Kupio ja prije manje od mjesec dana, odlican telefon, jedan od najljepsih meni iz Lumia linije. Kvalitetom izrade neces biti razocaran, sve je to fino uklopljenjo kako treba i prilici takvom telefonu. Sto se tice WP-a, nikad u zivotu nisam koristio nesto ugladjenije i fluidnije, od telefona pa do kompjutera, inace bilo sta sto se tice tehnologije, po meni ne radi tako dobro. Veca falinka ovog telefona po meni, naglasavam ovo je moje licno misljenje, jeste baterija , jer sam navikao da na 603ici izdrzi bez problema 2 dana bez da pazim sta je ukljuceno, iskljuceno na telefonu... Malo jaceg koristenja izdrzat ce ti dan u vrh glave... Kamera fantazija, mislim ako ja 925ici ovakva mogu misliti kakva je na 1020... Uglavnom ja sam prezadovoljan, telefon nije defintivno mainstream i razlikovat ces se od hrpe samsunga lgijeva i ostalih droid telefona. Ljudi cak i koji ne prate tehnike te nekako drukacije gledaju (na pozitivan nacin)cenecimoveocino wrote:Ove sedmice planiram kupiti Lumia 925,po specifikacijama je odličan.Koristi li neko,može li opisati ako koriisti,kako mu ide multitasking i sl.?
Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
Seherovac
#2401 Re: Nokia Lumia
- LeonardoAC
#2402 Re: Nokia Lumia
Kakav je ovaj 1025 ?
Po ovim review na gsmarena, izgleda da mu baterija ne može ni dan... ?
-
aida25
#2403 Re: Nokia Lumia
Obavila sam, uzela sam malu karticu, nisam rezala. Nego ništa mi na telefonu nema, ni mojih kontakata, ni starih poruka, a ukucala sam pin kad sam uključivala mobitel, -uvezi sim kontakte- mi ne radi uopšte.. A rekli su mi u pošti da je mogu odmah koristit. Jel to "nova" kartica, tj. nema ništa na njoj?
-
aida25
#2405 Re: Nokia Lumia
Ok, uh sreća što sam zadržala staru karticu, hvala svima na savjetima!
-
Spacer
#2406 Re: Nokia Lumia
Ubaci staru karticu u neki mob i pošalji kontakte preko BT
- Quaresma
#2407 Re: Nokia Lumia
pa ako spremas kontakte na sim karticu onda je logicno da neces imati kontakte na novon karticiaida25 wrote:Obavila sam, uzela sam malu karticu, nisam rezala. Nego ništa mi na telefonu nema, ni mojih kontakata, ni starih poruka, a ukucala sam pin kad sam uključivala mobitel, -uvezi sim kontakte- mi ne radi uopšte.. A rekli su mi u pošti da je mogu odmah koristit. Jel to "nova" kartica, tj. nema ništa na njoj?
nemas se cega bojati i to cuvanje poruka mi je bas beze, nisi valjda toliko zaljubljena pa da ne mozes bez poruka od dragog
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
-
aida25
#2408 Re: Nokia Lumia
[quote="Spacer"]Ubaci staru karticu u neki mob i pošalji kontakte preko BT[/q
Ej hvala, evo šaljem, nikad se ne bih toga sjetila!
Last edited by aida25 on 07/01/2014 17:44, edited 1 time in total.
- vukojebina
#2409 Re: Nokia Lumia
Pa MENI osnovne funkcije kod vibera ne ferceraju kako treba, dodje poruka, ali ne zazvoni nista, i tek kad otvorim viber na telefonu posiljaocu pise da je uruceno i procitano...procitaj par zadnjih stranica ove teme i vidjeces kolko se ljudi zali upravo na viber, da im ne zvoni uopste kad neko zove, samo dobiješ znak za propusten poziv...Ja se već skoro pa odlučih za Nokiu a sad ovo pročitah. Zar je tako loš?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- AdoCka
#2410 Re: Nokia Lumia
Ako mislis na 1020-ku,baterija joj moze izdrzati dan regularnog koristenjaLeonardoAC wrote:Kakav je ovaj 1025 ?
