Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jarobot wrote:
Kodi 17 na PC_u instaliram mobdro addon ali ne želi pokrenuti ništa izbacuje gršku......
Mislim da je ta apk isključivo za android i da bi radila na PC-u treba neki emulator... tako sam nesto pročitao jbg, proguglaj malo one stranice gdje se spominje mobdro i pc.
Edit: evo nađoh na ovom linku piše da je samo za Android, i da bi radilo na PC-u treba "third party app". Mislim da onda na PC-u i ne može raditi na kodiju nego samo kao stand-alone aplikacija pod tim nekim android emulatorom.
Radi na pc.u preko bluestacks emulatora, dok na android telefonima i andorid boxovima radi bez ikakvih problema .... sve sam testirao samo ne moze preko kodija nikako ....
Ja sam je testirao isto na telefonu, neko veče kad je bila liga prvaka nijedan kanal koji je prenosio utakmice nije mi radio kako treba, ispočetka sve djeluje super, ali nakon otprilike minutu zaštopa i ne ide dalje.
Sljedeće veče je onda radilo normalno, moguće da je bilo neko preopterećenje servera.
Ma meni su takve aplikacija njesra, jer baš u ključnim momentima kad ti treba, ne rade ili štekaju. Sopacast i acestream zakon što se tiče Kodija i gledanja sportskog sadržaja.
irac300 wrote:Ma meni su takve aplikacija njesra, jer baš u ključnim momentima kad ti treba, ne rade ili štekaju. Sopacast i acestream zakon što se tiče Kodija i gledanja sportskog sadržaja.
Nikad u zivotu nisam uspio napravit taj sopcast i acestream na kodiju .... ako imas vremena i zivaca da mi objasnis polako kako da uradim ... na starom kodiju nema sta nisam pokusavao i nikad mi nije uspio da otvori link, sad imam frisko instaliran v17 krypton sa ovim par addona sto koristim i nista vise pa bih opet probao... u pitanju je box mini m8s
irac300 wrote:Ma meni su takve aplikacija njesra, jer baš u ključnim momentima kad ti treba, ne rade ili štekaju. Sopacast i acestream zakon što se tiče Kodija i gledanja sportskog sadržaja.
Svakako, nego ovo sam samo isprobao na mobitelu, čisto iz radoznalosti. Acestream je tito.
Nikad u zivotu nisam uspio napravit taj sopcast i acestream na kodiju .... ako imas vremena i zivaca da mi objasnis polako kako da uradim ... na starom kodiju nema sta nisam pokusavao i nikad mi nije uspio da otvori link, sad imam frisko instaliran v17 krypton sa ovim par addona sto koristim i nista vise pa bih opet probao... u pitanju je box mini m8s
Upalim neku noc preko Phoenixa da gledam NBA, htio Nurkica pogledati. Slika HD, prelijepa, ne koci, samo svakih 60, 70 sekundi izbaci. Znate li zasto? Je li to do mog interneta ili je do njih? Bilo je 5 linkova za istu utakmicu, na svim se isto desavalo... Bas me nerviralo, jer predugo treba da opet udjem kad me jednom izbaci
thekupus wrote:Upalim neku noc preko Phoenixa da gledam NBA, htio Nurkica pogledati. Slika HD, prelijepa, ne koci, samo svakih 60, 70 sekundi izbaci. Znate li zasto? Je li to do mog interneta ili je do njih? Bilo je 5 linkova za istu utakmicu, na svim se isto desavalo... Bas me nerviralo, jer predugo treba da opet udjem kad me jednom izbaci
To je tako sta god da gledas preko Phoenixa. Slika bude odlicna, ali non stop izbacuje.
Eno na gornjem linku uputstvo kako instalirati Plexus. Nakon toga ideš u Programs, tu nađeš instalirani Plexus i pokreneš ga, on će ostalo obaviti automatski, kao što se vidi na klipu.
Plexus je instalisan, ali kad udjem u njega izbaci mi play acestream hash ili sopcast. Znaci nema uopste mogucnosti da se instalise acestream. Kodi je 17-ka.
channel10 wrote:Plexus je instalisan, ali kad udjem u njega izbaci mi play acestream hash ili sopcast. Znaci nema uopste mogucnosti da se instalise acestream. Kodi je 17-ka.
Preko čega koristiš Kodi? Ako je preko PC-a, moraš otići u konfiguraciju plexusa (desni klik) i čekirati onu opciju da ponovo izvrši skeniranje prilikom pokretana (ili nešto tako slično, sorry, pišem iz glave, znam da sam tako drugu na laptopu sređivao). Onda ugasi Kodi, pa ga ponovo pokreni, ali sa desnim klikom na ikonu, pa run administrator, onda ponovo pokreni Plexus, tada bi trebao to da odradi.
