Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
Seoskivaralica

#2401 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Seoskivaralica »

Agrarne reforme prosle , shs prosla , ndh prosla , sfrj prosla , ostalo sta je ostalo ,
Gledano kroz istoriju otimano nam je i sakom i kapom , na nama je da sacuvamo sto je sad ostalo , da se vratimo odakle smo otjerani SILOM.....
Ne mozemo vratiti Uzice , Herceg Novi , Priboj , Tutin , Bijelo Polje itd. Bar u ovom momentu, istorija je neumoljiva , cinjenice neizbrisive , ko je bio srbin ili hrvat u Bosni prije austrougarske nek se javi......
Mi smo bili na Drini i dan danas smo... Na Uni ,Savi i Dinari a i dan danas smo....
Jasno ko dan tu smo i ne idemo niDje.......
It_is_a_Leclerc

#2402 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by It_is_a_Leclerc »

A_A_AKCIJA wrote:Ja opet ponavljam, pogledajte semafor :). Ko je načelnik i da li je bio podržan od strane Prvog marta. I rest my case i ne družim se sa trolovima :D .

Napadate sistem koji radi i koji je donio rezultat, a argumentaciju ste sveli na: ad hominem napade, prepadanje u stilu naljutiće se velikosrbi i biti još gori, te stari dobri iz obavještajnih službi, đe su pare, oni to samo da se nahapaju.

Ja se ne bavim stvarima za koje mislim da su glupost, tako da vas nikako ne razumijem. Napisali ste pola od ovih skoro sto strana na temu za koju mislite da je nešto što ne donosi rezultat i nema smisla. Još smješnije je što neki još prodaju priču da to rade dobronamjerno :D .
:thumbup: :thumbup:
Corto Maltese

#2403 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

A_A_AKCIJA wrote:Ja opet ponavljam, pogledajte semafor :). Ko je načelnik i da li je bio podržan od strane Prvog marta. I rest my case i ne družim se sa trolovima :D .

Napadate sistem koji radi i koji je donio rezultat, a argumentaciju ste sveli na: ad hominem napade, prepadanje u stilu naljutiće se velikosrbi i biti još gori, te stari dobri iz obavještajnih službi, đe su pare, oni to samo da se nahapaju.

Ja se ne bavim stvarima za koje mislim da su glupost, tako da vas nikako ne razumijem. Napisali ste pola od ovih skoro sto strana na temu za koju mislite da je nešto što ne donosi rezultat i nema smisla. Još smješnije je što neki još prodaju priču da to rade dobronamjerno :D .
Gledam u semafor koji pokazuje da su nestala 1.383 glasa.
oakville

#2404 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by oakville »

Corto Maltese wrote:

Ko je načelnik?

I uzgred budi rečeno osim kritike, možeš li nam ti predstaviti bolji plan od Suljagićevog, obzirom si "oštri kritičar"? :mrgreen:

Kad već kritikuješ, obaveza je predložiti nešto. Ako nemaš prijedloga, onda si "uaa" kritičar iz zadnjeg reda stadiona.
It_is_a_Leclerc

#2405 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by It_is_a_Leclerc »

Samo da napomenem da je Srebrenica na izborima 2008. imala tzv. "specijalni status" i da je situacija sa izborima 2012. neuporediva, po svakom osnovu.
RahatHurmašica

#2406 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by RahatHurmašica »

a jeste našli sa kime ćete se raspravljati. pripadnici nebeskog genocidnog naroda su zadnji koji trebaju nešto reći na ovu temu. da su drugačiji od dabićevih sljedbenika sami bi radili na neutralisanju rezultata genocida, no nisu, isti su. ignorisat bagru.
Corto Maltese

#2407 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

oakville wrote:
Corto Maltese wrote:

Ko je načelnik?

