Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#2401 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

DearJohn wrote:
detroit-mercy wrote:
kiligonzales wrote:
Sve je to do ljudi i do apetita. Jbg neko voli imati sve sto vidi, ima gladne oci i dusu, udje u prodavnicu i kupi 4-5 pari obuće, kupi par jakni, napuni ormar stvarima da su mu i višak, guzica bi mu dva, tri auta, tv ko zid 8k , ode i kupi odjelo 5 puta skuplje jer mu Granov nije mjera ko da i u jeftinijem ne može mu biti lijepo i stajati i td. Da ne govorim da nekome je samo taj dzep način da funkcioniše i primjete ga ljudi. O kompleksima pojedinaca ne bih, vidimo ih po Sa i previse.

Volim prizemne ljude, imam druga 6 milja eura mu je bila plata godinama, direktor, nema kompleksa, nema potrebu da se nekome dokaze, Sarajlija od primjera i odgoja, momak od raje, prihvaćen u društvu, druzi se s istom ekipom s kojom je odrastao, tako cijeli život, bez kurcenja, bahatosti, neopterećenog odnosa s ljudima, kompleksa, ne pati od statusa i toga da pokaze koliko ima.
Vidis, ono sto ja nimalo ne gotivim je biti prihvacen od raje, znaci igrati po pravilima koje namece neko ko sebe smatra nekom rajom. Sta znaci biti prizemljen i prihvacen od raje.
Ako meni moja primanja dozvoljavaju da zivim zivot kakav hocu, da vozim auto koje mi se svidja, da idem na odmore gdje hocu, da ide mu restorane koje ja izaberem jer sam si to svojim radom omogucio (ne ukrao) treba od svega toga da se ustrucavam jer bi se neko od raje mogao uvrijediti.
Sta znaci imati komplekse, lik zaradjuje da moze sjesti haj naprimjer u novog AMGa i sad treba da se ustrucava jer raja voza golfove dvice ili reno Clio :-). Moze da si priusti odlazak na Maldive ali treba da sjedi u Zaostrogu jer jebi ga uvrijedit ce se ko od raje :-).
Odlazak na putovanje koje si mozes priustiti svojim radom, vozanje auta koji si mozes priustiti svojim radom, ili kupovina stana u zgradi u kojoj si mozes priustiti svojim radom se samo kod nas smatra bahacenjem. Eto treba cio zivot sjedit u Tibiri i vozat dvicu da nebi raja zahatorovala :-) .
Nisi ga shvatio/shvatila, nije čovjek na to mislio...Normalno da će čovjek priuštiti sebi što mu je ćejf, ali neće sjest na kafu među raju i mahat im pred očima ključevima od AMG-a cjelo vrijeme dok kafu piju i isticat se ja,ja i samo ja, na to je vjerovatno mislio...
Covjek je lijepo napisao "ode i kupi odjelo 5 puta skuplje jer mu Granov nije mjera ko da i u jeftinijem ne može mu biti lijepo i stajati i td", znaci raja je odredila da je Granov ili sta jeftinije mjera i ako mozes da si priustis nesto drugo, ni slucajno jer mogo bi ti neko iz "raje" zamjerit.
Btw, znam dosta ljudi koji imaju lovu i to pravu lovu (ako je to mjera) ali nikada ne pricaju o parama, o parama pricaju uglavnom oni koji ih nemaju.
512MB

#2402 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

DearJohn wrote: Nisi ga shvatio/shvatila, nije čovjek na to mislio...Normalno da će čovjek priuštiti sebi što mu je ćejf, ali neće sjest na kafu među raju i mahat im pred očima ključevima od AMG-a cjelo vrijeme dok kafu piju i isticat se ja,ja i samo ja, na to je vjerovatno mislio...
Neće jer ga zaboli karina šta kokuzi o njemu misle. Želim reći, kad se vec mora folirat onda uvjek na etažu niže, a ne tri ili četiri jer to ljudima ne daje satisfakciju.
detroit-mercy

#2403 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Gdje se bolan smatraju avangardom :-)
Na ovom forumu i to jako cesto ces procitati:mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2404 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote:
Bice da nisi skontao fol :wink:
512MB

#2405 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

detroit-mercy wrote:
To je često sinonim za to da nisi papak... ako te prihvati raja sa granapa e onda mores proć :mrgreen:
HAVANA

