Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
jao_situacije

#2401 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

gospodja profiterka wrote:
dječak sa šibicama wrote:Vec je krenula prica o nadleznim organima i da ih pustimo da rade svoj posao.

Svi znamo kakvi su nadlezni organi u BiH, ako ih je 10 u lancu, bar 5 je korumpirano, ali ne... hajmo mi cekati sta ce reci Vlado Adamovic i slicni paraziti.

Dok mi cekamo, drzava ide u pi lijepu materinu, sa sve nadleznim organima.
Kakvi nadležni organi ba... :D :D
Pa pogledajte samo imena koja se spominju u ovoj aferi, od službenika VSTV-a, preko novinara, ljekara, političara, do ambasada i čelnih ljudi međunarodne zajednice. Ne zna se ko je s kim i čiji je u čijoj, to nema u meksičkoj sapunici.

Žena osuđenog mafijaša najprije radi za medijskog tajkuna upletenog u aktivnosti internacionalne kriminalne organizacije. Žena osuđenog mafijaša je bivša treba tužiteljevog buraza. Ubijen je drugi mafijaš. Ključni svjedok je njegova švalerka, liječnica. Liječnicu ošmekaju kako se na moru voda s tadašnjim šefom obavještajne službe. Prvi mafijaš, onaj koji je osuđen, tokom suđenja tvrdi da je s rečenim šefom obavještajne službe bio suvlasnik nekakve firme. Medijski tajkun se okreće protiv osuđenog mafijaša, a žena mafijaša i bivša treba tužiteljevog brata se okreće protiv medijskog tajkuna. Medijski tajkun njuši optužnicu. Njegov potrčko obraća se opskurnom službeniku američke ambasade koji tamo radi već dvije decenije, dok mu žena strelovito napreduje kroz državnu službu, dobacivši do mjesta konzula u Italiji. Sada gospoja želi biti ambasadorica. Može, a što ne bi moglo. Zauzvrat će službenik ambasade povući svoje veze (!) i obavještavati potrčka kako stoji njegova stvar na sudu. Za to vrijeme, medijski tajkun ide ravno u glavu i okreće se mutnom šefu misije OSCE-a, a po svemu sudeći šefu obavještajnih operacija svoje zemlje u BiH, i bez ustezanja traži pomoć. Naglasak na "bez ustezanja". Dakle, riječ je o uobičajenim postupcima, nikome nije neugodno.
Potrčka hapse, posljednja švalerka upokojenog mafijaša ga prijavila da je na nju vršio pritisak skupa sa nevjenčanom suprugom, koja je, o iznenađenja, također viđena zdravstvena radnica. Novinarku i urednicu javnog servisa pozivaju na obavještajne razgovore jer se nekim čudom uplela u cijelu priču, posredujući između potrčka, službenika ambasade i kantonalne tužiteljice. Inače, "građevinska" firma pod kontrolom internacionalne kriminalne organizacije iz prve rečenice u svojstvu podugovarača je izgradila novu zgradu američke ambasade, uglavnom utjerujući kamatarske dugove pravih građevinskih firmi. Sve po zakonu.
Internacionalna kriminalna organizacija "padne" na transportu ogromne količine anhidrina koji potom godinama niko ne uništava zato što međunarodna zajednica ne vjeruje lokalnim vlastima. Obećava da će uništavanje ilegalne supstance izvršiti kontraktor po izboru međunarodne zajednice. Kontraktor se nikada ne pojavi. Pojela maca. Anhidrin konačno uništava medijski tajkun, inače upleten u aktivnosti internacionalne kriminalne organizacije, nakon što stupi na funkciju ministra sigurnosti BiH. Sve super, nikome nije neugodno, sve po zakonu.