I uzgred budi rečeno osim kritike, možeš li nam ti predstaviti bolji plan od Suljagićevog, obzirom si "oštri kritičar"? :mrgreen:

Kad već kritikuješ, obaveza je predložiti nešto. Ako nemaš prijedloga, onda si "uaa" kritičar iz zadnjeg reda stadiona.
Svaki plan je bolji od Suljagićevog, jer Suljagićevi planovi, što se svakodnevno dokazuje, ne samo da ništa ne donose, nego odnose više nego što bi Drina, nakon teške kiše, odnijela.
Ukidao je vjeronauk u sarajevskim školama, kao da mu je Reis lično uputstvo pisao.
Uvodio je nacionalnu grupu predmeta u škole RS, kao da mu je svaki korak Mile Dodik na uho šaptao.
Nije da se taj njegov rušilački talenat i recept za stalni neuspjeh ne može korisno upotrijebiti.
Ja, na primjer, svako malo ubacim koju marku kod Sedam Braće, uz molbu da se Hadži Lojo počne zalagati sa opstanak Republike Srpske. Šumskoj bi preostalo još 5 godina, u vrh glave.
ILVIIR

#2408 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ILVIIR »

Corto Maltese wrote:

nisu nestala, nego su tada srebrenicani iz 1991 mogli glasati u srebrenoci gdje god su imali prebivaliste!

proguglaj malo arhivu :razz:
oakville

#2410 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by oakville »

Corto Maltese wrote:
oakville wrote:
Corto Maltese wrote:
Ko je načelnik?

Svaki plan je bolji od Suljagićevog, jer Suljagićevi planovi, što se svakodnevno dokazuje, ne samo da ništa ne donose, nego odnose više nego što bi Drina, nakon teške kiše, odnijela.
Ukidao je vjeronauk u sarajevskim školama, kao da mu je Reis lično uputstvo pisao.
Uvodio je nacionalnu grupu predmeta u škole RS, kao da mu je svaki korak Mile Dodik na uho šaptao.
Nije da se taj njegov rušilački talenat i recept za stalni neuspjeh ne može korisno upotrijebiti.
Ja, na primjer, svako malo ubacim koju marku kod Sedam Braće, uz molbu da se Hadži Lojo počne zalagati sa opstanak Republike Srpske. Šumskoj bi preostalo još 5 godina, u vrh glave.
Mani vezivanja nevezanih pitanja, sad je samo pitanje Suljagić i njegova aktivnost u Srebrenici.

Ako kažeš da je svaki plan bolji od Suljagićevog, u redu prihvatam, samo mi reci koji je to plan, kako izgleda, kojim metodama se provodi i ko ga provodi ili treba da ga provede? Samo konkretan odgovor, bez abstrakcije.
Mister Yes

#2411 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Mister Yes »

It_is_a_Leclerc wrote:Samo da napomenem da je Srebrenica na izborima 2008. imala tzv. "specijalni status" i da je situacija sa izborima 2012. neuporediva, po svakom osnovu.
Ako je neuporediva zašto onda ljudi porede pa kažu da je incijativa 2012-e uspjela? Ne možemo znati koliko je ukidanje specijalnog statusa "otkinulo" glasova pa samim tim ne možemo znati ni koliko je inicijativa "namakla" glasova. Hajmo probati neku hipotetsku matematiku:

2008-e bilo 5.838 glasova-------ukida se specijalni status i recimo da to odnese 2000 glasova. Znači da bi 2012-e bilo 3.838 ali bilo ih je 4.455 što znači da je inicijativom "namaknuto" dodatnih 617 glasova. Je li to uspjeh? Prvo, Ćamil bi dobio izbore i bez tih 617 glasova. Drugo, inicijativa trajala toliko dugo, prijavljivali se ljudi iz svih krajeva BiH i Sandžaka, svi mogući patrioti, i opet se skupilo samo 617 glasova.

A to sve pod predpostavkom da je ukidanje specijalnog statusa "otkinulo" 2000 glasova a prije će biti manje nego više.
Corto Maltese

#2412 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

oakville wrote:
Corto Maltese wrote:
oakville wrote:
Ko je načelnik?

Mani vezivanja nevezanih pitanja, sad je samo pitanje Suljagić i njegova aktivnost u Srebrenici.

