SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
VjecitiStudent

#2401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Niš' ne brinite, sad kad im naš pravosudni sistem odreže tri mjeseca uslovno, neće im pasti na pamet da bilo šta slično ponove.
vjesticanametli

#2402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

ko je koga na mojmilu ............

evo saznah neki godinjak pucao :run:
Comrad

#2403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Comrad »

Ma i treba da nam bude ovako kad samo kenjamo i nista ne radimo. Sve isti likovi, iste price. I ajd neka se rokaju izmedju sebe, ali zasto moramo cekati da neko nevin nastrada pa da izadjemo na proteste. A stradat ce, to je vec evidentno. Samo je pitanje mjesta i vremena.

Pucnjava na Dobrinji pored DP-a u naselju gdje svakodnevno mladji roditelji setaju djecu za ruku i u kolicima. Ovo na Mojmilu pored obdanista. A kad padne mrtva glava onda ce nam biti kasno. Ovo je mali grad, nema ovdje nekih napustenih naselja gdje niko ne hoda. Sve pucnjave koje se dese, postoji velika mogucnost da neko nevin pokupi metak, jer uvijek sve vrvi od ljudi.

Mora se izaci na ulice i traziti vece kazne, sklanjanje gamadi sa ulica i izgradnju zatvora. Vrlo jednostavne stvari, od koji nasi politicari prave bauk!

Ja prosto ne mogu da vjerujem da osoba koja se poroka u sred nekog naselja dobije manje od godinu zatvora. I onda jos ceka zatvor i hoda slobodno i izvrsava druga krivicna djela. :-)

Ovo je imam osjecaj planski napravljeno, jer ne vidim sta je toliki problem zatvorit 200-300 klosara i ocistiti ovaj grad. Znaci pofatas ljude, imas materijala da ih osudis i bubni ih u zatvor neka truhnu.
sheilak

#2404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

hebote, a ja bila krenula na taxi :lol: :-)

samo su se začuli pucnjevi i povici, ja sam se samo vratila u stan.
uglavnomja

#2405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

Danas se u sarajevskom naselju Mojmilo, na Trgu Barcelone, oko 11 sati i 50 minuta dogodila pucnjava, a u pucnjavi je povrijeđen J.J. (1975). Iz MUP-a KS su nam potvrdili da je jedna osoba povrijeđena, te je upućena na KCUS.

Kontaktirali smo Biljanu Jandrić, glasnogovornicu KCUS-a, koja je za naš portal istakla:

"U 11:56 sati na KCUS je stigao J.J., rođen 1975. godine, koji ima prostrijelnu ranu desne natkoljenice. Njegovi vitalni parametri su uredni, te je prebačen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju gdje će biti hospitaliziran".

Kako nezvanično saznajemo, Haris Godinjak (1988) je pucao u J.J. na Trgu Barcelone. Kako ističu očevici, čula su se tri pucnja, a spomenuti Haris Godinjak je potom prišao J.J. koji je ležao na zemlji i udario ga u glavu.
Cholina_Lokica

#2406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cholina_Lokica »

Godinjak pravi mjesecima s*anja po naselju :-) Prvo je onuda skak'o sa kalasem, pa ga ovi tjerali i smirivali, sinoc opet pravio haos, izasli iz Tvinsa da ga smire, na kraju se pobili i ev sta se desi... Koji kreten od covjeka :-)
hhaarree

#2407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hhaarree »

do prvog sukoba je došlo još prije nekoliko mjeseci, kada je muškarac koji je pucao "mahao kalašnjikovom ispred kafane u kojoj je J.J. obično sjedio"
vjerovatno je i po jos stvari "od ranije poznat policiji" :-)

i kakva su ono djeca bacala bobme sta im je koji qrac
acer5101

#2408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by acer5101 »

Comrad wrote:Ma i treba da nam bude ovako kad samo kenjamo i nista ne radimo. Sve isti likovi, iste price. I ajd neka se rokaju izmedju sebe, ali zasto moramo cekati da neko nevin nastrada pa da izadjemo na proteste. A stradat ce, to je vec evidentno. Samo je pitanje mjesta i vremena.

Pucnjava na Dobrinji pored DP-a u naselju gdje svakodnevno mladji roditelji setaju djecu za ruku i u kolicima. Ovo na Mojmilu pored obdanista. A kad padne mrtva glava onda ce nam biti kasno. Ovo je mali grad, nema ovdje nekih napustenih naselja gdje niko ne hoda. Sve pucnjave koje se dese, postoji velika mogucnost da neko nevin pokupi metak, jer uvijek sve vrvi od ljudi.

Mora se izaci na ulice i traziti vece kazne, sklanjanje gamadi sa ulica i izgradnju zatvora. Vrlo jednostavne stvari, od koji nasi politicari prave bauk!

Ja prosto ne mogu da vjerujem da osoba koja se poroka u sred nekog naselja dobije manje od godinu zatvora. I onda jos ceka zatvor i hoda slobodno i izvrsava druga krivicna djela. :-)

Ovo je imam osjecaj planski napravljeno, jer ne vidim sta je toliki problem zatvorit 200-300 klosara i ocistiti ovaj grad. Znaci pofatas ljude, imas materijala da ih osudis i bubni ih u zatvor neka truhnu.

