Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mutivoda

#2401 Re: Žene pitaju žene

Post by Mutivoda »

:thumbup: Image
switty

#2402 Re: Žene pitaju žene

Post by switty »

Opet ja ;-) Molim vas za info. ako neko zna: koja je cijena konsultatacija kod Mehmedbašića tj. kod doktorice Maje- dobila sam preporuku za nju. Inace, zelim poceti sa tabletama za kontracepciju, pa idem na konsultacije... ako znate drugog ginekologa koji je odlican za ovo, pisite :D kao i cijene takvih konsultacija. HVALA puno :-) :-) :-)
šatirana_ljubičica

#2403 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

Žene, pitanje: koliko volite parfeme i jeste li se nekad dovele u situaciju da se pitate da li ste opsjednuti njima?
Da li gradite svoje mišljenje o osobi na osnovu mirisa?Ja imam jednu prijateljicu, koja je predivna zaista, i lijepa i pametna i elokventna, divno se oblači, ali nikad, baš nikad ne miriše :( (znam da ima novca da priušti sebi dobar miris, a ima ih i i u kolekciji), ali jednostavno nema tu naviku... A samo joj to fali da bude tip-top.Ne kažem da žena bez parfema ne može biti tip-top, ili da je manje vrijedna i sl., nego eto.... bar ponekad da ostavi taj svoj neki mirisni trag...

edit: i da, naravno, imate li signature parfem? :)

krvava i lua su već napisale, hvala :)
Last edited by šatirana_ljubičica on 04/08/2014 10:28, edited 1 time in total.
lua

#2404 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Imam fakat parfema puno. Pola sebi sam sebi kupovala kad sam gdje putovala, a pola sam dobila na poklon. Mada već godinama koristim jedan te isti parfem (nekad promijenim, mada mi je ovaj jednostavno najjači) i to Valentinov Rock 'n Rose. Šteta što se više ne proizvodi, pa ga moram nabavljat' na Bože sačuvaj načine :D
šatirana_ljubičica

#2405 Re: Žene pitaju žene

krvava wrote:
switty wrote:Opet ja ;-) Molim vas za info. ako neko zna: koja je cijena konsultatacija kod Mehmedbašića tj. kod doktorice Maje- dobila sam preporuku za nju. Inace, zelim poceti sa tabletama za kontracepciju, pa idem na konsultacije... ako znate drugog ginekologa koji je odlican za ovo, pisite :D kao i cijene takvih konsultacija. HVALA puno :-) :-) :-)
Ja sam išla kod njega u trudnoći i jednoj i drugoj (morala sam) ali je preskup. Raspitaj se malo kod svog ginekologa (u pripadajućem domu zdravlja) je l to baš mora biti Mehmedbašić. Sretno!
šatirana_ljubičica wrote:Žene, pitanje: koliko volite parfeme i jeste li se nekad dovele u situaciju da se pitate da li ste opsjednuti njima?
Da li gradite svoje mišljenje o osobi na osnovu mirisa?Ja imam jednu prijateljicu, koja je predivna zaista, i lijepa i pametna i elokventna, divno se oblači, ali nikad, baš nikad ne miriše :( (znam da ima novca da priušti sebi dobar miris, a ima ih i i u kolekciji), ali jednostavno nema tu naviku... A samo joj to fali da bude tip-top.Ne kažem da žena bez parfema ne može biti tip-top, ili da je manje vrijedna i sl., nego eto.... bar ponekad da ostavi taj svoj neki mirisni trag...
Nisam opsjednuta parfemima, ali uvijek imam dva tri različita za različite prilike. Svježi za dan, i malo jači za noć, najdraži su mi uljani koji nam dolaze iz Egipta i kojima ne može proći rok trajanja, a tako mirišu da čak i nakon kupanja/tuširanja i dalje se osjete na koži. Naravno jako su skupi i tesko se dolazi do njih. Od fabričkih parfema volim Gucci Rush, Naomi Cat Deluxe i Kenzo Flower. :)
Ne gradim mišljenje na osnovu mirisa, ali ne volim kada se neko osjeti na znoj :D
imal gdje da se može nabaviti jedan uljani? znam da si rekla da je teško doći i da su skupi, ali eto.... :D
:kiss:
šatirana_ljubičica