#2406 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

_BataZiv_0809 wrote:
HAVANA wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Havana hoš na Berina?
Nemam pojma zvao me za 20 rodjendan kafane 26/9 al dabogda Zapetljo sam se nesta vamo...
Bice dobro ko i uvijek, ali ni ja haman necu stic, nekakav kongres u Opatiji imam :-)
Ih blago tebi.Ja kongres na stupu. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2407 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by _BataZiv_0809 »

HAVANA wrote: Ih blago tebi.Ja kongres na stupu. :lol:
Ne daju mi da vodim pripravnice :( :lol:
HAVANA

#2408 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

512MB wrote:
DearJohn wrote: Nisi ga shvatio/shvatila, nije čovjek na to mislio...Normalno da će čovjek priuštiti sebi što mu je ćejf, ali neće sjest na kafu među raju i mahat im pred očima ključevima od AMG-a cjelo vrijeme dok kafu piju i isticat se ja,ja i samo ja, na to je vjerovatno mislio...
Neće jer ga zaboli karina šta kokuzi o njemu misle. Želim reći, kad se vec mora folirat onda uvjek na etažu niže, a ne tri ili četiri jer to ljudima ne daje satisfakciju.
Tebi nesta godi pravo to dizanje sebe i svojih para? Sta te to toliko jebe u zivotu pa ti je to toliko bitno i da te dize da sav vazan pises kako roditeljima vlastitim rentas stan,da karina boli za kokuzima,nizim bicima... :-)
kiligonzales

#2409 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by kiligonzales »

detroit-mercy wrote:
kiligonzales wrote:
dzejkej wrote:
Vjerovatno nisi ozenjen pa su ti troskovi manji nego da imas porodicu ali to ti samo tako mislis.
Slusaj starije sinko: kako prihodi rastu tako ti sinko rashodi rastu i to po eksponencijalnoj funkciji pa ti racunaj koliko ces ustediti :D :D
Nemam starog od davnina. O troclanoj porodici se brinem sam. Tri smo doduše odrasle osobe. U svome stanu, u svome gradu, medju svojim ljudima vise nam je jedino trebalo kada sam se zajebavao, cugao, travario, kockao, s rajom kurcio po kafanama. Jbg, sada nista od toga ne radim, ako opet potrosim, potrosim na porodicu ili odabrano drustvo (djevojku i par dobrih jarana), auto nemam, u Sarajevu ti ne treba, za dalje destinacije ponekad bude autobus, avion ili rent a car.

Slazem se ja da rastu, ali ja sam i s nikakvom platom i radim na crno uspijevao da štekam.

Sad cak i nemam stalni posao,, radim na dnevnicu.
Ti stekas jer nemas stalni posao i stalno visis o koncu i narvno da te to tjera da vodis racuna o tome kolike izdatke pravis kao i da ostavljas nesto sa strane za zlu netrebalo (nista lose u tome).
Pa to su me promjene u mome životu naučile. 7 firmi u zadnjih 10 godina, od toga more rada na crno, da ne govorim kako je bilo prije. Kad se tako prevrće, moraš malo i misliti na sebe.

Jbg, bolje mi je i tako nego da nesto ocekujem od ljudi...
detroit-mercy

#2410 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

kiligonzales wrote:
detroit-mercy wrote:
kiligonzales wrote:
Nemam starog od davnina. O troclanoj porodici se brinem sam. Tri smo doduše odrasle osobe. U svome stanu, u svome gradu, medju svojim ljudima vise nam je jedino trebalo kada sam se zajebavao, cugao, travario, kockao, s rajom kurcio po kafanama. Jbg, sada nista od toga ne radim, ako opet potrosim, potrosim na porodicu ili odabrano drustvo (djevojku i par dobrih jarana), auto nemam, u Sarajevu ti ne treba, za dalje destinacije ponekad bude autobus, avion ili rent a car.

Slazem se ja da rastu, ali ja sam i s nikakvom platom i radim na crno uspijevao da štekam.

Sad cak i nemam stalni posao,, radim na dnevnicu.
Ti stekas jer nemas stalni posao i stalno visis o koncu i narvno da te to tjera da vodis racuna o tome kolike izdatke pravis kao i da ostavljas nesto sa strane za zlu netrebalo (nista lose u tome).
Pa to su me promjene u mome životu naučile. 7 firmi u zadnjih 10 godina, od toga more rada na crno, da ne govorim kako je bilo prije. Kad se tako prevrće, moraš malo i misliti na sebe.