A ako mislis na 1520-ku,baterija joj fenomen za phablet kategoriju,mozes cetiri dana izdurati sa regularnim koristenjem (1 telefona,1 web-browsinga i 1 video playbacka ... )
-
belami1111
#2411 Re: Odg: Nokia Lumia
Daj bolan jesili prodao lumiju da prestanes mlatiti praznu slamu..Evo ja uzeo malo plastikanera da probam lezo mi nov i nrmoze pera odbiti lumiji 820 sto se brzine i stabilnosti tice doduse viber na ovome ima vise slicica nego na lumiji ali brate imrnik i zatvsranje aplikacija ide 5 puta dporijrvukojebina wrote:Pa MENI osnovne funkcije kod vibera ne ferceraju kako treba, dodje poruka, ali ne zazvoni nista, i tek kad otvorim viber na telefonu posiljaocu pise da je uruceno i procitano...procitaj par zadnjih stranica ove teme i vidjeces kolko se ljudi zali upravo na viber, da im ne zvoni uopste kad neko zove, samo dobiješ znak za propusten poziv...Ja se već skoro pa odlučih za Nokiu a sad ovo pročitah. Zar je tako loš?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
belami1111
#2412 Re: Odg: Nokia Lumia
Daj bolan jesili prodao lumiju da prestanes mlatiti praznu slamu..Evo ja uzeo malo plastikanera da probam lezo mi nov i nrmoze pera odbiti lumiji 820 sto se brzine i stabilnosti tice doduse viber na ovome ima vise slicica nego na lumiji ali brate imrnik i zatvsranje aplikacija ide 5 puta sporijivukojebina wrote:Pa MENI osnovne funkcije kod vibera ne ferceraju kako treba, dodje poruka, ali ne zazvoni nista, i tek kad otvorim viber na telefonu posiljaocu pise da je uruceno i procitano...procitaj par zadnjih stranica ove teme i vidjeces kolko se ljudi zali upravo na viber, da im ne zvoni uopste kad neko zove, samo dobiješ znak za propusten poziv...Ja se već skoro pa odlučih za Nokiu a sad ovo pročitah. Zar je tako loš?
-
dajribu
#2413 Re: Nokia Lumia
promjeni nekad rukuvukojebina wrote: Pa MENI osnovne funkcije kod vibera ne ferceraju kako treba, dodje poruka, ali ne zazvoni nista, i tek kad otvorim viber na telefonu posiljaocu pise da je uruceno i procitano...procitaj par zadnjih stranica ove teme i vidjeces kolko se ljudi zali upravo na viber, da im ne zvoni uopste kad neko zove, samo dobiješ znak za propusten poziv...
-
mrsamras
#2414 Re: Nokia Lumia
Ne znam kako je na drugim verzijama tel i WP ali kad sam uzeo luminu 1020, ima opcija na tel i sam je preuzeo kontakte sa drugog tel, samo je treba biti ukljucen BT i sve sam prebaci.aida25 wrote:Obavila sam, uzela sam malu karticu, nisam rezala. Nego ništa mi na telefonu nema, ni mojih kontakata, ni starih poruka, a ukucala sam pin kad sam uključivala mobitel, -uvezi sim kontakte- mi ne radi uopšte.. A rekli su mi u pošti da je mogu odmah koristit. Jel to "nova" kartica, tj. nema ništa na njoj?
Neko pita za viber, kako ce se ponasati na dva tel.Ja imam viber na tel i na laptopu i budem online na oba i poruke dolaze na oba.A poruke se sinhronizuju.
- vukojebina
#2415 Re: Nokia Lumia
Moze prevod sta pise u ova dva dupla posta???
