Ukrajina

Post Reply
insomnia78

#2401 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

spreca wrote:
insomnia78 wrote:Evo gledam ovo na francuskoj tv, gadi mi se koja podla kampanja protiv Janukovica

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
u cemu se to ogleda?
Vidi, nisam bas ni za rusku stranu al tolika medijska kampanja je bas ofirna

spreca

#2402 Re: Ukrajina

Post by spreca »

insomnia78 wrote:
spreca wrote:
insomnia78 wrote:Evo gledam ovo na francuskoj tv, gadi mi se koja podla kampanja protiv Janukovica

u cemu se to ogleda?
Vidi, nisam bas ni za rusku stranu al tolika medijska kampanja je bas ofirna

Niko nece reci ja sam kriv......svako se brani kako zna i umije a istina je sasvimdrugo
insomnia78

#2403 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Ma ne mislim samo na njegovo obracanje
Nego danima vec traje velicanje demonstranata i satanizacija ovih drugih

McMoy

#2404 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

video wrote:
karanana wrote:malo mi je nepoznanica sve ovo, ali bih da upitam kakva je moc ukrajinske vojske i gdje su oni uopste? vjerovatno bi ih rusija zgazila za par dana, ali ne mislim da su bezveze vojska ko gruzijska.
zasto ukrajinska vojska ne izađe na ulice i ne pokaze se. ja jos u svemu ovome nisam vidio ukrajinskog vojnika. moza je komplikovanije nego sta ja kontam, ne znam ni ciju je stranu vojska u svemu ovome zauzela od pocetka. nidje ih.
Jedan od razloga(mada smatram da je i najveci) je taj da tom istom vojskom komanduju generali koji su se skolovali u rusiji po proruskoj doktrini a i nemalo njih je naklonjeno prema majcici.
Da slučajno nije obrnuta situacija?!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2405 Re: Ukrajina

Post by Truba »

insomnia78 wrote:Ma ne mislim samo na njegovo obracanje
Nego danima vec traje velicanje demonstranata i satanizacija ovih drugih
ne brini
kad se budu trebale slati milijarde u ukrajinu promijenit će ploču :D
AleksoMKD

#2406 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

McMoy wrote:
video wrote:
karanana wrote:malo mi je nepoznanica sve ovo, ali bih da upitam kakva je moc ukrajinske vojske i gdje su oni uopste? vjerovatno bi ih rusija zgazila za par dana, ali ne mislim da su bezveze vojska ko gruzijska.
zasto ukrajinska vojska ne izađe na ulice i ne pokaze se. ja jos u svemu ovome nisam vidio ukrajinskog vojnika. moza je komplikovanije nego sta ja kontam, ne znam ni ciju je stranu vojska u svemu ovome zauzela od pocetka. nidje ih.
Jedan od razloga(mada smatram da je i najveci) je taj da tom istom vojskom komanduju generali koji su se skolovali u rusiji po proruskoj doktrini a i nemalo njih je naklonjeno prema majcici.
Da slučajno nije obrnuta situacija?!
Mislim (ako se varam halalite i popravite me) da je vecina regrutnog dela kopnene vojske ustrojena tako da regruti sluze u lokalnim kasarnama/bazama sto znaci da istok ukrajine ima baze gde su etnicki Ruski/proRuski regruti. Bas u industriskom delu zemlje.

A vecina visokih oficira je ipak skolovana na Frunze vojnoj akademiji u Moskvi.
Altair_SA

#2407 Re: Ukrajina

Post by Altair_SA »

Hahaha kakav lik ovaj Ebu... oplakah :-D
AleksoMKD

#2408 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Opa, polutocno sam preneo vest o infarktu, nije lokalni komandant, vec nacalnik staba Ukrajinske vojske koji je doziveo infarkt, (ovaj novi nacalnik koji je zamenio predhodnog koji je bio Janukovicev covek) i sada je u bolnici u Sevastopolu :?
http://sevastopolnews.info/2014/02/lent ... 069215102/
Posle infarkta ga je privremeni precednik Turcinov smenio sa polozaja kojeg je drzao 10-ak dana.
WAT?

Ovde jebe lud zbunjenog.
McMoy

#2409 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

AleksoMKD wrote:
Mislim (ako se varam halalite i popravite me) da je vecina regrutnog dela kopnene vojske ustrojena tako da regruti sluze u lokalnim kasarnama/bazama sto znaci da istok ukrajine ima baze gde su etnicki Ruski/proRuski regruti. Bas u industriskom delu zemlje.

