hrvatska-more

Post Reply
black

#2401 Re: hrvatska-more

Post by black »

Alfons Kauders

#2402 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

svaka roba ima trziste... poznanik mi je radio u slicnom lokalu, fakat se sjecam kako je pricao da je mineralna 28kn... samo za probrane goste, jahtase i sl... tjeraju sirotinju cijenama, ta ce neko s jahte od 35 metara sjediti kraj sirotinje iz cehe, bosne ili hrvatske

btw, taj lokal je propao, gle cuda :D
NeenaSa

#2403 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

'Bem ti zivot, sjeca li se itko, Sarajeva i ZOI '84- e ... i Kirk Daglasa. :D
black

#2404 Re: hrvatska-more

Post by black »

Alfons Kauders wrote:
svaka roba ima trziste... poznanik mi je radio u slicnom lokalu, fakat se sjecam kako je pricao da je mineralna 28kn... samo za probrane goste, jahtase i sl... tjeraju sirotinju cijenama, ta ce neko s jahte od 35 metara sjediti kraj sirotinje iz cehe, bosne ili hrvatske

btw, taj lokal je propao, gle cuda :D
posto je Dubrovnik u pitanju mene ne cudi, klijentela je takva da mogu pucati visoko, e sad druga stvar je sto se neko kofrci dje ne treba :mrgreen:
sandokann

#2405 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Lopovska posla.
Hrvatska im zadnja rupa Eu-a , cijene nabili kao u Monte Carlu.
Banksy

#2406 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

Nije tako samo u Dubrovniku. S ulaskom u EU sve cijene u Hrvatskoj su otišle gore. Mi imamo izbor, otići ili ne, ali njihovi građani će uskoro i bukvalno umirati od gladi ...
uglavnomja

#2407 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

sandokann wrote:
Lopovska posla.
mozda je hrvatska zadnja rupa u eu, ali dubrovnik nije :)

on ima svoje mjesto u svim turistickim preporukama kao mjesto koje se mora vidjeti, visoko kotira. ima istoriju, tradiciju, ljepotu, more, luku za kruzere....

luksuz se uvijek placao.

ako hoces da se hadzijas na stradunu, izvoli plati. ako neces ili ne mozes, ima mjesta oko dubrovnika pa pij kafu i jedi :)

koliko je kafa u vatri skuplja od kafe u buca potoku :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2408 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

sandokann wrote:
Lopovska posla.

U jednom od uglednijih cafe / restorana (vise ala cafe ali ima se i sta za zvaknut) u Kopenhagenu (jedan od najskupljih gradova u svijetu).

Gazirana voda 0,25 = 25kn
Coca Cola 0,25 = 25kn
Macchiato veliki = 54kn
Sprite 0,25 = 25kn
Cappuccino = 33kn

Ukupno = 162kn

Prosjecna plata u Kopenhagenu 5.000 DM netto. Prosjecna plata u Dubrovinku mozda 5.000kn.
uglavnomja

#2409 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Zviz wrote:
sandokann wrote:
Lopovska posla.

U jednom od uglednijih cafe / restorana (vise ala cafe ali ima se i sta za zvaknut) u Kopenhagenu (jedan od najskupljih gradova u svijetu).

Coca Cola 0,25 = 25kn
Macchiato veliki = 54kn
Sprite 0,25 = 25kn
Cappuccino = 33kn

Ukupno = 162kn

Prosjecna plata u Kopenhagenu 5.000 DM netto. Prosjecna plata u Dubrovinku mozda 5.000kn.
jao zvizu, moj dojam je bio da je kopenhagen kao oslo, kad ono :-?

u oslu je svaka ova stavka minimalno 40 kn ili kr, ne znam veliki macchiato, nije ispod 60 :-)
NeenaSa

#2410 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

:D
sandokann

#2411 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

uglavnomja wrote:

u oslu je svaka ova stavka minimalno 40 kn ili kr, ne znam veliki macchiato, nije ispod 60 :-)
Radio sam, i sada ponekad, sezonski kao med. tehnicar u Tromsu i imao mjesecno 40.000 nor. kruna platu. Tako da su cijene srazmjerno njihovim primanjima, a koliko zaradi med. tehnicar u Dubrovniku?

