BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Benq

#2401 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

kloniran wrote: jedina mana je sto je tesko naci dobar telefon sa dual sim a da nije papreno skup :mrgreen:
Kod mene je HTC Desire 526G i zadovoljan sam, kod brata je Leagoo Elite 4 , solidan telefon i isto tako sve fercera :)
Benq

#2402 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

kloniran wrote: mene na ultri zadrzava samo obracunska od 15 sekundi, nista vise
Ni meni nisu problem pozivi preko bht ultre , ali internet im je skup.
kloniran

#2403 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Benq wrote:
kloniran wrote: mene na ultri zadrzava samo obracunska od 15 sekundi, nista vise
Ni meni nisu problem pozivi preko bht ultre , ali internet im je skup.
zato sam i zadrzao ultru za pozive, visak kredita posaljem starcima
a haloo za net

imam i ja jedan leagoo lead 1 i za one pare sto sam ga kupio odlican telefon
ali im uvijek nesto fali, a meni zbog posla treba i dobra kamera na telefonu, a to jedino mozes dobiti uz papreno skup telefon :D
Benq

#2404 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

kloniran wrote: zato sam i zadrzao ultru za pozive, visak kredita posaljem starcima
a haloo za net

ali im uvijek nesto fali, a meni zbog posla treba i dobra kamera na telefonu, a to jedino mozes dobiti uz papreno skup telefon :D
Hehe koliko para toliko muzike :D

Posto sam ja na tarifi "ultra prica", obracunska je 60 sekundi a cijena poziva je 0,20KM , tako da mi se vise isplati haloo jer je poziv 0,18KM.
kloniran

#2405 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Benq wrote:
kloniran wrote: zato sam i zadrzao ultru za pozive, visak kredita posaljem starcima
a haloo za net

Hehe koliko para toliko muzike :D

Posto sam ja na tarifi "ultra prica", obracunska je 60 sekundi a cijena poziva je 0,20KM , tako da mi se vise isplati haloo jer je poziv 0,18KM.
ja sam se sa ultra surf prebacio na obicnu kad su podigli obracunsku
badrudin

#2406 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

kloniran wrote:

jedina mana je sto je tesko naci dobar telefon sa dual sim a da nije papreno skup :mrgreen:
svaki kinez je skoro dualsim
najjeftiniji kreću od 100tinjak maraka, novi
solidan se može naći i za 150, nov
http://mobitel-shop.com/index.php?id_pr ... er=product
odlična bez mane, za manje od 3 stoje
http://mobilshop.ba/artikal/?xiaomi-red ... lack&a=111
Last edited by badrudin on 04/07/2016 17:53, edited 1 time in total.
kloniran

#2407 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Znam ja dobro kakvi su kinezi imam ih dva i za telefon po mom ukusu moras izdvojiti poprilicno novca sto uz trenutni kurs dolara i nije toliko isplativo :roll:
radiša

#2409 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

xiaomija izdvajaju kao bolji od ostalih,ja ga nisam imo tako da ne mogu komentarisat al vidim da kod nas imas po 165 km uzet oukitel u7 pro oni iz sirokog prodaju
10 dostava,za te pare boljeg telefona dual sim nema,da ja znam.
jedina mu je mana sto nema update na sesticu android kome petica odgovara telefon je prva liga.
odlutasmo malo i mi od teme..
Last edited by radiša on 04/07/2016 18:34, edited 1 time in total.
badrudin

#2410 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

itekako je vezano za temu, jer jedan od načina korištenja povoljnijeg operatera je uz dual sim mob, mnogi ne znaju ili neće da znaju da ti telefoni sasvim dobro ferceraju
drugi način je prenos broja, što mnogi ne žele ili im je mrsko
smartXL

#2411 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Cuj mrsko prenijet broj, a nije mrsko kihnut koju stoju za mob. Jednostavnije je prenijet broj nego kupit mob, a i daleko jeftinije. Uz to, za koristenje dvije kartice se trosi dupli kredit, ako nista radi validnosti racuna.