Gdje je onda tu logika? Valjda bi se vojni kadar školovan u Rusiji stavio na stranu Janukoviča?
Vojska je odbijala poslušnost Janukoviču, pa je 19.02. Janukovič smijenio Načelnika GŠ-a, Vladimira Zamana, a na njegovo mjesto imenovao admirala Jurija Iljina.
Danas je Turčinov smijenio Iljina...
Igre bez granica.
Last edited by McMoy on 28/02/2014 15:42, edited 1 time in total.
sluga_okupatora

#2410 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Ebu Ubejde wrote:Ukrajina je slavenska zemlja i ona pripada Rusiji. Iz Ukrajine su krenula slavenska plemena sirom svijeta. Zar da Ukrajinu damo Germanima?! Ne damo Ukrajinu Germanima!!! Znamo da su Germani oduvijek bili ljubomorni na Slavene sto su ljepsi i bjeljsi od njih. Mozda nemamo germansku ostrinu ali zato imamo slatku slavensku strast.

Rode pojacaj dozu, izgleda da ne djeluje :D
madner

#2411 Re: Ukrajina

Post by madner »

Ma novi garant odbio da demonstrira silu.
AleksoMKD

#2412 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

McMoy wrote:
AleksoMKD wrote:

Gdje je onda tu logika? Valjda bi se vojni kadar školovan u Rusiji stavio na stranu Janukoviča?
Vojska je odbijala poslušnost Janukoviču, pa je smijenio Načelnika GŠ-a, Vladimira Zamana, a na njegovo mjesto imenovao admirala Jurija Iljina.
Danas je Turčinov smijenio Iljina...
Igre bez granica.
Bas igre bez granica, ali ne zaboravi da je vojska jako podeljena na pro i anti Ruske garnizone (sluzi se u lokalnim garnizonika ako ne gresim) i da je mirovanje i ne cinenje nista verovatno jedini nacin da ne dodje do vecih sukoba pa i gradjanskog rata.
Sta da su naredili garnizonu sa vecinskim anti Ruski raspolozenim vojnicima da krene na demonstrante? Dali bi izvrsili naredbu ili se prikljucili demonstracijama sa sve tehnikom?

I meni je sumnjiv ovaj "infarkt" i lecenje u Sevastopolu admirala. Ko zna sta se desava.

Inace, blokiran put prema vojnom aerodromu u Sevastopolu
Image
McMoy

#2413 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

madner wrote:Ma novi garant odbio da demonstrira silu.
Ma za novog je potpuno jasno, vjerovatno odan Janukoviču, ali se nikako ne uklapa zbog čega je stari načelnik GŠ-a odbio poslušnost. Koliko se sjećam, jedino je zapad slao poruke vojsci da se ne miješa.
madner

#2414 Re: Ukrajina

Post by madner »

Mozda je covjek procjenio da bi to dovelo do gradjanskog rata.
AleksoMKD

#2415 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

McMoy wrote:
Ma za novog je potpuno jasno, vjerovatno odan Janukoviču, ali se nikako ne uklapa zbog čega je stari načelnik GŠ-a odbio poslušnost. Koliko se sjećam, jedino je zapad slao poruke vojsci da se ne miješa.
Hebiga i vecina JNA vrha je bila odana Slobi pa Makedonci i Bosnjaci regruti nisu nesto sa previse elana ratovali u Hrvatskoj.

Ukrajinci se (po mome misljenju) plase raspada vojske i grabanja oruzja iz garnizona od strane lokalnih grupa svih strana.

Eto da ovaj najnoviji naredi da vojska krene na Krim, sta ce uraditi garnizoni sa vecinskim Ruskim vojnicima na istoku?
Da je stari naredio napad na demonstrante, sta bu uradili garnizoni sa vecinskim ne-Ruskim vojnicima na zapadu?
udar 99

#2416 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

Rusi se prave blesavi, " ne ! nisu to nasi specijalci, to je lokalna milicija "
opremljena i naoruzana do zuba , bez oznaka , i vojni kamioni nemaju oznaka
igre ( opasne ) se nastavljaju
svjezije snimke sa aerodroma ;

http://www.youtube.com/watch?v=BR1po_ss01U&amp
Last edited by udar 99 on 28/02/2014 15:59, edited 1 time in total.
McMoy

#2417 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Po svoj prilici da je ovaj Turčinov samo potrošna roba, namjerno isturen da sa svojim glavonjama i fašistima zada strah u kosti Janukoviču i nesvrstanim Ukrajincima, a vidjet ćemo koga su majstori kuhanja odabrali da bude spasioc Ukrajine.
McMoy

#2418 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

AleksoMKD wrote:
McMoy wrote:
Hebiga i vecina JNA vrha je bila odana Slobi pa Makedonci i Bosnjaci regruti nisu nesto sa previse elana ratovali u Hrvatskoj.

Ukrajinci se (po mome misljenju) plase raspada vojske i grabanja oruzja iz garnizona od strane lokalnih grupa svih strana.