Ako kažeš da je svaki plan bolji od Suljagićevog, u redu prihvatam, samo mi reci koji je to plan, kako izgleda, kojim metodama se provodi i ko ga provodi ili treba da ga provede? Samo konkretan odgovor, bez abstrakcije.
Postoje brojna udruženja za povratak, postoji ogroman broj ljudi koji su se vratili na svoju ruku, postoji oko 150.000 povratnika u RS, postoji Kozarac, postoji Janja, postoji Kozluk... dakle postoji gomila mikro-planova, koji su već ostvareni ili se ostvaruju. Svakoj od tih pojedinačnih ili kolektivnih inicijativa napadi Suljagićevog mesijanskog sindroma čine štetu.
Dakle, nije pitanje postoji li plan koji će biti pandan Suljagićevim, nego postoji li jasan plan odbrane od pogubnog Suljagićevog djelovanja. Postoji li neko ko će reći- stoj!
Pitanje je retoričko, jer, naravno da postoji. U ogromnom broju povratničkih zajednica on nije dobrodošao. Nakon fijaska sa Konjević Poljem jasno je i zašto. Zbog toga i vodi kampanju iz Federacije i iz dijaspore.
ILVIIR

#2413 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ILVIIR »

ja ne kontam sta ima konjevic polje sa prvim martom.. moze li kratko objasnjenje?

ps: vidim ovaj mister kontradiktornost siri i ovdje svoje seceniosticke ideje.. je li to konacno priznao da ke srbin?
Corto Maltese

#2414 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

ILVIIR wrote:ja ne kontam sta ima konjevic polje sa prvim martom.. moze li kratko objasnjenje?

ps: vidim ovaj mister kontradiktornost siri i ovdje svoje seceniosticke ideje.. je li to konacno priznao da ke srbin?
Nema ništa. Nakon što su šatori porušeni, djeca se vratili kućama, a ministra obrazovanja RS najavio ukidanje područnih škola, podrazumijeva se da više niko, od onih koji su ih sokolili i nagovarali, ne želi da ima išta sa Konjević Poljem. To kod nas tako ide.
ILVIIR

#2415 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ILVIIR »

Corto Maltese wrote:
ILVIIR wrote:ja ne kontam sta ima konjevic polje sa prvim martom.. moze li kratko objasnjenje?

Nema ništa. Nakon što su šatori porušeni, djeca se vratili kućama, a ministra obrazovanja RS najavio ukidanje područnih škola, podrazumijeva se da više niko, od onih koji su ih sokolili i nagovarali, ne želi da ima išta sa Konjević Poljem. To kod nas tako ide.
hoces da kazes da ih je prvi mart (ili suljagic) nagovarao? :D smijesno fakat

btw: podrucne skole se ukidaju vec odavno jer nema dovoljnp djaka, to nije nista novo. bitno je da djeca mogu uciti na jeziku kojem zele (ako ih ima dovoljno naravno), pa makar morali paralelni skolsk isistem "otvoriti" ;-)
Corto Maltese

#2416 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

ILVIIR wrote:
Corto Maltese wrote:

hoces da kazes da ih je prvi mart (ili suljagic) nagovarao? :D smijesno fakat

btw: podrucne skole se ukidaju vec odavno jer nema dovoljnp djaka, to nije nista novo. bitno je da djeca mogu uciti na jeziku kojem zele (ako ih ima dovoljno naravno), pa makar morali paralelni skolsk isistem "otvoriti" ;-)
Za nekoga smiješno, nekome tužno.
oakville

#2417 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by oakville »

Corto Maltese wrote:
oakville wrote:
Corto Maltese wrote:

Postoje brojna udruženja za povratak, postoji ogroman broj ljudi koji su se vratili na svoju ruku, postoji oko 150.000 povratnika u RS, postoji Kozarac, postoji Janja, postoji Kozluk... dakle postoji gomila mikro-planova, koji su već ostvareni ili se ostvaruju. Svakoj od tih pojedinačnih ili kolektivnih inicijativa napadi Suljagićevog mesijanskog sindroma čine štetu.
Dakle, nije pitanje postoji li plan koji će biti pandan Suljagićevim, nego postoji li jasan plan odbrane od pogubnog Suljagićevog djelovanja. Postoji li neko ko će reći- stoj!
Pitanje je retoričko, jer, naravno da postoji. U ogromnom broju povratničkih zajednica on nije dobrodošao. Nakon fijaska sa Konjević Poljem jasno je i zašto. Zbog toga i vodi kampanju iz Federacije i iz dijaspore.
Ovo nema veze s pitanjem, jer je pitanje postavljeno tebi. SVe što drugi ljudi rade nije tvoj plan ni prijedlog. Osim toga, pitanje se ne odnosi na "ima li povratnika ili nema" već se odnosi na kako povratnici da postanu politički faktor što objektivno danas nisu.