I vele oni, vjerujmo nadležnim organima, neka institucije rade svoj posao, mojne pritiska. Jah...
samo da dopunim, crne i crvene liste, krijumčari oružja, afere oko municije i raketa neboderi i lokacije po sarajevu slučajni prolaznik terzorko konobar i reketaš, nekoliko ubistava po sarajevu, privatizacija i komisije, struja, cigare, crna gora, dubrovnik, hidroelektrane drina, blindirana vozila avioni, državna putovanja
nastaviće se, samo dok još povežem...
Fudo Bosna

#2402 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

Ako ne misliš kao večina na forumu, odmah trolaš, valjda je "trolanje" svako mišljenje koje nije u okviru općeg "pljuvanja" i vrijeđanja,određene ličnosti/bilo kog Bošnjaka/Bošnjakinje koja je spremna , "za odstrel" od strane bajnih forumaša...

Nisam ničim hvalio Fahra,ne mislim da je, (ni kao političar ili opčenito neko "nevinašce", čak daleko i suprotno od toga), ali ako se ,ne daj Bože , osmjeliš , pa slučajno Bošnje prekineš u transu "pljuvanja" po svemu bošnjačkom, i ukažeš, na očit problem da nama niko ne valja i da nas pojedini Srbi i Hrvati neće više "voljeti " ako "popljujemo", sve bošnjačke lidere, odmah kao "trolaš" i ne valjaš?

Pa vratimo se "pljuvanju" vijeđanju i omalovažavanju, "sapunima", "bermudama", općenito uvrjedljivim komentarima i slično, danas Fahro,sutra Bake,prekosutra Nikšić, pa Sefer, Zlatko, ili bilo koji političar ili druga branša, svejedno, "blatimo" Bošnjake, "uživajmo" i liječimo komplekse na forumu, ali pljuvali mi ili ponižavali Bošnjake koliko god možemo, ostalim, ova dva naroda u BiH npr. valja Dodik, a ako Dodo ili Čova slučajno i "padnu" , doči če neki drugi, Dodici ili Čovići, ništa manje " zagrijani" za jak RS i paradržavu HZHB , a što slabiju BIH :izet: !!!
Samprotivsviju

#2403 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Ja ne mogu vjerovati sta citam, jel ti to branis politicare pod isprikom "jer su bosnjaci"

Fahro je krimininalac, reketas, profiter....i jos tosta toga, pa tek onda bosnjak

Normalno da svi misle da trollas, jer su ti argumenti nidze veze
Last edited by Samprotivsviju on 30/01/2016 15:03, edited 1 time in total.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2404 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by crysis »

Fudo Bosna wrote:Ako ne misliš kao večina na forumu, odmah trolaš, valjda je "trolanje" svako mišljenje koje nije u okviru općeg "pljuvanja" i vrijeđanja,određene ličnosti/bilo kog Bošnjaka/Bošnjakinje koja je spremna , "za odstrel" od strane bajnih forumaša...

Nisam ničim hvalio Fahra,ne mislim da je, (ni kao političar ili opčenito neko "nevinašce", čak daleko i suprotno od toga), ali ako osmjeliš pa slučajno Bošnje prekineš u transu "pljuvanja" po svemu bošnjačkom, i ukažeš, na očit problem da nama niko ne valja i da nas pojedini Srbi i Hrvati neće više "voljeti " ako "popljujemo", sve bošnjačke lidere, odmah kao "trolaš" i ne valjaš?

Pa vratimo se "pljuvanju" vijeđanju i omalovažavanju, "sapunima", "bermudama", općenito uvrjedljivim komentarima i slično, danas Fahro,sutra Bake,prekosutra Nikšić, pa Sefer, Zlatko, ili bilo koji političar ili druga branša, svejedno, "blatimo" Bošnjake, "uživajmo" i liječimo komplekse na forumu, ali pljuvali mi ili ponižavali Bošnjake koliko god možemo, ostalim, ova dva naroda u BiH npr. valja Dodik, a ako Dodo ili Čova slučajno i "padnu" , doči če neki drugi, Dodici ili Čovići, ništa manje " zagrijani" za jak RS i paradržavu HZHB , a što slabiju BIH :izet: !!!

treba svakog pljuvat i blatit ako neradi u interesu bosne i hercegovine i njenih naroda.
kapis
GeeTnT

#2405 Re: UHAPŠEN FAHRDUN RADONČIĆ!!!