I sta se mjerite sa Norveskom vise?
Zviz

#2412 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:
Zviz wrote:

Coca Cola 0,25 = 25kn
Macchiato veliki = 54kn
Sprite 0,25 = 25kn
Cappuccino = 33kn

Ukupno = 162kn

Koliko Norvezana dodje ovdje samo da loce - izvini na izrazu ali to je nenormalno, ovdje su cijene barem 30% do 50% nize nego u Norveskoj. Pa flasa visikja - naj obicniji Tullamore Dew koji mozes da kupis u najobicnijoj prodavnici 170 - 180dkr u Norveskoj nije ispod 340nkr zasigurno a omjer 1 na prema 1. Novezani i neidu u Dubrovnik, kad sve to mogu dobiti u Danskoj u po cijene - koji sat trajektom i to je to. U ljetnom periodu ovdje pola Norveske zivi.

Pa kad smo isli na skijanje u Norvesku, znali smo natovariti pun auto hrane, alkohola, umjesto rezervnog tocka rupa puna cuge. :D I ono sto nepopijemo prodamo Norvezanima po dobroj cijeni :lol:

Skupi ste u pm. :D
P308

#2413 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Flasica vode Jana 0,5l u Dubrovniku je 10kn, kod nas 0,60 KM :D
uglavnomja

#2414 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Zviz wrote:
k'o dubrovnik :-?

nije dubrovnik mjerilo hrvatske :-) ni u kom pogledu.
detroit-mercy

#2415 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

sandokann wrote:
uglavnomja wrote:

Radio sam, i sada ponekad, sezonski kao med. tehnicar u Tromsu i imao mjesecno 40.000 nor. kruna platu. Tako da su cijene srazmjerno njihovim primanjima, a koliko zaradi med. tehnicar u Dubrovniku?

Pa apartmani na Sv. Stefanu u C.Gori idu i po 3,500 Ojra za dan :D pa je li neko postavlja pitanje koliko zaradi jedan zubotehnicar u C. Gori. Koga briga :D , Dubrovnik i S. Stefan su jedno. Dovoljno je reci da za Dubrovnik zna pola svijete i vazda je uvrsten u must see places in the world :D .
Tiger 033

#2416 Re: hrvatska-more

Post by Tiger 033 »

Cijene su prava sitnica...naravno za onog ko ima viska para ;-)

Image

Image

Image

Zakljucak: vrlo jednostavno,Uzmi ili Ostavi ha ja
ultima_palabra

#2417 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

Dubrovnik je rinaka, uz Veneciju najprecjenjeniji grad u Evropi.
Zviz

#2418 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:
Zviz wrote:
k'o dubrovnik :-?

nije dubrovnik mjerilo hrvatske :-) ni u kom pogledu.

Za danski standard Norveska je poskupa. Island je isto bio poskup ali poslje one krize sad su cijene kao u Danskoj. Nadam se da ce tako biti jos neko vrijeme, jer mi se ide malo gore :D

Hrvatska kn i danska kr 1 na prema jedan. Ali cijene koje pracam u HR su malo jeftinije nego u Danskoj. Neke stvari su jedtinije, druge opet znatno skuplje. Iz Danske je jeftinije otici na Thailand 10 dana, nego u Hrvatsku 14 dana.
Alfons Kauders

#2419 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

dubrovnik, barem istorijsko jezgro grada, je "tourist trap" i nista vise... plati pa se klati...

ja sam s dvojicom prijatelja "doruckovao" tamo prije 5-6 godina... bilo nam usput do aerodroma... izasle su nas tri kafe i po jedno bezze pecivo oko 150 kuna...

e sad, da smo htjeli mogli smo stati u mokosici ili cavtatu pa zveknut tri pizze za iste pare, al eto htjeli malo prosetati carsijom

dubrovnik je sve samo ne prosjek sto se tice cijena... mrtva deracina, bio prije 20 godina, a bice i za 20 godina

btw.

