Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Sodom1

#2401 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Sodom1 »

Koji imas fax?
Dzole_SSS

#2402 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dzole_SSS »

Sodom1 wrote:Koji imas fax?
Predpostavljam pravo ili ekonomija jer se iz ta dva polja ceka pravo dugo, ako nemas veze, ili da te Bog malo pogledate pa da ti se posreci neka praksa..
dzemaludin007

#2403 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

imezaforum wrote:ali samo moze biti bolje :)
Moze gore ja mislim :D

Nisam ni ja zaposlen, ali ulazem u znanje i radim za sebe uglavnom sve poslove, jer volim da radim, tako da nije ni dosadno. Svaki dan imas nesto, dosadno je u zivotu kad ne radis nista (osjecas se vrijedniji), imao sve pare ovog svijeta. :) Pitanje je vremena kad ce procepiti posao, imam osjecaj. :-D Zato nisam ni depresivan, niti me je strah necega. :)
razonoda

#2404 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

dzemaludin007 wrote:

Nisam ni ja zaposlen, ali ulazem u znanje i radim za sebe uglavnom sve poslove, jer volim da radim, tako da nije ni dosadno. Svaki dan imas nesto, dosadno je u zivotu kad ne radis nista (osjecas se vrijedniji), imao sve pare ovog svijeta. :) Pitanje je vremena kad ce procepiti posao, imam osjecaj. :-D Zato nisam ni depresivan, niti me je strah necega. :)
:) Malo je takvih kao ti.
Nisrin

#2405 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Nisrin »

dzemaludin007 wrote:

Lijepa prica, jer vjerovatno i dalje zivis kod staraca, pa ne moras platiti racune, grijanje, kupoivati hranu, odjecu, obucu SAM, a uvijek se moze naci koja marka za kafe i sitnica, sto zaradis od sitnijih poslica...ali podrzavam optimizam i zelim ti da sto prije nadjes dobar posao! Treba ostati i u teskim situacijama jak i pozitivan, jer kad zdravlje narusis onda uzalud posao i sve ostalo!
dzemaludin007

#2406 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

Nisrin wrote: Lijepa prica, jer vjerovatno i dalje zivis kod staraca, pa ne moras platiti racune, grijanje, kupoivati hranu, odjecu, obucu SAM, a uvijek se moze naci koja marka za kafe i sitnica, sto zaradis od sitnijih poslica...ali podrzavam optimizam i zelim ti da sto prije nadjes dobar posao! Treba ostati i u teskim situacijama jak i pozitivan, jer kad zdravlje narusis onda uzalud posao i sve ostalo!

Da, u pravu si, kod staraca sam, ne placam nista i sve to. Platim sebi ponnekad nesto, nesto za kucu i tako to, ako treba sta uloziti, kupiti, popraviti i sl. Mislim uglavnom neke pametnije investicije. Covjeka raduju uglavnom neke nove stvari, i razlicitost,nebitna vrijednost svega toga.

Imas dobar fax, znas da si OK ko covjek, vrijedan, radan, odgovoran, imas navike, spreman na ucenje i napredovanje...nemas cega da se plasis, buducnost je pred tobom. Opet si u dosta boljem polozaju nego neko ko je dosao preko stele za posao, naravno ako osim te stele i nema nista drugo, to i oni znaju. Opet imas i veci autoritet od takvih u drustvu, koliko god vise para od tebe imali. Autoritet se ne izgradjuje parama vec uspjehom. :-D

Nisam ljubomoran ni zavidan na te, volim ljude posvecene svom poslu kao pravi profesionalci. :)
raoul duke

#2407 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by raoul duke »

dzemaludin007 wrote:Autoritet se ne izgradjuje parama vec uspjehom. :-D
Vidim da ti je bas stalo da zgrabis neki autoritet...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2408 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Pa šta bi trebao? Naguziti se svakoj iskomplesiranoj budali? To je baš za uspjeh....
raoul duke

#2409 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by raoul duke »

Lajavikrelac wrote:Pa šta bi trebao? Naguziti se svakoj iskomplesiranoj budali? To je baš za uspjeh....
Pa ispovjedio si se u proslom post-u kako naslucujes da ce ti doci neki posao iz vedra neba, a odjednom zelis autoritet? :|

Ti bi da budes gazda preko noci? :lol:
Last edited by raoul duke on 05/02/2015 16:41, edited 1 time in total.
yoyo13