Post by GeeTnT »

_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:Očito je da je u pitanju političko hapšenje, ako je ovo sve od optužnice, i onda, eto njega vani uskoro, s advokatima, razvući će se sve k'o i dosad, kako je bilo i kod ostalih dosad hapšenih. Ali, kad jednom izađe, ili već sutra, veliko je pitanje hoće li nastaviti savez s SDA, jer je očito da ga hapsi neko s te strane, nebitno koje bivše frakcije ili struje. A raspadne li se i ova koalicija, što je i cilj ovih hapšenja - da se ne foliramo, uz sve repove koje vuče decenijama, hapsi se tek onog trenutka kad je sjeo s Bakirom - dakle, raspadne li se i ovo, ne vidim nikakvu mogućnost neke nove koalicije, već veliku političku krizu s vrlo destabiliziranim Izetbegovićem i vrlo mogućim vanrednim izborima, ako za to uopće postoje mogućnosti ... Jedino da ostane u koaliciji, ponižen, ali za to bi morao imati vrlo hladnu i sabranu glavu ...
Upravo.

Zato i postavljam ponovo pitanje: Ljudi cemu se radujete?
Jesu vam stajalista jos uvijek ova ili je ono ...." mosha" jbg...
Matzan

#2406 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Matzan »

Naš mali Fahroica
nemiran ki čigra
mnogo vole, mnogo vole
s vlast da se igra.

:serbo:
Last edited by Matzan on 30/01/2016 15:08, edited 1 time in total.
Samprotivsviju

#2407 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Kakva ba politicka destabilizacija...eto mi politicki stabilan entitet/zemlja :lol: :lol:
Fudo Bosna

#2408 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

Samprotivsviju wrote:Ja ne mogu vjerovati sta citam, jel ti to branis politicare pod isprikom "jer su bosnjaci"

Fahro je krimininalac, reketas, profiter....i jos tosta toga, pa tek onda bosnjak
Postoji velika vjerovatnoćada si u pravu ali...

Ne ne branim jer su Bošnjaci, ni najmanje, UKAZUJEM NA PROBLEM DA SE NAMA BOŠNJACIMA NI JEDAN NAŠ LIDER ILI BILO KOJI POZNATI ČOVJEK NE VALJA I DA POGREŠNO MISLIMO DA ĆE SRBI I HRVATI KRENUTI NAŠIM STOPAMA?

NEĆE I MI SMO U VELIKOJ ZABLUDI JER NE BAVIMO SE KONSTRUKTIVNOM KRITIKOM NEGO PLJUVANJEM, (a ne nuđenjem rješenja i traženjem alternativa) , VEĆ NIPODAŠTAVANJEM, U NADI DA ĆE NAS DRUGI POŠTOVATI I KRENUTI NAŠIM STOPAMA A NEĆE !!!
Matzan

#2409 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Matzan »

Fudo Bosna wrote:
Samprotivsviju wrote:Ja ne mogu vjerovati sta citam, jel ti to branis politicare pod isprikom "jer su bosnjaci"

Ne ne branim jer su Bošnjaci, ni najmanje, UKAZUJEM NA PROBLEM DA SE NAMA BOŠNJACIMA NI JEDAN NAŠ LIDER ILI BILO KOJI POZNATI ČOVJEK NE VALJA I DA POGREŠNO MISLIMO DA ĆE SRBI I HRVATI KRENUTI NAŠIM STOPAMA?

NEĆE I MI SMO U VELIKOJ ZABLUDI JER NE BAVIMO SE KONSTRUKTIVNOM KRITIKOM NEGO PLJUVANJEM, (a ne nuđenjem rješenja i traženjem alternativa) , VEĆ NIPODAŠTAVANJEM, U NADI DA ĆE NAS DRUGI POŠTOVATI I KRENUTI NAŠIM STOPAMA A NEĆE !!!

Otkako saznah da sam Bošnjak i da se neki tamo bore za moje interese kao Bošnjaka,
osjećam da mi svakim danom sve dublje ulazi.
Fudo Bosna

#2410 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

crysis wrote:
Fudo Bosna wrote:Ako ne misliš kao večina na forumu, odmah trolaš, valjda je "trolanje" svako mišljenje koje nije u okviru općeg "pljuvanja" i vrijeđanja,određene ličnosti/bilo kog Bošnjaka/Bošnjakinje koja je spremna , "za odstrel" od strane bajnih forumaša...