Jbg, bolje mi je i tako nego da nesto ocekujem od ljudi...
Naravno, to sto radis je prava stvara u datim okolnostima.
Na drugu stranu, da vec deset godina radis u stabilnoj firmi sa stabilnim primanjima i sa izgledima da ti zarada moze ici samo gore i tvoje ponasanje bi se mijenjalo obzirom na date okolnositi. Trosio bi vise na neke stvari koje mozda u ovom momentu smatras glupima ali kad ima resourse onda i guzicu maslom mazes :mrgreen: .
detroit-mercy

#2411 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

512MB wrote:
detroit-mercy wrote:
To je često sinonim za to da nisi papak... ako te prihvati raja sa granapa e onda mores proć :mrgreen:
Jos je kod nas bitno sta ce komsiluk rec :mrgreen: a komsiluk uvijek ima sta za rec, pa da si zlatan :mrgreen:
kiligonzales

#2412 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by kiligonzales »

HAVANA wrote:
kiligonzales wrote:
detroit-mercy wrote: Kad ti u kucu ulazi 7k ili 10k svaki mjesec, navike se brzo mijenjaju :mrgreen:
Ti svoje navike prilagodjavas standardu :mrgreen:
momak od raje, prihvaćen u društvu, druzi se s istom ekipom s kojom je odrastao, tako cijeli život, bez kurcenja, bahatosti, neopterećenog odnosa s ljudima, kompleksa, ne pati od statusa i toga da pokaze koliko ima.
Nema te kartice,bognera i snicle u fensi restoranu koja ovo moze zamijeniti.Jebo sniclu i bognera.Pare su potreba i svi mi trcimo za njima ali mi moramo upravljati njima.Ne one nama.Postanes tenkre klasicni.
To je to sto sam htio reci ovim...
512MB

#2413 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

HAVANA wrote: Tebi nesta godi pravo to dizanje sebe i svojih para? Sta te to toliko jebe u zivotu pa ti je to toliko bitno i da te dize da sav vazan pises kako roditeljima vlastitim rentas stan,da karina boli za kokuzima,nizim bicima... :-)
O čemu ti? Pričam o tom spomenutom direktoru. Kakva niža bića wtf?

I ja nikad o svojim privatnim stvarima nisam pisao, pa ni o imovinskom stanju. Ne znam samo odakle ti uvjek ta spika :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2414 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by _BataZiv_0809 »

Ljudi teze biti prihvaceni od okoline otkako je svijeta i vijeka.
detroit-mercy

#2415 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Ljudi teze biti prihvaceni od okoline otkako je svijeta i vijeka.
Pa cak i onda kad ih ta okolina vuce na dole :skoljka: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2416 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ljudi teze biti prihvaceni od okoline otkako je svijeta i vijeka.
Pa cak i onda kad ih ta okolina vuce na dole :skoljka: .
Nekad na dole, nekad na gore, sve je to zivot, mojne krajnosti ziv bio,.
madner

#2417 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by madner »

detroit-mercy wrote:
kiligonzales wrote:
detroit-mercy wrote: Kad ti u kucu ulazi 7k ili 10k svaki mjesec, navike se brzo mijenjaju :mrgreen:
Ti svoje navike prilagodjavas standardu :mrgreen:
Sve je to do ljudi i do apetita. Jbg neko voli imati sve sto vidi, ima gladne oci i dusu, udje u prodavnicu i kupi 4-5 pari obuće, kupi par jakni, napuni ormar stvarima da su mu i višak, guzica bi mu dva, tri auta, tv ko zid 8k , ode i kupi odjelo 5 puta skuplje jer mu Granov nije mjera ko da i u jeftinijem ne može mu biti lijepo i stajati i td. Da ne govorim da nekome je samo taj dzep način da funkcioniše i primjete ga ljudi. O kompleksima pojedinaca ne bih, vidimo ih po Sa i previse.

