Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23976 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
channel10 wrote: Pa da slucajno ne znas kolike su takse za advokate i stomatoloske ordinacije u Sarajevu, cisto da uporedimo.
ja znam al ako ti kazem batO nece izdrzati pa ce na kazat da sam ja ustvari ti :mrgreen:
Opcina centar, prva zona, koliko se sjecam 980 mambi.

@kameni moze, raji popravljamo zube i sastavljamo odgovore na tuzbe na jednom mjestu :mrgreen:
channel10

#23977 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote:
channel10 wrote:
kamen spoticanja wrote:Babajic je cini mi se SDP, a Luzic je SDA. Luzic sigurno nije glasao za ove takse jer je SDA bila protiv.
mislio sam kazat ko nam odlucuje o zivotima
Znam ja sta si mislio, ali ne stoji ti poredjenje, ako cemo pravo :) .
Taj Luzic nije glasao za ovakve takse, a predlozio ih je navodno pametan i obrazovan covjek, Zlatan Hadzic iz stranke Radoncic Fahrudina. Koliko ja znam, taj covjek spada u ljudski sljam, ali eto obrazovan i on napravi ovo sto je napravio. Znaci ipak nije Luzic.
probaj izaci iz stranackih okvira u malo siru sliku
Tacno, ali eto u ovom slucaju ne stoji.
kamen spoticanja

#23978 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

u ovom ne stoji( i fakat su odluku donijeli ko srednjoskolci na malom odmoru)
ali ako se sjetis nekih drugih saziva i mandata onda ces se sjetiti i pausala i slicnih zahebancija
pa de samo.probaj napisati strucnu spremu i radno iskustvo vijecnika
vidjet ces komedije
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23979 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:u ovom ne stoji( i fakat su odluku donijeli ko srednjoskolci na malom odmoru)
ali ako se sjetis nekih drugih saziva i mandata onda ces se sjetiti i pausala i slicnih zahebancija
vidjet ces komedije
Fakat. Evo bas kontam ko je iz aktuelnog saziva koliko toliko realizovan pojedinac u svojoj struci i da ima neko znanje koje se moze implementirati u vijecu.

Vala tankosava teska.

Ali sve i jedan umiju "plivat" i niko tu nije slucajno. Ni onaj medjed iz vodovoda ni fata iz viceva ni mali ramin...
channel10

#23980 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote:u ovom ne stoji( i fakat su odluku donijeli ko srednjoskolci na malom odmoru)
vidjet ces komedije
Znam sve, ali to je do naroda. Narod sve demokratski izabrao i sad ce ga i narod popusiti zajedno sa ovim privatnicima. Ljudi su bukvalno u pet minuta uveli takse advokatima i notarima, a podigli stomatoloskim ordinacijama i klinikama za 5 puta. I to sve ono kao na kakvom sijelu,, na frku. Jos im Kenan izasao i fino im kaze, pomalo ljudi, jel ovo sve dogovoreno itd, ali dzabe sve. Da su to neznatni iznosi, vjerovatno bi svi razumjeli, ali podici tek onako iz zajebancije ljudima 5 puta, pa to je zlocin.
I sto je u svemu tome najgore, niko nije izasao i rekao, halo ljudi znate li vi koliko zaradi notar, a koliko advokat? Znate li vi koliko zaradi stomatoloska ordinacija, a koliko jedna privatna klinika i svima isto naplatiti :-) .
Ne znam da li mogu sad zajedno notari, advokati, stomatoloske ordinacije i klinike sad se udruziti i tuziti grad Zenicu po osnovu ovoga?