Zato se treba odlucit za jednu mrezu, skontat za sta vise treba, jel pozivi il net. Ovako sebi stvarate prividnu sliku da je jeftinije a ustvari izadje duplo skuplje.
badrudin

#2413 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

smartXL wrote:Cuj mrsko prenijet broj, a nije mrsko kihnut koju stoju za mob. Jednostavnije je prenijet broj nego kupit mob, a i daleko jeftinije. Uz to, za koristenje dvije kartice se trosi dupli kredit, ako nista radi validnosti racuna.

Zato se treba odlucit za jednu mrezu, skontat za sta vise treba, jel pozivi il net. Ovako sebi stvarate prividnu sliku da je jeftinije a ustvari izadje duplo skuplje.
pa eto očigledno da je mrsko, čim 1,2 miliona ultra korisnika i dalje pristaje da ih momački deru uposlenici bht telekoma da bi njima bilo lijepo sa extra dobrim platama

osim toga niko ne kaže da se mora kupit drugi mob, nego jedmostavno kad misliš da trebas promjenit mob i odlucis kupit novi, da imas na umu da to bude dual sim
smartXL

#2414 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

badrudin wrote:
pa eto očigledno da je mrsko, čim 1,2 miliona ultra korisnika i dalje pristaje da ih momački deru uposlenici bht telekoma da bi njima bilo lijepo sa extra dobrim platama
Nije to mrsko, nego smo mi podijeljeno drustvo, da se ne lazemo. Zna se koji su razlozi za skroz mali prelazak korisnika. Ako kojim slucajem pkgledas rezultate popisa stankvnistva i odnos broja korisnika koje imaju, vidjeces veliku slicnost. Znaju i u telekomu da nisu najpovoljniji ali znaju da se ne moraju trudit.
badrudin

#2415 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

ima toga svakako, ali bogami džep sve više diriguje stvari a sve manje lažni patritozam, ti patriota a bht uposlenike libo tuki, sa extra iznadprosječnim platama uživaju li uživaju
krakatoa

#2416 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

badrudin wrote:ima toga svakako, ali bogami džep sve više diriguje stvari a sve manje lažni patritozam, ti patriota a bht uposlenike libo tuki, sa extra iznadprosječnim platama uživaju li uživaju
Još jednan klon.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Benq

#2417 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

krakatoa wrote:
badrudin wrote:ima toga svakako, ali bogami džep sve više diriguje stvari a sve manje lažni patritozam, ti patriota a bht uposlenike libo tuki, sa extra iznadprosječnim platama uživaju li uživaju
Još jednan klon.

@krakatoa , druze ti si sad sazrio za Banovica , covjek te nije direktno prozvao ni za sta a ti si vec krenuo u "napad" prozivajuci ga klonom , i poslije se zalis i prijavljujes postove kad ti pocne psovati jer si toboze zrtva... iskuliraj malo.
krakatoa

#2418 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

Benq wrote:
krakatoa wrote:
Još jednan klon.

@krakatoa , druze ti si sad sazrio za Banovica , covjek te nije direktno prozvao ni za sta a ti si vec krenuo u "napad" prozivajuci ga klonom , i poslije se zalis i prijavljujes postove kad ti pocne psovati jer si toboze zrtva... iskuliraj malo.
Odkud on zna kolika je moja plata? Cijeli post se odnosi na mene i mirzu. Psuje nam konstantno a također psuje i moderaciji, vrijeđa na vjerskoj osnovi i takvog lika ja moram da gledam na forumu? Neće da može pa makar i po cijenu banovanja i zaključavanja teme.

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2419 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Velkoski »

pa očigledno imaš bonus da trollaš na klixu :mrgreen:
Benq

#2420 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

krakatoa wrote: Odkud on zna kolika je moja plata? Cijeli post se odnosi na mene i mirzu. Psuje nam konstantno a također psuje i moderaciji, vrijeđa na vjerskoj osnovi i takvog lika ja moram da gledam na forumu? Neće da može pa makar i po cijenu banovanja i zaključavanja teme.

