Sirija

Locked
exampLe.

#2401 Re: Sirija

Post by exampLe. »

barcelona_ wrote:Neki stvarno ne vide sumu od jednog stabla. Nazalost svima su medije dobro isprale mozgove i teren za agresiju je koliko vidim uspjesno pripremljen. Kaze neko, zasto ne napadnu Norvesku ili Maleziju jer i oni imaju naftu? Jednostavno zato sto oni kao i Saudijska Arabija i ostale zemlje Perzijskog zaljeva, osim Irana, prodaju i trguju naftom pod uslovima koje Ameri i Englezi postavljaju. Sutra da se Norveska, Malezija i npr. Kuvajt udruze i krenu prodavat naftu po svojim uslovima cekala bi ih ista sudbina kao i Libiju, Irak, Siriju...

Cuj Asad pobio stotine hiljada ljudi? Previse gledate Fox News... Potrazite malo neke druge informacije...

ps. ne vrijedi ljudima objasnjavati neke stvari, nema efekta, CNN i kompanija imaju veci uticaj :) Povlacim se iz diskusije i zelim svima da ostanu zdravi i citavi...
Pa iznesi nam te "druge informacije". Nisu svi zatupljeni americkom propagandom, ima i normalne raje koja razmislja svojim mozgom :)
Shahab

#2402 Re: Sirija

Post by Shahab »

vivaldi wrote:
Shahab wrote:Ona sigurno neće mirno promatrati sopstveno opkoljavanje
sa toliko oruzja i potencijalom da uniste sve do plutona jupitera ili neptuna, ne vjerujem da ih bilo ko moze opkoliti, ni njih ni amere ni jos par zemalja

ako puste asada niz vodu, to ce negdje drugo naplatiti garant
Rusija svoje saveznike "nepušta niz vodu". To rade Englezi. Poznata je rečenica Kissingera "Opasno je biti neprijatelj Amerike, ali je još opasnije biti prijatelj Amerike".

Muslimanska Braća postavljaju mine punjene sarinom koje im je dostavila Turska. Na ovom snimku je reportaža kako pripadnici sirijske armije demontiraju mine punjene sarinom.
Last edited by Shahab on 27/08/2013 21:50, edited 1 time in total.
vivaldi

#2403 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Shahab wrote: Rusija svoje saveznike "nepušta niz vodu"
nema tu nikakvog saveznistva ni ljubavi, samo interes. Rusima i kinezima amerika i zapad trebaju bar jos 15-20 godina, a onda se mogu neka druga predvidjanja praviti
rasuta_riza

#2404 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

mrAdil wrote:
Mislite da će napad na Siriju biti išta bolji. Bit će samo više ubijanja, silovanja i haosa.
Problem jeste u Assadu, opasan je za Izrael, ali je još veći problem u opoiziciji, koja sve više jača i postaje jak faktor u ovoj zemlji. I da se ne rodi, ne dao Bog, neki novi Mursi, koji će nakon poraza Assada i njegovih zločinaca, biti jak islamski faktor.
Ovo za sliovanja i ubijanja;
Toga na žalost već ima i previše, i ne vjerujem da će napad učiniti išta stvari gorim po tom pitanju.
Po čemu tvrdiš da je Assad opasan za Izrael? On se dolovno ničim nije pokazao niti dokazao kao ikakav protivnik Izraelu, na svaku njihovu provakaciju i napad niti jednom nije uzvratio, vrlo mudro jer je znao kako bi se proveo. Njegov ćaća je nešto i pokušao za Yom khipurskog rata, ali se neslavno završilo, uglavnom je njegov stari i zasro akciju koju su egipćani briljantno izveli a ovaj nesposobnjaković nije bio u stanju da iskoristi početnu prednost,.da pilam dalje, nikakav oni problem za Izrael nisu niti opasnost, jedini u smislu da logitički podržavaju hezbollah ali generalno to ove be ugrožava nimalo. Da stvar bude žalosnija, sada trenutno Izrael nema nikakvog protivnika niti stvarne prijetnje u regionu, sedamdesetih je to bio Egipat do potpisivanja Camp davidskog sporazuma, 4 decenije nakon toga, stanje se u regionu toliko promijenilo da je Izrael jači nego ikada a sve zemlje u regionu i njegovi potencijalni elimanotori su razjebani na proste faktore.
Avetinho

