Pariz

Post Reply
maida95

#2401 Re: Pariz

Post by maida95 »

GeeTnT wrote:
maida95 wrote:Par debila iz Beča?
Da li si svjestan da je Bosna puna ovakvih koji samo čekaju naredbu da urade što im se kaže? Ne samo Bosna, cijela Evropa. Nisu oni tu od jučer, godinama se tu nalaze, i čekaju pravo vrijeme.
..i ?

Hos da prodju kroz´ate?
Stvarno ne razumijem poentu tvog citiranja mene i ovog odgovora..
muha_sa

#2402 Re: Pariz

Post by muha_sa »

maida95 :-D

fataj se kafane, ovdje se možeš samo naskirat :-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2403 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

zeina wrote:
Ništa kad nas roknu ići ćemo reisu zahvalit, reis će predvodit dženazu za poginule, a u Francuskoj će biti dan žalosti...al malo sutra
eto baš će zbog ovoga roknut
a prijetnje se upućuju već godinama, mada nikada nije bilo ovako ozbiljno

to su sljedbenici haridžijsko-tekfirske idelogije i njima ne treba poseban povod
njihova ideologija je smrt, krv, razaranje, pljačka, ubijanje, smutnja, nered, laž ...
nikada niko kroz historiju sa njima nije uspio voditi dijalog i odvratiti ih od zablude, i urazumiti ih

ni sa ovim ovovremenim se to neće moći uraditi na lijep način
Niemand

#2404 Re: Pariz

Post by Niemand »

beniciodeltoro wrote: On je pomjerio poziv na molitvu dragom Allahu radi minute šutnje smrtnicima. Stavio je situaciju vezanu za smrtnike ispred poziva na molitvu i time je dao do znanja da poziv na molitvu mora čekati radi nečega drugog, nešto drugo je prioritet.
Naravno da je to dobro za muslimane u BiH jer kao što rekoh, ovo je prva bitka sljedbenika tradicionalnog islama izgubljena protiv generalizacije i stavljanja iskrenog islama i terorizma u isti koš, jer iako smo muslimani ne trebamo bar provocirati ezanom dok je minuta šutnje žrtvama ubica koje su izjavile da to čine u ime Allaha. Dobro je radi ugleda u svijetu da se u toj državi ne čuju u podne iste te riječi koje su se čule iz usta ubica za vrijeme ubistava baš u momentu kada je minuta šutnje
https://www.vaktija.ba

Kad je podne ustvari :?:
Bloo
Globalna šefica

#2405 Re: Pariz

Post by Bloo »

muha_sa wrote:maida95 :-D

:lol: :lol:
došo babo da utjera djecu u kuću
zrakomlat

#2406 Re: Pariz

Post by zrakomlat »

japine selektore :thumbup:
Last edited by zrakomlat on 15/11/2015 19:57, edited 1 time in total.
maida95

#2407 Re: Pariz

Post by maida95 »

Neka, previše sam smirena i sretna ovih dana, moram se malo uzdrmat' :lol:
GeeTnT

#2408 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

maida95 wrote: Stvarno ne razumijem poentu tvog citiranja mene i ovog odgovora..
Nije ni bitno hoces li razumjeti poentu... Bitno je da ti znas da je Bosna puna terorista i da samo cekaju naredbu.
Last edited by GeeTnT on 15/11/2015 19:58, edited 1 time in total.
tututuuuu

#2409 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Kaligula I wrote:...ovdje se koplja lome oko empatije i ravnodušnosti naroda 'x' prema norodu 'y'...meni se čini da je odgovor u onoj narodnoj 'daleko od oka daleko od srca'...e sad se nameće pitanje kilometraže, odnosno pitanje 'kako onda Evropljnaima mogu biti bliži Australiajnci od Sirijaca i Palestinaca, iako su realno dalji?'...da, kao razlog su primarne 'zapadne vrijednosti', koje je iznjedrila francuska buržoaska revolucija, ali jos vise masovna pop kultura kao sto su pirsing, tetovaža, military odjeća, rijaliti programi i slicno, a o filmskoj industriji, pop-rock muzici, coca coli, žvakačoj gumi, farmericama da se i ne govori...npr ja sam u svom zivotu pogledao pet-šest filmova iz islamskog kulturnog miljea, a na stotine, možda i vše, onih iz kršćanskog...islamska muzika, izuzev domaćih ilahija i kasida, mi je apsolutno nepoznata...naravno i religije imaju svoju ulogu, mada znatno manju kod kršćana nego kod muslimana...

