Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo Bosna

#2401 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo Bosna »

muha_sa wrote:
Fudo Bosna wrote:
prog321 wrote:MMF je i Jugu ucjenjivao.
Cak joj i drzavnu banku razvalio.

Da mnogi su je ucjenjivali pred kraj te velike države..

Ali nije ti za vrijeme Tita npr mogao doći trećerazredni političar iz Slovačke, nekadašnje Čehoslovaćke, bili bijeda za nas iz Yu i držati predavanje kako češ voditi državu, nama su, našem presjedniku dolazili na noge...

Sada smo bijeda, sve republike u svakom smislu te riječi , ekonomski, vojno, geostrateški, pasoš ex Yu i današnji su po imiđu neuporedivi i njihova vrijednost, i bio je ponos i dika negdje otputovati i reči da si Jugosloven, danas najbolje što ti se može desiti vani, je da skontaju da je polukolonijica iz koje dolaziš nekadašnja Yuga i na osnovu toga ćeš biti eventualno uvažen negdje vani !!!
što se porediš s kokuzima Fudo :? kako su živjeli Njemci, Švicarci, Švede, Austrijanci, Danci i ostali iz zemalja u koje su naša raja išla da gastarbajtuju :?

Budalaština je poredit Bosnu i Hercegovinu sa Jugom :-) ovoj zemlji je u dejtonu navucena ludjacka košulja koja joj ne da milimetra naprijed--jebo uredjenje gdje te može neki djilkoš sjebat i zakocit u napretku--jebo uredjenje gdje u parlamentu sjede propali glumci, pjevaci, mesari...........................nastavi niz :D više od plovine stanovnika BiH mrzi zemlju u kojoj su rodjeni i u kojoj žive :-) da ne nabrajam dalje--znamo mi kako je ovdje i ko nam kapu kroji i ne vidimo (bar ja ne vidim) svjetlo na kraju tunela ni u narednih 50 godina.

O Jugi bi mogo mnogo toga napisat jer sam se u njoj rodio i dosta firmi promjeno i staža nabro. Ne trebamo je u nebesa dizat a u poredjenju s ovim što sad imamo je Amerika bila.
To otprilike mislim i postao sam ranije, za ovo danas je "Amerika" ali i za one koji su puuuno manje rata od nas BiH okusili, komšije, za bivše ex Yu, banana državice, bila "Švica" , a slažem se , ne ideališem u ranijim sam postovima pojasnio...
prog321

#2402 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

belfy wrote:
prog321 wrote:MMF je i Jugu ucjenjivao.
Cak joj i drzavnu banku razvalio.
ti si jedan od mazohisticnijih forumasa. od tih skoro 2.5k postova barem si 500 napisao sa "e to nisam znao" ili na slicnom fonu, dok si ostale pisao bas kao i ovaj - ono kad si siguran da je to istina. pospes li se ti ikada pepelom...ili makar pokrijes dekom preko glave?

Procitao si me. :-D
detroit-mercy

#2403 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Fudo Bosna wrote:
detroit-mercy wrote:
Fudo Bosna wrote:Djeco moja skidajte sa wikipedia, sa you tube, ubijeđujte nas koji se sječamo ex Yu, kako se tamo živjelo?
Mi smo živjeli , neki forumaši u toj državi, a evo živimo i u ovoj i žalimo Vas djeco, mi smo barem nešto dobrog upamtili, da je dražava država, da ti ne .ere i ne ucjenjuje te jedan MMF, da te ne ubijeđuju da ti je perspektiva smeće bogataša, pravljeno za bogate, zvano EU, da imaš vojsku koja nešto znači, da možeš mirene duše ostaviti stan , adaga ne opljačkaju, auto a da ga ne ukradu, otiči u supermarket ili banku a ne doživjeti oružanu pljačku, ekonomiju da imaš, ali koja nešto proizvodi , a nije sluga drugih ekonomija, i ekspozitura stranih banki i trgovačkih lanaca, to vi nažalost , nečete doživjeti barem u naredne 2 decenije, niko u ex Yu !!!