Skidam kapu za ovaj post! Bas tako
Creasy

#2409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

Comrad wrote:Ma i treba da nam bude ovako kad samo kenjamo i nista ne radimo.

:thumbup:
golfiista

#2410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by golfiista »

Demokratija!

Tražili smo ljudska prava i slobode u punom kapacitetu i dobili to što smo dobili, morate shvatiti da smo mi sada sistem, da neće niko drugi nesto uraditi ako mi to ne uradimo. Nema više MILICIJE, kako to ne shvatate. Policiji, tužilaštvu i sl. su ruke vezane Zakonima koji su bukvalno prepisani iz zapadnih zemalja i koji suštinski se teško mogu primjenjivati na ovaj naš mentalitet, hajde i da su primjenjivi ostaje problem direktnog izvršenja propisa.

Dakle u najboljjem slucaju da svi rade svoj posao u okviru svoje nadležnosti i opisa radnih zadataka i poslova i dalje bi imali pucnjave, krađe razbojništava u punom kapacitetu, jer jednostavno kriminalci imaju svoje mjesto u ovako ustrojenom društvu, što prije shvatimo manje će boljeti :)
dječak sa šibicama

#2411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Godinjaci su iz neke gudure kod Trnova... cisto da spomenem.
Creasy

#2412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

golfiista wrote: morate shvatiti da smo mi sada sistem, da neće niko drugi nesto uraditi ako mi to ne uradimo.

:thumbup:
jazzer

#2413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jazzer »

VjecitiStudent wrote:Niš' ne brinite, sad kad im naš pravosudni sistem odreže tri mjeseca uslovno, neće im pasti na pamet da bilo šta slično ponove.
Ne znam da l' da se smijem il' da vristim od nemoci na ovaj do bola tacan komentar :)

pucao mu u noge, samoodbrana (kod nas se vodi pod samoodbranu i kada pucas iz kalasnjikova) na to ce se vaditi na sudu, dobar advokat i..hop, eto ga na uslovnoj. Mojmilo, I'm back!
Creasy

#2414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

Jedino rjesenje - spontano okupljanje pred zgradom suda... Ako bude bar 2000 ljudi, mozda se nesto i pokrene sa mrtve tacke...
Don Zivconi

#2415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Don Zivconi »

Creasy wrote:Jedino rjesenje - spontano okupljanje pred zgradom suda... Ako bude bar 2000 ljudi, mozda se nesto i pokrene sa mrtve tacke...
Ja dolazim samo recite kada, radim ali uvjek sam za to 8-)

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
ibizza

#2416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ibizza »

Cholina_Lokica wrote:Godinjak pravi mjesecima s*anja po naselju :-) Prvo je onuda skak'o sa kalasem, pa ga ovi tjerali i smirivali, sinoc opet pravio haos, izasli iz Tvinsa da ga smire, na kraju se pobili i ev sta se desi... Koji kreten od covjeka :-)
Jesi ti poznavao Sabana sa Mojmila? :)
vinnie_jones

#2417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vinnie_jones »

Je li ono Šaban overio neke godine?
ibizza

#2418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ibizza »

vinnie_jones wrote:Je li ono Šaban overio neke godine?
Prije 5 godina,nazalost.
Ono je jedini pravi mangup koji je hodao Mojmilom.
Milim da nikad nije imao noz(o pistoljima da ne govorim) kod sebe.
vinnie_jones

#2419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vinnie_jones »

Je li Coca živ, šta je sa malim Žućom?
ibizza

#2420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ibizza »

vinnie_jones wrote:Je li Coca živ, šta je sa malim Žućom?
Cocu sam jucer vidio (poslije 7-8 godina ),kupuje neke sokove,izgleda nije dosao pameti jos uvijek.
A ko je Zućo?
vinnie_jones

#2421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vinnie_jones »

ibizza wrote:
Cocu sam jucer vidio (poslije 7-8 godina ),kupuje neke sokove,izgleda nije dosao pameti jos uvijek.
A ko je Zućo?
Mlađi brat od Žutog :mrgreen: , vrtio se uvijek sa Šabom, Cocom.
ibizza

#2422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ibizza »

vinnie_jones wrote:
ibizza wrote:
A ko je Zućo?
Mlađi brat od Žutog :mrgreen: , vrtio se uvijek sa Šabom, Cocom.
Rahi? :D
DZONPI

#2423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DZONPI »

Halo vi sa Mojmila jeli Cupo ziv zivota vam nisam ga godinama vidio.Mislim da ga znate stari roker plavu dugu kosu ima.
vinnie_jones

#2424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vinnie_jones »

ibizza wrote: Rahi? :D
Ne znam ja te vaše interne nadimke, ma šlep'o se vazda sa njima, k'o neka maskota, k'o privjesak za ključeve. :mrgreen:
ibizza

#2425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ibizza »

DZONPI wrote:Halo vi sa Mojmila jeli Cupo ziv zivota vam nisam ga godinama vidio.Mislim da ga znate stari roker plavu dugu kosu ima.
Jel' volio bajk da vozi? Ako je to taj,onda je ziv :D
Locked