I sto Norm rece, ovo je jednostavno bila igranka izmedju stranaka, koju ce na kraju platiti pojedina privatna lica i narod. Oni su jedni drugima pokusali podmetnuti (prvo Fudu su napali sto se tice dizanja taksi benzinskim pumpama, pa onda je njegov blok uzvratio sa dizanjem taksi advokatima, notarima i privanoj zdravstvenoj praksi) i u svoj toj njihovoj zajebanciji popusise ovi drugi i narod.
Niko se od njih ne pita kako je sad ovim ljudima koji moraju konstantno svaki mjesec, pored svih dosadasnjih troskova (uplata poreza i doprinosa, troskovi materijala, troskovi zakupnine, raznorazni racuni itd) jos uplatiti svaki mjesec (ali bas svaki) dodatnih 200 i kusur maraka gradu i gradskom budzetu. Znaci svaki mjesec imaju dodatne fiksne troskove od 220 KM ili sve ukupno 333KM na mjesecnom nivou moraju uplatiti gradu u znak zahvalnosti sto su im ovi dopustili da samo pokusaju zaraditi sebi platu i jednom penzioneru penziju.
Sad kad ih pola zatvori, dobit ce manju zaposlenost, manje ce ubrati poreza i doprinosa i isti broj penzionera nece moci dobiti penziju (drzava ce morati namiriti manjak tih doprinosa). I kazu idemo naprijed, a opteretise privrednike 5 puta vise :izet:
channel10

#23981 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote:zvanicno je ekstrazona za ordinacije 4000
prva zona 3200 KM
Da slucajno ne znas koliko ima zona (mislim na stomatoloske ordinacije)? Da li imaju samo ove dvije ili ima vise (cujem na sjednici spominju cini mi se 4 zone)? Koja je ekstra zona u Zenici, a koja prva, druga i dalje ako ih ima?

Onaj na sjednici spominje takse od 4000, 3200, 2400 i 1600 (cini mi se).
clio_dci120

#23982 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ja jednom vijecniku rekao kako ces za to glasati, kaze "*ebes ih, zgrcu zubari i notari lopatom". Bas tako od rijeci do rijeci.

A 100% ne bi glasao da mu je jedan od zubara.ponudio besplatnu protezu.

Znao sam da se prodaju, ali da su svi toliko prodani, nisam mislio. Najgore vijece ikada, kako u profesionalnom smislu, tako i moralno.
Norm

#23983 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote: Fakat. Evo bas kontam ko je iz aktuelnog saziva koliko toliko realizovan pojedinac u svojoj struci i da ima neko znanje koje se moze implementirati u vijecu.

Vala tankosava teska.

Ali sve i jedan umiju "plivat" i niko tu nije slucajno. Ni onaj medjed iz vodovoda ni fata iz viceva ni mali ramin...
...@Bata sve su to neplivaci ali imaju dobar 'SLAUF' koji ih pridrzava...samo jednu Heftu bez sJela na kojima se dijele upute i vidjeces kako tonu... ;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23984 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
...@Bata sve su to neplivaci ali imaju dobar 'SLAUF' koji ih pridrzava...samo jednu Heftu bez sJela na kojima se dijele upute i vidjeces kako tonu... ;-)
Treba i do tog slaufa doc. Bruku raje znam da je u strankama godinama pa opet nista nisu sebi zavrsili. A i kad udjes u kolo treba znat igrati. Treba znat sakriti gadjenje.

Imao sam i ja "nemoralnu" ponudu prosle godine. Konkretnu i otvorenu. Nisam pristao i ne kajem se.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#23985 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Dobro nije da se zubi ne mogu praviti i Perinom Hanu.. jel :mrgreen:
kamen spoticanja

#23986 Re: Zeničani

gentoo wrote:Dobro nije da se zubi ne mogu praviti i Perinom Hanu.. jel :mrgreen:
mogu vala i u biljesevu
bilo bi cool da svi notari,advokati i stomatoloGi otvore u onoj zgradi dje nekad bio KB :mrgreen:
kamen spoticanja

#23987 Re: Zeničani

channel10 wrote:
kamen spoticanja wrote:zvanicno je ekstrazona za ordinacije 4000
prva zona 3200 KM
Da slucajno ne znas koliko ima zona (mislim na stomatoloske ordinacije)? Da li imaju samo ove dvije ili ima vise (cujem na sjednici spominju cini mi se 4 zone)? Koja je ekstra zona u Zenici, a koja prva, druga i dalje ako ih ima?