:bih:

"Ne znaš ti babo šta je imati dijete", ne znate vi koji ste tada imali 20 godina ili više , kao se živjelo u Yugi, mi ćemo vam skinuti podatke sa neta , pa Vas ubijediti da ste "lošije" živjeli ? Smiješni ste ... :-)
Da niste vi Fudo zivjeli malo preko svojih mogucnosti pa ste ostavili svojoj djeci da glabaju poslije vas. A to da smo smijesni, naravno da smo smijesni jer su moje generacije najvise ispastale za vase grijehe.

Ne naprotiv, postao sam to ranije, ( u predhodnim postovima), ni ja ni familija nismo bili miljenici tog sistema, ali i nama koji smo bili samo dio "radnog naroda" je bilo bolje jer su tadašnje "guzonje" bile sića u odnosu na ove savremene?

Nisam se , kao solidan student libio raditi fizičke poslove, ali ni djeca političara, nisu imala kao današnja BMW-ove ili djeca tajkuna i po sav dan sjedili u kafićima i kukali kako nema posla a voze golf V, pojedini. Na prste se upiralo u onoga ko je političar a napravio vikendicu u Neumu od 60 m2?

Roditelji ne članovi partije sa VSS, solidan stan dobili skromnije nego od nekih politički podobnih ali ni politički podoban , nije bio 100 puta bogatiji od mene pa čak ni od djece radnika,(moj amidža sa istim brojem ukućana kao babo mi, kao obični KV radnik dobio stan kao moj otac sa VSS), presjednik poslovodnog odbora očeve firme imao dobar stan ali ni traga , (vili u Poljinama i bazenima u Neumu i slično), sin generalnog, (tada nama bio kao primjer "guzonjinog sina", ali za današnje tajkune, "fukara" bio)... normalne razlike u plati bile između referenta i direktora, današnji direktori javnih preduzeća su kraljevi za one prijeratne, a kompanije bile 10 puta uspješnije...

ITD...itd...
Fudo, ja sam dvadeset godina zivio u Jugi, i znam kako se je zivjelo. Pamtim ona bolja ali i losija vremena ali i mene je malo izbacio onaj pasus o tolikom broju firmi spremnih za likvidaciju i kao sto rekoh, stari mi ostade bez posla tih godina. I bez raspada drzave i krvavog rata nas je cekala dobra jebada. Na sve to jos dodaj i svo ovo drugo sranje i eto ti rahatluka nevidjenog.
Svi pisu kako je lijepo bilo niko da se ne osvrne na to sta je dovelo do toga da nam je pocetkom devedestih ekonomija bila pred kolapsom.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2404 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Domaci izdajnik »

muha_sa wrote:Ne trebamo je u nebesa dizat a u poredjenju s ovim što sad imamo je Amerika bila.
Čovjek sve rekao :thumbup: Spali smo sa konja na magare pa nam sad ni stara raga nije više dobra, a sad smo pali guzicom na patos i još se češemo po glavi i čudimo šta nas je to snašlo..... :-)
prog321

#2405 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

A to da smo bili Amerika za komsiluk:

Image
Fudo Bosna

#2406 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo Bosna »

detroit-mercy wrote: Fudo, ja sam dvadeset godina zivio u Jugi, i znam kako se je zivjelo. Pamtim ona bolja ali i losija vremena ali i mene je malo izbacio onaj pasus o tolikom broju firmi spremnih za likvidaciju i kao sto rekoh, stari mi ostade bez posla tih godina. I bez raspada drzave i krvavog rata nas je cekala dobra jebada. Na sve to jos dodaj i svo ovo drugo sranje i eto ti rahatluka nevidjenog.
Svi pisu kako je lijepo bilo niko da se ne osvrne na to sta je dovelo do toga da nam je pocetkom devedestih ekonomija bila pred kolapsom.
[/quote][/quote]

Govorimo o dražavi prije raspada ili početka raspada , koji je po meni , ponajviše bio posljedica vanjskog faktora...