Volim prizemne ljude, imam druga 6 milja eura mu je bila plata godinama, direktor, nema kompleksa, nema potrebu da se nekome dokaze, Sarajlija od primjera i odgoja, momak od raje, prihvaćen u društvu, druzi se s istom ekipom s kojom je odrastao, tako cijeli život, bez kurcenja, bahatosti, neopterećenog odnosa s ljudima, kompleksa, ne pati od statusa i toga da pokaze koliko ima.
Vidis, ono sto ja nimalo ne gotivim je biti prihvacen od raje, znaci igrati po pravilima koje namece neko ko sebe smatra nekom rajom. Sta znaci biti prizemljen i prihvacen od raje.
Ako meni moja primanja dozvoljavaju da zivim zivot kakav hocu, da vozim auto koje mi se svidja, da idem na odmore gdje hocu, da ide mu restorane koje ja izaberem jer sam si to svojim radom omogucio (ne ukrao) treba od svega toga da se ustrucavam jer bi se neko od raje mogao uvrijediti.
Sta znaci imati komplekse, lik zaradjuje da moze sjesti haj naprimjer u novog AMGa i sad treba da se ustrucava jer raja voza golfove dvice ili reno Clio :-). Moze da si priusti odlazak na Maldive ali treba da sjedi u Zaostrogu jer jebi ga uvrijedit ce se ko od raje :-).
Odlazak na putovanje koje si mozes priustiti svojim radom, vozanje auta koji si mozes priustiti svojim radom, ili kupovina stana u zgradi u kojoj si mozes priustiti svojim radom se samo kod nas smatra bahacenjem. Eto treba cio zivot sjedit u Tibiri i vozat dvicu da nebi raja zahatorovala :-) .
Nije samo kod nas. BMW napravio 5-icu GT jer je ljudima bilo ofirno vozati 7-icu po Evropi.

Svakako se slazem da covjek se nema sta stiditi uspjeha.
detroit-mercy

#2418 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

kiligonzales wrote:
HAVANA wrote:
kiligonzales wrote:
momak od raje, prihvaćen u društvu, druzi se s istom ekipom s kojom je odrastao, tako cijeli život, bez kurcenja, bahatosti, neopterećenog odnosa s ljudima, kompleksa, ne pati od statusa i toga da pokaze koliko ima.
Nema te kartice,bognera i snicle u fensi restoranu koja ovo moze zamijeniti.Jebo sniclu i bognera.Pare su potreba i svi mi trcimo za njima ali mi moramo upravljati njima.Ne one nama.Postanes tenkre klasicni.
To je to sto sam htio reci ovim...
Previse je to pojednostavljeno recen jer nijedan odnos nije jednosmjerna nego dvosmjerna ulica. Tako i ovo nase tipicno proseravanje biti dio raje ili prihvacen od raje.
Ima dosta ljudi koji ostanu na istom nivou na kojem su bili prije 10-15 godina, nikakvog napretka u njima, ista prica, glavni smisao zivota zgubidanjenje i sad neko sa kim su se druzili ko se je mentalno maknuo malo dalje od spike sta se popunilo na kladionici, gdje ce se pocugat ili sta smotat i ko vise nije dio toga, nego ga privlace drugi interesi odjednom postaje supak i nije vise raja :mrgreen:.
A raja nikako da skonta da nije problem u drugima nego njima samima :mrgreen: .
ultima_palabra

#2419 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by ultima_palabra »

Sta znaci okolina, ako imas para mozes i okolinu promijeniti :mrgreen:
madner

#2420 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by madner »

Ma to detroit malo o svojoj raji iz srednje. :D
detroit-mercy

#2421 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
detroit-mercy wrote:
kiligonzales wrote:

Nije samo kod nas. BMW napravio 5-icu GT jer je ljudima bilo ofirno vozati 7-icu po Evropi.

Svakako se slazem da covjek se nema sta stiditi uspjeha.
Kad je carsija cijenila uspijesne :mrgreen:.
Ta ce Dzeko, ja mu kroz noge probacivo :mrgreen: .
madner

#2422 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by madner »

Hamburger jeo dok je on vjezbo :D
detroit-mercy

#2423 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Ma to detroit malo o svojoj raji iz srednje. :D
Moji su drugovi, biseri, rasuti po celom svetu :mrgreen:
Pricam generalno jer to vidim jako cesto, plus davno me je prestalo interesovati sta ko misli :mrgreen:
madner

#2424 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by madner »

detroit-mercy wrote:
Pricam generalno jer to vidim jako cesto, plus davno me je prestalo interesovati sta ko misli :mrgreen:
Generalno nije tako jer zadnja raja je raja sa fakulteta. To bude malo druga suplja od kladionice. :D
detroit-mercy

#2425 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
detroit-mercy wrote:
Generalno nije tako jer zadnja raja je raja sa fakulteta. To bude malo druga suplja od kladionice. :D
Moji su drugovi, biseri……………… :mrgreen:.
A zenina raja koja postane tvoja raja :mrgreen: zar to nije zadnja :mrgreen: .
Post Reply