Mozda da i bubreg damk ultra wrote:mozes jos jednu šesticu kupiti za 20k_Astra_ wrote:Da li mijenjati sesticu za sedmicu, uz doplatu od 20 000?![]()
![]()
ne znam, meni je to bacanje para...
Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jefferson
#2401 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
-
Frutek
#2402 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Daš 20k i voziš isto autojefferson wrote:Mozda da i bubreg damk ultra wrote:mozes jos jednu šesticu kupiti za 20k_Astra_ wrote:Da li mijenjati sesticu za sedmicu, uz doplatu od 20 000?![]()
![]()
- vukojebina
#2403 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Samo da pozdrvim hejtere koji su najavljivali veliku propast i potpuni debakl nakon predstavljanja novog golfa, zbog kojeg se uvode nove smjene, da bi se stiglo proizvest neocekivano veliki broj narudzbi novog golfa...
-
preludezalude
#2404 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Hvala na pozdravu. Samo polako, za rezultate uspjesnosti treba sacekati par godina. Moze uspjeti samo ako cijena ode dole za 20%.
-
Lolobrigida
- mayab
#2406 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
20000 KM je stvarno nonsens, ali auto nije isti; ne zaboravimo da je sedmica totalno nova konstrukcija; to sto izgleda slicno, pa to smo navikli sa svakom novom generacijom Golfa, uvijek ista pričaDa li mijenjati sesticu za sedmicu, uz doplatu od 20 000?
mozes jos jednu šesticu kupiti za 20k![]()
![]()
Mozda da i bubreg da
Daš 20k i voziš isto auto![]()
- drndalo
#2407 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Za 20.000 KM mozes kupiti odlican auto... Za 20.000 KM doplate treba biti budala... Opet, svako je gazda svojih para...
- tf2_spy
#2408 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
izvini matere ti, jesi tu lud? mislim, ima smisla ako je šestica havarisana_Astra_ wrote:Da li mijenjati sesticu za sedmicu, uz doplatu od 20 000?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2409 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Pa koliko su ti to procijenili sesticu? 15 000? Pa postenu peticu je za te pare tesko naci._Astra_ wrote:Da li mijenjati sesticu za sedmicu, uz doplatu od 20 000?
Po meni,samo neko ko je udaren mokrom carapom po glavi ce to uraditi.
-
_Astra_
#2410 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Doplata bi bila 20, zato sto bih dodao dosta opreme...
A, inace, za obicnog benzinca-standardna oprema... traze nekih 12 000... Sto i nije puno obzirom da dobijam nov auto, nove 4 god garancije (a, bitno mi je jer godisnje prelazim preko 40 000km)...Iako sam i ovim prezadovoljan... 2x sijalicu zmigavca i jednom h7 za 140 000km promijenio (osim,naravno, redovnih servisa - svakih 15 000)
A, inace, za obicnog benzinca-standardna oprema... traze nekih 12 000... Sto i nije puno obzirom da dobijam nov auto, nove 4 god garancije (a, bitno mi je jer godisnje prelazim preko 40 000km)...Iako sam i ovim prezadovoljan... 2x sijalicu zmigavca i jednom h7 za 140 000km promijenio (osim,naravno, redovnih servisa - svakih 15 000)
-
citroen xm
#2411 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Po meni je to ludilo teško. Ali u stvari sam sračunaj šta ćeš to dobiti više sa sedmicom u odnosu na šesticu pa onda vidi vrijedi li to 20000 KM. 20000 KM je ogromna para.
A za Vukojebinu pozdrav od hejtera koji ne ocjenjuje auto po broju prodatih vozila. Nekome ko radi u VW-u svakako mnogo znači taj podatak, meni ništa.
A za Vukojebinu pozdrav od hejtera koji ne ocjenjuje auto po broju prodatih vozila. Nekome ko radi u VW-u svakako mnogo znači taj podatak, meni ništa.
-
lavic
#2412 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ako auto ti donosi pare direktno ili indirektno onda nije puno._Astra_ wrote:Doplata bi bila 20, zato sto bih dodao dosta opreme...
Po navedenoj kilometrazi se vidi da ti treba auto koje je sigurno na putu, da sjedes i vozis a ne da misli sta ce biti.
Koja je kilometraza na sadasnjem autu? Ako si oko 200 000 km onda je pametno doplatiti i miran si opet 4-5 godina.
-
motorola01
#2413 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Zar se isplati doplatiti i tih 12 000 za benzinca, a prelazis godisnje 40 000km?_Astra_ wrote:Doplata bi bila 20, zato sto bih dodao dosta opreme...
-
Frutek
#2414 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Bacanje para...
- drndalo
#2415 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Necu da mijenjam temu na to sta se moze jos kupiti, nego samo da upitam, u kojim se to autima stoji, ne vozi, i razmislja sta ce biti, ako su kupljena nova, redovno odrzavana, i nisu lupana ? Pa i nova Dacia ce preci tih 200.000 km u garanciji bez ikakvih problema... Ne poredim Golfa i Daciu, ali bilo koje nova auto sa takvom garancijom ce ga sluziti slicno...lavic wrote:Ako auto ti donosi pare direktno ili indirektno onda nije puno._Astra_ wrote:Doplata bi bila 20, zato sto bih dodao dosta opreme...
