Kućište sa dobrim air-flow, da nije ružno za vidjeti, a da nije skupo
oko 50KM bih dao od srca, sve preko toga cu sebe morati ubijediti
Zanima me MID ili Full Tower
Moderator: Benq
Za 50KM tesko ces uzeti da sta valja. Pogledaj ova nova ms kucista. Jest ko da su od papira al 2 cooleramozes ugurati.Averus wrote:Ne mogu reći da nije dobro kućište, ali kod mene bi ta mreža za dva dana bila siva od prašine (takva mi mahala)
A i vizuelno mi nije baš... "ono"
Imas dobrih a jeftinih kucista od MS Industrial, npr. u PLUSU:Averus wrote:Treba mi preporuka...
Kućište sa dobrim air-flow, da nije ružno za vidjeti, a da nije skupo![]()
oko 50KM bih dao od srca, sve preko toga cu sebe morati ubijediti
Zanima me MID ili Full Tower
šta bi sa ovim cijenama ba?Arslan_11 wrote:Za 50KM tesko ces uzeti da sta valja. Pogledaj ova nova ms kucista. Jest ko da su od papira al 2 cooleramozes ugurati.Averus wrote:Ne mogu reći da nije dobro kućište, ali kod mene bi ta mreža za dva dana bila siva od prašine (takva mi mahala)
A i vizuelno mi nije baš... "ono"
mora da je do hyperthreadingaJa bi na tvom mjestu pošto je ovo lijepa konfiguracija uzeo neki od Asusove ROG serije ploču. Možeš razmisliti i o Maximus VI Hero međutim sve ovisi koliko si planirao keša da daš.hungalas wrote:Planiram da uzmem procesor novi, ali da bih uzeo novi procesor, moram uzeti i matičnu i napojnu novu. U matične se fakat ne razumijem, tako da mi zbog ovoga treba pomoć. Procesor koji sam planirao je Intel Core i7-4790 3.6 GHz, a napojnu ne bih ispod minimalno 800W. Gledajte da se mora uklopiti grafička, Nvidia GeForce GTX 960 4GB i 4GB RAM DDR5 x2. Eh sad, koja bi mi matična i napojna ovdje najbolje bile, a da relativno jeftino (po tim standardima) izađe. I da li bih morao ugrađivati vodeno hlađenje na ovo? Trenutno imam 2 ventilatora unutar kompjutera i dva oko njega.
Hvala puno. A za napojnu sam ovo mislio ovako jer ako budem slučajno ponovo nadograđivao (možda uzmem GeForce GTX 1080 radi VR).aditon wrote:Ja bi na tvom mjestu pošto je ovo lijepa konfiguracija uzeo neki od Asusove ROG serije ploču. Možeš razmisliti i o Maximus VI Hero međutim sve ovisi koliko si planirao keša da daš.hungalas wrote:Planiram da uzmem procesor novi, ali da bih uzeo novi procesor, moram uzeti i matičnu i napojnu novu. U matične se fakat ne razumijem, tako da mi zbog ovoga treba pomoć. Procesor koji sam planirao je Intel Core i7-4790 3.6 GHz, a napojnu ne bih ispod minimalno 800W. Gledajte da se mora uklopiti grafička, Nvidia GeForce GTX 960 4GB i 4GB RAM DDR5 x2. Eh sad, koja bi mi matična i napojna ovdje najbolje bile, a da relativno jeftino (po tim standardima) izađe. I da li bih morao ugrađivati vodeno hlađenje na ovo? Trenutno imam 2 ventilatora unutar kompjutera i dva oko njega.
Što se napojne tiče, ovo što ti hoćeš od 800 W je previše i nepotrebno. Ne bih išao više od 700W. Naravno gledaj da uzmeš neku brendiranu napojnu jer ona i jeste najbitnija za cijeli komp
http://www.olx.ba/artikal/19040579/napa ... plus-gold/
http://www.olx.ba/artikal/19067510/napa ... 0-gs-650w/
Ali naravno, sve ovisi o tvom budžetu.
EDIT
što se vodenog hlađenja tiče, naravno, ako imaš cca 2 glave viška onda uzmi možda corsair h100 ali sve u svemu, iako ima mnoge prednosti, vodeno hlađenje ti nije potrebno.
Ako ti nije K procesor, nema smisla onda ganjati novu ploću jer nije overclockabilanAverus wrote:Imam MSI B85M-E33 Military Grade matičnu sa i5-4670
Moguće je da bih radio OC u budućnosti, crossfire/sli nikad, ali će vjerovatno biti najmanje dva SSD-a.
Hoću li mijenjati matičnu ili ne? Gledam ove z97 chipsete, nisu baš ni jeftine, a nisam siguran da li mi treba.
ne znam sta ti tu imas cackati, taj cpu i takav kakav je sasvim je dobar za 1080p gaming cak i za 1440p sa odgovarajucom grafickom ako igras na 60hz display miran si 2 godine barem sa adekvatnom grafickom naravno.Averus wrote:Imam MSI B85M-E33 Military Grade matičnu sa i5-4670
Moguće je da bih radio OC u budućnosti, crossfire/sli nikad, ali će vjerovatno biti najmanje dva SSD-a.
Hoću li mijenjati matičnu ili ne? Gledam ove z97 chipsete, nisu baš ni jeftine, a nisam siguran da li mi treba.
http://www.newegg.ca/aditon wrote:Možda je malo glupo ali da pitam. Da li je nekom poznat bilo kakav IT dealer u Kanadi, tj neki IT shop poput ovih naših kao što su Imtec itd. Jučer sam ja malo guglao ali nisam zadovoljan rezultatima pretrageHtio sam da provjerim cijene ovih novih grafičkih u Kanadi obzirom da imam mogućnost uskoro da iz Kanade sebi kupim neku od ovih novih grafičkih karti.