...dakle, iz rečenog se može zaključit iz kojih je razloga Evropljanima 'bliža' Australija od BI, Indije, Indonezije ili Japana, odnosno nikoga, ko ozbiljno i dubiozno razmislja, ne bi trebalo da čudi zašto Evropljanima teže padaju žrtve jednih od žrtava drugih naroda...dakle, empatija i ravnodušnost više su produkt stihije i civilizacijskog razvoja, nego želja, htjenja ili niskih strasti...
sve smo to vec prosli ovo sto ti pises, al opet nema puno ucinka.
sha_ba

#2410 Re: Pariz

Post by sha_ba »

Bloo wrote:

:lol: :lol:
došo babo da utjera djecu u kuću
a nije cenera razbiJo :mrgreen:
Last edited by sha_ba on 15/11/2015 19:59, edited 1 time in total.
maida95

#2411 Re: Pariz

Post by maida95 »

GeeTnT wrote:
maida95 wrote: Stvarno ne razumijem poentu tvog citiranja mene i ovog odgovora..
Nije ni bitno hoces li razumjeti poentu... Bitno je da ti znas da je Bosna puna terorista i da samo cekaju naredbu.
A ti misliš da ih nema ovde?
Ne samo Bosna, spomenula sam i cijelu Evropu.
Bloo
Globalna šefica

#2412 Re: Pariz

Post by Bloo »

GeeTnT wrote:
za tabut spremni!
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#2413 Re: Pariz

Post by heat »

da li su prijetnja cetnicko/ustaski pokreti ? jesu li i oni teroristi ? :pusi2:
insomnia78

#2414 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Janjicar wrote:
-LIBERO- wrote:Cekaj ba :mrgreen: . Vidim da ovdje neki predlazu da reis i IZ BiH se pominuje nekim devijantnim stavovima i teroru ovih ludaka.
Je l se zaHebajete vi? :D
Do koliko ultimatuma da se ide? Da se ispostuje sve sto traze, il samo 'ponesto' :zzzz:
Ja mislim da kada bi bi ovdje izvrsili teroristicki napad tek bi bio belaj

Kod nas svaka kuca jos uvijek u dvoristu, kod sljive, dva koraka lijevo ima zakopano nesto od naoruzanja plus strah od zadnjeg rata je ubitacna kombinacija.
Mislim da u roku od 5 dana nestalo žileta u prodavnicama i tzv vehabije bi se vratile alkoholu kao sto su to prije radili (svakog vehabiju kojeg poznajem bio je alkoholicar) ili bi se razbjezali.
100% , sta cete uraditi, pucati im u potkoljenice?
Na vise od po' drzavne teritorije ne smijes zucnuti (ne striktno ti) drzavne funcije obavljaju dokazani cetnici, puna drzava dokazanih zlocinaca koji se setaju na slobodi
Ljudi i dan danas prolaze kraj ovih koji su im odvodili rodbinu i koji su ih maltretirali
Par stotina sitnih kriminalaca maltretira skoro milionski grad i svi sute
Da ne navodim jos kamaru slucajeva
Al, ne Bosnjo je zajeban, 'ta ce vehabije
beniciodeltoro

#2415 Re: Pariz

Post by beniciodeltoro »

uglavnomja wrote:bosanci JESU dio zapadnog svijeta.
vjera je tvoj PRIVATNI identitet
ako hoces da klanjas u 12, klanjaj ...
Za IZ i reisa vjera ne smije biti privatni identitet jer oni donose odluke javno vezane za vjeru. Da li Kavazović glumi vjernika radi pozicije, da li tajno navija za ISIL ili da li je najveći vjernik na planeti kada je privatno to je njegova stvar ali dok javno donosi odluke on govori u ime svih nas i on je donio odluku da se poziv na molitvu dragom Bogu odgađa 5 minuta radi smrtnika.
Niemand

#2416 Re: Pariz

Post by Niemand »

beniciodeltoro wrote: on je donio odluku da se poziv na molitvu dragom Bogu odgađa 5 minuta radi smrtnika.
Kakvi 5 minuta? Kad je podne?
Bloo
Globalna šefica

#2417 Re: Pariz

Post by Bloo »

beniciodeltoro wrote:
Za IZ i reisa vjera ne smije biti privatni identitet jer oni donose odluke javno vezane za vjeru. Da li Kavazović glumi vjernika radi pozicije, da li tajno navija za ISIL ili da li je najveći vjernik na planeti kada je privatno to je njegova stvar ali dok javno donosi odluke on govori u ime svih nas i on je donio odluku da se poziv na molitvu dragom Bogu odgađa 5 minuta radi smrtnika.
pa IZ nijie totalitarni sistem, zali se, sprijeci ga, organiziraj se sa istomisljenicima i protestuj sutra...
(nemoj nsita dizat u zrak..nije sad pametno)
GeeTnT

#2418 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

maida95 wrote:
GeeTnT wrote:
A ti misliš da ih nema ovde?
Ne samo Bosna, spomenula sam i cijelu Evropu.
..jos gore, ako ih ima u EU..