Lako je otvoriti novu temu a ja se nadam da zbog nekolicine korisnika nece do toga doci !
Kada se bude licno obratio temi ili mirzi onda mozes reagovati na nacin na koji si vec odreagovao nicim izazvan , to sto pise o bht-u i platama i uposlenicima , sta te boli uho neka pricaju sta hoce imaju ljudi pravo pricati i protiv eroneta , mtela ili bht-a.
Uostalom radi sta ti volja , ako mislis da ces postici nesto zakljucavanjem teme grdno se varas.

Sto se tice korisnika badrudina , pregledao sam mu sve postove i nigdje nije nikoga vrijedjao pod ovim nickom.
krakatoa

#2421 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

Kloniranje je zabranjeno isto kao i vrijeđanje a svi znamo ko je iza ovog nicka.

kloniran

#2422 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

smartXL wrote:Cuj mrsko prenijet broj, a nije mrsko kihnut koju stoju za mob. Jednostavnije je prenijet broj nego kupit mob, a i daleko jeftinije. Uz to, za koristenje dvije kartice se trosi dupli kredit, ako nista radi validnosti racuna.

pa i nije vise duplo skuplje s obzirom da su povecali trajanje kredita
evo ja juce sebi dopunio cvaju na ultru i sad mogu komotno 6 mjeseci zaboraviti na dopunjavanje ultre, a obracunska je 15 sekundi
haloo dopunio cenera i miran sam iduca 3 mjeseca, a kome ne treba vise od 555Mb mjesecno za 30 maraka je miran 9 mjeseci s netom, s tim da ce zadnje 3 mjeseca imati po dvije gige mjesecno
meni ovako vise odgovara nego da prebacujem broj
ne zelim sad kalkulisati, mozda se moze i bolje ukomponovati
hakazvaka

#2423 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by hakazvaka »

krakatoa wrote:
Benq wrote:
krakatoa wrote: Post prijavljen u inat tebi i avaksu ;)
Pa ti umjesto da ne odgovaras na njegove postove i uvrede , ti kao da namjerno to radis , volis da ti se psuje sta li :D

Vidis neko vrijedja , prijavis ga u tisini i moderatori ce dalje rjesavati , ali se nikako ne uplices u raspravu jer to donosi samo kontraefekat :-)
Zato što je veoma jednostavno riješiti problem dileje samo treba ih "natjerati" da to urade. Izazivam ga da psuje što više kako bi moderacija napokon reagovala i sankcionisala ga na pravi način.

To je razlog ovog nazovi "provociranja".
@... klonirani nikovi ... - trajno iskljuceno po IP-u
@krakatoa - 7 dana - provociranje i off topic. postoji opcija report, nema potrebe da se pravi (jos veci) cirkus od teme.
supercali

#2424 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

haka pokloni krakatoi i mojih 7 dana retroaktivno kad dobijem
bolje da bude 14 dana nego 7 da malo odahnemo i uzivamo
Sanjarko

#2425 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

radiša wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ma nisu lijeni.
Valja broj novi podijelit ljudima.
Ovaj prepaid, postpaid se moze prebacit.
Moji upravo zbog posla i poznanika nece da uzmu novi broj.
Stotinama ljudi bi morali dat novi broj al kak.
Kak da urade to.
jednostavno ako prepaid se ne moze prebacit nek se prvo prebace na postpaid pa onda prenesu broj.
(ili obrnuto,ako je postpaid nek se prebace na prepaid)
Ma razmisljao sam o tome al ne bi oni na pretplatu.
Staru puno drugi zovu zbog posla a ona slabo zove druge, nece na pretplatu.
Sestra trosi al ni ona nece na pretplatu.

Nagovaram ih Ja vec dugo da nekako prenesu broj, da ga promjene il uzmu pretplatu
al nece.
Misle da bi ih skuplje doslo i da bi broj izgubili.
Navika.
Tesko je promjenit.
Post Reply