Dakle Suljagić ima jedan plan - kakav god - da ti povratnici postanu politički faktor. Ti kažeš da taj plan ne valja i da je destruktivan i evo ja se slažem, ali onda ti moraš iznijeti svoj plan kako povratnici da postanu politički faktor.

Dakle ne izbjegavaj odgovor, nego daj svoj plan kako povratnici da postanu politički faktor na nivou rs-a pa onda i dalje, iznesi sve što svaki plan treba da sadrži: plan i metode izvođenja plana, ko će kakvu ulogu igrati u ostvarivanju tog plana, kako će se sve finansirati, kako će se ljudi animirati da učestvuju u tome, koji su vremenski rokovi, koja su mjerila uspjeha, najbolji i najgori scenario itd itd.

Dakle zaboravi Suljagića, evo slažemo se da ništa ne valja, daj svoj prijedlog.
Corto Maltese

#2418 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

oakville wrote: Dakle Suljagić ima jedan plan - kakav god - da ti povratnici postanu politički faktor. Ti kažeš da taj plan ne valja i da je destruktivan i evo ja se slažem, ali onda ti moraš iznijeti svoj plan kako povratnici da postanu politički faktor.

Dakle ne izbjegavaj odgovor, nego daj svoj plan kako povratnici da postanu politički faktor na nivou rs-a pa onda i dalje, iznesi sve što svaki plan treba da sadrži: plan i metode izvođenja plana, ko će kakvu ulogu igrati u ostvarivanju tog plana, kako će se sve finansirati, kako će se ljudi animirati da učestvuju u tome, koji su vremenski rokovi, koja su mjerila uspjeha, najbolji i najgori scenario itd itd.

Dakle zaboravi Suljagića, evo slažemo se da ništa ne valja, daj svoj prijedlog.
Primjećuješ li da ne postoji stranka trudnica, stranka invalida, stranka stomatologa, stranka alpinista, stranka demobilisanih boraca, stranka pijačnih radnika... a najbolji dokaz da stranke na tom osnovu ne trebaju postojati su bivša Stranka Žena, i još uvijek postojeća Stranka Penzionera. Političko udruživanje se ne stvara na tim osnovama. Na tim interesnim osnovama se stvaraju udruženja, sindikati i slično. To su dva potpuno odvojena procesa. Kao što postoje tri odvojena stuba uprave- sudska, zakonodavna i izvršna, tako postoje i dva odvojena oblika javnog udruživanja- političko, koje je opšteinteresno, i sindikalno odnosnio strukovno, koje je partikularno. Tako u stranci tvrde desnice mogu jedan do drugo sjediti univerzitetski profesor i fabrički radnik iz potpuno različčitih klasa, i miljea, u sindikatu željeznica mogu biti samo oni koji su za prugu poslovno vezani. Ti oblici udruživanja se mogu naslanjati jedni na druge, kao što se tri stuba vlasti međusobno oslanjaju, ali spajati? E, to ne smiju raditi. Zašto?
Direktnim vezivanjem neke interesne grupe za neku političku stranku, prosperitet te grupe se veže za uspjeh te stranke na izborima. Ljudska prava su ustavna kategorija, i ne smiju biti žrtva nečijeg političkog uspjeha ili neuspjeha.
1. Mart pravi opasan presedan, predstavljajući se kao NGO, koji je po definiciji nepolitička organizacija, a koja se bavi time da objedinjuje političke stranke, u ime jasno proklamovanih političkih ciljeva. Upravo zbog te travestije, ovo je prva dominantno bošnjačka inicijativa koja nema podršku od bilo koje međunarodne organizacije, ili strane vlade. Taj nedostatak međunarodne podrške baš bode oči. Za vođe 1. Marta taj nedostatak podrške predstavlja iznenađenje, nad kojim se oni neprestano ibrete. To ibrećenje, nad očiglednim i očekivanim, ukazuje na njihov nedostatak vizije, kao i nepoznavanje osnovnih pravila logike političkog udruživanja. Amaterizam u svom punom sjaju.
Kad se tome doda da prosta matematika pokazuje da je najavljeno ostvarenja ciljeva čista ubleha, jasno je koja je samoreklamerska farsa u pitanju.
Banksy