#2405 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Shahab wrote:Jebe se Engleza za životima sirijskih ili arapskih seljaka, ili njihovim ljudskim i demokratskim pravima. To je obična ubleha. Pogledajmo Palestinu ili masakre koje je počinila vojna hunta u Egiptu kada Englezi hinjski šute i podržavaju fizičku silu.Ova intervencija ima jedini cilj da osigura njihove (cionističke) interese u regionu. Kada se izdignemo iznad religijske magle koju na forumu šire razni demagozi, situacija je prilično jednostavna. Englezi i Jevreji protiv Sirije i Assada. Tekfirije su u ovoj igri samo i ništa drugo nego topovsko meso koje služi njihovim interesima, moneta za potkusurivanje koja će u pogodnom momentu biti odbaćena, baš kao u Egiptu. Sirija je jedna od poslednjih muslimanskih zemalja koja nisu u statusu engleskog vazala i istovremeno pretpostavka za napad na Iran. Ipak nepoznanica je reakcija Rusije. Ona sigurno neće mirno promatrati sopstveno opkoljavanje. Rusija je država kontinent koja je u Gruziji ponizila NATO i zaustavila njegovo širenje koje nije bilo ništa drugo nego opkoljavanje Rusije. Neće mirovati ni Iran, jer se Iran brani u Siriji. Čini mi se da Obama nevoljko ulazi u ovu avanturu i da planira više simboličko bombardovanje od dva dana. POčetak akcije najavljuje se za četvrtak. Ništa u Siriji nije gotovo niti izvjesno.
According to the Post, the likely response from Washington would be a sea-to-land strike from the Mediterranean that would last no longer than two days and would not be directed towards targets where the chemical weapons arsenal is believed to be stored.
LOL. Iran se brani u Siriji. LOL. Ne smije Obama pipnut Iran jer eto mu Asada za vrat.

Ali ako si htio reci da Iran zakuhava na Bliskom Istoku putem svog sluge Asada i topovskog mesa Hezbolaha, e to je druga prica.
mrAdil

#2406 Re: Sirija

Post by mrAdil »

rasuta_riza wrote:
mrAdil wrote:
Mislite da će napad na Siriju biti išta bolji. Bit će samo više ubijanja, silovanja i haosa.
Problem jeste u Assadu, opasan je za Izrael, ali je još veći problem u opoiziciji, koja sve više jača i postaje jak faktor u ovoj zemlji. I da se ne rodi, ne dao Bog, neki novi Mursi, koji će nakon poraza Assada i njegovih zločinaca, biti jak islamski faktor.
Toga na žalost već ima i previše, i ne vjerujem da će napad učiniti išta stvari gorim po tom pitanju.
Po čemu tvrdiš da je Assad opasan za Izrael? On se dolovno ničim nije pokazao niti dokazao kao ikakav protivnik Izraelu, na svaku njihovu provakaciju i napad niti jednom nije uzvratio, vrlo mudro jer je znao kako bi se proveo. Njegov ćaća je nešto i pokušao za Yom khipurskog rata, ali se neslavno završilo, uglavnom je njegov stari i zasro akciju koju su egipćani briljantno izveli a ovaj nesposobnjaković nije bio u stanju da iskoristi početnu prednost,.da pilam dalje, nikakav oni problem za Izrael nisu niti opasnost, jedini u smislu da logitički podržavaju hezbollah ali generalno to ove be ugrožava nimalo. Da stvar bude žalosnija, sada trenutno Izrael nema nikakvog protivnika niti stvarne prijetnje u regionu, sedamdesetih je to bio Egipat do potpisivanja Camp davidskog sporazuma, 4 decenije nakon toga, stanje se u regionu toliko promijenilo da je Izrael jači nego ikada a sve zemlje u regionu i njegovi potencijalni elimanotori su razjebani na proste faktore.
Nije do mene, ja samo prenio sta je dr. Sefik ef. Kurdic izjavio danas na svom profilu.
rasuta_riza

#2407 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Po čemu tvrdiš da je Assad opasan za Izrael? On se dolovno ničim nije pokazao niti dokazao kao ikakav protivnik Izraelu, na svaku njihovu provakaciju i napad niti jednom nije uzvratio, vrlo mudro jer je znao kako bi se proveo. Njegov ćaća je nešto i pokušao za Yom khipurskog rata, ali se neslavno završilo, uglavnom je njegov stari i zasro akciju koju su egipćani briljantno izveli a ovaj nesposobnjaković nije bio u stanju da iskoristi početnu prednost,.da pilam dalje, nikakav oni problem za Izrael nisu niti opasnost, jedini u smislu da logitički podržavaju hezbollah ali generalno to ove be ugrožava nimalo. Da stvar bude žalosnija, sada trenutno Izrael nema nikakvog protivnika niti stvarne prijetnje u regionu, sedamdesetih je to bio Egipat do potpisivanja Camp davidskog sporazuma, 4 decenije nakon toga, stanje se u regionu toliko promijenilo da je Izrael jači nego ikada a sve zemlje u regionu i njegovi potencijalni elimanotori su razjebani na proste faktore.[/quote]

Nije do mene, ja samo prenio sta je dr. Sefik ef. Kurdic izjavio danas na svom profilu.[/quote]