@Fortaleza . Skinuo preko google playa acestream beta i evo sad preko castway-a gledam ovo sto je ponudjeno kod njih. Preko arenavisiona ne mogu nista jer nema nikakvih linkova. Nasao sam nesto preko rojadirecta, torrenttv.ru, livefootbalvideo.com. Ostali ne rade.
fortaleza wrote:Instaliraj Arenavision addon, imas tutorial na netu. I dobar ti je pheonix addon koji ima puno vise sportskog sadrzaja od arenavisiona.
CroKodi je program za gledanje filmova i serija koji sam pronalazi TITLOVE te ih ubacuje u film/seriju. Također možete gledati mnoštvo hrvatskih TV programa (HRT1, HRT2, HRT3, CMC, RTL...) te stranih programa S TITLOVIMA (History, Discovery, FOX Life...).
Osnovna namjena CroKodija je da bude što jednostavniji za korištenje. Jednostavnost CroKodija je osmišljena po principu da i ljudi koji su malo manje informatički pismeni budu u mogućnosti sami ga instalirati i gledati filmove. CroKodi je izgrađen na popularnom open source programu Kodi, no sam interface je dosta pojednostavljen, koncizno sveden samo na ono što je potrebno te je cijeli program na hrvatskom jeziku.
CroKodi omogućava pretraživanje filmova i serija po kategorijama poput:
- Žanrovi
- Godina
- Osobe
- Jezici
- Preporučene godine za film
- Najpopularnije
- Najviše glasano
- Filmovi koje trenutno ljudi gledaju
- Zarada
- Oskarom nagrađivani
- U kinima
- Novi filmovi / serije
CroKodi također omogućuje gledanje uživo sljedećih TV kanala:
- HRT 1
- HRT 2
- HRT 3
- RTL 1
- RTL 2
- RTL Living
- Sportska TV
- CMC
- National Geographic (s titlovima)
- History (s titlovima)
- Viasat Explore (s titlovima)
- Fox Life (s titlovima)
- Fox Crime (s titlovima)
- DeeJay HR
- DIVA (s titlovima)
- Klasik TV
- 24 Kitchen (s titlovima)
- Ginx
- Boomerang
- Cartoon Network
- BabyTV
- CBS Reality (s titlovima)
- Travel
- N1 TV
CroKodi - program za gledanje filmova/serija s titlovima i TVa uživo - by pavement
VAŽNO!!! - propustite CroKodi kroz vatrozid kako bi mogli dobiti sve streamove, a ne samo neke
CroKodi - program za gledanje filmova/serija s titlovima i TVa uživo - by pavement
VAŽNO!!! - u slučaju da antivirus javlja da se radi o virusu - NIJE TOČNO - sam sam radio na ovom programu i GARANTIRAM da je 100% čist (i program i streamovi koje pretražuje)
HARDWARE REQUIREMENTS:
CPU:
x86 ili x86-64 CPU poput: Intel Pentium 4 / Pentium M, AMD Athlon 64 / Opteron, ili noviji CPU (koji podržava SSE2, a to su svi procesori koji su proizvedeni zadnjih desetak godina).
RAM:
Minimalno 2 GB RAM memorije, što više to bolje...
GPU:
CroKodi će se pokrenuti na 99.9% grafičkih kartica koje su proizvedene u zadnjih desetak godina, iako za video dekodiranje filmova u malo većoj rezoluciji bile bi poželjnije malo novije grafičke kartice. Ovo uključuje većinu AMD/ATI, Intel, ili NVIDIA grafičkih kartica koje podržavaju OpenGL 2.0 ili noviji i koje podržavaju DirectX version 9.0c ili noviji.
HDD:
Sam program zauzima oko 340 mb nakon instalacije, no potreban je prostor za sadržaj koji će te gledati. Minimalno je potrebno 4GB - 8GB memorije na hard disku. Preporučeno je imati 16GB ili više slobodnog prostora...
SOFTWARE REQUIREMENTS:
Windowsi:
Najstariji Windows na kojem CroKodi radi je Windows Vista.
Preporučeni Windowsi za CroKodi su Windows 7 i noviji...
ovo fakat odlicno radi
Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?
Kako se pusta kroz vatrozid ovo? Ne mogu kanale gledati.
brazzo19 wrote:
Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?
Kako se pusta kroz vatrozid ovo? Ne mogu kanale gledati.
Kako se ovo instalira? Je li ide na kodi kao addon? Ili je poseban program?
Ovo je samostalan program koji je vec spreman za upotrebu, dakle, nakon instalacije ima vec instalirane "sve addone (exodus, cod, itd...) sa filmovima i exyu kanalima, i drugim naravno, ako neki fali moze se i naknadno instalirati.
link za download programa:
nakon pokretanja programa se mozete vratiti sa win puljkom na desktop gdje vec ceka notifikacija da l' da se pusti kroz vatrozid il' jok.
Moram naglasiti da se u medjuvremenu uzjebalo nalazenje titlova zbog poznate situacije sa titlovi.com sto se mere lako rijesiti, sport normalno ide.