TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakaljin

#2401 Re: RE: Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakaljin »

konektovan wrote:
Kataklinger wrote:Gdje u Sa popraviti televizor? Pokvaren je display a televizor je: Samsung 65HU7100
Pokusaj u ul.butmirska 7, euro servis, kod unipromet zgrade,.

Sent from my C6603 using Tapatalk
Njih sam i ja zvao za svoju 52-ku Sony ali moram skontati kako da je prevučem da je nebi oštetio tokom prevoza.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2402 Re: RE: Re: RE: Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

kakaljin wrote:
konektovan wrote:
Kataklinger wrote:Gdje u Sa popraviti televizor? Pokvaren je display a televizor je: Samsung 65HU7100
Pokusaj u ul.butmirska 7, euro servis, kod unipromet zgrade,.

Njih sam i ja zvao za svoju 52-ku Sony ali moram skontati kako da je prevučem da je nebi oštetio tokom prevoza.
Kupis u penny plus onu spuzvastu foliju, ne znam tacno kako se zove, sto se koristi kod postavljanja laminata, dobro umotas i nema brige.[emoji4]

agent_zero

#2403 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

Zaboravih reći, propade mi šema za w755 :| ... Neću govoriti u kojoj radnji sam htio kupiti, ali su me izradili za dostupnost. Prvo mi je rečeno da može sutra odmah se povući sa skladišta, da bih narednog dana dobio odgovor da ipak ne može, da moram čekati početak ove sedmice i onda sam vidio da će mi propasti ona petogodišnja garancija na sony android tv i odustao.

Ima li neka druga alternativa sa 5 godina garancije? Ne uzima mi se tv sa garantnim rokom od samo 2 god.

Kakvi su oni novi Philips android televizori? Koliko vidim oni isto daju 5 god. garanciju.
kakaljin

#2404 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakaljin »

agent_zero wrote:Zaboravih reći, propade mi šema za w755 :| ... Neću govoriti u kojoj radnji sam htio kupiti, ali su me izradili za dostupnost. Prvo mi je rečeno da može sutra odmah se povući sa skladišta, da bih narednog dana dobio odgovor da ipak ne može, da moram čekati početak ove sedmice i onda sam vidio da će mi propasti ona petogodišnja garancija na sony android tv i odustao.

Ima li neka druga alternativa sa 5 godina garancije? Ne uzima mi se tv sa garantnim rokom od samo 2 god.

Kakvi su oni novi Philips android televizori? Koliko vidim oni isto daju 5 god. garanciju.
Meni se cini da si ti platio taj tv dok je isla akcija a oni ti ga isporuce poslije isteka te akcije za garanciju , da ti tv ulazi u tu akciju bez obzira na vrijeme isporuke, neka me neko ispravi ako grijesim.
agent_zero

#2405 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

kakaljin wrote:
agent_zero wrote:Zaboravih reći, propade mi šema za w755 :| ... Neću govoriti u kojoj radnji sam htio kupiti, ali su me izradili za dostupnost. Prvo mi je rečeno da može sutra odmah se povući sa skladišta, da bih narednog dana dobio odgovor da ipak ne može, da moram čekati početak ove sedmice i onda sam vidio da će mi propasti ona petogodišnja garancija na sony android tv i odustao.

Meni se cini da si ti platio taj tv dok je isla akcija a oni ti ga isporuce poslije isteka te akcije za garanciju , da ti tv ulazi u tu akciju bez obzira na vrijeme isporuke, neka me neko ispravi ako grijesim.
Možda bi i moglo ali u tom slučaju bih morao imati otkucan fiskalni račun sa datumom zaključno do 15.01. (uključujući i 15-ti).

Ali nisam siguran koliko to mogu, tj. smiju raditi. U svakom slučaju nisu mi ponudili to.

Ima li išta osim Philipsa sa 5 god. i Grundiga sa 3 god. garancije? Kad se opet mogu očekivati ove promotivne akcije s garancijom?

Jbt, gledam samo u komšiluku (Hrvatska), oni svako malo imaju te akcije, čak neke im još traju.
zomri

#2406 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Ne znam, nemam ja nešto povjerenja u iskorištavanje te dugoročne garancije kod nas. A i svakako se defekt pokaže u prvoj godini ako ne već prvih par dana.

Bottom line: uvijek bih na prvo mjesto stavio kvalitet tv-a nego garanciju. Philips ti je kinez pod njihovom robnom markom, a grundig turski. Možda postoji drugi razlog zašto daju tako dugu garanciju :?:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2407 Re: RE: Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

zomri wrote:Ne znam, nemam ja nešto povjerenja u iskorištavanje te dugoročne garancije kod nas. A i svakako se defekt pokaže u prvoj godini ako ne već prvih par dana.