Postao sam o tome i ranije, i dodao da me baš interesuje da li će mapa Evrope za 20 da ne kažem 50 , a da ne kažem za više godina biti ista kao danas, i da li će države tipa: Češka, Slovačka, Portugal, pa ako baš hočeš: Španija , Poljska, za Grčku več vidimo, "uspješnost", biti ekonomski uspješne , neće biti promjene granica, raspada, ekonomskoga kolapsa/bankrota ? Ja tvrdim da ni jedna Srbija ili Crna Gora neće biti ni za duuugo godina ono što je bila ex Yu, a eto nisu u košulji "navučenoj" poput BiH ni za R Hrvatsku nisam, nažalost uopće optimista...
Ali Kemal

#2407 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

Gojeni H wrote:
Ali Kemal wrote:
mg wrote:I da, tvoj prvi predsjednik je po mišljenju mnogih stranih analitičara imao jednu viziju do podne, drugu od podne. Takvo vizionarstvo je napunilo mnoga mezarja! A i mnoge džepove...mora se priznati.
napunilo mnoga mezarja! A i mnoge džepove
Sažeto, kratko i jasno!
Koliko znam ti si Srbin koji si bio s druge strane za vrijeme odbrambeno-oslobodilackog rata.
Pricaj nam malo o tim napunjenim mezarjima, picaj nam malo o Tomasici, Prijedoru, Visegradu, Srebrenici, Foci ...
Kad ti nešto neodgovara onda samo proglasiš forumaša da je Srbin. Tipični fašizam, a i sam si priznao da si nacionalista, što je kod nas identično šovinisti, a u suštini fašisti.
Ja sam nebrojeno puta ovde rekao da sam Bosanac, tako da je tvoj jedini zadatak da objasniš kako to vizija tvog vizionara nije napunila mezarja i nije napunila džepove :oops:
Gojeni H

#2408 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

Lajavikrelac wrote:
Fudo387 wrote:Rudar imao vecu platu od doktora?
Po Čemerici kopači tunela i rudari imaju veće plate od doktora šta je tu čudno? I opasan i naporan posao koji na više načina odnosi živote.
:lol: :lol:

Dobar, dobar. Gdje ovo procita?
detroit-mercy

#2409 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:
muha_sa wrote:Ne trebamo je u nebesa dizat a u poredjenju s ovim što sad imamo je Amerika bila.
Čovjek sve rekao :thumbup: Spali smo sa konja na magare pa nam sad ni stara raga nije više dobra, a sad smo pali guzicom na patos i još se češemo po glavi i čudimo šta nas je to snašlo..... :-)
Naravno da je sve rekao, prvo smanjila ti se drzava, smanjio ti se broj stanovnika, rat i ratna razaranja, geopoliticka situacija u svijetu, globalizacija ekonomije, ludjacka kosulja zvana Dejton i sta jos sve ne, i onda tesko utvrditi da je sada losije nego onda :mrgreen: .
Nego Lajavi, sto niko da se uhvati u kostac sa pitanjem sta bi prije rata, sto nam sve ode u kurac. Jebote, tip i mene izabci iz sedla sa onim podacima kako nam je ekonomija bila losa i koliko firmi je vec bilo polozilo glavu na panj :mrgreen: .
Jest da se je islo na skijanje i guzile Cehinje :mrgreen: .
Gojeni H

#2410 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

Ali Kemal wrote: Kad ti nešto neodgovara onda samo proglasiš forumaša da je Srbin. Tipični fašizam, a i sam si priznao da si nacionalista, što je kod nas identično šovinisti, a u suštini fašisti.
Ja sam nebrojeno puta ovde rekao da sam Bosanac, tako da je tvoj jedini zadatak da objasniš kako to vizija tvog vizionara nije napunila mezarja i nije napunila džepove :oops:
Ti si Bosanac koliko sam ja Srbin. To svoje bosanstvo prodaji onome ko je spreman kupiti.
Gojeni H

