S.P. Kvalifikacije 2018

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fudo387

#2401 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Fudo387 »

Nadam se nekoj finoj grupi na SP za komsije i susede.
Njemacka, Brazil, Srbija i Hrvatska.
Nek se ova nasa braca slavenska bar pobiju tamo, da nisu djaba isli. :D
pirmin

#2402 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by pirmin »

BIce opet veselo na forumu.
Prognoza: jednu 12 banova u grupnoj fazi. :D
Logovan

#2403 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

Hrvatska - Grčka 4:1, 0:0
Sjeverna Irska - Švicarska 0:1, 0:0

Danska - Irska 0:0
Švedska - Italija 1:0

Mislim da je ovo ubjedljivo najgori baraž ikada. Hrvatska zabila više golova , nego svi ostali zajedno. Ukupno golova - 7, a do sada je odigrano šest utakmica. :-)
hrle1976

#2404 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by hrle1976 »

15 na 16.11 ocekivam havariju u okrsaju Kengura i onih Takitosa iz Hondurasa. A nista manje izmedju Indijanaca iz Perua i Kivija :D
p206

#2405 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by p206 »

sherbett wrote:I tako... mi odosmo u Rusiju :mrgreen:
sve je dobro dok ne dođu Rusi kod vas (Sberbanka) :mrgreen:
animals

#2406 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by animals »

Logovan wrote:Hrvatska - Grčka 4:1, 0:0

Mislim da je ovo ubjedljivo najgori baraž ikada. Hrvatska zabila više golova , nego svi ostali zajedno. Ukupno golova - 7, a do sada je odigrano šest utakmica. :-)
Sjeti se Portugala i EP..
hrle1976

#2407 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by hrle1976 »

Dodaj

Honduras - Australija 0:0
Novi Zeland - Preu 0:0
mikogoago

#2408 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mikogoago »

Evo slusam Dalica sada. Javno se izvinuo Kramaricu sto ga nije stavio u igru uz to taj covjek je tako skroman da stvarno zasluzuje svaki respekt. :thumbup:
Logovan

#2409 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

hrle1976 wrote: Dodaj

Honduras - Australija 0:0
Novi Zeland - Preu 0:0
Eto još i to. :roll:
bersK

#2410 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by bersK »

mikogoago wrote:Evo slusam Dalica sada. Javno se izvinuo Kramaricu sto ga nije stavio u igru uz to taj covjek je tako skroman da stvarno zasluzuje svaki respekt. :thumbup:

Da dodamo da je ubačen u repku preko gospodara hrvatskog fudbala. Džabaluka mu sve. Biranje selektora bilo u fazonu ko prvi digne dva prsta.

Usput jedva čekam da vidim baraž ekipe kako će se provest u Rusiji. Pogotovo bankare koji su na prevaru otišli dole.
Last edited by bersK on 12/11/2017 23:11, edited 1 time in total.
mikogoago

#2411 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mikogoago »

bersK wrote:
mikogoago wrote:Evo slusam Dalica sada. Javno se izvinuo Kramaricu sto ga nije stavio u igru uz to taj covjek je tako skroman da stvarno zasluzuje svaki respekt. :thumbup:

Da dodamo da je ubačen u repku preko gospodara hrvatskog fudbala. Džabaluka mu sve. Biranje selektora bilo u fazonu ko prvi digne dva prsta.
Ma mozda si u pravu,ali on je ostvario rezultat,bez obzira sto nije zvucno ime igraci ga postuju, amislim da njima nikakva ubleha ne moze prodavati muda za bubrege i na kraju plijeni njegova skromnost. Kamo srece da mi imamo takve treenere kad dignu dva prsta da odvedu reprezentaciju na SP
Edin H.

#2412 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Edin H. »

Materi se svojoj izvinjaji sada. :oops:
missko

#2413 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by missko »

Znali su Hrvati da im selektor mora bito bosanac
bingov buraz

#2414 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by bingov buraz »

Point. wrote:
Romanista 101% wrote:zbog ovakvih razmisljanja da smo neko i nesto jos dugo ce nam stajati da smo samo jednom vidjeli velikog takmicenja
Nista onda trebamo furati luzerski mentalitet da smo na nivou Gibraltara i ulaziti u svaku utakmicu sa tim stavom. Svedi su neku noc dobili talijane i usli su u utakmicu sa stavom da talijani nisu nista bolji od njih. Na primjer.
Skeptici bi rekli da i nisu :mrgreen:
orinoco

#2415 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by orinoco »

Pola Bosne navijat će za Hrvatsku, pola za Srbiju... Ostatak će pričati kako smo mi bolji od pola evropskih ekipa, samo nismo imali sreće