-
belami1111
#2416 Re: Odg: Nokia Lumia
Znas ti dobro sta pise...vukojebina wrote:Moze prevod sta pise u ova dva dupla posta???
Jesili prodao lumiju
Bili kupio ovog plastikanera s kog trenutno pisem...Lumija je trlefon za ovu hrpu plastike
- Maharadza
#2417 Re: Nokia Lumia
vukojebina wrote:Moze prevod sta pise u ova dva dupla posta???
PS. @belami: Kad ga već spominješ, instaliraj AOSP na taj s3 ako ga želiš preporoditi (npr. Paranoid Android) , TouchWiz je njesra, to niko ne spori. Ako ti nije do flešanja, zamijeni ga za N4 ili N5 koji imaju AOSP out-of-the box pa ćeš vidjeti šta znači brzina i moć.
-
belami1111
#2418 Re: Nokia Lumia
Dobro je da priznaš da je njasre ,netreba mi paranoid, dandroid i ostali ridi customi kerneli imam ja nešto na što netreba ništa dodavati da bi se preporodio , ali brate nervira tvoj plastični kolega sa viberom imam dvije lumije i ni pojma nema da ima tako puno problema sa viberom ima sve osnovne funkcije i rade ok a ako nevalja internet signal viber je sranje na bilo kojoj platformi....a namjerno sam pisao i sa sgs3 da nebi rekao nemas ti android pa neznas sta je os...Maharadza wrote:vukojebina wrote:Moze prevod sta pise u ova dva dupla posta???
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk, koliko ja vidim lafo te pokušava napasti da muljaš a nigdje makar JEDAN kontra-argument kada je viber u pitanju već po ustaljenoj praksi se spominje 'plastikaner' kao da je to jedini android uređaj na dunjaluku i kao da nema nexus-a, Z1, one, g2 itd. koji su zasigurno u mnogim stvarima (pre)stigli Samsung.
![]()
PS. @belami: Kad ga već spominješ, instaliraj AOSP na taj s3 ako ga želiš preporoditi (npr. Paranoid Android) , TouchWiz je njesra, to niko ne spori. Ako ti nije do flešanja, zamijeni ga za N4 ili N5 koji imaju AOSP out-of-the box pa ćeš vidjeti šta znači brzina i moć.
wp je kralj brzine i sigurnosti za android bez potrebe za kustomima i ostali ima.......mada je i windows rupa kao i sve ostalo i dok se mi prepiremo oni keširaju...
-
SA 071
#2419 Re: Nokia Lumia
Ja TROLLova na temi o Nokiji Lumiji... 
Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
- AmADin_gospo
#2420 Re: Nokia Lumia
ima jedna dobra aplikacija na WPu za taj problemaida25 wrote:Spacer wrote:Ubaci staru karticu u neki mob i pošalji kontakte preko BT[/q]
zove se transfer my data
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... f1a826af02
-
SA 071
#2421 Re: Nokia Lumia
sema911s wrote: razumijem ja to,.,al na poslu su nam, dali neke telefone iz 1972,., ide standardna sim kartica,., i posto ce nam ove sadasnje brojeve uzet i placat 50% pretplate ,., a tjeraju nas da koristimo te telefone,., pa neznam kako ce se viber ponasat ako je instaliran na dva uredjaja,. hocul vidjet poruke sa 920 na ovom samsungu i obratno,., (sto nas tjeraju na taj telefon neznam ima na njemu naljepnica firme valjda zato)
Nisam siguran za viber, ali kada imas dvije kartice sa istim brojem, trebalo bi da je aktivna ona koju si zadnju koristio. Trebalo bi. Ali, u praksi se desi da nestane mreze na trenutak i aktivira se druga kartica, koja mozda nije uz tebe, pa ti pozivi i sve ide tamo. Zato je najbolje baciti na offline onaj koji ne koristis. Ovo je iz vlastitog iskustva.