OK, pardon, ali čim neko u prefisku ima ef. i daje političke observacije, odmah je načisto da je zalutao u šumu.
Moraću da budem ciničan i dodati da imamo raznih dr. i mr. a koji klinca pojma o životu nemaju, misle što su odbranili doktorsku disertaciju da su posisali pamet svijeta,..znam ja takvih dosta,..i kada takvim "doktorima" kažem "da li biste molim uzeli stetoskop da mi preslušate srce i pluća" popizde,..za mene kao i za većinu ljudi, opravdano, dr.je samo onaj ko je završio studij medicine i stomatologije, može i veterine, sve ostale "doktore" nataknem.
tesanj

#2408 Re: Sirija

Post by tesanj »

Sirija kao vojna sila imala je dobar potencijal za jacanje i razvoj, kako god bilo mogla je uzvratit Izraelu i toga su ovi bili svjesni. Poslije ovih desavanja Sirija u vojnom pogledu postaje nebitan faktor sto je bio glavni cilj Izraela. Obrno okreni Izrael je u ovom sukobu pobjednik, uostalom kao i uvijek do sada.
rasuta_riza

#2409 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

tesanj wrote:Sirija kao vojna sila imala je dobar potencijal za jacanje i razvoj, kako god bilo mogla je uzvratit Izraelu i toga su ovi bili svjesni. Poslije ovih desavanja Sirija u vojnom pogledu postaje nebitan faktor sto je bio glavni cilj Izraela. Obrno okreni Izrael je u ovom sukobu pobjednik, uostalom kao i uvijek do sada.
Dam na papiru jeste, ali u praksi se to demantovalo. Domet Sirije kao vojne sile je bio da disciplinira Liban, i stavi tačku na građ, rat u Libanu za što je dobila zeleno svjetlo od Zapada, predvođenog Francuzima uz prešutnu saglasnost Izraela,.max. štetu koju su mogli nanijeti Izraelu je raketiranje SCUD ovima, i tu je njihov potencijal dostogao plafon.
mrAdil

#2410 Re: Sirija

Post by mrAdil »

rasuta_riza wrote:
OK, pardon, ali čim neko u prefisku ima ef. i daje političke observacije, odmah je načisto da je zalutao u šumu.
Moraću da budem ciničan i dodati da imamo raznih dr. i mr. a koji klinca pojma o životu nemaju, misle što su odbranili doktorsku disertaciju da su posisali pamet svijeta,..znam ja takvih dosta,..i kada takvim "doktorima" kažem "da li biste molim uzeli stetoskop da mi preslušate srce i pluća" popizde,..za mene kao i za većinu ljudi, opravdano, dr.je samo onaj ko je završio studij medicine i stomatologije, može i veterine, sve ostale "doktore" nataknem.
Ja mislim da si ti malo zalutao!
Radi se o covjeku koji je dobar dio svog zivota zivio i proveo medju narodima o kojima razgovaramo.
Kao teolog poznaje razlike u islamskom svijetu, koje u svakom ratu mogu biti od presudne vaznosti.
Govori jezikom kojim je danas i potrebno reci; kome je amerika na krilima aviona donijela dobro u muslimanskom svijetu?

Iza njih je cemer i jad muslimana, sektaske podjele jos vece, podjeljena drustva, unistena buducnost... i sada se muslimani uzdaju u americku sadaku da sklone Asada i postave nekoga drugog.
rasuta_riza

#2411 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

mrAdil wrote:
rasuta_riza wrote:
Ja mislim da si ti malo zalutao!
Radi se o covjeku koji je dobar dio svog zivota zivio i proveo medju narodima o kojima razgovaramo.
Kao teolog poznaje razlike u islamskom svijetu, koje u svakom ratu mogu biti od presudne vaznosti.
Govori jezikom kojim je danas i potrebno reci; kome je amerika na krilima aviona donijela dobro u muslimanskom svijetu?

Iza njih je cemer i jad muslimana, sektaske podjele jos vece, podjeljena drustva, unistena buducnost... i sada se muslimani uzdaju u americku sadaku da sklone Asada i postave nekoga drugog.
Kako kome, večini nije, ali nekima i jeste, recimo Kuvajtu. Zar nije? Ono kad ga je Sadan okupirao, pa su braća arapi/muslimani irački vojnici masovno silovali kuvajćanke a muškarce streljali i prebijali kao pse. Njima reci nešto protiv Amera, završićeš kao janjac za 1. maj, ili recimo pitaj Kurde?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2412 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

mrAdil wrote: ... kome je amerika na krilima aviona donijela dobro u muslimanskom svijetu?
ja ču ti reči kome i ne moraš iči daleko da se uvjeriš
kosovo i sandžak ...

otiđi tamo porazgovaraj sa ljudima i pitaj ih
pa im reci nešto ružno o americi i klintonu
rasuta_riza

#2413 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

japin_mutapi wrote:
mrAdil wrote: ... kome je amerika na krilima aviona donijela dobro u muslimanskom svijetu?
kosovo i sandžak ...