Onaj na sjednici spominje takse od 4000, 3200, 2400 i 1600 (cini mi se).
mislim da su 4 zone
notsure

#23988 Re: Zeničani

Post by notsure »

Otkako nam se gradonačelnik zove Fudo, jedina nova investicija je fast food kod Zeničanke.
Hoće li se u njegovu čast zvati "Fast Foodo" ili "Fast Fooad"?
notsure

#23989 Re: Zeničani

Post by notsure »

Ne mogu da odolim... koliko simbolike u ovoj slici:
Transparent "porijeklo imovine" pred kraljem koji ne može objasniti porijeklo svoje imovine :-) :-)

Image
kamen spoticanja

#23990 Re: Zeničani

notsure wrote:Otkako nam se gradonačelnik zove Fudo, jedina nova investicija je fast food kod Zeničanke.
a PP klub
a zid kod sejmenske dzamije
a jekla u sahtu? :mrgreen:
channel10

#23991 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Evo izasao je sluzbeni list grada Zenice i cini mi se da ima i nekih lopovluka, a nije mi jasno ni ovo oko stomatoloskih ordinacija i privatne prakse.

@BatO, imas na ovom linku http://www.zenica.ba/gradska-uprava/slu ... da-zenica/ sluzbene novine, pa na 53. stranici je dio o notarima i privatnoj praksi.
Kao sto smo svi vidjeli dio oko taksi na onom gore linku, u sluzbenim novinama je malo drugacije. Prvo je sve pocelo od notara i da se njima uvedu takse. Uveli su ih i izglasane su sa cini mi se 4000 u ekstra zoni, pa po 800 manje za svaku sljedecu. Onda izlazi na "binu" gospodin pJano i predlaze kako on rece "kad uvodimo notarima, onda uvedite i privatnim klinikama i ordinacijama" na istom nivou. Gradonacelnik jedva docekao i kaze moze. I svi sretni izglasaju povecanje.
Takodjer smo vidjeli prepucavanje onog lopova iz ASDA sa Foodom oko taksi za benzinske jer su isli da njega sjebu. Bilo je kao 100 000, ali lopov kaze, nemojmo 100 000,hajd moze 50 000 (ono kao na pijaci kad se cjenkaju). Prihvatise i to(cini mi se).
Izasle sluzbene novine i u njemu pise sljedece:

Notari---- nema cifre jos :oops: :izet:
Stomatoloske ordinacije i privatna praksa 4000,3200,2400,1600 (po zonama).
Benzinske pumpe 10 000 :shock: :D :izet:

Ko koga ovdje jebe?

I jos ispod tabele gdje su notari i privatna praksa pise sljedece ( i to mi i nije jasno):. U tabeli “II GRUPA DJELATNOSTI FIZIČKIH LICA” (dio tabele koji se odnosi na navedene djelatnosti) briše
se “privatna zdravstvena i stomatološka praksa” i šifra djelatnosti “86.2”.

Sta sad ovo znaci? Da ne vaze takse za tu djelatnost i da nece biti po onim gore navedenim ciframa ili?

Kakve su ovo takse za stambeni i proizvodni prostor?
Norm

#23992 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
Treba i do tog slaufa doc. Bruku raje znam da je u strankama godinama pa opet nista nisu sebi zavrsili. A i kad udjes u kolo treba znat igrati. Treba znat sakriti gadjenje.