-
SA 071
#2422 Re: Nokia Lumia
sema911s wrote: razumijem ja to,.,al na poslu su nam, dali neke telefone iz 1972,., ide standardna sim kartica,., i posto ce nam ove sadasnje brojeve uzet i placat 50% pretplate ,., a tjeraju nas da koristimo te telefone,., pa neznam kako ce se viber ponasat ako je instaliran na dva uredjaja,. hocul vidjet poruke sa 920 na ovom samsungu i obratno,., (sto nas tjeraju na taj telefon neznam ima na njemu naljepnica firme valjda zato)
Nisam siguran za viber, ali kada imas dvije kartice sa istim brojem, trebalo bi da je aktivna ona koju si zadnju koristio. Trebalo bi. Ali, u praksi se desi da nestane mreze na trenutak i aktivira se druga kartica, koja mozda nije uz tebe, pa ti pozivi i sve ide tamo. Zato je najbolje baciti na offline onaj koji ne koristis. Ovo je iz vlastitog iskustva.
-
SA 071
#2423 Re: Nokia Lumia
lovelovelove wrote:Ja se već skoro pa odlučih za Nokiu a sad ovo pročitah. Zar je tako loš?vukojebina wrote:Ako ti je viber jedan od prioriteta, onda ni jedna lumija ne dolazi u obzir... ne znam do koje cifre je budzet na raspolaganju, ali bi preporucio recimo nexus 4... mislim da nema boljeg telefona da za malo para nudi i previse...lovelovelove wrote:Molim za savjet. Nemam baš neko veliko znanje kada su mobiteli u pitanju, pa bi mi trebao savjet koji mobitel uzeti za osnovne potrebe: kamera, internet i viber su mi najvažniji (pored onih najosnovnijih opcija, razgovora i slanja i primanja poruka)? Kolebam se između neke od Nokia Lumia, ali pojma nemam koja bi bila (dakle da spada u "stare" modele ali da je dovoljno dobra, ako me razumijete) ili Samsung (neki mislim S model). Do sada imam iskustvo samo sa Nokiama i dobro su me služile pa sam više za Nokiu. Ne bih da dajem puno novaca, jer mi se ne isplati davati novac za napucani model kod kojeg neću koristiti ni frtalj opcija. Hvala na pomoći!!!!
Pusi ba njega, ako pogledas temu vidjeces da samo sere po jednim te istim stvarima... Lumia 620 ti je ok ili 720 jos bolja, ali je skuplja.
U svakom slucaju, kamera je kod Nokije bolja nego kod bilo kojeg tel u istom cjenovnom razredu.
-
mefistofilis
#2424 Re: Nokia Lumia
ljudi kakva je lumia 900 i koliko ne bi bilo puno dati za polovnu (stara 1 godinu)
-
SA 071
#2425 Re: Nokia Lumia
vukojebina wrote:Pa MENI osnovne funkcije kod vibera ne ferceraju kako treba, dodje poruka, ali ne zazvoni nista, i tek kad otvorim viber na telefonu posiljaocu pise da je uruceno i procitano...procitaj par zadnjih stranica ove teme i vidjeces kolko se ljudi zali upravo na viber, da im ne zvoni uopste kad neko zove, samo dobiješ znak za propusten poziv...Ja se već skoro pa odlučih za Nokiu a sad ovo pročitah. Zar je tako loš?
Viber si kao argument koristio dosad nekoliko puta. Ja sa njim nemam problema, ali ima raje koja se zali. I sama ta cinjenica ne valja, cim ima onih koji se zale. Ali nije ni to bas toliki problem koliko sam shvatio, mada neki nemaju 100% funkcionalnost.
Medjutim, nisam primjetio da si i jednom pohvalio recimo tacnost kucanja slova, sto je recimo jedna od stvari koje se isticu i u recenzijama telefona L920 koji i ti imas. Neko ko ima Sami, LG ili Sony nije mogao a ne primjetiti drasticnu razliku.
Last edited by SA 071 on 07/01/2014 20:31, edited 1 time in total.