#2406 Re: Žene pitaju žene

lua wrote:Imam fakat parfema puno. Pola sebi sam sebi kupovala kad sam gdje putovala, a pola sam dobila na poklon. Mada već godinama koristim jedan te isti parfem (nekad promijenim, mada mi je ovaj jednostavno najjači) i to Valentinov Rock 'n Rose. Šteta što se više ne proizvodi, pa ga moram nabavljat' na Bože sačuvaj načine :D
pa kako ga nabavljaš?? ja sam imala taj problem sa D&G Sicily... nažalost, IMALA, jer odavno ga je teško i u Italiji naći...
što li su ga prestali proizvoditi :twisted: :(
lua

#2407 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

šatirana_ljubičica wrote:
pa kako ga nabavljaš?? ja sam imala taj problem sa D&G Sicily... nažalost, IMALA, jer odavno ga je teško i u Italiji naći...
što li su ga prestali proizvoditi :twisted: :(
Bilo je u početku na internetu, pa sam sebi uzela "zalihicu", kako ne bi ostala uskraćena. Nakon toga sam skontala da u Njemačkoj, većinom u Douglasu u većim gradovima imaš još kupiti Rock 'n Rose, ali to više nije limitirana verzija koju sam koristila, već obična. Što se te limitirane verzije tiče: Image nju sad samo imam još u jednoj bočici i čuvam je k'o Pentagon. :D Dok ove druge koristim u svakodnevnici. Moja ljubičice, živi belaj s parfemčićima :D
šatirana_ljubičica

#2408 Re: Žene pitaju žene

moja lua, da li smo mi normalne po tom pitanju šta misliš :lol:
lua

#2409 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

šatirana_ljubičica wrote:moja lua, da li smo mi normalne po tom pitanju šta misliš :lol:
Sumnjam. :D Kad pogledam vitrinu s parfemima tačno se preispitam dva, tri puta. :D
šatirana_ljubičica

#2410 Re: Žene pitaju žene

ma ja ih nemam brojčano sad puno....ali kad je izbor u pitanju, i kad se sjetim nabavljanja Sicily-ja ....ne bih rekla da sam i ja u kategoriji normalnih :D
lua

#2411 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

šatirana_ljubičica wrote:ma ja ih nemam brojčano sad puno....ali kad je izbor u pitanju, i kad se sjetim nabavljanja Sicily-ja ....ne bih rekla da sam i ja u kategoriji normalnih :D
Ma ja imam neki tik da čuvam parfeme neotvorene (?!) za neko bolje sutra, šta li? :lol: :lol: :lol:
šatirana_ljubičica

#2412 Re: Žene pitaju žene

lua wrote:
šatirana_ljubičica wrote:ma ja ih nemam brojčano sad puno....ali kad je izbor u pitanju, i kad se sjetim nabavljanja Sicily-ja ....ne bih rekla da sam i ja u kategoriji normalnih :D
Ma ja imam neki tik da čuvam parfeme neotvorene (?!) za neko bolje sutra, šta li? :lol: :lol: :lol:
:lol: budi oprezna s tim, meni se jedan tako pokvario..
šatirana_ljubičica

#2413 Re: Žene pitaju žene

Eurosa wrote:Za Bajram dobila ovaj, i meni je pravo pravo dobar!Sav mi je nekako cvjeckast i vockast, ko na mandarinu baca malo, energican je i nekako diskretan,ne znam ni sama ali znam da sam se zatreskala u njega :-D nekako je sav Ja.