#2419 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Banksy »

Uopće nije presedan,
nije političko objedinjavanje, već inicijativa,
nije iznenađenje što ne postoji izražena podrška MZ. Što je dobro.
A_A_AKCIJA

#2420 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by A_A_AKCIJA »

Corto Maltese wrote:
Primjećuješ li da ne postoji stranka trudnica, stranka invalida, stranka stomatologa, stranka alpinista, stranka demobilisanih boraca, stranka pijačnih radnika... a najbolji dokaz da stranke na tom osnovu ne trebaju postojati su bivša Stranka Žena, i još uvijek postojeća Stranka Penzionera. Političko udruživanje se ne stvara na tim osnovama. Na tim interesnim osnovama se stvaraju udruženja, sindikati i slično. To su dva potpuno odvojena procesa. Kao što postoje tri odvojena stuba uprave- sudska, zakonodavna i izvršna, tako postoje i dva odvojena oblika javnog udruživanja- političko, koje je opšteinteresno, i sindikalno odnosnio strukovno, koje je partikularno. Tako u stranci tvrde desnice mogu jedan do drugo sjediti univerzitetski profesor i fabrički radnik iz potpuno različčitih klasa, i miljea, u sindikatu željeznica mogu biti samo oni koji su za prugu poslovno vezani. Ti oblici udruživanja se mogu naslanjati jedni na druge, kao što se tri stuba vlasti međusobno oslanjaju, ali spajati? E, to ne smiju raditi. Zašto?
Direktnim vezivanjem neke interesne grupe za neku političku stranku, prosperitet te grupe se veže za uspjeh te stranke na izborima. Ljudska prava su ustavna kategorija, i ne smiju biti žrtva nečijeg političkog uspjeha ili neuspjeha.
1. Mart pravi opasan presedan, predstavljajući se kao NGO, koji je po definiciji nepolitička organizacija, a koja se bavi time da objedinjuje političke stranke, u ime jasno proklamovanih političkih ciljeva. Upravo zbog te travestije, ovo je prva dominantno bošnjačka inicijativa koja nema podršku od bilo koje međunarodne organizacije, ili strane vlade. Taj nedostatak međunarodne podrške baš bode oči. Za vođe 1. Marta taj nedostatak podrške predstavlja iznenađenje, nad kojim se oni neprestano ibrete. To ibrećenje, nad očiglednim i očekivanim, ukazuje na njihov nedostatak vizije, kao i nepoznavanje osnovnih pravila logike političkog udruživanja. Amaterizam u svom punom sjaju.
Kad se tome doda da prosta matematika pokazuje da je najavljeno ostvarenja ciljeva čista ubleha, jasno je koja je samoreklamerska farsa u pitanju.
Nevjerovatno, prekršiću svoje obećanje da ti se više neću obraćati, jer zaista moram prokomentarisati gomilu besmislica koje si navaljao u ovom postu i tvoj ignorantski stav prema činjenicama i postavljenim pitanjima.

Budi kulturan i za početak odgovori na pitanja koja ti ljudi postavljaju. Dio si diskusije i ne trolaj, nego odgovori. Satrali su te argumentima i ti opet prebacuješ lopticu na drugi teren. Odgovori na dio priče o specijalnom statusu Srebrenice i evidentnom uspjehu Prvog marta. Na činjenicu da nije Prvog marta, Srebrenica bi imala drugog načelnika. Jel toliko teško priznati da si se zajebo?