Imao sam i ja "nemoralnu" ponudu prosle godine. Konkretnu i otvorenu. Nisam pristao i ne kajem se.
...laHko je doc' do 'slaufa' samo se sebi poseres u obraz...i namazes vazeljinom...ja nisam mogao...sad se malo preispitujem samo zbog djece, ali opet ko zna sta buducnost nosi...uglavnom mirno spavam...
Norm

#23993 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:
notsure wrote:Otkako nam se gradonačelnik zove Fudo, jedina nova investicija je fast food kod Zeničanke.
a PP klub
a zid kod sejmenske dzamije
a jekla u sahtu? :mrgreen:
...jeLike, kolega @Kameni, 'jeLike u sahti'... :D ...ja se uvalio od smjeha kad sam prvi put vidiJo, a svi me cudno gledaju, ko ono, sta je ovom mazlumu smjesno...koliko ono 10000KM?... :lol: :lol: :lol:
Last edited by Norm on 12/01/2018 20:44, edited 1 time in total.
Norm

#23994 Re: Zeničani

Post by Norm »

channel10 wrote: Benzinske pumpe 10 000 :shock: :D :izet:

Ko koga ovdje jebe?
:lol: :lol: :lol:
...a dok je pravio beMzinske takse nisu bile toliko velike... :shock:
nego zna li ko sta je sa kladarama?
...da ovo nije namirivanje zbog njihA...
likce

#23995 Re: Zeničani

Post by likce »

:lol: :lol: :lol: sta je pisac htio reci?

Ja ovdje ne vidim izmjenu za advokate,mislim da ih je zaobisla ova drama.
A ne kontam ovo oko brisanja sifre djelatnosti za stomatologe :-) :-)

Neko je pitao za zone, evo sta kazu sluzbene novine 3/17:

Član 9.
Utvrđuju se sljedeće zone sa ulicama kako slijedi:
a) EKSTRA ZONA koju čine: Titova ulica i Trg Alije Izetbegovića.

b) I ZONA koju čine ulice: Sarajevska do raskrsnice sa Bulevarom Ezhera Eze Arnautovića, Bulevar E. Arnautovića, Bulevar Kulina bana , Bulevar kralja Tvrka I do Staničnog trga, ulice Dr. Aska Borića i Branilaca Bosne, te ulice koje se nalaze unutar kruga kojeg zatvaraju navedene ulice, a to su: Odmut, Dr. Mehmeda Spahe, Reisa Čauševića, Muftije Šemsekadića, Mujagića Sokak, Sejmenska, Ekinovića put, Jalijski put, Vojvodića put, Jalimamov put, Hamdije Kreševljakovića, Šestića put, Begagića put, Šerbin sokak, Londža, Talića brdo, Mejdandžik, Potok, Jevrejska, M.Seida Serdarevića, Stara čaršija, Huseina Kulenovića, Srpska mahala, Prusačka, Pišće, Studenac, Kočevska čikma, Kočeva, Mehmedalije Tarabara, Islambegovića put, Dr.S.bega Bašagića, Kučukovići, Masarykova, Sestara Ditrih, Školska, Fra Ivana Jukića, Fra Grge Martića, Dr. Hasana Muminagića, Štrosmajerova do broja 56, Mokušnica, Uzunovića put, Armije BiH do br. 26, Trg Rudara, i Trg Bosne i Hercegovine.

c) II ZONA koju čine ulice iz naselja Blatuša: Željeznička, Zije Dizdarevića, Kranjčevićeva i Blatuša; naselja Crkvice: Aleja Šehida, Kamberovića Čikma, Ivana Gundulića do Nogometnog centra,Čurukovića put, Derviša Imamovića, Trg žrtava fašizma, Crkvice i Ulica prve zeničke brigade; područja Novo Radakovo:Bistua Nuova do broja 65 (pararelno sa benzinskom pumpom u ul. Avde Smajlovića), Dr.Ćire Truhelke, Avde Smajlovića,Prvomajska do raskrsnice sa ulicom Klopački put,do broja 20, Mustafe Čauševića; te sljedeće ulice:Bilimišće, Ušće, Goraždanska, Lukovo Polje, Ulica Sarajevska od raskrsnice sa Bulevarom E. E. Arnautovića do broja 82 (objekat Rudnika), Zukići, Krivače, Zacarina, Fakultetska, Stjepana Radića, ZAVNOBIH do broja 88, Nurije Pozderca, Rujev Do, Travnička cesta do br. 80, Branislava Nušića, Fra Ljube Hrgića, Augusta Senoe, Kotromanića, Zmaja od Bosne, Velikog sudije Građeše, Vatrogasni put, Nikole Tesle, Juraja Neidharta, Željezarska, Dr.Adolfa Goldbergera, Sandžačka, Saliha Cakana Mulalića, Bulevar kralja Tvrtka I od Staničnog trga i Stanični Trg.

