovo vec jednom.
Jeli ti otac bio na ovim protestima
uglavnomja

#2402 Re: Blokada puteva

Post by uglavnomja »

Edin H. wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
mali_balon wrote:MIslim...dozvolilo da mu se vlada iseli pred ocima...kampovali pred vladom...jedan od vodja kriminalac/svodnik......i ono blokira ceste....sto nisu blokirali novalica i vladu......sto nisu polupali ta boracka udruzenja....ne smiju ni na vladu ni boracka udruzenja jer bi im bubrege podovaljivali.....
Napokon treba da shvate da su oni krivi sami za sovje sudbine 20 godna glasajuci za iste......njih se kupi 3 pive i zaporak...
I što nisu tražili povećanje sredstava za projekte u poljoprivredi i obrtu za borce? Najlakše je tražiti 200 maraka dok si živ.

Pa to ni Norveška ne bi izdržala
Nije to baš tako, normalno plaćenog posla za nekvalifikovane realno baš i nema, a nije svako sposoban da napravi svoj obrt. Ako je Alija znao mobilisati, neka sada nadje pare.
postoje javni radovi
kory_galaktikos

#2403 Re: Blokada puteva

Post by kory_galaktikos »

mali_balon wrote:
kory_galaktikos wrote:Jeste jadni, koliko ste dobili pa da ovdje pljujete po borcima ?? Ako ste vi spremni lizat guzicu nekom ima i onih koji i ne zele.
Cuj nek rade, proslo 23 godine sto se nisu zaposlili. Gdje da se zaposle ?? Kod onih tajkuna koji daju 300 km platu a ovi isti borci im spasavali guzicu.
Ako se tvoj otac uhljebio i prima 1000+ KM u parlamentu ili opstini jer lize nekom dupe moj nije. Moj zivi od poljoprivrede i 170 KM penzije a 100% invalid. Moj otac ne moze zaposlit dijete jer nije SDA poltron a privatni privredni sektor nam pao qrcu za usi. Eto vi ste u pravu sa rijecima sto ne rade do sad, kao da zivite u Njemačkoj pa ne vidite da 5000 ljudi godišnje pobjegne odavde jer nema posla.
Da se hoce i ostali skupiti organizovat pa razjebat ovo vec jednom.
Jeli ti otac bio na ovim protestima
Nije, jer je operisao srce i nije izasao iz kuce evo 15 dana ova temperatura bi ga ubila.
hAZNADAR

#2404 Re: Blokada puteva

Post by hAZNADAR »

Protiv sam SDA i nadam se da ce konacno jednom otici u politicku marginu.

Ali prizivati zbog SDA balvan revoluciju, haos,... i nadati se nekom prevratu - je jos gore.

Sad na kraju balade ostaje samo petetika revolucionara da su svi kriticari ovoga SDA botovi.
mali_balon

#2405 Re: Blokada puteva

Post by mali_balon »

@kory...Ali ti ne vidis sustinu u svom postu tvoj otac radi a nije se prostro po cesti i trazi da mu s neba padne....nepravde ima o cemu bu mogli danima ali to nije tema
insomnia78

#2406 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Fali samo onaj brčanski glavonja. “Mirnese sredi ih, Mirnese jebi im mater”
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Joj kad se sjetim tuzlanskih Ćegevara kako su svrsavali na to
:lol: :lol: :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#2407 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

Ama ljudi šta je vama... Postoje projekti prekvalifikacije i doškolovavanja za boračku populaciju, a osim toga postoje i subvencije za borce za bavljenje poljoprivredom i otvaranje obrta.

Pa u USK su svi borci koji su htjeli dobili su pomoć da počnu s uzgojem krastavca, maline, aronije...

To treba povećati, omasoviti, napraviti projekte da se ljudima da početni kapital, materijal, da sami zarađuju.

Al' nisam vidio da su to tražili ovi blokatori. Samo gotov keš i gora zelena.
mali_balon

#2408 Re: Blokada puteva

Post by mali_balon »

Meni je veca sega, od ovih placenika, FUP sa saopstenjem da neko stoji iza ovih blokada, nidze imena....koji jeftini predizborni supljak...
costacurta

#2409 Re: Blokada puteva

Post by costacurta »

_thedude wrote:
insomnia78 wrote:
costacurta wrote:Nisu oni otišli s petlje jer se boje policije već što seljadija iz Banovića sa Kukom i Elzinom na čelu danas u Tuzli osnivaju novu partiju.
Naređenje stiglo, povlačenje! Privuklo se pažnje, seljaci iliti glasačko tijelo popušilo story i sad se razićite treba nam mir.
Bili su od srijede na -20 a danas sunce grahnulo oni se povlače. Niđe veze.
Samo potvrda da Banovićki klan vlada Tuzlom i ovom zemljom.
Al neka ih, ko nas hebe kad smo im dozvolili.
Genijalno. :lol: :lol: :lol:
Kolika je koverta ovdje samo ptice znaju.
Bejagi ti nešto koverta, bot vako nako, neđe pročitao i sad da se i ti šicaš pojmovima ko Emina Ganić. :izet:
Francuz, drži se "Sličice dana" dobar si, imaš smisla za humor al nemoj ovdje sve nešto nazoOr
kory_galaktikos