Nisam ničim hvalio Fahra,ne mislim da je, (ni kao političar ili opčenito neko "nevinašce", čak daleko i suprotno od toga), ali ako osmjeliš pa slučajno Bošnje prekineš u transu "pljuvanja" po svemu bošnjačkom, i ukažeš, na očit problem da nama niko ne valja i da nas pojedini Srbi i Hrvati neće više "voljeti " ako "popljujemo", sve bošnjačke lidere, odmah kao "trolaš" i ne valjaš?

treba svakog pljuvat i blatit ako neradi u interesu bosne i hercegovine i njenih naroda.
kapis

"Pljuj" ti Dodika do mile volje, zabolje pojedine iz RS i Dodika što se ti "kofrčiš "!!! :lol:

Govori li su naši i prije dvije godine, "Banja Luko šta čekaš", i slične nebuloze , a ljudi nas ismijaše, i RS i HZHB , eto baš zaboli nešto za naše "kofrčenje" !!! :izet:
Fudo Bosna

#2411 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

Matzan wrote:
Fudo Bosna wrote:

Otkako saznah da sam Bošnjak i da se neki tamo bore za moje interese kao Bošnjaka,
osjećam da mi svakim danom sve dublje ulazi.

Masa je ovdje "lafo Bošnjaka " , pod raznim nickovima, drugar, a "ubiše" se da nam "otvore oči " i danas "prosvijetle" svojim "Bošnjaštvom " ili patriotizmom ???
GeeTnT

#2412 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by GeeTnT »

Poslednji put kada se pricalo o polubosnjacima mnogo je ranjenih bilo na temi...tako da Fudo, upozoravam te da sva dalja rasprava u tom smjeru moze da naskodi prvo tebi, a onda i tvojim sugovornicima...
Samprotivsviju

#2413 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Inace ovdje se okupljaju hrvati i srbi da bi pljuvali bosnjacke lidere i destabilizivali koaliciju i bosnjacku politiku... :lol:

Iskreno sto se mene tice to je sasvim ok...cijenim argument a ne etnicku pripadnost

Iskreno, ako sam ista dosad naucio da svi ti kobajagi politicari koji su isli na kartu "bosnjak" su radili samo i iskljuivo za svoju korist...

Pa reci ti meni ako je radoncic toliki bosnjak i stiti bosnjacki interes, zasto onda Dodika i Covica ne udara Avazaom..kako je udarao mnoge bosnjake?
Last edited by Samprotivsviju on 30/01/2016 15:23, edited 1 time in total.
klej

#2414 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by klej »

Fudo Bosna wrote:
arzuhal wrote:
Fudo Bosna wrote: (Da ipak pustimo nadležne sudske organe da završe posao, pa da onda komentarišemo nečiju krivicu ili nevinost, pa čak i kada je Fahrudin Radončić u pitanju, ipak je to njegovo temeljno ljudsko pravo???)
Samo se s ovim dijelom tvog posta slažem, @Fudo, jer i mene zanimjau što jače, što efikasnije, što narodnije/demokratskije institucije države Bosne i Hercegovine a ne da mi vladaju nekakve "vođe naroda" iz svojih dvoraca i svojih partija, živimo u tzv. državi u kojoj državne institucije padaju ako zakon privede samo jednog predsjednika neke partije - a to nije demokratija niti pravna država, to je partitokratija, vladanje političkih partija, a tu našu užasavajuću stvarnost ja ne bih nikada održavao štiteći "ugled" naših "narodnih prvaka". Zakon bi trebao biti jednak za sve ljude, a eno i onaj lažov Adamović priča kako je sasvim nromalno da nije isto kada se uhapsi portir ili direktor, zbog portira neće kasniti ništa a zbog direktora mogu kasniti neke odluke, plate radnicima, itd. Istovarim se ja na tu ublehu.
A ovo što spominjše pljuvanje, vrijeđanje i nipodašatavanje: Fahro i njegov Avaz su šampioni u dugom, glasnom, drskom i bjesomučnom vrijeđanju svega i svakoga, ovisno o raspoloženju i potrebi, nema koga i šta nisu o određenom vremenu imali na nišanu (ali ne zbog ugleda i zaštite Bošnjaka i bošnjačkog naroda nego ekonomskog ili političkog proširivanja Fahrudina Radončića) u svojim vrijeđanjima, ponižavanju, nipodaštavanju, laganju i podvalama.