Po navedenoj kilometrazi se vidi da ti treba auto koje je sigurno na putu, da sjedes i vozis a ne da misli sta ce biti.
Koja je kilometraza na sadasnjem autu? Ako si oko 200 000 km onda je pametno doplatiti i miran si opet 4-5 godina.
-
_Astra_
#2416 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nekoliko jako korisnih komentara ( ostale necu da komentarisem)...
Da, sa svakim se moze preci 150+ km... imao sam i Opela novog, i Renaulta... Ali, opet kazem, iz vlastitog iskustva, s golfom nisam imao nijedan kvar za tu kilometrazu... dok sa Opelom i Renault-om jesam (nikakav veliki kvar koji bi te ostavio na putu, ali toliki da mi to sto sam placao opravak, vecim dijelom nadomjesti cijenu golfa)...
Sadasnji auto je presao 150 000, i 90% je bilo po otvorenom putu...
Htio sam cuti sta misli raja... A, vidjet cu sta cu uraditi jer, mnogo mi se svidja

Da, sa svakim se moze preci 150+ km... imao sam i Opela novog, i Renaulta... Ali, opet kazem, iz vlastitog iskustva, s golfom nisam imao nijedan kvar za tu kilometrazu... dok sa Opelom i Renault-om jesam (nikakav veliki kvar koji bi te ostavio na putu, ali toliki da mi to sto sam placao opravak, vecim dijelom nadomjesti cijenu golfa)...
Sadasnji auto je presao 150 000, i 90% je bilo po otvorenom putu...
Htio sam cuti sta misli raja... A, vidjet cu sta cu uraditi jer, mnogo mi se svidja
- ElRe
#2417 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Objektivno svaki novi Golf pomete konkurente u klasi tokom prve godine prodaje. Nakon toga razlika u prodaji se smanji, ali Golf je uvijek broj 1 i klasi C (tj onom dijelu namijenjenom sirokim masama).
-
Edisontije
#2418 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Možemo li porediti novu astru i golfa i razlike u cijeni.
Iskreno volim vw ali Opel nudi dosta toga za manje para.
Iskreno volim vw ali Opel nudi dosta toga za manje para.
-
_Astra_
#2419 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Poredio bih, ali nije u redu, jer je Golf novi model... vidjet cemo dok izadje Astra J... ipak je ova generacijski sa sesticom...
Iako su i oni sa Astrom I fino nabili cijene...
-
goran16v
#2420 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da si ti meni ziv i zdrav Astra J je izasla prije 3,5 godine, a sto poslije F, G, H nije na red dosla I nego odmah J ne znam!_Astra_ wrote:Poredio bih, ali nije u redu, jer je Golf novi model... vidjet cemo dok izadje Astra J... ipak je ova generacijski sa sesticom...
-
_Astra_
#2421 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ma na nju sam i mislio... lapsus calami 
-
lavic
#2422 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Covjeku se svidja Golf i pitao je za njega. On zna sta su njegovi razlozi, a to sto si se ti nasao pogodzenim je tvoj problem. Golf je skup ali je njemu legao i misli da vrijedi za razliku od Dacie. Ja da vozim tu kilomertrazu godisnje razmisljao bi slicno. Ko vozi 40000 km godisnje mora imato dobar, jak, udoban auto,a vecina auta na koje si ti mislio nisu takvi.drndalo wrote:Necu da mijenjam temu na to sta se moze jos kupiti, nego samo da upitam, u kojim se to autima stoji, ne vozi, i razmislja sta ce biti, ako su kupljena nova, redovno odrzavana, i nisu lupana ? Pa i nova Dacia ce preci tih 200.000 km u garanciji bez ikakvih problema... Ne poredim Golfa i Daciu, ali bilo koje nova auto sa takvom garancijom ce ga sluziti slicno...lavic wrote:Ako auto ti donosi pare direktno ili indirektno onda nije puno._Astra_ wrote:Doplata bi bila 20, zato sto bih dodao dosta opreme...
- drndalo
#2423 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Hajd ti procitaj opet sta sam napisao, dakle nisam rekao da kupi Daciu, nego da ce svaki nov auto u garanciji preci tu kilometrazu bez vecih problema, a kako je u garanciji tih 4-5 godina, nece biti ni troska ako bude kvara !
Samo sam se osvrnuo na tvoje "sjedis i vozis"... Covjek hoce Golfa, neka ga sto se mene tice doplati i 48000 KM, ipak je to Golf, njegove su pare...
Samo sam se osvrnuo na tvoje "sjedis i vozis"... Covjek hoce Golfa, neka ga sto se mene tice doplati i 48000 KM, ipak je to Golf, njegove su pare...