#2411 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:Jarane, ispade svi skijali, svi plivali...a jebo te, od toliko svijeta koji je bio zaludjen tim sportovima da ni jednog skijasa ili plivaca izbacimo na pobjednicko postolje. :lol:
Sarajevo nije imalo cestita bazena, evo cu po zivot da vise od pola sarajlija, kako prije rata tako i danas, ne zna ni plivat ni skijat. :mrgreen:
:lol:
Ja sam neko vrijeme konto da se zajebavaju. Gdje li sam ja zivio?
Fudo Bosna

#2412 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo Bosna »

prog321 wrote:A to da smo bili Amerika za komsiluk:

Image

Radi se o 1990, pred kraj te države, a ovo su ti kao "relni" pokazatelji? Ako ti kažem da sam u večini tih zemalja bio prije rata i znam kako su "bogate" neke od njih bile , u poređenju sa Yugom, a ponavljam to je kao da o Austougarskoj govoriš pred rat 1914 ???

I ovdje porediš neke ekonomske velesile, Italija/Njemačka npr. i to porediš sa Yugom? A da li misliš da je prosječnom Bugarinu, Grku, Albancu, ili Čehu bilo ljepše nego Jugoslovenu , smiješno ???

Da ti je bilo vidjeti turistu iz Češke ili Poljske na Jadranu ili proputovati demokratskom i "bogatom " Bugarskom osamdesetih godina??? :D
Last edited by Fudo Bosna on 31/08/2015 17:58, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#2413 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Fudo Bosna wrote:
detroit-mercy wrote: Fudo, ja sam dvadeset godina zivio u Jugi, i znam kako se je zivjelo. Pamtim ona bolja ali i losija vremena ali i mene je malo izbacio onaj pasus o tolikom broju firmi spremnih za likvidaciju i kao sto rekoh, stari mi ostade bez posla tih godina. I bez raspada drzave i krvavog rata nas je cekala dobra jebada. Na sve to jos dodaj i svo ovo drugo sranje i eto ti rahatluka nevidjenog.
[/quote]

Govorimo o dražavi prije raspada ili početka raspada , koji je po meni , ponajviše bio posljedica vanjskog faktora...

Postao sam o tome i ranije, i dodao da me baš interesuje da li će mapa Evrope za 20 da ne kažem 50 , a da ne kažem za više godina biti ista kao danas, i da li će države tipa: Češka, Slovačka, Portugal, pa ako baš hočeš: Španija , Poljska, za Grčku več vidimo, "uspješnost", biti ekonomski uspješne , neće biti promjene granica, raspada, ekonomskoga kolapsa/bankrota ? Ja tvrdim da ni jedna Srbija ili Crna Gora neće biti ni za duuugo godina ono što je bila ex Yu, a eto nisu u košulji "navučenoj" poput BiH ni za R Hrvatsku nisam, nažalost uopće optimista...[/quote]
Normalno je da kada ti se smanji broj stanovnika smanjuje ti se i unutrasnje trziste koje je u dosta slucajeva generator razvoja. To je jako tesko nadomjestiti jer onda moras izaci na vanjsko trziste i tuci se sa vecim igracima a tu je utakmica malo zesca i igraju se druga pravila.
Mene interesuje vrijeme pred raspad, toliko hvaljeno a kako vidimo ni malo sjajno.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2414 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Domaci izdajnik »

detroit-mercy wrote:Nego Lajavi, sto niko da se uhvati u kostac sa pitanjem sta bi prije rata, sto nam sve ode u kurac. Jebote, tip i mene izabci iz sedla sa onim podacima kako nam je ekonomija bila losa i koliko firmi je vec bilo polozilo glavu na panj .
Pogledaj dokumentarce "Planirano zastarjevanje" i "Katastrojka" sve će ti biti jasnije imaš na YT :wink: Nedavno sam gledao dobar serijal na Elta tv na sličnu temu preveden kao "Pravljenje novca" ili tako nešto ne znam originalni naziv :-?
muha_sa

#2415 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by muha_sa »

ja sam iz Libije kafu donosio--sirove po 20 kg. :lol:

na tackice djeci dobijAo mlijeko.

pocetkom osamdesetih--sin mi se rodio u septembru 82.-- banana bila misaona imenica :-)

guro auto po 20 sati do benzinske da naspem malo benzina--kolko me zapadne :lol:

sreca moja pa sam radio u JNA--civil na službi--imali smo onu našu "romaniju" iz koje smo se snabdijevali a moj jaran koji je radio isti poso u VMC bio svega željan.