Ako se do sada niko nije sjetio, ja ću prva.... da čestitam i Hrvatskoj i Srbiji učešć na WC u Rusiji, sa željom za što bolji plasman :thumbup:
Fudo387

#2416 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Fudo387 »

orinoco wrote:
Pola Bosne navijat će za Hrvatsku, pola za Srbiju... Ostatak će pričati kako smo mi bolji od pola evropskih ekipa, samo nismo imali sreće

Ako se do sada niko nije sjetio, ja ću prva.... da čestitam i Hrvatskoj i Srbiji učešć na WC u Rusiji, sa željom za što bolji plasman :thumbup:
Pola Bosne ce navijati za Hrvatsku, pola za Srbiju, i eto, ima i neki ostatak...
ojebemti uShteljcu matematike.
cyprus

#2417 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

I dalje, Hrvatska zabila više golova na jednoj utakmici, nego svi ostali na osam (uključujući interkontinentalne baraže) :D
Edin H.

#2418 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Edin H. »

cyprus wrote: I dalje, Hrvatska zabila više golova na jednoj utakmici, nego svi ostali na osam (uključujući interkontinentalne baraže) :D
Lako im je kada su imali srece pri izvlacenju, pa dobili slabog protivnika.
cyprus

#2419 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

Nego u vezi tog pitanja od koga smo jači i za koga smo velesila :-) Povela se prilično glupa rasprava...

Prvo, biti od nekoga jači, i biti za nekoga velesila nije isto...

Drugo, tačno je da ako gledamo individualnu kvalitetu - jesmo, kvalitetniji smo od većine učesnika baraža... Nismo od Hrvatske, Italije, dok smo sa Švicarskom hajmo reći bare-bare... Njima fali neko klase Džeke i Pjanića, ali zato imaju veću širinu...

Treće, to što smo objektivno kvalitetniji od Danske, Irske, Grčke i Švedske ne znači da smo velesila za njih... Nismo mnogo jači, i preglupa je te priča - razbili bi ih / razbili bi oni nas i slično... Razlika je takva da su svi ishodi vrlo mogući... U deset duela sa ovim selekcijama, najrealniji ishod bi bio otprilike ovakav: četiri naše pobjede, tri remija i tri njihove pobjede... Jedino mislim da smo od Sjeverne Irske dobro kvalitetniji, ali samo ako upoređujemo individualno... Ako gledamo kolektive u posljednje 3-4 godine, onda je i ta razlika manja...

Četvrto, odgovor na pitanje kako onda ove selekcije ostvaruju bolje rezultate od nas... Jebiga, to jeste dobro pitanje... Pretpostavljam da odgovor nije jednostavan, nego da uključuje mnogo faktora, poput: uređenost sistema, mentalitet, kontinuitet... Sve što nama fali...
Thorgerson

#2420 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Thorgerson »

cyprus wrote:Četvrto, odgovor na pitanje kako onda ove selekcije ostvaruju bolje rezultate od nas... Jebiga, to jeste dobro pitanje... Pretpostavljam da odgovor nije jednostavan, nego da uključuje mnogo faktora, poput: uređenost sistema, mentalitet, kontinuitet... Sve što nama fali...
Upravo tako. I ja bih napomenuo - selektor. Ne, privjesak saveza, nego selektor i strucni stab.

Pa vidi Islanda gdje dogurase. Pogledas im tim gdje igraju igraci, smijesno ti bude.

Kad na pogledas ove timove ispod, kontas ova reprezentacija mora da ne propusta nijedno EP i SP. Jest, al u qrcu:
Roma
Arsenal
Lazio
Juventus
Chelsea / Bournemouth
Everton
Hertha
Hoffenheim
Qarabag

Od nasih prvih 11 igraca, njih 8 igra u najjacim ligama petice. Igraju finale lige prvaka, igraju ligu prvaka redovno itd.

I prije nego neko spomene nije to bitno, evo da ste vi selektor i dobijete samo spisak klubova igraca dvije reprezentacije. Da li bi odabrali ovu gore ekipu ili ovu dole gdje igraci igraju:
Randers
Aberdeen
Rubin
Lokeren
Aston villa
Nurnberg
Everton
Augsburg

Dakle, nesto nije ok. Pojedince imamo, nemamo osobu i sistem koja ce napraviti tim. Mozda zato sto taj isti sistem nije nista napravio, pa ni te pojedince. Jer su 97% njih dosli gotovi, peceni na pladnju. Mozda zato ni ne znamo sta i kako treba s njima...
mO k3

#2421 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mO k3 »