#2410 Re: Blokada puteva

mali_balon wrote:@kory...Ali ti ne vidis sustinu u svom postu tvoj otac radi a nije se prostro po cesti i trazi da mu s neba padne....nepravde ima o cemu bu mogli danima ali to nije tema
Jest on i ja znamo kako radimo. Radimo poljoprivredu jer smo na selu. Sta ce borac iz Tuzle, iz ostalih gradova a koji nisu podobni i nemaju svoje zemlje. I vjeruj mi nikom ne preporučujem da se bavi poljoprivredom.
Znam ja sta ti hoces da kazes, u neku ruku i ima veze ali mi na krivo ovih poltrona ovdje sto doslovno pljuju te borce, cuj nek rade ko im je kriv kao da zive na drugoj planeti.
hAZNADAR

#2411 Re: Blokada puteva

Post by hAZNADAR »

Edin H. wrote:
Nije to baš tako, normalno plaćenog posla za nekvalifikovane realno baš i nema, a nije svako sposoban da napravi svoj obrt. Ako je Alija znao mobilisati, neka sada nadje pare.
Ovu izjavu treba uramiti.
insomnia78

#2412 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Ti bgm ko da si djak a ne profesor
Prpa.ba

#2413 Re: Blokada puteva

Post by Prpa.ba »

Ako nema normalno placenog posla onda pogotovo nema para za uhljebljivanje zdravih, pravih i radno sposobnih "demobilisanih boraca". Forumasi misle da pare izlijecu iz vazduha. :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2414 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

kory_galaktikos wrote:
mali_balon wrote:@kory...Ali ti ne vidis sustinu u svom postu tvoj otac radi a nije se prostro po cesti i trazi da mu s neba padne....nepravde ima o cemu bu mogli danima ali to nije tema
Jest on i ja znamo kako radimo. Radimo poljoprivredu jer smo na selu. Sta ce borac iz Tuzle, iz ostalih gradova a koji nisu podobni i nemaju svoje zemlje. I vjeruj mi nikom ne preporučujem da se bavi poljoprivredom.
Znam ja sta ti hoces da kazes, u neku ruku i ima veze ali mi na krivo ovih poltrona ovdje sto doslovno pljuju te borce, cuj nek rade ko im je kriv kao da zive na drugoj planeti.
Pozdravi oca i ne daj mu da gleda vijesti, nek covjek pokusa sacuvati to malo zdravlja.
_thedude

#2415 Re: Blokada puteva

Post by _thedude »

costacurta wrote: Bejagi ti nešto koverta, bot vako nako, neđe pročitao i sad da se i ti šicaš pojmovima ko Emina Ganić. :izet:
Francuz, drži se "Sličice dana" dobar si, imaš smisla za humor al nemoj ovdje sve nešto nazoOr
Vidim isao si da vidis sta i gdje sam postao. :) :) :)
A sto te pogodi sa bot i koverta????
Ako mi odgovoris sta je "Bejagi" i ovo gore potrudit cu se za tvoje licno zadovoljstvo napisati malo vise.
Last edited by _thedude on 03/03/2018 11:57, edited 1 time in total.
mali_balon

#2416 Re: Blokada puteva

Post by mali_balon »

kory_galaktikos wrote:

MA to su najmanje borci...to su praziti koji bi guzovce svega...sto rece leclerc imaju programi prekvalifikacije ima mali milion nekih organizacija koje daju podsticaje vrse prekavlifikacije itd itd....ali jok ko bi baco ublehe po vas dan u lokaloonj kafani/granapu/ kladionici......i najgore sto se oni kaljaju obraz postenim i casnim borcima kakv je tvoj otac i na srecu velika vecina boraca....
Janjicar

#2417 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

Najgori su ovi sto pametuju kako bi to oni. Samo znate mahalisat a kad treba da se aktivirate za bolje drustvo kažete "Boli me k.... ja imam..."
Gadite mi se svi do jednog sto pričate o borcima kao o kriminalcima, huliganima, alkoholičarama...
ovo_mi_je_nick

#2418 Re: Blokada puteva

Post by ovo_mi_je_nick »

@ plain vanilla - Obrazovao se, učio, borio se da ne živim od socijale i državne sise pa sad mogu da laprdam iz tople sobe koliko god hoću.

I još jedan osvrt. Nema posla, nema novca ali ima hrarosti da djecu štanca pa kasnije kuka kako nema od čega da ih hrani 15 godina ali ima za alkohol.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2419 Re: Blokada puteva

Post by pici »

Borci su dok su se kretali cestom u pratnji policije zapjevali pjesme o Armiji RBiH, uzvikivali "tekbir", parole i zviždali.
TTEEEKKBIIIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!! :bih:
General War

#2420 Re: Blokada puteva

Post by General War »

pici wrote:

Borci su dok su se kretali cestom u pratnji policije zapjevali pjesme o Armiji RBiH, uzvikivali "tekbir", parole i zviždali.
TTEEEKKBIIIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!! :bih:
Pa sta, pravi gradjanski poklic :mrgreen:
neki

#2421 Re: Blokada puteva

Post by neki »

Čestitke tuzlanskoj policiji...napokon da neko regauje i rastjera rulju
insomnia78

#2422 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Nije tuzlanska, federalna
kory_galaktikos

#2423 Re: Blokada puteva

plain vanilla wrote:
kory_galaktikos wrote:
Pozdravi oca i ne daj mu da gleda vijesti, nek covjek pokusa sacuvati to malo zdravlja.
Drzi se on, al to su mu jarani. 3,5 godine na margini zivota nije malo.
jefff

#2424 Re: Blokada puteva

Post by jefff »

Za demone smo se borili. Za demone.
Juliuscezar

#2425 Re: Blokada puteva

Post by Juliuscezar »

sreca pa je u Bosni tako dobrom razvijeno trziste rada pa ne rade samo oni koji nece.
cini se da forumasi rijetko napustaju oblake
Locked