Kažu--sjedi krivo al pravo govori :)

jebo spavanje u parku--u parku je spavat mogo i Njemac, Austrijanac, Švedo......................
prog321

#2416 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Ne moras cekati do 90e,
Jugoslavija je bila u govnima do guse vec u 80-im. :-D

Image
Fudo Bosna

#2417 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo Bosna »

detroit-mercy wrote:
Fudo Bosna wrote:

Postao sam o tome i ranije, i dodao da me baš interesuje da li će mapa Evrope za 20 da ne kažem 50 , a da ne kažem za više godina biti ista kao danas, i da li će države tipa: Češka, Slovačka, Portugal, pa ako baš hočeš: Španija , Poljska, za Grčku več vidimo, "uspješnost", biti ekonomski uspješne , neće biti promjene granica, raspada, ekonomskoga kolapsa/bankrota ? Ja tvrdim da ni jedna Srbija ili Crna Gora neće biti ni za duuugo godina ono što je bila ex Yu, a eto nisu u košulji "navučenoj" poput BiH ni za R Hrvatsku nisam, nažalost uopće optimista...[/quote]
Normalno je da kada ti se smanji broj stanovnika smanjuje ti se i unutrasnje trziste koje je u dosta slucajeva generator razvoja. To je jako tesko nadomjestiti jer onda moras izaci na vanjsko trziste i tuci se sa vecim igracima a tu je utakmica malo zesca i igraju se druga pravila.
Mene interesuje vrijeme pred raspad, toliko hvaljeno a kako vidimo ni malo sjajno.[/quote]

Imao si tada, pred raspad jedan malecki "upad" sa Topčidera, drug Sloba, na saveznu valutu/rezerve, več niko nije fermao , Srbija ponajprije premijera i slično, a i pred raspad tih par godina je neuporedivo ,npr bezbjednost,opća i slično da ne kažem ranije 70 tih kada nas Yuga , sve iz ex Yu "grebe" na svim poljima !!!
5 0 5

#2418 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 31/08/2015 18:07, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#2419 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo Bosna »

prog321 wrote:Ne moras cekati do 90e,
Jugoslavija je bila u govnima do guse vec u 80-im. :-D

Image

Super zato R Hrvatska , druga po snazi ex Yu republika nije u "ovnima" danas sa dugom koji nikada neće vratiti ili BiH sa industrijom koju više nema ali ima banke i trgovačke centre i prko 50 posto nezaposlenih? :izet:
Gojeni H

#2420 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

5 0 5 wrote:
Fudo387 wrote: Ispravka, tomahavkom! :mrgreen:
poselamio te lahki. kaze, treba na vrijeme popiti americku tabletu za smirenje. kad pjena krene na usta, onda je kasno. :mrgreen: a kako te izdade u onom kljucnom trenutku. :lol: :lol: takve su pobjegulje. znaj i zapamti.
Imas li uopste ideju koliko ljudi je vani kojima mozda trebas zahvaliti sto si ziv i pises na ovom forumu?

Pitanje uopste nije provokativno.
I, koliko god ne volim dezertere, onu zivotinjsku vrstu kojoj je sva svetinja "on", isto toliko ne volim prebacivanje ljudima sto su poslije rata otisli za obrazovanjem ili trbuhom za kruhom.
detroit-mercy

#2421 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

muha_sa wrote:ja sam iz Libije kafu donosio--sirove po 20 kg. :lol:

pocetkom osamdesetih--sin mi se rodio u septembru 82.-- banana bila misaona imenica :-)

guro auto po 20 sati do benzinske da naspem malo benzina--kolko me zapadne :lol:

sreca moja pa sam radio u JNA--civil na službi--imali smo onu našu "romaniju" iz koje smo se snabdijevali a moj jaran koji je radio isti poso u VMC bio svega željan.