Bottom line: uvijek bih na prvo mjesto stavio kvalitet tv-a nego garanciju. Philips ti je kinez pod njihovom robnom markom, a grundig turski. Možda postoji drugi razlog zašto daju tako dugu garanciju :?:
Manje vise, svi su kinezi, a ako je garancija 5 godina na nesto, valjda posjeduje odredjeni kvalitet?!

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2408 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hrasno38 »

Pogledaj LG

https://technoshop.ba/novosti/5-godina- ... vizore-33/

http://www.ekupi.ba/LG-43-4K-Smart-TV-- ... 42449.aspx
supercali

#2409 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Ma philips jedino vrijedno spomena ima onaj ambilight i nista vise
Dzontra_Volta

#2410 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dzontra_Volta »

Panasonic daje 5 g. garancije do kraja marta (2 godine redovno + dodatne 3 uz registraciju tv-a na sajtu).
mobsterc

#2411 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mobsterc »

Ako si gledao philips 6401 seriju, ima 100hz panel sto je rijetkost u nizim serijama...
Sve zavisi od konkretnog modela, ja ne kontam kakve se ovdje nebuloze bacaju, ovaj valja, ovaj ne valja.
Samsung do serije 6 smece nevidjeno (plus nikada ne znas koji ce te panel zapasti), lg je bas sarolik, sony ima isto nekih karina modela gdje pucketaju zvucnici, napojna crkne itd.
Ovdje je neko ubjedjen da mu je 'dobra slika' jer je kupio sony :-)
Koliko para toliko muzike, ako hoces iole da valja kreni od serije 7 bilo kojeg proizvodjaca, neces pogrijesiti, sve su to nijanse koje ne primjetis nakon 10 dana kada prestanes stimati postavke i citati specifikacije nego pocnes pratiti sadrzaj, za sta inace to kockasto govno i sluzi.
zomri

#2412 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Šta bi ti ljudima preporučio za 1000km?
agent_zero

#2413 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

Ok, pa krenimo redom kako je ko pisao :)

@zomri

Sve ja to znam, ali opet bih se nekako sigurnije osjećao sa dužom garancijom, jer uzimam na duuuge staze. 2 god. je stvarno (pre)malo ako platiš preko milje maraka.

@konektovan

Tako nekako i ja "na prvu" razmišljam, mada ne mora ni to značiti.

@hrasno

To je prošlogodišnja akcija, imao je i lg sad za praznike akciju za 5 god. garancije, ali ja se naivno koncentrisao samo na sony i samsung, pa je i za to prošao voz.

@dzontra

Znam, ali jedini model od 49'' je entry level ds500, preslab u odnosu na konkurenciju.

@mobsterc

Philips 6401 nažalost ima 60hz panel, tek 6501 serija ima 100hz panel ali ne znam jeli ona pod akcijom petogodišnje garancije. Ja nekako razmišljam da mi je bezveze dati iste ili slične pare za neki recimo sony sa 50hz panelom, ako mogu za tu lovu uzeti konkurenciju sa 100hz panelom i 4k rezolucijom. Tako da ne forsiram više da mora biti sony. Iz tog razloga sam i pitao za ovaj philips.
nedims

#2414 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

Kolega @agent_zero

Ja sam se dugo kilavio u donosenju odluke o kupovini TV-a. Razlog je bio vrlo jednostavan ... naivno sam mislio da ce se pojaviti OLED sa razumnom cijenom. Kada sam, naposljetku, shvatio ... a dugo mi je trebalo...otisao sam u ducan i kupio dva TV-a i posebno sam zadovoljan sa ovim:
https://drtechno.ba/?product=sony-50-w7 ... d-800hz-wi
Dijagonala od 50" je korektna na udaljenosti gledanja 2,5 - 3 m...ali je sigurno bolji ugodjaj gledanja na dijagonali od 55". Ja nisam imao prostor za 55" a vec osjecam da bi ta dijagonala bila bolja. Dosta forumasa je pisalo o tome i budi siguran da su njihovi savjeti rezultat iskustva gledanja TV-a.
Sto vise razmisljas doci ces u situaciju da ces TV platiti puno skuplje ... a moze se desiti da kasnije ustanovis da si mogao kupiti puno bolji TV za manje novca...
Zato mislim da bi ti bilo najbolje da odes i kupis ovaj TV i uzivas u gledanju kao sto ja uzivam...
mobsterc

#2415 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mobsterc »