Jedino što je istina je to da imaš lični problem sa Suljagićem i SDPovcima generalno i da je evidentno da te neko nasukao toliko da se tvoje političko razmišljanje deformiralo i da sve gledaš kroz lične naočale. Grehota je da takav potencijal trošiš na lično režanje na druge ljude, ignorišući samu ideju. OK, mrziš Suljagića, Bajrovića, koga li još, ali de odgovori na pitanja o alternativi. Nemaš ih i uporan si sa pljuvanjem ad hominem tipa.

Drugi dio se odnosi na tvoje viđenje političkog sistema, gdje si sve fulio i to žestoko.

Prvo, Prvi mart nije stranka, nego upravo ono na šta se pozivaš da treba raditi. Organizacija koja artikulira zahtjeve jedne obespravljene skupine. Puna je istorija sličnih pokreta, od Solidarnosti, ANC, you name it. Tvoje lamentiranje o strankama prosto nema smisla, jer se i ne odnosi na Prvi mart. Da ne spominjem besmislice o izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, strukovnim organizacijama... :-) Fakat nemaš pojma o čemu pričaš. Navedi mi gdje piše da bi se mogao baviti politikom moraš biti dio stranke? Zvučiš kao voditeljica na RTRS sa Majkićkom kada vrište da se Prvi mart bavi politikom. Naravno da se bavi, gdje piše da je politika rezervirana samo za političare i stranke?

Drugo, gdje to piše da NGO ne može da se bavi politikom i da je po definiciji nepolitička organizacija? Hoćeš reći da ekološki NGO koji se bori za zabranu plastičnih kesa nema veze sa politikom, a opet ne može ništa izvesti bez glasanja u parlamentu, izmjene zakona i lobiranja. Upravo isto radi Prvi mart, jer je to suština političkog sistema svake države a pogotovo BiH. Drugo je to što nismo navikli da to eksploatišemo.

Treće, apsolutna besmislica o ljudskim pravima. Ovdje si uspio povezati Prvi mart sa strankama i političkim uspjehom iako i ti i ja znamo da Prvi mart samo traži od određenih stranaka podršku za ciljeve progranih. Ponavljam, nije stranka. Dalje, kako je društveno prihvatljivo da u normalnim državama, npr Obama mora imati jasan stav o pravima nekih skupina koje se bore za svoja prava (istospolni brakovi, npr), jer oni svoju podršku uslovljavaju jasnim stavom po tom pitanju. Isto radi i Prvi mart, ali ti i tebi slični ne možete to da provarite. Jednostavno, nije moderno boriti se za prava ljudi koji su izgubili po 13oro djece (pogledaj film o Višegradu), ali je OK kada bilo koja skupina osnuje udruđenje i od stranaka traži da im ispune zahtjeve, a za uzvrat daju glasove (prava žena, pasa, ekolozi, you name it).

I za kraj, nikada nisi ponudio niti jednu alternativu za sve što kritikuješ. Pojasni, kako će iko u RS uticati na to da se više budžetskih sredstava usmjeri za povratnike, kako da dobiju poreske olakšice za biznise, da budu zastupljeni u državnim institucijama u skladu sa popisom iz 1991, osim da pošalju zajedničku listu zahtjeva i traže od stranaka da se bore za to, dajući glasove za uzvrat. Upravo ovo je cilj i razlog postojanja Prvog marta.
Corto Maltese

#2421 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

Postoji bosanska uzrečica koja kaže: ""Pametnom je i išaret dovoljan!", ali ona diskriminira ogroman broj ljudi, kojima, očito, išaret nije dovoljan, tako da ne bi bilo politički korektno da je upotrijebim.
Zbog toga ću se poslužiti jednom komšijskom koja glasi: "Kad odrasteš samo će ti se kas'ti!"
Zamijeniš "Kad odrasteš" sa "Nakon oktobra", i to je to.
A_A_AKCIJA

#2422 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by A_A_AKCIJA »

Corto Maltese wrote:Postoji bosanska uzrečica koja kaže: ""Pametnom je i išaret dovoljan!", ali ona diskriminira ogroman broj ljudi, kojima, očito, išaret nije dovoljan, tako da ne bi bilo politički korektno da je upotrijebim.
Zbog toga ću se poslužiti jednom komšijskom koja glasi: "Kad odrasteš samo će ti se kas'ti!"
Pošteno, pa što odmah ne kažeš, nego smaraš :) .