Tako da, ako primjetiš da neko nešto zlurado govori o Fahri, to protumači kao Božiju kaznu, ili kao karmu, ili kao payback time, ili kao...

Nije meni ovdje "postovski nišan " maksus na Fahri, ne podržavam ni njega ni Avaz, nego sam , nažalost , siguran, da bi Bošnje isti stav imale i da se danas sutra ovo desi bilo kojem bošnjačkom lideru, totalni mentalni "linč", i kada su prije dvije godine bile one demonstracije u Sarajevu,Tuzli ..., Bošnjaci sve čekaju , :izet: "pridruživanje", radničke klase i "vascijelog" nezadovoljnog pučanstva iz RS i tzv HZHB,ali "dožvismo samo duplo OO", a zašto, je li Srbi u I . Hercegovini bolje žive od Bošnjaka Sarajeva, ne ali oni imaju "NZS", (najmanji zajednički interes), u politici koji je broj jedan njihovoga mentalnoga sklopa, pa iako nema posla i penzije su od 165KM ili slično???

U tome je ,poštovani sagovorniče, poenta moga posta...
ma, ja... nek' me yebe moj, makar i bez vazelina. ja se s tom logikom i pristupom ne slazem. nek' sudstvo i pravosudje odrade svoje, samo da bude ni po babi, ni po stricevima. ne samo prema fahri, nego prema bilo kome drugom, pa i meni, ako imaju osnova. ta suplja o nacionalnoj ugrozenosti nas i dovede u torove i da rade s nama sta i kako hoce. ovdje se mora sve naglavacke preokrenuti i daBogda ovo bio pocetak takvog procesa. u suprotnom, nosacemo gace na stapu, u vrlo kratkom vremenskom roku.
Toffee karamela

#2415 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Toffee karamela »

demagog wrote:Gledam kako Hadzifejzovic intervjuise ovog Numanovica iz Avaza i sve mi Hadzifejzovic po ocima i po nacinu govora izgleda pijan. Nisam ga gledao zadnjih par godina pa ne znam je li sad tako stalno izgleda ili je stvarno nacugan?
Nije nacugan nego napušen. Doduše ne zamjeram mu, kakav ološ intervjuiše posljednjih 20 godina čudo da je još u pameti. :lol:
Bodkin

#2416 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Bodkin »

Nisam ničim hvalio Fahra,ne mislim da je, (ni kao političar ili opčenito neko "nevinašce", čak daleko i suprotno od toga), ali ako se ,ne daj Bože , osmjeliš , pa slučajno Bošnje prekineš u transu "pljuvanja" po svemu bošnjačkom, i ukažeš, na očit problem da nama niko ne valja i da nas pojedini Srbi i Hrvati neće više "voljeti " ako "popljujemo", sve bošnjačke lidere, odmah kao "trolaš" i ne valjaš?

Fudo valjas gluposti. Kao ne treba pljuvati nase jer su nasi, a ni srbi i hrvati ne pljuju svoje iako je sve go kriminalac. Jaka logika u pm
JThomas

#2417 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

kod srba si sad na izborima imao dva efektivno podjednaka bloka, a ovaj koji nije dodikov drži SIPU na državnom nivou. i u vrlo bliskoj budućnosti će i dodik fahrinim putem. eto živi bili pa vidjeli.
Fudo Bosna

#2418 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

Samprotivsviju wrote:Inace ovdje se okupljaju hrvati i srbi da bi pljuvali bosnjacke lidere i destabilizivali koaliciju i bosnjacku politiku... :lol:

Iskreno sto se mene tice to je sasvim ok...cijenim argument a ne etnicku pripadnost

Iskreno, ako sam ista dosad naucio da svi ti kobajagi politicari koji su isli na kartu "bosnjak" su radili samo i iskljuivo za svoju korist...

