Kojoj praznicnoj atmosferi bez para, tek tad cu da ih se sjetim ako nas ne isplate prije nove godine, samo nek probajurokan wrote:sve je ovo suplja o isplati. kupuju vrijeme, jos ovo malo sto je ostalo do praznika, a onda ce raja u praznicnoj atmosferi privremeno zaboraviti na novac, tako cemo docekati 15. januar kada ce nam reci da ce biti u februaru. i tako, malo po malo, obistinice se one glasine kako prije marta pare necemo vidjeti. ako i tad...
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- @ngel
#2401 Re: POsao-Popis stanovnistva
- Russki
#2402 Re: POsao-Popis stanovnistva
@ngel wrote:Kojoj praznicnoj atmosferi bez para, tek tad cu da ih se sjetim ako nas ne isplate prije nove godine, samo nek probajurokan wrote:sve je ovo suplja o isplati. kupuju vrijeme, jos ovo malo sto je ostalo do praznika, a onda ce raja u praznicnoj atmosferi privremeno zaboraviti na novac, tako cemo docekati 15. januar kada ce nam reci da ce biti u februaru. i tako, malo po malo, obistinice se one glasine kako prije marta pare necemo vidjeti. ako i tad...
-
Merengues
#2403 Re: POsao-Popis stanovnistva
Slažem se @ngel ... Tek mi tada novac bgti najviše treba i ne mogu tada nikako da ne mislim o tome !!!!!! Treba im j.... mater !
- insaneinthebrain
#2404 Re: POsao-Popis stanovnistva
hajde sta ste se rasplakali. ako ste do sad mogli bez para mozete i dalje. uplatice nam kad tad

- Russki
#2405 Re: POsao-Popis stanovnistva
do sad mi nije trebalo, a sad mi treba, i ne samo meni vec svima
-
rokan
#2406 Re: POsao-Popis stanovnistva
ne place niko, vjeruj mi da nikom do nas pare nisu bitne u toj mjeri da ne moze egzistirati bez tih pisljivih par stotina maraka. radi se o principu. kad je trebalo, zvali su, apelovali da se ljudi odazovu, kao eto da i nezaposleni zarade, da im je ovo jedinstvena prilika, da pare daje eu, da nece biti nikakvih problema oko isplata...insaneinthebrain wrote:hajde sta ste se rasplakali. ako ste do sad mogli bez para mozete i dalje. uplatice nam kad tad![]()
i ljudi se odazvali, odradili posao manje-vise bez problema iako je sama organizacija bila katastrofalna, pocev od obuke preko nekih stvari u toku samog popisa, vezano za popisnice i predaju kutija, sve je bila improvizacija u kojoj je najveci teret pao na ledja popisivaca i instruktora. sve uradis korektno, potrudis se i onda te ovako prave budalama.
pa sjecam se, popis traje, mi u majicama kratkih rukava a evo sad na meni jakna, kapa, rukavice... smjenjuju se godisnja doba a para ni od korova.
- Russki
#2407 Re: POsao-Popis stanovnistva
to je to stari, slazem se s ovimrokan wrote:ne place niko, vjeruj mi da nikom do nas pare nisu bitne u toj mjeri da ne moze egzistirati bez tih pisljivih par stotina maraka. radi se o principu. kad je trebalo, zvali su, apelovali da se ljudi odazovu, kao eto da i nezaposleni zarade, da im je ovo jedinstvena prilika, da pare daje eu, da nece biti nikakvih problema oko isplata...insaneinthebrain wrote:hajde sta ste se rasplakali. ako ste do sad mogli bez para mozete i dalje. uplatice nam kad tad![]()
i ljudi se odazvali, odradili posao manje-vise bez problema iako je sama organizacija bila katastrofalna, pocev od obuke preko nekih stvari u toku samog popisa, vezano za popisnice i predaju kutija, sve je bila improvizacija u kojoj je najveci teret pao na ledja popisivaca i instruktora. sve uradis korektno, potrudis se i onda te ovako prave budalama.
pa sjecam se, popis traje, mi u majicama kratkih rukava a evo sad na meni jakna, kapa, rukavice... smjenjuju se godisnja doba a para ni od korova.
-
rokan
#2408 Re: POsao-Popis stanovnistva
pa vidis kako se prica da i ako bude isplate da ce se isplatiti ovo sto daje eu a ovo sto daje drzava + troskovi za telefon + dani obuke ko zna kad, znaci dobices 60-70 % od planirane zarade. jebiga, nije isto ako umjesto planiranih 500 dobijes 300 ili umjesto 900 dobijes 600. ako tako bude to je prevara par excellence. i onda mi neko kaze "ne pitaj sta drzava moze uciniti za tebe, nego sta ti mozes uciniti za drzavu". da nije tuzno bilo bi smijesno.@ngel wrote:Kojoj praznicnoj atmosferi bez para, tek tad cu da ih se sjetim ako nas ne isplate prije nove godine, samo nek probajurokan wrote:sve je ovo suplja o isplati. kupuju vrijeme, jos ovo malo sto je ostalo do praznika, a onda ce raja u praznicnoj atmosferi privremeno zaboraviti na novac, tako cemo docekati 15. januar kada ce nam reci da ce biti u februaru. i tako, malo po malo, obistinice se one glasine kako prije marta pare necemo vidjeti. ako i tad...
-
Umalo popisivac
#2409 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mislim da pretjerujete sto se kasnjenja tice (ovo sto jos nece isplacivati je druga prica). Popis i nije tako davno zavrsio (ovaj kontrolni) a i kad sam na obucio bio bila je neka prica da ce lova biti negdje u 12 mjesecu.