Eto da ovaj najnoviji naredi da vojska krene na Krim, sta ce uraditi garnizoni sa vecinskim Ruskim vojnicima na istoku?
Da je stari naredio napad na demonstrante, sta bu uradili garnizoni sa vecinskim ne-Ruskim vojnicima na zapadu?
Ma razumijem ja da je bilo vrlo rizično miješati vojsku u sukob.
Samo mi nije jasno kakve veze ima to što su oficiri školovani u Rusiji
sa odbijanjem poslušnosti proruskom predsjedniku?
AleksoMKD

#2419 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

McMoy wrote:Po svoj prilici da je ovaj Turčinov samo potrošna roba, namjerno isturen da sa svojim glavonjama i fašistima zada strah u kosti Janukoviču i nesvrstanim Ukrajincima, a vidjet ćemo koga su majstori kuhanja odabrali da bude spasioc Ukrajine.
McMoy wrote: Ma razumijem ja da je bilo vrlo rizično miješati vojsku u sukob.
Samo mi nije jasno kakve veze ima to što su oficiri školovani u Rusiji
sa odbijanjem poslušnosti proruskom predsjedniku?
Najvjerovatnije ljudi u vojsci cekaju da:

1. Vide ko je u stvari legitimna vlast Ukrajine kako ne bi poslusali naredbu nekoga ko ce za 5-6 dana biti smenjen.
2. Osiguraju se da ih ubuduce ne osude za "izdaju" ako poslusaju naredbe nekog ko ce biti smenjen ili izgubiti na kraju.
3. Sacuvaju oruzje, municiju i tehniku od raznoraznih paravojnih formacija koje vole i desnicarski ekstremisti i pro-Ruski ekstremisti.

Zato nisu stali ni na jednu stranu, ne samo da izbegnu gradjanski rat (sto im treba biti pod no.1) vec da vide ko ce pobediti pa da mogu lepo da mu kazu "eeee, da ja nisam zadrzao vojsku u kasarni ti bi bio pod tenkovskom gusenicom sada".

A ako izvade vojsku a "njihov" izgubi - ode glava.
Realno mislim da jednostano ne znaju kako ce vojska reagirati i zato otkazuju poslusnost.
Last edited by AleksoMKD on 28/02/2014 16:09, edited 1 time in total.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2420 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

MALJUTKA :D
spreca

#2421 Re: Ukrajina

Post by spreca »

AleksoMKD wrote:
McMoy wrote:Po svoj prilici da je ovaj Turčinov samo potrošna roba, namjerno isturen da sa svojim glavonjama i fašistima zada strah u kosti Janukoviču i nesvrstanim Ukrajincima, a vidjet ćemo koga su majstori kuhanja odabrali da bude spasioc Ukrajine.
Najvjerovatnije ljudi u vojsci cekaju da:

1. Vide ko je u stvari legitimna vlast Ukrajine kako ne bi poslusali naredbu nekoga ko ce za 5-6 dana biti smenjen.
2. Osiguraju se da ih ubuduce ne osude za "izdaju" ako poslusaju naredbe nekog ko ce biti smenjen ili izgubiti na kraju.
3. Sacuvaju oruzje, municiju i tehniku od raznoraznih paravojnih formacija koje vole i desnicarski ekstremisti i pro-Ruski ekstremisti.
:thumbup:
harunn

#2422 Re: Ukrajina

Post by harunn »

MLADEN MARIĆ O ZBIVANJIMA U UKRAJINI

dječak sa šibicama

#2423 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Turcinov je Julijina desna ruka, odvajkada.

Inace, Rusi igraju pametnu igru, kao nemaju pojma ko su ovi naoruzani ljudi na Krimu, iako svi vidimo da nisu naoruzani civili, i da su opremljeni najsavremenijom opremom, dakle ili ruski vojnici ili ruska oprema... ali hajde baja Turcinov, Julija ili ti Klicko, stisnite muda pa ih napadnite.

Ovo je predigra za Donjeck, Harkov i ostala mjesta koja ne podrzavaju revoluciju i drzavni udar.

Ostaje samo da vidimo, koliko se ovo da kontrolirati, i hoce li Ukrajina ostati jedinstvena, podijeljena, ili neko trece rjesenje.
harunn

#2424 Re: Ukrajina

Post by harunn »

OVO MI JE ISTO SUPER PRILOG KOGA ZANIMA KO TO STOJI IZA ORGANIZACIJE "OTPOR"

Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2425 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

harunn wrote:MLADEN MARIĆ O ZBIVANJIMA U UKRAJINI

Ovom ce Putin dat medalju :lol: Ja najeve mati mila - koja faca :lol:
Post Reply