Pa reci ti meni ako je radoncic toliki bosnjak i stiti bosnjacki interes, zasto onda Dodika i Covica ne udara Avazaom..kako je udarao mnoge bosnjake?

Prvo pročitaj suštinu onoga očemu pišem,gdje sam branio Radončića ili hvalio ili mu dao prednost nad drugim političarima,NIKADA nisam glasao za njega ni za SBB, pročitaj , znači isto će kao i on ,Radončić, od strane našeg naroda, biti "popljuvan", proči danas/ sutra i bilo ko drugi: Zlatko, Bake, Sefer... i bilo ko drugi, Srbi i Hrvati će to raditi tiho i iznutra, i svako ko eventualno dođe poslije Dodika ili Čovića, (ako bude uspješno radio na jakom RS,politički a ne ekonomski , da im plače budu i manje ili HZHB), aslabio BIH, on če njima valjati a nama niko od Bošnjaka i NIKAD !!!
JThomas

#2419 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

i ti misliš da je to dobro, zrelo i pozitivno i da bi se bošnjaci trebali ugledati na te primjere?
klej

#2420 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by klej »

Fudo Bosna wrote:
and wrote:
I ja bih to naravno volio poput tebe, i mnogi drugi, ali šta ćemo ako je nekima preči entitet od države ili neke paradržave od Domovine,ali opet se vračamo našem Bošnjačkom, po meni,ključnom problemu: Imali iko da bi Bošnjacima valjao, ja ga ne znam , i taj koji bi počeo stvarati takvu državu ili ozračje/okruženje za istu,kad tad bi bio "popljuvan" i moralno devalvirao kod Bošnja i bio bi bačen na pod ...
pa mi smo na teritoriji gdje imamo apsolutnu vlast morali napraviti takav ambijent da neko kome je preči entitet ili neka paradržava ima i neku alternativu o kojoj bi mogao razmišljati.mi to i pored 7-8 milijardi koje su prošle kroz bih nakon rata nismo ponudili.

Taman, ali i da imamo takvoga lidera/lidere, opet bi, (da naprimjer privuče taj lider ino kapital, i zaposli dosta naroda,) bila priča u nas Bošnjaka kao ;( "Gdje je on tu, mora da je ukrao, lopov, on to ne bi radio da ne vidi svoj interes" i slično), o tome postam o negativnom mentalnom sklopu u nas Bošnjaka i osudi svega ,pa čak i ako neko postane uspješan, đaba , raduj s njegovom krahu i istražuj mu mane,to je naš KRUCIJALNI problem ! Znači nebitan je Fahro ili Bake ili Nikšić personalno, problem je ovakav mentalni sklop !!![/quote]

kad licno ja, moja porodica, okruzenje u kojem zivim... osjetimo direktan napredak (kroz zivotni standard i uslove zivljenja) ino investicija, projekata koje vlast provodi, povecanje zaposlenosti... morao bih biti lud i nekoga prozvati lopovom. ovako, dok se prosipa suplja o fahri kao uspjesnom biznismenu, ulasku zare u scc kao kapitalnom projektu za bih... (da ne pricam kako hoce da povecaju akcize na gorivo, da bi se nastavila izgradnja autoputa, a potom ce nam naplacivati koristenje istog, uz uredno naplacenu putarinu prilikom registracije. pa i ja cu napraviti koji km autoputa na taj nacin). sada se svaka izreka i obecanje vlasti svodi na suplju i normalno da ce se pricati kako su lopovi, jer nismo, zar, coravi da ne vidimo kako raste njihovo bogatstvo, a u pitanje se dovodi isplata penzija (cak hoce i da je umanje). jasta su nego lopovi i gledaju samo licni interes. kada se (ako se) pojavi neko, bitno, drugaciji, vjeruj da ga narod nece zvati lopovom.
Last edited by klej on 30/01/2016 15:55, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#2421 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