Bravo, ja se nisam ovoga sjetio.
JohnnyS

#2414 Re: Sirija

Post by JohnnyS »

Pitanje je i kako bi karta Balkana danas izgledala da nije Amerima dopi*dilo europsko otezanje.
tesanj

#2415 Re: Sirija

Post by tesanj »

rasuta_riza wrote:
tesanj wrote:Sirija kao vojna sila imala je dobar potencijal za jacanje i razvoj, kako god bilo mogla je uzvratit Izraelu i toga su ovi bili svjesni. Poslije ovih desavanja Sirija u vojnom pogledu postaje nebitan faktor sto je bio glavni cilj Izraela. Obrno okreni Izrael je u ovom sukobu pobjednik, uostalom kao i uvijek do sada.
Dam na papiru jeste, ali u praksi se to demantovalo. Domet Sirije kao vojne sile je bio da disciplinira Liban, i stavi tačku na građ, rat u Libanu za što je dobila zeleno svjetlo od Zapada, predvođenog Francuzima uz prešutnu saglasnost Izraela,.max. štetu koju su mogli nanijeti Izraelu je raketiranje SCUD ovima, i tu je njihov potencijal dostogao plafon.
Ok, al u buducnosti Sirija je iskljucena kao bilo kakav faktor prijetnje Izraelu, daj boze da grijesim al Sirija kao drzava vise nece postojati, a najvjerovatnije slijede sektaski sukobi slicno kao u Libiji i Iraku.
sandokann

#2416 Re: Sirija

Post by sandokann »

japin_mutapi wrote:
kosovo i sandžak ...

Ti i Srbiju smjestio u muslimanski svijet.
rasuta_riza

#2417 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

slažem se, neće postojati, ali ona već ne postoji, priča ti je na nivou 91-92 u ratovima kod nas da jugoslavija više neće postojati kao država ako se sa strane bude miješalo, a de facto je već prestajala postojati.
sandokann

#2418 Re: Sirija

Post by sandokann »

rasuta_riza wrote:
mrAdil wrote:
Jedina prijetnja Izraelu jeste Iran preko svojih saveznika u regionu, a jedan od saveznika jeste Sirija.
rasuta_riza

#2419 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Iran osim sirijskog režima kojem se dženaza već klanja i šačice hezbollaha nema saveznika, osim tog isuviše je daleko. U realnom kontekstu, mada su mi Iranci generalno dragi, oni su tigar-ali od papira, i osim halabuke, ništa neće moći uraditi.
sandokann

#2420 Re: Sirija

Post by sandokann »

rasuta_riza wrote:Iran osim sirijskog režima kojem se dženaza već klanja i šačice hezbollaha nema saveznika, osim tog isuviše je daleko. U realnom kontekstu, mada su mi Iranci generalno dragi, oni su tigar-ali od papira, i osim halabuke, ništa neće moći uraditi.
To ne mozemo znati dok igra ne pocne.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2421 Re: Sirija

Post by Truba »

japin_mutapi wrote:
kosovo i sandžak ...

čuj otiđi tamo :D

oni su oko nas ne moramo nigdje ići :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
tesanj

#2422 Re: Sirija

Post by tesanj »

rasuta_riza wrote:slažem se, neće postojati, ali ona već ne postoji, priča ti je na nivou 91-92 u ratovima kod nas da jugoslavija više neće postojati kao država ako se sa strane bude miješalo, a de facto je već prestajala postojati.
Mi smo previse blizu Evrope da bi se dozvolila daljna destabilizacija Balkana, sto u Sirije nije slucaj. Sektaski sukobi ni na koji nacin nece uticati na Evropu i njihove interese tako da Siriji ne svijetli lijepa buducnost. I naravno jaka Sirija ne odgovara Izraelu i tu se sve zavrsava, ustvari odatle je sve i pocelo.
Johnny_x

#2423 Re: Sirija

Post by Johnny_x »

Ako kojim slucajem neki americki avion bombarduje onu rusku bazu, ili padne koji projektil na nju odesmo mi u helac skroz.
area51

#2424 Re: Sirija

Post by area51 »

japin_mutapi wrote:
kosovo i sandžak ...

Zamaži oči svijetu o ljubavi sa dva-tri miliona muslimana u evropi a vamo na drugoj strani satri jedno par stotina miliona muslimana
rasuta_riza

#2425 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Johnny_x wrote:Ako kojim slucajem neki americki avion bombarduje onu rusku bazu, ili padne koji projektil na nju odesmo mi u helac skroz.
Ja aminujem da se to desi, da odemo svi kolektivno odakle smo i došli :D
Locked