Kada su najavljivali 6401 rekli su 100hz ako je u realizaciji 50 zaobidji.
Preporucujem sto duzu garanciju i ako moze 100hz panel.
Evo samsung 7 serija, platis i uzivas u 'superironoj' slici.
Image
Ali covjek se navikne, ne obraca paznju nakon nekog vremena, zato govorim nema smisla toliko birati i misliti kao da zivot spasavas. Bolja varijanta je uzeti sto jeftiniji i duzom garancijom, onda prodavati i mijenjati svako 2g pa makar pratis trend i nove mogucnosti, tipa sada hdr, kojeg nemas na tvu placenog 3000 2014te.
Ammarzinho

#2416 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Ammarzinho »

Interesuje me misljenje (naravno,nekog ko se razumije :) ) o SONY XD7005, razmisljam o dijagonali 55". Hvala unaprijed :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
agent_zero

#2417 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

nedims wrote:Kolega @agent_zero

Ja sam se dugo kilavio u donosenju odluke o kupovini TV-a. Razlog je bio vrlo jednostavan ... naivno sam mislio da ce se pojaviti OLED sa razumnom cijenom. Kada sam, naposljetku, shvatio ... a dugo mi je trebalo...otisao sam u ducan i kupio dva TV-a i posebno sam zadovoljan sa ovim:
Dijagonala od 50" je korektna na udaljenosti gledanja 2,5 - 3 m...ali je sigurno bolji ugodjaj gledanja na dijagonali od 55". Ja nisam imao prostor za 55" a vec osjecam da bi ta dijagonala bila bolja. Dosta forumasa je pisalo o tome i budi siguran da su njihovi savjeti rezultat iskustva gledanja TV-a.
Sto vise razmisljas doci ces u situaciju da ces TV platiti puno skuplje ... a moze se desiti da kasnije ustanovis da si mogao kupiti puno bolji TV za manje novca...
Zato mislim da bi ti bilo najbolje da odes i kupis ovaj TV i uzivas u gledanju kao sto ja uzivam...
Btw, kad ponovo spominjemo w75x, koja ti je verzija androida trenutno na njemu? Nije valjda ostao na 5.0.2.?
nedims

#2418 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

agent_zero wrote:
nedims wrote:Kolega @agent_zero

Btw, kad ponovo spominjemo w75x, koja ti je verzija androida trenutno na njemu? Nije valjda ostao na 5.0.2.?
TV koristim za gledanje programa kupljenog od Telematch-a...iskljucivo. Sve ostalo mi nista ne znaci. Inace...svaki android mozes osvjeziti i uvijek imati zadnju verziju...naravno, ako ti TV sluzi za te svrhe.
Nije mi jasno sta ti trazis i sta ti trebas. Mozda, ako napises, mogao bi dobiti puno korisnije savjete.
agent_zero

#2419 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

Pitam samo jesi li dobio ažuriranje softvera na tom modelu ili je ostao na fabričkoj 5.0.2. verziji androida?

Softver je vrlo bitna stvar kada se uzima smart tv, od kojeg često zavise i osnovne funkcije televizora.
Dupli_skalp

#2420 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

zna li neko kakvi su danas sharp FHD televizori?
zlo zlo

#2421 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

eyesburn wrote:zna li neko kakvi su danas sharp FHD televizori?
http://www.sharp.eu/av/lc-55cfe6242e-2/
imam od ljeta, crnu varijantu, mane mu nisam našla.
caseytron

#2422 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by caseytron »

LG 49UH620V

Vrijedi li?
Dupli_skalp

#2423 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

zlo zlo wrote:
eyesburn wrote:zna li neko kakvi su danas sharp FHD televizori?
http://www.sharp.eu/av/lc-55cfe6242e-2/
imam od ljeta, crnu varijantu, mane mu nisam našla.
danas baš pročitah da su dijelom u vlasništvu giganta kakav je foxconn, a to ne može da ne valja :thumbup:
Ammarzinho

#2424 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Ammarzinho »

Da još jednom priupitam za mišljenje, možda neko nije vidio, dakle interesuje me Sony 4K XD7005, najvjerovatnije dijagonala 55", pa ako neko ima iskustva ili neka znanja o modelu, bio bih zahvalan :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
agent_zero

#2425 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

caseytron wrote:LG 49UH620V

Vrijedi li?
Ja danas konačno "presjek'o" i naručio 49uh610v :D . IPS mi odgovara jer je za dnevni boravak, pa kad dođu gosti da se vidi sa svih strana.

Jedino što me handri da mi ne bude prevelik, volim da mi je sve u vidnom polju bez da "tražim" očima. I 43'' bi bio dovoljan mislim.

Inače, ovo mi je bila druga opcija, dobio je pozitivne kritike, a ova cijena je odlična: https://drtechno.ba/?product=samsung-43 ... model-2016
Post Reply