@JThomas

Ne ne bi, ali bi trebali bi uzeti pouku, i ne biti zluradi i anarhični, nego dobronamjerni i patriotski svjesni , sa konstruktivnom kritiom i nuđenjem reješenja umjesto dosadašnjih političkih rješenja / loših rješenja, a ne samo ruši i pljuj i (ja bih to sve poradio da sam ja vlast ,ali neču :D to je naša parola ) ...
Ali ko god dođe,ne valja mi i pljuvaću ga i rušiti !!!
JThomas

#2422 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

a ono valjali.
Fudo Bosna

#2423 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

klej wrote:
Fudo Bosna wrote:
and wrote:
I ja bih to naravno volio poput tebe, i mnogi drugi, ali šta ćemo ako je nekima preči entitet od države ili neke paradržave od Domovine,ali opet se vračamo našem Bošnjačkom, po meni,ključnom problemu: Imali iko da bi Bošnjacima valjao, ja ga ne znam , i taj koji bi počeo stvarati takvu državu ili ozračje/okruženje za istu,kad tad bi bio "popljuvan" i moralno devalvirao kod Bošnja i bio bi bačen na pod ...
pa mi smo na teritoriji gdje imamo apsolutnu vlast morali napraviti takav ambijent da neko kome je preči entitet ili neka paradržava ima i neku alternativu o kojoj bi mogao razmišljati.mi to i pored 7-8 milijardi koje su prošle kroz bih nakon rata nismo ponudili.

Taman, ali i da imamo takvoga lidera/lidere, opet bi, (da naprimjer privuče taj lider ino kapital, i zaposli dosta naroda,) bila priča u nas Bošnjaka kao ;( "Gdje je on tu, mora da je ukrao, lopov, on to ne bi radio da ne vidi svoj interes" i slično), o tome postam o negativnom mentalnom sklopu u nas Bošnjaka i osudi svega ,pa čak i ako neko postane uspješan, đaba , raduj s njegovom krahu i istražuj mu mane,to je naš KRUCIJALNI problem ! Znači nebitan je Fahro ili Bake ili Nikšić personalno, problem je ovakav mentalni sklop !!!
kad licno ja, moja porodica, okruzenje u kojem zivim... osjetimo direktan napredak (kroz zivotni standard i uslove zivljenja) ino investicija, projekata koje vlast provodi, povecanje zaposlenosti... morao bih biti lud i nekoga prozvati lopovom. ovako, dok se prosipa suplja o fahri kao uspjesnom biznismenu, ulasku u scc kao kapitalnom projektu za bih... (da ne pricam kako hoce da povecaju akcize na gorivo, da bi se nastavila izgradnja autoputa, a potom ce nam naplacivati koristenje istog, uz uredno naplacenu putarinu prilikom registracije. pa i ja cu napraviti koji km autoputa na taj nacin). sada se svaka izreka i obecanje vlasti svodi na suplju i normalno da ce se pricati kako su lopovi, jer nismo, zar, coravi da ne vidimo kako raste njihovo bogatstvo, a u pitanje se dovodi isplata penzija (cak hoce i da je umanje). jasta su nego lopovi i gledaju samo licni interes. kada se (ako se) pojavi neko, bitno, drugaciji, vjeruj da ga narod nece zvati lopovom.[/quote]

Taman...

Kreni od sebe ...
Kandiduj se, pruži priliku drugima da vide da nisi samo onaj koji kritikuje nego je i konstruktivan/na !!!
gospodja profiterka

#2424 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by gospodja profiterka »

JThomas wrote:kod srba si sad na izborima imao dva efektivno podjednaka bloka, a ovaj koji nije dodikov drži SIPU na državnom nivou. i u vrlo bliskoj budućnosti će i dodik fahrinim putem. eto živi bili pa vidjeli.
Biće akobogda. Toga dana ću ostati kod kuće, okupati se, namirisati, našminkati, skuhati carski ručak i otvoriti onaj šampanjac od pet litara, reklamni.
Neka sve grmi!
Šunj

#2425 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Šunj »

sinanovic wrote::D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=p2DlL_usKIM[/youtube]
Post Reply