Fudo, ja nisam spavo u svojoj kuci kad je bio drzavni udar. A 99 % ljudi jos ne zna da je izveden drzavni udar u SFRJ. To je bilo onog momenta kad se Generalstab proglasio vrhovnon komandom OS SFRJ. Ja naviko kad je drzavni udar da se puca, svrgava, zauzima RTV stanica. Tek poslije rata skuzio da je to zaista bio drzavni udar.Fudo387 wrote:Tito te mrtvi, svima baba vanga nene.Edin H. wrote:Ti si onda dobro naivan bio.Dozer wrote:
5. Ja sam jos 09/91 govorio da ce u BiH i u Sarajevu biti rat. Znas li zasto?![]()
Ja sam isto govorio jos Novembra 1990. Znas li zasto?
Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Drinski
#2401 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
-
PM72
#2402 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Drinski,Drinski wrote:ta argumentacija da neko moze nesto kritikovati samo ako je prethodno bio u ratu mi lici na ovu: Aliju moze kritikovati samo clan SDA. Ovo sa Seseljevcima, skonto ocito nisi, pa ti objasnjavati bar ja necu. Haj, razumijem ja tebe sto ti ne vjerujes Saji (koji ti je dobavljo municiju iz pozadine) al kad pocnes da hvalis ove sto su ti slali municiju preko linije, onda se bas onako provalis. Jos ce ljudi pomisliti da to stvarno tako mislis.
Argumentacija je sljedeća.O ratnim iskustvima možeš tumačiti samo ako si okusio baruta.Pitati može svako,kao što sam ja pitao starije kako im je bilo u partizanima jal ustašama.Nikad mi nije padalo na pamet da recimo svom rahmetli tetku pametujem šta je trebao raditi na Sutjesci.
O šešeljevcima nema potebe pojašnjavati.Kao što već rekoh,jednog njihovog vojvodu lično znam a kao borce ih ne cjenim nimalo jer sam se čitav dan ganjao s njima.Uspješno.
- Banksy
#2403 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Oooojjjjjj ...PM72 wrote:
Iskren pozdrav Woody-ju
-
Drinski
#2404 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Eto vidis da sam u pravu.
- Ali Kemal
#2405 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Generalno na ovoj temi postoje dvije vrste forumaša, jedni koji su liberalni, napredni, kojima je važna svaka ljudska sudbina, koji cijene mir i stoje na stanovištu da narodi u BiH moraju da pregovaraju i da nadju neko rješenje koje bi svima odgovaralo.
Nasuprot stoje klero-nacionalisti kojima je na prvom jestu vjera i nacija po svaku cijenu, dal 1000, 10 0000 ili 100 000 žrtava nije važno. Ti forumaši su protiv bilo kakvog stvaranja gradjanske države koja podrazumijeva dogovor medju ljudima i zajednički život.
Za njih je Akademik Filipović glup, ishlapio, prodana duša itd. Nacionalizam najgore vrste sa posebnim fenomenom huškanja iz dijaspore.
Precizan odgovor na početno pitanje je nemoguće dati, ali je tema odlična da se razluče normalni ljudi od klero-nacionalističkog taloga
Nasuprot stoje klero-nacionalisti kojima je na prvom jestu vjera i nacija po svaku cijenu, dal 1000, 10 0000 ili 100 000 žrtava nije važno. Ti forumaši su protiv bilo kakvog stvaranja gradjanske države koja podrazumijeva dogovor medju ljudima i zajednički život.
Za njih je Akademik Filipović glup, ishlapio, prodana duša itd. Nacionalizam najgore vrste sa posebnim fenomenom huškanja iz dijaspore.