#2410 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by yoyo13 »

SRETNO SVIMA KOJI TRAZITE POSAO :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Domaci izdajnik

#2411 Re: Jadi nas nezaposlenih

Pogrešnom se obraćaš :wink:
raoul duke

#2412 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by raoul duke »

Sindbade neka te dragi Allah cuva :lol:
dzemaludin007

#2413 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dzemaludin007 »

raoul duke wrote:
Lajavikrelac wrote:Pa šta bi trebao? Naguziti se svakoj iskomplesiranoj budali? To je baš za uspjeh....
Pa ispovjedio si se u proslom post-u kako naslucujes da ce ti doci neki posao iz vedra neba, a odjednom zelis autoritet? :|

Ti bi da budes gazda preko noci? :lol:
Ko kaze iz vedra neba? Trazim ja posao, ali malo teze ide. Nego kazem nema razloga za neoptimizam. Vjerovatno se nekad i zaposlim sa stelom, ali necu se samo na to osloniti, ko da si zaposlenjem sve brige rijesio za zivotq (razmisljanje njih sigurno vise od 50%). Peci zanat kad ti se ukaze prilika, nece ni ovako dovijeka biti. Doci ce i vrijeme kad ce se znanje cijeniti (sta ako se sve privatizuje sto i nije nemoguce). Imam ja autoritet (kad te ljudi cijene i postuju), oni koji me poznaju privatno znaju, nije mi stalo za autoritet na forumu i slicnim virtuelnim mjestima. Tu smo svi isti, u cilju razmjene iskustva, znanja, informacija i sl. :)
razonoda

#2414 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

Mozda bi trebalo otvoriti temu --jadi zaposlenih.
Par prijetelja mi se zale --da je na rad. mjestu postalo nepodnosljivo . Cak ljudi uzimaju bolovanje, da dodju ka sebi. Mejduljudski odnosi su ravni --divljastvu---.
Zao mi je nezaposlenih , ali kad ti zaposleni --zapomaze----pitas se-------sta je zivot. :-)
prog321

#2415 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by prog321 »

Placipicke . Samo kukaju. Nije kao na zapadu. Popijes shaku apaurina,, i radis kao mashina . :-D
imezaforum

#2416 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by imezaforum »

Tesko je ako volis biti samostalna osoba a na zalost to ne mozes biti.To je ono sto mene ubija.Hvala Bogu pa radim sta god mogu da promjenim svoju situaciju.Ali dzaba kad je neko baksuz.Dobila ponudu za posao u inostranstvu trebala krenut, kad poplave i nisam mogla da odem iz svoje ulice a tek negdje dalje..sudbina
Dzole_SSS

#2417 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dzole_SSS »

Momak sta se pravdas ljudima koji gledaju svaku sitnicu i zeli ti pokvariti raspolozenje.

Reci, jeste, sta je problem, zelim biti gazda preko noci i gotovo. Sta se to Vas tice uopstalom. Momak ima svoj put i neka ga slijedi.
Rijetki je primjer u ovom depresivnom sivilu mladih skolovanih dusa, koji i dalje gleda pozitivno na stvari.

Ima decko pogodniji sitvaciju malo sto je god staraca, ali nista to sada ne osporava ono u cemu se on nasao.
Ja ih znam mnogo koji su isto kod stara, pa vi RADO vjerujte skocili sa mosta odmah sada radi sitvacije kakva jeste.

Treba pricati pozitivne stvari a ne negativne ili jos gore, ovdje se prepucavati medusobno. To nista dobro nece donjeti, cak moze samo psihicki lose uticati na Vase stanje.

Drzava na je donji kurac, nekad se mozda do 2005 moglo donekle nesto bez stele, sada ne mozes ni u Opcini neki papir normalno izvaditi, jer ako ne znas onu na salteru, debelo ces se nacekati. Tako je kako je, progutaje to i mislite na sebe, ili se palite iz ovog sivila kako god znate i umijete.

