Nako sam pitala jer sam vidjela reklamutempuser wrote:Sto ne kod Neskovica, a da u Tesnju?amar1994 wrote: nemoj kod nih,ima u tesnju
Neka neposredna iskustva ili nako napamet?
Cak ima i xenonu isto da to rade
Jel se to uopce moze ocistiti?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Nako sam pitala jer sam vidjela reklamutempuser wrote:Sto ne kod Neskovica, a da u Tesnju?amar1994 wrote: nemoj kod nih,ima u tesnju
Zato sto su povrsni u svemu sto rade..tempuser wrote:Sto ne kod Neskovica, a da u Tesnju?amar1994 wrote: nemoj kod nih,ima u tesnju
Znaci napamet.amar1994 wrote:Zato sto su povrsni u svemu sto rade..tempuser wrote:Sto ne kod Neskovica, a da u Tesnju?amar1994 wrote: nemoj kod nih,ima u tesnju
eto tako, i ja kazem isto,ne bi kod neskovica otisao vise da mi gumu naduvaju.tempuser wrote:Sto ne kod Neskovica, a da u Tesnju?amar1994 wrote: nemoj kod nih,ima u tesnju
moze se ocistiti,ali preporucio bi ti neku firmu koja to profesionalno radi i daje garanciju,nemoj ici kod svakoga.vjeshalica wrote: Jel se to uopce moze ocistiti?
Ovi iz Tesnja sto ih je Amar spomenuo, daju 2 godine garancije, i cijena je oko 270 KM, cini mi se...bitanga_sa_otesa wrote:moze se ocistiti,ali preporucio bi ti neku firmu koja to profesionalno radi i daje garanciju,nemoj ici kod svakoga.vjeshalica wrote: Jel se to uopce moze ocistiti?
Nemas puno izbora osim ponovo u ovlasteni servis i ganjati da se utvrdi uzrok potrosnje ulja oa dalje se pozvati na garanciju da se to rjesi.MMM1977 wrote:Volkswagen Touareg, nov iz salona. Na cca 7000 pređenih km mi se pali lampica od ulja, u salonu se čudom čude i traže da dovezem auto, što sam i uradio te su problem "otklonili" (valjda dosuli ulje). Jučer, na cca 13.000 pređenih km ponovo famozna lampica... Ovo mi se ne sviđa ni malo. Šta mi je raditi?
Jasno. Razmišljao sam da uputim i službenu reklamaciju, da ipak ostane u arhivi da odmah nešto nije bilo uredno. Prethodno auto mi je isto bio Tuareg i trošio je ulje, haman kao i ovaj, uvijek sam morao 1L dosuti na 7-8.000 km, stoga me malo strah.tempuser wrote:Nemas puno izbora osim ponovo u ovlasteni servis i ganjati da se utvrdi uzrok potrosnje ulja oa dalje se pozvati na garanciju da se to rjesi.MMM1977 wrote:Volkswagen Touareg, nov iz salona. Na cca 7000 pređenih km mi se pali lampica od ulja, u salonu se čudom čude i traže da dovezem auto, što sam i uradio te su problem "otklonili" (valjda dosuli ulje). Jučer, na cca 13.000 pređenih km ponovo famozna lampica... Ovo mi se ne sviđa ni malo. Šta mi je raditi?