Precizan odgovor na početno pitanje je nemoguće dati, ali je tema odlična da se razluče normalni ljudi od klero-nacionalističkog taloga
-
Fudo387
#2406 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ma daj, sa ove distance lako je prognoze davati. Vecinu raje je bolila kita, svi su k'o nesta puljili u dnevnik i ono yutel sranje, al' ne vjerujemDrinski wrote:Fudo, ja nisam spavo u svojoj kuci kad je bio drzavni udar. A 99 % ljudi jos ne zna da je izveden drzavni udar u SFRJ. To je bilo onog momenta kad se Generalstab proglasio vrhovnon komandom OS SFRJ. Ja naviko kad je drzavni udar da se puca, svrgava, zauzima RTV stanica. Tek poslije rata skuzio da je to zaista bio drzavni udar.
da je iko u najludjim morama moga predvidjeti ono sto je poslije doslo. Mislim da ni Srbi, sem onih bas ekstremnih hajvana, nisu kontali da ce
bas onako brutalno sve otici u tri pizde materine.
-
Fudo387
#2407 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Razlucili smo, ti si to drugo.Ali Kemal wrote:Precizan odgovor na početno pitanje je nemoguće dati, ali je tema odlična da se razluče normalni ljudi od klero-nacionalističkog taloga
-
Drinski
#2408 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Vjeruj mi na rijec da je tako bilo. I danas kad to nekome kazem ne vjeruju mi ljudi.Fudo387 wrote:Ma daj, sa ove distance lako je prognoze davati. Vecinu raje je bolila kita, svi su k'o nesta puljili u dnevnik i ono yutel sranje, al' ne vjerujemDrinski wrote:Fudo, ja nisam spavo u svojoj kuci kad je bio drzavni udar. A 99 % ljudi jos ne zna da je izveden drzavni udar u SFRJ. To je bilo onog momenta kad se Generalstab proglasio vrhovnon komandom OS SFRJ. Ja naviko kad je drzavni udar da se puca, svrgava, zauzima RTV stanica. Tek poslije rata skuzio da je to zaista bio drzavni udar.
da je iko u najludjim morama moga predvidjeti ono sto je poslije doslo. Mislim da ni Srbi, sem onih bas ekstremnih hajvana, nisu kontali da ce
-
Drinski
#2409 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Tacno tako.Fudo387 wrote:Razlucili smo, ti si to drugo.Ali Kemal wrote:Precizan odgovor na početno pitanje je nemoguće dati, ali je tema odlična da se razluče normalni ljudi od klero-nacionalističkog taloga
-
Walther
#2410 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Jasta je, rat je do dijaspore... Karadzic, Mladic, Seselj, Milosevic, itd, itd, itd... Sve sama dijaspora... i ta prica.Ali Kemal wrote:Nacionalizam najgore vrste sa posebnim fenomenom huškanja iz dijaspore.
-
PM72
#2411 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Fudo387 wrote:Ma daj, sa ove distance lako je prognoze davati. Vecinu raje je bolila kita, svi su k'o nesta puljili u dnevnik i ono yutel sranje, al' ne vjerujemDrinski wrote:Fudo, ja nisam spavo u svojoj kuci kad je bio drzavni udar. A 99 % ljudi jos ne zna da je izveden drzavni udar u SFRJ. To je bilo onog momenta kad se Generalstab proglasio vrhovnon komandom OS SFRJ. Ja naviko kad je drzavni udar da se puca, svrgava, zauzima RTV stanica. Tek poslije rata skuzio da je to zaista bio drzavni udar.
Fudara,
I Drinski mi je drag (malo manje od Woody-a
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Fudo387
#2413 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
PM odvedi ga na pivu, i svezi mu samarcinu._BataZiv_0809 wrote:PM72![]()
-
Drinski
#2414 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Pa pm, bila instrukcija da se ne spava u svom stanu.
Stavise, tu noc je bila pucnjava u Bratuncu, sticajem okolnosti kod nas na konaku bili amidza i strina pa su i oni morali dalje, blagoje adzic odrzao neki govor na dnevniku, bila snimljena izjava pa samo pustena, ja nista nisam skonto, on je citao sa papira, sutredan ujutro mi je pao pritisak.
Stavise, tu noc je bila pucnjava u Bratuncu, sticajem okolnosti kod nas na konaku bili amidza i strina pa su i oni morali dalje, blagoje adzic odrzao neki govor na dnevniku, bila snimljena izjava pa samo pustena, ja nista nisam skonto, on je citao sa papira, sutredan ujutro mi je pao pritisak.