d) III ZONA koju čine ulice koje se nalaze na području grada Zenica, a nisu obuhvaćene prethodno navedenim zonama.
channel10

#23996 Re: Zeničani

Post by channel10 »

fetic wrote::lol: :lol: :lol: sta je pisac htio reci?

Ja ovdje ne vidim izmjenu za advokate,mislim da ih je zaobisla ova drama.
A ne kontam ovo oko brisanja sifre djelatnosti za stomatologe :-) :-)

Neko je pitao za zone, evo sta kazu sluzbene novine 3/17:

Član 9.
Utvrđuju se sljedeće zone sa ulicama kako slijedi:
a) EKSTRA ZONA koju čine: Titova ulica i Trg Alije Izetbegovića.

b) I ZONA koju čine ulice: Sarajevska do raskrsnice sa Bulevarom Ezhera Eze Arnautovića, Bulevar E. Arnautovića, Bulevar Kulina bana , Bulevar kralja Tvrka I do Staničnog trga, ulice Dr. Aska Borića i Branilaca Bosne, te ulice koje se nalaze unutar kruga kojeg zatvaraju navedene ulice, a to su: Odmut, Dr. Mehmeda Spahe, Reisa Čauševića, Muftije Šemsekadića, Mujagića Sokak, Sejmenska, Ekinovića put, Jalijski put, Vojvodića put, Jalimamov put, Hamdije Kreševljakovića, Šestića put, Begagića put, Šerbin sokak, Londža, Talića brdo, Mejdandžik, Potok, Jevrejska, M.Seida Serdarevića, Stara čaršija, Huseina Kulenovića, Srpska mahala, Prusačka, Pišće, Studenac, Kočevska čikma, Kočeva, Mehmedalije Tarabara, Islambegovića put, Dr.S.bega Bašagića, Kučukovići, Masarykova, Sestara Ditrih, Školska, Fra Ivana Jukića, Fra Grge Martića, Dr. Hasana Muminagića, Štrosmajerova do broja 56, Mokušnica, Uzunovića put, Armije BiH do br. 26, Trg Rudara, i Trg Bosne i Hercegovine.

c) II ZONA koju čine ulice iz naselja Blatuša: Željeznička, Zije Dizdarevića, Kranjčevićeva i Blatuša; naselja Crkvice: Aleja Šehida, Kamberovića Čikma, Ivana Gundulića do Nogometnog centra,Čurukovića put, Derviša Imamovića, Trg žrtava fašizma, Crkvice i Ulica prve zeničke brigade; područja Novo Radakovo:Bistua Nuova do broja 65 (pararelno sa benzinskom pumpom u ul. Avde Smajlovića), Dr.Ćire Truhelke, Avde Smajlovića,Prvomajska do raskrsnice sa ulicom Klopački put,do broja 20, Mustafe Čauševića; te sljedeće ulice:Bilimišće, Ušće, Goraždanska, Lukovo Polje, Ulica Sarajevska od raskrsnice sa Bulevarom E. E. Arnautovića do broja 82 (objekat Rudnika), Zukići, Krivače, Zacarina, Fakultetska, Stjepana Radića, ZAVNOBIH do broja 88, Nurije Pozderca, Rujev Do, Travnička cesta do br. 80, Branislava Nušića, Fra Ljube Hrgića, Augusta Senoe, Kotromanića, Zmaja od Bosne, Velikog sudije Građeše, Vatrogasni put, Nikole Tesle, Juraja Neidharta, Željezarska, Dr.Adolfa Goldbergera, Sandžačka, Saliha Cakana Mulalića, Bulevar kralja Tvrtka I od Staničnog trga i Stanični Trg.

