Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gnjev wrote:Koliko snage realno gubi auto na plinu ? Moze li se izraziti u postotcima ? Je li samo stvar ubrzanja ili opada i maksimalna brzina ?
Neprimjetna ako je sve uradeno kako treba.
Usteda, pa neka neko izracuna sam.
Za 20 KM ja prelazim 370 km, i onda neko dode i kaze plin se ne isplati. Smjesno
Pretjeruješ Gorane sa ovim računicama, jer koliko god troši plina, plin je i dalje duplo jeftiniji od ostalih pogonskih goriva...nađi mi koji dizelaš može sa 20 KM goriva preći 370 kilometara?
axe22 wrote:
Za 20 KM ja prelazim 370 km, i onda neko dode i kaze plin se ne isplati. Smjesno
Litar plina 0,91 KM, 20 KM je 22 lit plina, ako za 22 lit predjes 370km ispade da ti auto trosi ispod 5,5 lit plina/100 km - e to je smijesno!
Slaba ti je racunica.
22 lit/370km= oko 6lit prosjek sto na otvorenom sa nekim malim benz nije nemoguce. Da ne govorim ako negdje jeftinije sipa,prosjek samo raste.
Last edited by mali_milojica on 18/03/2015 13:25, edited 1 time in total.
johntra wrote:Pretjeruješ Gorane sa ovim računicama, jer koliko god troši plina, plin je i dalje duplo jeftiniji od ostalih pogonskih goriva...nađi mi koji dizelaš može sa 20 KM goriva preći 370 kilometara?
Kako ne može, vidiš da je napisao....svi sad pričaju o prosječnoj potrošnji, a cijena plina je ostala u zapećku...ispade, prema nekima, da je to najnevažnija stavka...nigdje veze...
johntra wrote:Pretjeruješ Gorane sa ovim računicama, jer koliko god troši plina, plin je i dalje duplo jeftiniji od ostalih pogonskih goriva...nađi mi koji dizelaš može sa 20 KM goriva preći 370 kilometara?
Napravio sam malu gresku u racunici, nije 5,5 nego 5,9. ali svejedno nisi skontao poentu i ko pretjeruje. Covjek tvrdi da mu auto trosi 5,9 lit plina/100 KM, sto znaci da bi trosio nekih min 5,5 lit benzina/100 km. Razumijes se u materiju, koji benzinac ima tako nisku potrosju????? To je ispod granice prosjecne potrosnje stedljivog dizela. To pretjerivanje je poenta.
axe22 wrote:
Litar plina 0,91 KM, 20 KM je 22 lit plina, ako za 22 lit predjes 370km ispade da ti auto trosi ispod 5,5 lit plina/100 km - e to je smijesno!
Litar plina je 0.66 kod Zivinica, pa racunaj.
370km Tuzla-Travnik i nazad, znaci na mjestima i preko 100 se vozi.
Cisto gradska Tuzla, ne mislim magistrala, nego voznja kroz sami centar, stalno stajanje, u vecini se vozi drugom brzinom predem oko 320km
Last edited by axe22 on 18/03/2015 13:35, edited 2 times in total.
Napravio sam malu gresku u racunici, nije 5,5 nego 5,9. ali svejedno nisi skontao poentu i ko pretjeruje. Covjek tvrdi da mu auto trosi 5,9 lit plina/100 KM, sto znaci da bi trosio nekih min 5,5 lit benzina/100 km. Razumijes se u materiju, koji benzinac ima tako nisku potrosju????? To je ispod granice prosjecne potrosnje stedljivog dizela. To pretjerivanje je poenta.
dobro, to je pretjerivanje...možda je u Yugu ugradio plin?
johntra wrote:Kako ne može, vidiš da je napisao....svi sad pričaju o prosječnoj potrošnji, a cijena plina je ostala u zapećku...ispade, prema nekima, da je to najnevažnija stavka...nigdje veze...
E *ebo ga ti, nikad se nece nauciti da se kanis pisanja napamet. Uzmi digitron pa sam izracunaj. Cijena plina je 0,91, za 20 KM dobijes 22 lit, 22 : 3,7 = 5,945.
johntra wrote:Kako ne može, vidiš da je napisao....svi sad pričaju o prosječnoj potrošnji, a cijena plina je ostala u zapećku...ispade, prema nekima, da je to najnevažnija stavka...nigdje veze...
E *ebo ga ti, nikad se nece nauciti da se kanis pisanja napamet. Uzmi digitron pa sam izracunaj. Cijena plina je 0,91, za 20 KM dobijes 22 lit, 22 : 3,7 = 5,945.
Ne citas, da ti ponovo kopiram odgovor
"Litar plina je 0.66 kod Zivinica, pa racunaj.
Cisto gradska Tuzla, ne mislim magistrala, nego voznja kroz sami centar, stalno stajanje, u vecini se vozi drugom brzinom predem oko 320km"
Last edited by axe22 on 18/03/2015 13:35, edited 1 time in total.
Nisam ja striktno protiv plina, ima svoju racunicu.
No neke stvari su ovdje malo smjesno postavljenje. Golf Bifuel, fabricki ugradjena plinska instalacija je imao 2 litra vecu potrosnju plina od benzina (preko 9 u prosjeku).
Sada moguce je sve, da trosi 6, da je u tih 6 ugradjena vec povecana potrosnja i da je vozio bez da je dirao gas. No da je to realno, nije.
axe22 wrote:
Litar pline je 0.66 kod zivinica, pa racunaj.
Prije 15 min sipam gorivo na INA/EP Sarajevo i gledam cijene, litar plina 0,91 KM, sad me samo pokusaj ubjediti da je u TK cijena plina 30% niza i onda sam zakljuci kome treba da vjerujem.
goran16v wrote:
Prije 15 min sipam gorivo na INA/EP Sarajevo i gledam cijene, litar plina 0,91 KM, sad me samo pokusaj ubjediti da je u TK cijena plina 30% niza i onda sam zakljuci kome treba da vjerujem.
Treba li mozda da ti slikam racun i da slikam postavljenu cijenu plina??
Istrabenz 0.66litar, djug auto 0.66 litar, benzinske Kalesic 0.66 Litar
Ne citas, da ti ponovo kopiram odgovor
"Litar plina je 0.66 kod Zivinica, pa racunaj.
Cisto gradska Tuzla, ne mislim magistrala, nego voznja kroz sami centar, stalno stajanje, u vecini se vozi drugom brzinom predem oko 320km"
bez obzira sta da tvrdis i sta da kopiras ja ti i dalje ne vjerume da je plin kod Zivinica 30% jeftiniji nego u Sarajevu!
goran16v wrote:
Treba li mozda da ti slikam racun i da slikam postavljenu cijenu plina??
Istrabenz 0.66litar, djug auto 0.66 litar, benzinske Kalesic 0.66 Litar
Slikaj i to da se vidi datum da se nacudim cudu da su takve razlike u cijeni!