..jbg...umro bi, a nebi znao da je jadna EU toliko u problemima...

PS: Kad budem vidio europljane kako cekaju na red sa kanisterima ispred cisterne sa vodom, kada budu mijenjali skupocjene sesire za fisek secera...

...onda cu povjerovati ovo o cemu pises...
uglavnomja

#2419 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:
maida95 wrote:Par debila iz Beča?
Da li si svjestan da je Bosna puna ovakvih koji samo čekaju naredbu da urade što im se kaže? Ne samo Bosna, cijela Evropa. Nisu oni tu od jučer, godinama se tu nalaze, i čekaju pravo vrijeme.
To je to. U nas je sve "par debila"

I Bilal Bosnić i njegovo selo - "par debila"
I Maoča - "par debila"
I džamija krepalog Fahda - "par debila"

A svako malo neko od tih par debila digne policijsku stanicu u zrak, za Božić obezglavi povratnike, puca na ambasadu i sl.

Vehabizam je uvod u terorizam. Nema miroljubivog vehabije. Njihovo učenje je radikalističko i zločinačko do srži.
Isto kao i četništvo i ratni zločin. Jedno vodi u drugo, čim se ukaže prava prilika.
Da se tako od početka radilo, u Islamskoj zajednici, ali u sigurnosnim agencijama, sad bismo bili makar malo mirniji.
:thumbup:

citam i ne vjerujem, raja se zahebava sa ovim kretenima sa umeta.

oni su opasni, neuracunljivi, psihopate, ludaci ...imaju naoruzanje, materijalnu i moralnu logistiku, mrezu sirom svijeta, baze u bosni ... nema sa njima hahahaha hihihihi pusti budalu ... to samo likvidirati, ovako ili onako ....

ali jok, ono sega, pecat, folovi, ma 'ta ce oni ...
It_is_a_Leclerc

#2420 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Niemand wrote:
beniciodeltoro wrote: on je donio odluku da se poziv na molitvu dragom Bogu odgađa 5 minuta radi smrtnika.
Kakvi 5 minuta? Kad je podne?
Ma pusti. Uzalud govoriti.

Kažem ja - od bajrama do bajrama u džamiji, a sad se uzbihurili, aman Bože.
maida95

#2421 Re: Pariz

Post by maida95 »

Ne shvataju ozbiljno situaciju @uglavnomja
jao_situacije

#2422 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

Niemand wrote:
beniciodeltoro wrote: On je pomjerio poziv na molitvu dragom Allahu radi minute šutnje smrtnicima. Stavio je situaciju vezanu za smrtnike ispred poziva na molitvu i time je dao do znanja da poziv na molitvu mora čekati radi nečega drugog, nešto drugo je prioritet.
Naravno da je to dobro za muslimane u BiH jer kao što rekoh, ovo je prva bitka sljedbenika tradicionalnog islama izgubljena protiv generalizacije i stavljanja iskrenog islama i terorizma u isti koš, jer iako smo muslimani ne trebamo bar provocirati ezanom dok je minuta šutnje žrtvama ubica koje su izjavile da to čine u ime Allaha. Dobro je radi ugleda u svijetu da se u toj državi ne čuju u podne iste te riječi koje su se čule iz usta ubica za vrijeme ubistava baš u momentu kada je minuta šutnje
https://www.vaktija.ba

Kad je podne ustvari :?:
što vi njemu uopće objašnjavate lik je sandžaklija
jaro moj ostavi se ti bosne imaš zukorlića i zilkića pa sa njima to riješi
ove sandžaklije samo neke belaje prave il pljačkaju sa kalašnjikovima il prijete iz beča il su u fahdovoj džamiji
koji je vaš problem ?
Niemand

#2423 Re: Pariz

Post by Niemand »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ma pusti. Uzalud govoriti.

Kažem ja - od bajrama do bajrama u džamiji, a sad se uzbihurili, aman Bože.
Al fakat, 'ta reci :-)
animals

#2424 Re: Pariz

Post by animals »

beniciodeltoro wrote:
Pa ta vjera i postoji zbog smrtnika..
Sad cee Bog da se razljuti i vidje ce on svog Boga..
koji sve umova nema n ovom svijetu :-)
black

#2425 Re: Pariz

Post by black »

ne znam sto su neki zapeli za pomjeranje ezana, podnevsko vrijeme nastupa u 11:32 ako vec cjepidlacite
Post Reply