Pricanja prica u mjesto, nista ne donose pozitinvo, samo jos gore depresivno stanje...
dobar osjecaj

#2418 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dobar osjecaj »

razonoda wrote:Mozda bi trebalo otvoriti temu --jadi zaposlenih.
Par prijetelja mi se zale --da je na rad. mjestu postalo nepodnosljivo . Cak ljudi uzimaju bolovanje, da dodju ka sebi. Mejduljudski odnosi su ravni --divljastvu---.
Zao mi je nezaposlenih , ali kad ti zaposleni --zapomaze----pitas se-------sta je zivot. :-)
Nekada davno sam se jos mogla cuditi ljudima koji su prodali sve u gradu, dali otkaz/zatvorili firme i otisli zivjeti u neka planinska sela sa stadom ovaca i nekim slicnim varijantama. Sto duze radim, sve vise razumijem sta ih je moglo dovesti u takvo stanje da donesu takve odluke.
ja nisam ja

#2419 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ja nisam ja »

Hajde otvori i ti tu temu o jadima zaposlenih pa da kazemo kako je nama ustati u 5 po ovskoj kisi,snijegu i zimi.
Sodom1

#2420 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Sodom1 »

dobar osjecaj wrote:
razonoda wrote:Mozda bi trebalo otvoriti temu --jadi zaposlenih.
Nekada davno sam se jos mogla cuditi ljudima koji su prodali sve u gradu, dali otkaz/zatvorili firme i otisli zivjeti u neka planinska sela sa stadom ovaca i nekim slicnim varijantama. Sto duze radim, sve vise razumijem sta ih je moglo dovesti u takvo stanje da donesu takve odluke.
To je moja mama uradila. Doduse nema zivotinje ali ima zemljoradnja. Inace je knjigovodja, kaze narod ispi mozak a drzava da sad ne lajem(doduse i dalje radi u knjigovodstvu ali nako pomalo).Familija se cudi kaze osli iz grada na selo , k´o to jos radi :D
piupiu

#2421 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by piupiu »

Meni je u zivotu bilo najljepse kad sam bila nezaposlena (doduse, po mom izboru). Citala, pisala, putovala, druzila se, joga, tenis, sport, pozoriste, filmovi, laganini setnja, pijes kafu, gledas kako svijet zuri pored tebe … da je financijski losije jeste, ali treba se sjetiti i kako je to vrijeme koje covjek ima dok ne mora svako jutro u kavez vrlo vrijedno … malo ga ko ima … stvarno je, ono, neprocjenjivo ako se iskoristi pozitivno (cak i dok trazis posao).
Sodom1

#2422 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Sodom1 »

Zavisi sve cim se bavis i kakav ti je posao.
Ja svoj posao toliko volim da sa nekom lahkocom idem da radim. A nekom je npr. smrt ici na posao, sve je to relativno
Domaci izdajnik

#2423 Re: Jadi nas nezaposlenih

Jebeš posao kad ti ideš na njega i spominješ sebi majku što ideš pa taman da imaš 3000 KM platu.....ako mrziš posao i radnu atmosferu pišaj ga.
Nezdrava radna atmosfera ubija podmuklo kao i radijacija - ne vidiš je ali osjećaš kako te izjeda iznutra :evil:
modem33

#2424 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

Lajavikrelac wrote:Jebeš posao kad ti ideš na njega i spominješ sebi majku što ideš pa taman da imaš 3000 KM platu.....ako mrziš posao i radnu atmosferu pišaj ga.
Nezdrava radna atmosfera ubija podmuklo kao i radijacija - ne vidiš je ali osjećaš kako te izjeda iznutra :evil:

Slazem se s tobom djelimicno .... ali najveci problem je zavidnost kod ljudi na poslu (sute al te ne vole i zeli ti zlo l iza ledja budu skupstinske rasprave).... ja nisam mogao vjerovati da ljudi zavide ako se "malo bolje oblacis" .... pa im stalno nesto krivo bude .... pa sam vidio da su ljudi ovdje masovno mentalno poremeceni ....
dezurni_ucenik

#2425 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dezurni_ucenik »

Lajavikrelac wrote:Jebeš posao kad ti ideš na njega i spominješ sebi majku što ideš pa taman da imaš 3000 KM platu.....ako mrziš posao i radnu atmosferu pišaj ga.

Sta je gore,sjediti kod kuce godinama,biti u najgorim crnjacima,gledati kako ti najbolje godine prolaze ili raditi za 3000 maraka tamo gdje mrzis radnu atmosferu?

Ja biram ovo drugo.Ima tu 3000 razloga da te boli kurac za tu atmosferu.Supaka ima svudgje,ljudi su generalno zlobni i zavidni.
Post Reply