Jemen
- Tvrtko II Kotromanić
#2402 Re: Jemen
u Jemenu svi ove sakoe furaju
od djece do deda...
naravno i papuce su tu
(uz kalas, haman pa im je i to dio nosnje
)
od djece do deda...
naravno i papuce su tu
(uz kalas, haman pa im je i to dio nosnje
-
Plastikaa
#2403 Re: Jemen
Brutalni "pozdrav" prije primirja? Svega nekoliko sati prije početka prekida vatre saudijske snage izvele niz žestokih zračnih napada na glavni grad Jemena
Ovi su gori i od nacista koja gamad civili se nisu ni sklonili sa ulica

Ovi su gori i od nacista koja gamad civili se nisu ni sklonili sa ulica
- insomnia78
#2404 Re: Jemen
I guta od Khata u ustimaTvrtko II Kotromanić wrote:u Jemenu svi ove sakoe furaju
od djece do deda...
naravno i papuce su tu
(uz kalas, haman pa im je i to dio nosnje)
- Gojeni H
#2405 Re: Jemen
I noz za pojasom, a kod jednog sam vidio zakacen za onu maramu na glavi.Tvrtko II Kotromanić wrote:u Jemenu svi ove sakoe furaju
od djece do deda...
naravno i papuce su tu

Nuto pase, jest' ga zakacio
Inace, totalno divlji svijet.
-
sumirprimus
#2406 Re: Jemen
podsjeca me na nakurnjak...za krivudave... 
- Tvrtko II Kotromanić
#2407 Re: Jemen
pasji zivotinsomnia78 wrote:I guta od Khata u ustimaTvrtko II Kotromanić wrote:u Jemenu svi ove sakoe furaju
od djece do deda...
naravno i papuce su tu
- Gojeni H
#2408 Re: Jemen
Ne znam da li je postavljano.
5-og su Hutiji udarali Nadzran minobacacima. Saudijski gradic na granici sa Jemenom, sa znacajnom ismailijskom populacijom. Bilo je poginulih, a navodno Hutiji zarobili i 5 saudijskih vojnika.
http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... ttack.html
5-og su Hutiji udarali Nadzran minobacacima. Saudijski gradic na granici sa Jemenom, sa znacajnom ismailijskom populacijom. Bilo je poginulih, a navodno Hutiji zarobili i 5 saudijskih vojnika.
http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... ttack.html
- Tvrtko II Kotromanić
#2409 Re: Jemen
e fkt, koliko sam upratio, ti si dole (dole-tu si po zaljevskim zemljama)Gojeni H wrote:I noz za pojasom, a kod jednog sam vidio zakacen za onu maramu na glavi.Tvrtko II Kotromanić wrote:u Jemenu svi ove sakoe furaju
od djece do deda...
naravno i papuce su tu
![]()
ako ti nije frka, mozes eto iz prve ruke nam reci kakva je situacija, u smislu razmisljanja lokalaca o tim sukobima dole
i nezz jesi li putovao dole po jugu Saudije, eto nisam ni znao da i tamo ima siita (kontao da su oni uglavnom u onoj istocnom dijelu prema zaljevu)
i generalno neki opis zivota dole?
od svih tih zemalja dole nekako mi se najnormalnijom i najmirnijom (ovako sa distance koliko covjek moze vidjeti) cini Oman
- Gojeni H
#2410 Re: Jemen
Jemen je vec odavno preopasan, tako da malo ko od stranih firmi radi dole. Zastitu je pruzala korumpirana vojska, jer nisu dozvoljavali privatne naoruzane agencije. I onda se vise nikome nije isplatilo, a malo ko je htio da ide.Tvrtko II Kotromanić wrote:e fkt, koliko sam upratio, ti si dole (dole-tu si po zaljevskim zemljama)Gojeni H wrote:I noz za pojasom, a kod jednog sam vidio zakacen za onu maramu na glavi.Tvrtko II Kotromanić wrote:u Jemenu svi ove sakoe furaju
od djece do deda...
naravno i papuce su tu
![]()
ako ti nije frka, mozes eto iz prve ruke nam reci kakva je situacija, u smislu razmisljanja lokalaca o tim sukobima dole