Image

ne znam koliko kosta ni gdje cu ga nabavljati ubuduce ali vazda ima e bay

:thumbup: divno je naći parfem koji je sav ''ti'' a još divnije kad ti ga neko pokloni, pa tako slučajno otkriješ, ne moraš se mučiti danima, a nekad i mjesecima :D :roll: 8) :lol:
šatirana_ljubičica

#2414 Re: Žene pitaju žene

Milloni wrote:Kad citam ovo tacno se zapitam jesam li zensko :-)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
što :lol:
lua

#2415 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Imate li običaj koristiti smajlije u porukama? Ako da, desi li vam se da imate neke smajlije koje koristite ironično? Tipa ovaj: ";)". :D Pitam jer sam primijetila da to moje jaranice rade, konkretno u dopisivanju s nekim dečkićima. Ja u porukama ne koristim smajlije uopće.
šatirana_ljubičica

#2416 Re: Žene pitaju žene

meni je rijetko koja poruka bez smajlija
šatirana_ljubičica

#2417 Re: Žene pitaju žene

Milloni wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
Milloni wrote:Kad citam ovo tacno se zapitam jesam li zensko :-)

što :lol:
Pa nisam bas zaludjena parfemima...dok mi se neki svidi treba vremena. Cak mi je drazi balea deo koji odise svjezinom i cistocom nego parfemi...kad dobijem na poklon parfem nemam uopste zelju da osjetim kako mirise. Lijepo mi je kada na nekom osjetim fini parfem, kad probam kasnije taj ne svidi mi se
Prekomplikovana sam :-D

a-tooooo, ja kontam ne voliš nikako parfeme, a ti ustvari parfemo-ters :D
Secer_033

#2418 Re: Žene pitaju žene

Post by Secer_033 »

Ja ovako pisem poruke: str u12 na kf. Pnsi slk s mra i vrt mi knjg :)

I niko ne skonta :(
lua

#2419 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

I kod mene isto. Najmrže je raji kad napišem "Da.", "Ne.", "Ok." ili kad me neko smara ide ono strastveno i neuporedivo: "Odjebi.". :D Po jedna riječ maksimum, osim kad nešto dogovaram, a ja il' osoba ne možemo telefonirati iz xy razloga.
ema_

#2420 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Ove što bi mirise iz Egipta, nek se slobodno javnu meni, pa vam mogu usput nabaviti :thumbup: .

Još jedan fan mirisa, doduše rijetko kupim neki markiran, pa ga onda čuvam al zato ove malo jeftinije pofajn trošim :-D . Preferiram citrusne note, ništa kremasto ni cvijetno .
šatirana_ljubičica

#2421 Re: Žene pitaju žene

ema_ wrote:Ove što bi mirise iz Egipta, nek se slobodno javnu meni, pa vam mogu usput nabaviti :thumbup: .

Još jedan fan mirisa, doduše rijetko kupim neki markiran, pa ga onda čuvam al zato ove malo jeftinije pofajn trošim :-D . Preferiram citrusne note, ništa kremasto ni cvijetno .
evo mene za mirise iz Egipta :)

ti si tamo je li? :) a reče mi krvava da je cijena oko 25 eura za 10-20 ml, pa nešto mi se čini preskupo za naslijepu kupovinu, ima li šta jeftinije, makar i manje mililitraže :)
i kakvi su tvoji utisci o njihovim parfemima?

hvala! :kiss:
ema_

#2422 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Može samo na pp primjer nekog kojeg ste imale (amabalaža) , pa da vidim o kojima se tačno radi :) .

Ja sam kupovala svakakvih sebi i drugima i za uh su , pogotovo jedan ženski Nefertiti :-D .
manekenka u penziji

#2423 Re: Žene pitaju žene

Post by manekenka u penziji »

Zar se parfem može pokvariti?
QQ, sta cu sad?
Secer_033

#2424 Re: Žene pitaju žene

Post by Secer_033 »

manekenka u penziji wrote:Zar se parfem može pokvariti?
QQ, sta cu sad?
Neki tvrde da moze, neki da ne moze.

Bitno je staviti ga na hladno i mracno mjesto. Ja ga nikad ne vadim iz kutije, drzim ga u ladici a cula sam da oni koji 'skupljaju' parfeme kupe mini frizider za iste.

Ja sam jednu bocu Hugo Boss-a trosila vise od 2 godine a navodno sam ga trebala potrositi za 12 mjeseci.

Jedino sto se moze desiti je da izlapi.
Bambi_na_kofeinu

#2425 Re: Žene pitaju žene

Post by Bambi_na_kofeinu »

Zadnje dvije godine ne mogu parfema ni na sebi ni na drugom, i intenzivniji gelovi za tuširanje mi počinju smetati :sad:
Post Reply