Last edited by Drinski on 28/01/2016 20:53, edited 1 time in total.
-
PM72
#2415 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Fudo387 wrote:PM odvedi ga na pivu, i svezi mu samarcinu._BataZiv_0809 wrote:PM72![]()
Fudara moj pošteni,
ja ni zarobljene i svezane dušmane u ratu nisam tukao a kamoli svoje drugove.
-
PM72
#2416 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
a instrukciju dobio od nekog iz SDA-a? Priznaj.Drinski wrote:Pa pm, dobio instrukciju takvu da se ne spava u kuci.
-
Fudo387
#2417 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Nisam reko da mu bubrege odbijes.PM72 wrote:Fudo387 wrote:PM odvedi ga na pivu, i svezi mu samarcinu._BataZiv_0809 wrote:PM72![]()
Fudara moj pošteni,
ja ni zarobljene i svezane dušmane u ratu nisam tukao a kamoli svoje drugove.
Malo ga, zato sto je dosadan ko proliv i u svasta se kvarta.
-
Drinski
#2418 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Nebitno. Bitno je da je to bila istina.PM72 wrote:a instrukciju dobio od nekog iz SDA-a? Priznaj.Drinski wrote:Pa pm, dobio instrukciju takvu da se ne spava u kuci.
- Nekako s proljeća
- Nekako s proljeća
- LBVIEW
#2421 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ali Jovo-trecentitas,inace poznat kao borac za prava pojedinca.Drinski wrote:Tacno tako.Fudo387 wrote:Razlucili smo, ti si to drugo.Ali Kemal wrote:Precizan odgovor na početno pitanje je nemoguće dati, ali je tema odlična da se razluče normalni ljudi od klero-nacionalističkog taloga
- Ali Kemal
#2422 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Svako se ekspresno prepoznaje
Jebiga sada je 21. stoljeće dobro ušlo u svoju drugu deceniju, a neki i dalje žive u 91/92 godini, milimetra nisu mrdnuli naprijed, čak i Vučić dlaku promijenio
i što je najgore opet bi oni radije još 100 000 da zijani, pa da se opet neki novi Dejton potpisuje, samo da im guzice sjede negdje u St.Luisu, Ljubljani ili Štokholmu, pa da navijaju iz fotelje i postavljaju slike i karte ko SavoX na temi o Siriji.
Bolest je to teška
Jebiga sada je 21. stoljeće dobro ušlo u svoju drugu deceniju, a neki i dalje žive u 91/92 godini, milimetra nisu mrdnuli naprijed, čak i Vučić dlaku promijenio
i što je najgore opet bi oni radije još 100 000 da zijani, pa da se opet neki novi Dejton potpisuje, samo da im guzice sjede negdje u St.Luisu, Ljubljani ili Štokholmu, pa da navijaju iz fotelje i postavljaju slike i karte ko SavoX na temi o Siriji.
Bolest je to teška
- Nekako s proljeća
- Edin H.
#2424 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Normalno da je tako bilo, ja nisam spavao u svom stanu, da me ne bi mobilisali.Drinski wrote:Vjeruj mi na rijec da je tako bilo. I danas kad to nekome kazem ne vjeruju mi ljudi.Fudo387 wrote:Ma daj, sa ove distance lako je prognoze davati. Vecinu raje je bolila kita, svi su k'o nesta puljili u dnevnik i ono yutel sranje, al' ne vjerujemDrinski wrote:Fudo, ja nisam spavo u svojoj kuci kad je bio drzavni udar. A 99 % ljudi jos ne zna da je izveden drzavni udar u SFRJ. To je bilo onog momenta kad se Generalstab proglasio vrhovnon komandom OS SFRJ. Ja naviko kad je drzavni udar da se puca, svrgava, zauzima RTV stanica. Tek poslije rata skuzio da je to zaista bio drzavni udar.
- Nekako s proljeća