Edin H. wrote:
cyprus wrote: I dalje, Hrvatska zabila više golova na jednoj utakmici, nego svi ostali na osam (uključujući interkontinentalne baraže) :D
Lako im je kada su imali srece pri izvlacenju, pa dobili slabog protivnika.
he he he he :thumbup:
slatko me nasmija ... hvala edine )
Bosanski_kralj

#2422 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Bosanski_kralj »

Problem je što mi ne ostvarujemo rezultate koje realno možemo ostvariti. Prolazak na prošlo EP je bio pod moranje. U ovim kvalifikacijama smo morali u baraž se plasirati, a za dalje bi sve zavisilo od protivnika kojeg bi izvukli.
condy

#2423 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by condy »

Čisto sumnjam da Švedi mogu sačuvat prednost iz prve utakmice.
cyprus

#2424 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

Thorgerson wrote:
cyprus wrote:Četvrto, odgovor na pitanje kako onda ove selekcije ostvaruju bolje rezultate od nas... Jebiga, to jeste dobro pitanje... Pretpostavljam da odgovor nije jednostavan, nego da uključuje mnogo faktora, poput: uređenost sistema, mentalitet, kontinuitet... Sve što nama fali...
Upravo tako. I ja bih napomenuo - selektor. Ne, privjesak saveza, nego selektor i strucni stab.

Pa vidi Islanda gdje dogurase. Pogledas im tim gdje igraju igraci, smijesno ti bude.

Kad na pogledas ove timove ispod, kontas ova reprezentacija mora da ne propusta nijedno EP i SP. Jest, al u qrcu:
Roma
Arsenal
Lazio
Juventus
Chelsea / Bournemouth
Everton
Hertha
Hoffenheim
Qarabag

Od nasih prvih 11 igraca, njih 8 igra u najjacim ligama petice. Igraju finale lige prvaka, igraju ligu prvaka redovno itd.

I prije nego neko spomene nije to bitno, evo da ste vi selektor i dobijete samo spisak klubova igraca dvije reprezentacije. Da li bi odabrali ovu gore ekipu ili ovu dole gdje igraci igraju:
Randers
Aberdeen
Rubin
Lokeren
Aston villa
Nurnberg
Everton
Augsburg

Dakle, nesto nije ok. Pojedince imamo, nemamo osobu i sistem koja ce napraviti tim. Mozda zato sto taj isti sistem nije nista napravio, pa ni te pojedince. Jer su 97% njih dosli gotovi, peceni na pladnju. Mozda zato ni ne znamo sta i kako treba s njima...
Hajmo bit pošteni, pa uporedit to kako treba :D

Bournemouth, AEK, Arsenal, Genoa, Hoffenheim, Everton, Juventus, Istanbul BB, Lazio, Roma, Hertha

vs

Leicester, Sevilla, Brentford, Udinese, Copenhagen, Copenhagen, Werder, Tottenham, Atalanta, Celta

Middlesbrough, Burnley, Newcastle, Brighton, Middlesbrough, Bournemouth, WBA, Burnley, Bristol City, Nottingham

Watford, Bologna, Borussia Dortmund, Roma, Bayer, AEK, Al Feiha, Olympiakos, Copenhagen, Marseille, AEK

MGladbach, Juventus, Milan, Deportivo, Basel, Montreal, Hoffenheim, Stoke, Arsenal, MGladbach, Benfica

Copenhagen, Krasnodar, Manchester United, Werder, Bologna, Hull, HSV, Krasnodar, Al Ain, Toulouse, Leipzig

Dakle, naš najbolji tim sa ekipama Danske, Irske, Grčke, Švicarske i Švedske na posljednjim baražnim utakmicama... Kao što rekoh, vjerovatno jesmo nešto kvalitetniji od ovih na papiru (i to zbog Džeke, Pjanića, i eto Kolašinca, oni nam daju tu papirnu prednost), ali nije to tolika razlika da umislimo da smo neka sila za njih, i da se sad nešto iščuđavamo kako oni mogu... Da ne govorimo o tome da klub čiji je član neki igrač nije nužno pokazatelj njegove kvalitete...

A što se tiče selektora, ja bih to formulisao ovako: nama treba neki selektor koji će kliknut sa ekipom i gdje će se ona lako moći uklopiti u njegove zamisli... To nije nužno neki razvikani selektor sa zajebanim CV-om... Jer mnoge od ovih selekcija su vođene od strane relativnih anonimusa, koji su i pored toga napravili dobre stvari...
pirmin

#2425 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by pirmin »

Seferovic plakao u svlacionici nakon zvizduka domace publike. #dusxa :sad:
A gospodja mu u njega, preko instagrama, istoj toj publici sve po spisku sastavila. :D

https://www.welt.de/sport/fussball/arti ... -Fans.html
Locked