-
sema911
#2424 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
evo i kod nas u firmi se voza golf nekoliko dana pa da sa ovima sto mrze golfa podjelim misljenje,.,
dosla su dva komada jedan je placen oko 35kkm dok je drugi skuplji oko 43kkm malo vise,.
razlika u ta dva auta je poprilicna infosistem, sjedista sam ugodjaj i naravno snaga motora oba su dizeli jeftiniji 1,6 skuplji 2,0,.
razlika od g6 je poprilicna kvalitet materijala u ovom jeftinijem zadovoljavajuci kada pogledas sumu koja je data, sto mi se nije svidjelo je klavir lak(nije to za mene), u voznji taj multilink nazad se i ne osjeti(mada ima forumasa koji to osjete preko tastatura) na autoputu tiho jedino buka guma koje se kotrljaju preko kvalitetnog bosanskog asfalta drze me budnim(dosta vise ima bude u mom w203 iz 2003G) od tog 1,6 nemoze se ocekivat neke performasne al ide onako za tih 100njak konja dobro potrosnja sarajevo visoko oko 5l(zaboravio sam voziti manuelni pa sam cekao da sam prebaci u vecu brzinu pa dok ukopcam da nisam u w203). polozaj sjedenja je bio pravo dobar za moja kriva ledja, sve u svemu super auto za te pare,.
e sada poslastica 2,0tdi i kako kazu 150ps, prvo cime me ocarao su sjedista ko salivena za moja kriva ledja udobna,drze dupe na mjestu, polozaj centralnog naslonjaca za mene idealan, buka malo manja negu u jeftinijem modelu al povecanjem brzine i kolicina buke ide gore al nista nepodnosljivo, potrosnja nisam ga cuvao 7,8,9l, boli me nisam ja sipao gorivo
,.,.,, zamjerka je jedino bila za voznju unazad retrovizori su za mene poveliki, i naslonjaci za glavu zadnje klupe nekako poveliki, sve u svemu kada se pogleda cifra od 43kkm moze se uzet opel insignia,. sa nekim pocetnim paketom opreme,pug 408,flence,megan, e sada sve ukus diktira dal dat 43 za golfa i nekim malo boljom opremom il uzet 308 sa extra dopbrom opremom,.
i ako nisam vauvaovac prije bih uzeo tog gnojfa nego nesto drugo iz njegovog segmenta i pogledao,. al cijena mu je za nase uslove povelika sto je je al kada ga uporedim sa astrom nekako mi drazi ljepsi i kada se vozis, bolji auto kao cjelina nema samo ono nesto sto ga izdvaja iz mase vec je po svemu tu negdje pri vrhu,.
dosla su dva komada jedan je placen oko 35kkm dok je drugi skuplji oko 43kkm malo vise,.
razlika u ta dva auta je poprilicna infosistem, sjedista sam ugodjaj i naravno snaga motora oba su dizeli jeftiniji 1,6 skuplji 2,0,.
razlika od g6 je poprilicna kvalitet materijala u ovom jeftinijem zadovoljavajuci kada pogledas sumu koja je data, sto mi se nije svidjelo je klavir lak(nije to za mene), u voznji taj multilink nazad se i ne osjeti(mada ima forumasa koji to osjete preko tastatura) na autoputu tiho jedino buka guma koje se kotrljaju preko kvalitetnog bosanskog asfalta drze me budnim(dosta vise ima bude u mom w203 iz 2003G) od tog 1,6 nemoze se ocekivat neke performasne al ide onako za tih 100njak konja dobro potrosnja sarajevo visoko oko 5l(zaboravio sam voziti manuelni pa sam cekao da sam prebaci u vecu brzinu pa dok ukopcam da nisam u w203). polozaj sjedenja je bio pravo dobar za moja kriva ledja, sve u svemu super auto za te pare,.
e sada poslastica 2,0tdi i kako kazu 150ps, prvo cime me ocarao su sjedista ko salivena za moja kriva ledja udobna,drze dupe na mjestu, polozaj centralnog naslonjaca za mene idealan, buka malo manja negu u jeftinijem modelu al povecanjem brzine i kolicina buke ide gore al nista nepodnosljivo, potrosnja nisam ga cuvao 7,8,9l, boli me nisam ja sipao gorivo
i ako nisam vauvaovac prije bih uzeo tog gnojfa nego nesto drugo iz njegovog segmenta i pogledao,. al cijena mu je za nase uslove povelika sto je je al kada ga uporedim sa astrom nekako mi drazi ljepsi i kada se vozis, bolji auto kao cjelina nema samo ono nesto sto ga izdvaja iz mase vec je po svemu tu negdje pri vrhu,.
-
Edisontije
#2425 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
A opet Opel Astra daje isto čak i više opreme a manje košta po džepu.
Da se razumijemo ja volim vw. E sad ćeif je ćeif ja da imam tu lovu kupio bih golfa. Al nemam i zadovoljit ću se jako dobro opremljenom astrom.
Da se razumijemo ja volim vw. E sad ćeif je ćeif ja da imam tu lovu kupio bih golfa. Al nemam i zadovoljit ću se jako dobro opremljenom astrom.