d) III ZONA koju čine ulice koje se nalaze na području grada Zenica, a nisu obuhvaćene prethodno navedenim zonama.
Od notara i advokata je sve pocelo i na kraju najebase stomatolozi i privatna praksa. U sluzbenim se advokati i ne spominju, za notare nije odredjena tarifa :shock: , a od njih su sve izmjene i zapocele. I kao slag na kraju, brise se sifra i naziv djelatnosti koja je u tabeli (za privatnu praksu i ordinacije :-) )
Sa benzinskim su licitirali od 50 -100 000, a u sluzbenom listu 10 000. Koji su ovo kriminalci, sve to treba pohapsiti.

Hvala za zone :thumbup:
channel10

#23997 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Norm wrote:
channel10 wrote: Benzinske pumpe 10 000 :shock: :D :izet:

Ko koga ovdje jebe?
:lol: :lol: :lol:
...a dok je pravio beMzinske takse nisu bile toliko velike... :shock:
nego zna li ko sta je sa kladarama?
...da ovo nije namirivanje zbog njihA...
Za kladionice je rekao da je naplatio za 2015.,2016. i nesto za 2017. Trazi putem suda i naplatu od 2010.-2014. Kaze da ce i to naplatiti, ali ce morati sacekati zalbeni postupak itd.
Norm

#23998 Re: Zeničani

Post by Norm »

...ma bice to uredu... :D
Hodacemo totalno krezavi i sporove rjesavas sjekirama, pistoljevima i nozOvima jer necemo moc' platit usluge stomatologa, notara i advokata...a obzirom da su zatvori puni necemo u zatvoru zavrsiti... :lol: :lol: :lol:
A ako svi preselimo u trecu zonu onda se povisiti i takse u trecoj zoni...Logicno... ;-)
likce

#23999 Re: Zeničani

Post by likce »

Neka me skolovaniji isprave ako grijesim.U ovim sluzbenim novinama u clanu 3. odluke o izmjenama takse kaze

"Član 3. Postupci razreza visine iznosa takse koji nisu okončani do dana stupanja na snagu ove odluke bit će okončani prema odredbama Odluke o komunalnim taksama (“Službene novine Grada Zenica”, broj: 3/17 - prečišćen tekst i 9/17)."

Po ovome, za notare nije okoncan postupak utvrdivanja iznosa takse tako da placaju isto kao i do sada a to je po sluzbenim novinama 3/17:

notari 69.1
ekstra zona 2.000,00 KM
I zona 1.600,00 KM
II zona 1.200,00 KM
III zona 800,00 KM

a za advokate:
ekstra zona 1.000,00 KM
I zona 800,00 KM
II zona 600,00 KM
III zona 400,00 KM

Ako sam dobro shvatio, samo su stomatolozi :izet: :-)
channel10

#24000 Re: Zeničani

Post by channel10 »

@Norm,

Ma sramota i nista vise. Cijela situacija gledano iz ovog ugla i nakon ovih 15 -ak dana izgelada kao neka uigrana akcija zavale privatne prakse i stomatologa. Krenulo se od notara i advokata u izmjene i na kraju na.ebase ovi drugi. Advokata nema u sluzbenom listu, za notare ne pisu takse, dok za ove druge su uredno upisane takse koju su pazi sad "na nivou taksi za advokate i notare" :D .
Prije glasanja izlazi Kenan F. i fino ih pita moze li se malo sacekati sa ovim izmjenama jer vidi covjek da ljudi na frku (u roku od 5 minuta) bez ikakvog usaglasavanja predlozise visestruko povecanje taksi i fino pita gradonacelnika jel imaju tarife u prijedlogu i da li su unesene u tabele, lik (Foodo-izvini notsure na kradji :)) se klete :D da je to vec sve uradjeno ( a lafo prijedlog objavljen 5 minuta prije :izet: ). Tu vidis da su vec sve imali dogovoreno i da je vec sve bilo odradjeno ranije samo su lose odglumili pred tv kamerama.
Post Reply