Tvoj izražaj na ovoj temi se može svesti na: čim je to Suljagić i bivši SDPovci, ne može valjati, da je ideja zlatna.
Ili, koga su zmije ujedale i guštera se boji, da uzvratim i ja sa jednom narodnom umotvorinom.

Ovako, pišeš besmislice, nećeš da uđeš u analize, ljudi te pitaju ti ne odgovaraš, a sve se svede na lični nivo.
Yug

#2423 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Yug »

Hahaha'pa Aa Akcija evo vec deseti put najmanje te pitam a siguram sam da to sve interesuje ovde,dajte nam vec jednom neku studiju ili makar povrsnu analizu kako funkcionisu opci izbori u BiH,kako se biraju poslanici iz RS za parlament BiH,kako funkcionise i kako se biraju poslanici za skupstinu RS.Skoro stotinu stranica a jedina parola SAD CEMO HIN.i da ,jos nesto'moze li javnost znati ko je odgovoran za novac koji se salje prvom martu,imam osjecaj da ce to bit cesto postavljano pitanje poslije oktobra. :-D
Corto Maltese

#2424 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

A_A_AKCIJA wrote:
Corto Maltese wrote:Postoji bosanska uzrečica koja kaže: ""Pametnom je i išaret dovoljan!", ali ona diskriminira ogroman broj ljudi, kojima, očito, išaret nije dovoljan, tako da ne bi bilo politički korektno da je upotrijebim.
Pošteno, pa što odmah ne kažeš, nego smaraš :) .

Tvoj izražaj na ovoj temi se može svesti na: čim je to Suljagić i bivši SDPovci, ne može valjati, da je ideja zlatna.
Ili, koga su zmije ujedale i guštera se boji, da uzvratim i ja sa jednom narodnom umotvorinom.

Ovako, pišeš besmislice, nećeš da uđeš u analize, ljudi te pitaju ti ne odgovaraš, a sve se svede na lični nivo.
Ne bih da diskriminiram, ali zaista postoje ljudi koji brže shvataju i oni koji sporije shvataju. Onima koji ne shvataju ni kad im se nacrta, preostaju oktobarska razočarenja.
Ono, kad Mile slavodobitno kaže: "Niste džaba krečili, za mene ste krečili!"
A_A_AKCIJA

#2425 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by A_A_AKCIJA »

Yug wrote:Hahaha'pa Aa Akcija evo vec deseti put najmanje te pitam a siguram sam da to sve interesuje ovde,dajte nam vec jednom neku studiju ili makar povrsnu analizu kako funkcionisu opci izbori u BiH,kako se biraju poslanici iz RS za parlament BiH,kako funkcionise i kako se biraju poslanici za skupstinu RS.Skoro stotinu stranica a jedina parola SAD CEMO HIN.i da ,jos nesto'moze li javnost znati ko je odgovoran za novac koji se salje prvom martu,imam osjecaj da ce to bit cesto postavljano pitanje poslije oktobra. :-D
Na izbori.ba imaš više o izbornom sistemu u BiH.

Osnovni cilj je oformiti zajedničku listu (Domovina), koja ima za cilj da ukrupni glasove povratnika u jednu cjelinu i poveća njihovu političku moć. U vrijeme koalicije za jedinstvenu BiH, npr, Višegrad je imao 34% glasova za ovu koaliciju, na zadnjim izborima niti jedna stranka nije prešla cenzus. Da se ponove rezultati sa prošlih izbora, situacija bi bila nekoliko puta bolja nego danas. Trenutno imamo sve probosanske stranke osim SDP na listi Domovina. Daj mail da ti pošaljem koliko se ljudi prijavilo za registraciju, odakle, u kojim općinama, koliko će ih još glasati, da ti olakšam posao :D

Para što se tiče, nemamo puno, ja sam jedva uspio skucati za BMW X6, nije se imalo za više. Sreća, muftija je imao nekoliko pa mi posudio :). zini da ti kažem :), kad uplatiš, dobićeš potvrdu gdje su
Post Reply