I ovo sto kasne se trebate obratiti opcini Centar (napad je uvijek bolje fokusirati). Uvjerljivo najmizernija i najnesposobnija opcina. Znam jer i kad bi sebi bilo sta rjesavao tamo samo sam probleme imao i kasnjenja za razliku od drugih koje su mnogo bolje.
I ovo sto kasne se trebate obratiti opcini Centar (napad je uvijek bolje fokusirati). Uvjerljivo najmizernija i najnesposobnija opcina. Znam jer i kad bi sebi bilo sta rjesavao tamo samo sam probleme imao i kasnjenja za razliku od drugih koje su mnogo bolje.
-
Potočna pastrmka
#2410 Re: POsao-Popis stanovnistva
Buraz, u pravu si, princip je princip. I šta bude popis 2021 misliš da će im neko vjerovati, ja više ne. Eto koliko je bitan jebeni princip. Mala razlika, zar ne.rokan wrote:ne place niko, vjeruj mi da nikom do nas pare nisu bitne u toj mjeri da ne moze egzistirati bez tih pisljivih par stotina maraka. radi se o principu. kad je trebalo, zvali su, apelovali da se ljudi odazovu, kao eto da i nezaposleni zarade, da im je ovo jedinstvena prilika, da pare daje eu, da nece biti nikakvih problema oko isplata...insaneinthebrain wrote:hajde sta ste se rasplakali. ako ste do sad mogli bez para mozete i dalje. uplatice nam kad tad![]()
-
Potočna pastrmka
#2411 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa što je tako, šta je problem ?Umalo popisivac wrote:Mislim da pretjerujete sto se kasnjenja tice (ovo sto jos nece isplacivati je druga prica). Popis i nije tako davno zavrsio (ovaj kontrolni) a i kad sam na obucio bio bila je neka prica da ce lova biti negdje u 12 mjesecu.
-
rokan
#2412 Re: POsao-Popis stanovnistva
buraz, ako ti budes u situaciji da radis kao popisivac i 2021, onda si bas propao u zivotu. a situacija u drzavi je takva da ce oni kao od sale naci 20 hiljada ljudi cak i ako im kazu da ce isplata biti za godinu-dvije.Potočna pastrmka wrote: Buraz, u pravu si, princip je princip. I šta bude popis 2021 misliš da će im neko vjerovati, ja više ne. Eto koliko je bitan jebeni princip. Mala razlika, zar ne.
-
foxy13
#2413 Re: POsao-Popis stanovnistva
Na Ilidži još ništa. 
-
Solarija
#2414 Re: POsao-Popis stanovnistva
Moja drugarica provjeravala danas i nista nema jos para, ja necu ni da idem do banke dok ne cujem da ja neko ko je radio u N. Sarjevu dobio pare...... samo me nervira to sto svi koje znam a koji su radili u Istocnom Sarajevu su dobili pare juce a nama nistaAna Maria wrote:Hoce li nam neko potvrditi info. da je pocela isplata u NS, da li su ikome legle pare na racun?
- jasko_ja
#2415 Re: POsao-Popis stanovnistva
Provjervao danas...Solarija wrote:Moja drugarica provjeravala danas i nista nema jos para, ja necu ni da idem do banke dok ne cujem da ja neko ko je radio u N. Sarjevu dobio pare...... samo me nervira to sto svi koje znam a koji su radili u Istocnom Sarajevu su dobili pare juce a nama nistaAna Maria wrote:Hoce li nam neko potvrditi info. da je pocela isplata u NS, da li su ikome legle pare na racun?
http://www.youtube.com/watch?v=v0PZxzAsExU
-
SunshineM
#2416 Re: POsao-Popis stanovnistva
Gdje su sad one popisnice da sa njima nalozim vatru?! Kad sam, znaci, znala da ne treba da ih predajem
Nas moze handriti kako ko hoce. U Srbiji i Hrvatskoj su popisivaci bili isplaceni unutar mjesec dana nakon popisa. Zalim sto sam bila dio ovoga ....
Nas moze handriti kako ko hoce. U Srbiji i Hrvatskoj su popisivaci bili isplaceni unutar mjesec dana nakon popisa. Zalim sto sam bila dio ovoga ....
- @ngel
#2417 Re: POsao-Popis stanovnistva
Maloprije provjeravala nema nista
Ima li iko iz opstine Novi Grad da mu je uplaceno?
- perfect_guy
-
DON_eARL
#2419 Re: POsao-Popis stanovnistva
Plate viđene u Brčkom, dio od EU samo opet. 
-
foxy13
#2420 Re: POsao-Popis stanovnistva
Meni rekoše da je u Bugojnu uplaćeno prošle nedjelje. Nešto ne mogu da povjerujem, iako bi informacija trebala biti sigurna. 
- perfect_guy
#2421 Re: POsao-Popis stanovnistva
i bugojanci se kao i mi raspituju, tako da to pada u vodufoxy13 wrote:Meni rekoše da je u Bugojnu uplaćeno prošle nedjelje. Nešto ne mogu da povjerujem, iako bi informacija trebala biti sigurna.
-
Potočna pastrmka
-
rokan
#2423 Re: POsao-Popis stanovnistva
za popisivace znamo tarifu a koliko ce dobiti bajaga i instruktori? 
- insaneinthebrain
#2424 Re: POsao-Popis stanovnistva
90KM po pishivachu 
-
Potočna pastrmka
#2425 Re: POsao-Popis stanovnistva
Bio danas na bankomatu, nejma ništa još. Novogradska općina.