drugom prilkom sam rucao 100 metara od zidina... pizza i sok, sasvim normalne cijene... nesto malo skuplje nego u malim gradovima, ali nista strasno... isto kao sto bi cevape na carsiji platio 7 maraka a u visokom petaka...
Last edited by Alfons Kauders on 31/07/2013 13:40, edited 1 time in total.
sandokann

#2420 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

detroit-mercy wrote:
sandokann wrote:
uglavnomja wrote:

Pa apartmani na Sv. Stefanu u C.Gori idu i po 3,500 Ojra za dan :D pa je li neko postavlja pitanje koliko zaradi jedan zubotehnicar u C. Gori. Koga briga :D , Dubrovnik i S. Stefan su jedno. Dovoljno je reci da za Dubrovnik zna pola svijete i vazda je uvrsten u must see places in the world :D .
Jedno je cijena luksuznog smjestaja u hotelu, a sasvim drugo cijenovnik u kaficima, restoranima...
detroit-mercy

#2421 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

sandokann wrote:
detroit-mercy wrote:
sandokann wrote:

Jedno je cijena luksuznog smjestaja u hotelu, a sasvim drugo cijenovnik u kaficima, restoranima...
Isti kurac :D , ljudi ti prodaju ambijent. Sto je u Rajvusa kafa u centru u nekim lokalima i po 4-5 maraka a u Kaknju 1 ili 1.5km.
Dubrovnik i S. Stefan su vazada bili nesto drugo i tako ce uvijek biti.
Alfons Kauders

#2422 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

detroit-mercy wrote: Isti kurac :D , ljudi ti prodaju ambijent. Sto je u Rajvusa kafa u centru u nekim lokalima i po 4-5 maraka a u Kaknju 1 ili 1.5km.
da

i opatija donekle

jbg ne mozes ocekivati da ce klopa i kafa kostati isto na ferhadiji, ili kraj starog mosta... kao u kaknju...
Zviz

#2423 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

Evo moja racun iz jednog of Cafe barova u Rimu.

Jest da sam lose usliko skorz ostao mi blic, ali se vidi lista i cijena na kraju. Bilo nas 4.

Image

Ali gdje ces porediti Dubrovnik i Rim, za moj ukus Dubrovnik ljepsa selendra.
sandokann

#2424 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

detroit-mercy wrote:
sandokann wrote:
detroit-mercy wrote: Pa apartmani na Sv. Stefanu u C.Gori idu i po 3,500 Ojra za dan :D pa je li neko postavlja pitanje koliko zaradi jedan zubotehnicar u C. Gori. Koga briga :D , Dubrovnik i S. Stefan su jedno. Dovoljno je reci da za Dubrovnik zna pola svijete i vazda je uvrsten u must see places in the world :D .
Isti kurac :D , ljudi ti prodaju ambijent. Sto je u Rajvusa kafa u centru u nekim lokalima i po 4-5 maraka a u Kaknju 1 ili 1.5km.
Nije isto. Nemoj tako. Na Kubi ces platiti hotel 10 milja maraka za dvije sedmice, a gradske cijene su ti na rangu Gorazda. Znaci, hotelska cijena je formirana na osnovu turista ili gostiju i klijentele koja posjecuje objekat dok se cijene kafica, restorana ... dobrim dijelom naslanjaju na standard domicilnog stanovnistva.
Alfons Kauders

#2425 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

sandokann wrote:
Nije isto. Nemoj tako. Na Kubi ces platiti hotel 10 milja maraka za dvije sedmice, a gradske cijene su ti na rangu Gorazda. Znaci, hotelska cijena je formirana na osnovu turista ili gostiju i klijentele koja posjecuje objekat dok se cijene kafica, restorana ... dobrim dijelom naslanjaju na standard domicilnog stanovnistva.
samo sto kuba nije pravilo vec izuzetak...
Post Reply