i nezz jesi li putovao dole po jugu Saudije, eto nisam ni znao da i tamo ima siita (kontao da su oni uglavnom u onoj istocnom dijelu prema zaljevu)
i generalno neki opis zivota dole?(krenulo me sa zahtjevima
)
od svih tih zemalja dole nekako mi se najnormalnijom i najmirnijom (ovako sa distance koliko covjek moze vidjeti) cini Oman
Na jugu Saudije ima siita, u Nardzanu konkretno su tanka vecina, ali ti siiti su Ismailije. Vecina siita u Jemenu su zeidije. Hutiji su zeidije.
Zvanicna saudijska vlast je nekada 60-ih podrzavala zeidije, ali ove ismailije proganjaju i bilo je problema 90-ih.
Na jugu Saudije, konkretno oko Dzazana ima dosta Jemenaca sto ilegalnih, sto ljudi koji dolaze da prodaju mango, bostan, i sl.
Prepoznaju se po nosnji, i nose chakije.
Arapi ti nemaju nekog osjecaja za domovinom. Lojalnosti su uglavnom ogranicene na klanove i plemena. Pogotovo u tom dijelu svijeta.
Hutiji su inace do nedavno bili neprijatelji bivsem predsjedniku Aliju. U tom dijelu svijeta savezi, formalni i neformalni, se mijenjaju kao carape.
Jug Saudije je do skoro bila totalno zapostavljena sredina i taj nekakav napredak se tek sada poceo osjecati. Saudija se tako odnosi sa mogucim zaristem sukoba - upumpava se novac da bi se "odobrovoljio" narod.
Divlja sredina, nepismen svijet bez radnih navika, te drzava i kultura koja namece stil zivota koji se moze nazvati kamenim dobom na kotacima.
EDIT: Ovo sam zaboravio ... khat ili ghat se masovno konzumira ... kazu nije haram.
A Jemenci su glavni krijumcari droge u Kraljevinu. Sijeku im glave k'o horozovima.
- Kikibombona
#2411 Re: Jemen
Gojeni
Sasvim cudan mentalitet. Imam osjecaj da se ne bi predali kada bi ih cijeli svijet napao.
Sasvim cudan mentalitet. Imam osjecaj da se ne bi predali kada bi ih cijeli svijet napao.
- Fantassin
#2412 Re: Jemen
Polako druze napala ih malkice SA sa avionima a vec kukaju na rusenje zgrada --- stop d vor --Kikibombona wrote:Gojeni
- Tvrtko II Kotromanić
#2413 Re: Jemen
hvala na odg
uvijek je lijepo procitat nesto sto dolazi from d fejs of d plejs
- Gojeni H
#2415 Re: Jemen
Nema na cemu.Tvrtko II Kotromanić wrote:![]()
![]()
hvala na odg
uvijek je lijepo procitat nesto sto dolazi from d fejs of d plejs
- insomnia78
#2416 Re: Jemen
Petodnevno primirje je zavrseno i bombardovanje se nastavilo
- Co0l
#2417 Re: Jemen
Stvarno su od rijeci 
-
breuer
#2418 Re: Jemen
Jemen nam je poslužio da jednostavno shvatimo koliko je britka i užasna sposobnost određenih "ljudi" za licemjerjem!
Amin
Amin
-
Avetinho
#2419 Re: Jemen
Ja ovaj komentar ne razumijem, a vjerovatno ni ti.breuer wrote:Jemen nam je poslužio da jednostavno shvatimo koliko je britka i užasna sposobnost određenih "ljudi" za licemjerjem!
Amin
- Fantassin
#2420 Re: Jemen
Avetinho wrote:Ja ovaj komentar ne razumijem, a vjerovatno ni ti.breuer wrote:Jemen nam je poslužio da jednostavno shvatimo koliko je britka i užasna sposobnost određenih "ljudi" za licemjerjem!
Amin
- Challenger__
- Challenger__
#2422 Re: Jemen
U najkraćem, Huti napadaju pogranične saudijske trupe:
LINK
#Houthis in #Yemen are seriously attacking #SaudiArabia bordering position and tanks with anti-tank missile.
- insomnia78
#2423 Re: Jemen

Navodno KSA, provincija Thahran
- Challenger__
#2424 Re: Jemen
Mnogo je civilnih žrtava širom Jemena kao posljedica saudijskih vazdušnih napada.
-
Avetinho
#2425 Re: Jemen
Uzas. Skoro pa kao u Siriji, gdje Ass-sadista bombarduje vlastiti narod.