jebo spavanje u parku--u parku je spavat mogo i Njemac, Austrijanac, Švedo......................
Jesi makar guzio Cehinje :mrgreen:
I sto posto si u pravu, ne treba govoriti da nista nije valjalo ali ne treba ni pretjerivati. Medjutim, na ovim temama se obicno ide daleko u krajnjost.
muha_sa

#2422 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by muha_sa »

detroit-mercy wrote:

Jesi makar guzio Cehinje :mrgreen:
I sto posto si u pravu, ne treba govoriti da nista nije valjalo ali ne treba ni pretjerivati. Medjutim, na ovim temama se obicno ide daleko u krajnjost.
:lol:

kupovo od Poljaka u Baškom Polju kamp opremu i nake igracke za par crvenih :lol:
detroit-mercy

#2423 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Fudo Bosna wrote:
detroit-mercy wrote:
Fudo Bosna wrote:

Postao sam o tome i ranije, i dodao da me baš interesuje da li će mapa Evrope za 20 da ne kažem 50 , a da ne kažem za više godina biti ista kao danas, i da li će države tipa: Češka, Slovačka, Portugal, pa ako baš hočeš: Španija , Poljska, za Grčku več vidimo, "uspješnost", biti ekonomski uspješne , neće biti promjene granica, raspada, ekonomskoga kolapsa/bankrota ? Ja tvrdim da ni jedna Srbija ili Crna Gora neće biti ni za duuugo godina ono što je bila ex Yu, a eto nisu u košulji "navučenoj" poput BiH ni za R Hrvatsku nisam, nažalost uopće optimista...
Mene interesuje vrijeme pred raspad, toliko hvaljeno a kako vidimo ni malo sjajno.

Imao si tada, pred raspad jedan malecki "upad" sa Topčidera, drug Sloba, na saveznu valutu/rezerve, več niko nije fermao , Srbija ponajprije premijera i slično, a i pred raspad tih par godina je neuporedivo ,npr bezbjednost,opća i slično da ne kažem ranije 70 tih kada nas Yuga , sve iz ex Yu "grebe" na svim poljima !!!
Sranje je vec pocelo prije Slobe, nije ekonomija kolabrirala preko noci, nemoj da se zavaravas. Stari mi je radio u gradjevinskoj firmi i vec od pocetka 80tih posla/investicija je bilo sve manje, sva sreca pa je mogao sta privatno ubosti.
Fudo Bosna

#2424 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo Bosna »

Ja godine krize bile, grebo bezbjednost kažeš? A danas, prijeratni inžinjer bijednik u penziji rovi iz kontejnera, a dječica tajkuna i političara VI - golfiće voze , obiđi malo bolje kafiće. Jeste , u pravu si, imaš bolje plazme nego u Njemačkoj ali imaš nezaposlene i socijalne razlike koje Yuga nikada nije imala, i kada imaš u općini Vogošća 2/3 zaposlenih tih "loših " ex Yu godina, 2 zaposlena hrane jednog bez posla , plate po 1500 DEM VKV radnika bila npr i u Sarajevu 1o tak privrednih giganata si imao, pa lakše mi bilo vjeruj mi i bez banabe deverati, a kako je danas deverati penzioneru po kojtejneru a u SCC centru ima sve kupiti, ali ljudi NE RADE, privreda uništena i poslije rata POPLJAČKANA ili nazaposlenom a "guzonjin sin " ima sve ??? Ne zajebaji Muha please !!!
Last edited by Fudo Bosna on 31/08/2015 18:17, edited 1 time in total.
5 0 5

#2425 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

Gojeni H wrote: Imas li uopste ideju koliko ljudi je vani kojima mozda trebas zahvaliti sto si ziv i pises na ovom forumu?

Pitanje uopste nije provokativno.
I, koliko god ne volim dezertere, onu zivotinjsku vrstu kojoj je sva svetinja "on", isto toliko ne volim prebacivanje ljudima sto su poslije rata otisli za obrazovanjem ili trbuhom za kruhom.
ne razumijes ti uopste o cemu se radi u ovom slucaju. a uopste nema veze sa tim o cemu ti pises.
Post Reply