Po pravilu, kad si dovezao auto na servis na prijemu su morali napraviti radni nalog u koji su morali upisati i razlog zbog kojeg si dovezao auto. To ostaje u servisnoj istoriji auta i trebalo bi biti dovoljno za ostane trag.MMM1977 wrote:Jasno. Razmišljao sam da uputim i službenu reklamaciju, da ipak ostane u arhivi da odmah nešto nije bilo uredno. Prethodno auto mi je isto bio Tuareg i trošio je ulje, haman kao i ovaj, uvijek sam morao 1L dosuti na 7-8.000 km, stoga me malo strah.tempuser wrote:Nemas puno izbora osim ponovo u ovlasteni servis i ganjati da se utvrdi uzrok potrosnje ulja oa dalje se pozvati na garanciju da se to rjesi.MMM1977 wrote:Volkswagen Touareg, nov iz salona. Na cca 7000 pređenih km mi se pali lampica od ulja, u salonu se čudom čude i traže da dovezem auto, što sam i uradio te su problem "otklonili" (valjda dosuli ulje). Jučer, na cca 13.000 pređenih km ponovo famozna lampica... Ovo mi se ne sviđa ni malo. Šta mi je raditi?
Dosipati ulje, eto sta je raditi.MMM1977 wrote:Volkswagen Touareg, nov iz salona. Na cca 7000 pređenih km mi se pali lampica od ulja, u salonu se čudom čude i traže da dovezem auto, što sam i uradio te su problem "otklonili" (valjda dosuli ulje). Jučer, na cca 13.000 pređenih km ponovo famozna lampica... Ovo mi se ne sviđa ni malo. Šta mi je raditi?
Dizel, 3.0, 210kwNediM17 wrote:Jos kad bi napisao koji motor.
U krajnjoj liniji nije problem ni dosuti 1L ulja na 7-8.000 km ali se bojim da bi mogao biti veći problemMe_again wrote:Dosipati ulje, eto sta je raditi.MMM1977 wrote:Volkswagen Touareg, nov iz salona. Na cca 7000 pređenih km mi se pali lampica od ulja, u salonu se čudom čude i traže da dovezem auto, što sam i uradio te su problem "otklonili" (valjda dosuli ulje). Jučer, na cca 13.000 pređenih km ponovo famozna lampica... Ovo mi se ne sviđa ni malo. Šta mi je raditi?
Tesko ce to garancija pokriti jer VW korporacija ima ogromne "tolerancije" za potrosnju ulja.
Svaki mi je Svabo iz voznog parka trosio ulje, kada se to zavrsavalo na 1 litar izmedju zamjena ulja bio sam zadovoljan![]()
Desavala mi se ista prica sa novom Octaviom, 7000 do 8000 km i dospi barem pola litra a cesto i vise. Sve ostalo je bilo ok, auto me nikada nije izdalo, navozao se i prodao.
Na Francuzima i kosookim nikada nisam dosuo ni kap ulja.
Naravno da nije, ako si se izvio za novog Touareg-a ne bi ni 10 litara trebao biti problem, po mojim shvatanjima stvari. Barem ne bi meni bio.MMM1977 wrote:U krajnjoj liniji nije problem ni dosuti 1L ulja na 7-8.000 km ali se bojim da bi mogao biti veći problem
Ode u "havu" naravno. Pa se čudimo za eco norme što se nemogu ispunitiNaslovnica wrote:Meni su stvarno nevjerovatne te fabričke tolerancije na potrošnju ulja od cca kile na 7-8k km, pogotovu ako je u pitanju nov auto!
Pa gdje nestane to ulje, kuda iscuri?!
koji auto?Derdiyok wrote:Pozdrav svima.
Imam problem sa grijačima, zapekli i ne mogu da izvadim. WD ne pomaže. Da li neko zna na koji način bi mogao izvaditi a da se ne zalomi? Belaj onda, a to mi ne treba
Peugeot 407 1.6HDI 2005.bitanga_sa_otesa wrote: koji auto?
probaj s ovim ako nadjesDerdiyok wrote: Peugeot 407 1.6HDI 2005.
Iza motora.
Kod mene haman nov auto, evo mu sad 45K km. Pise lijepo da je tolerancija litar ulja na 10K km. Međutim nivo ne mrda s mjesta cijeli interval.Naslovnica wrote:Meni su stvarno nevjerovatne te fabričke tolerancije na potrošnju ulja od cca kile na 7-8k km, pogotovu ako je u pitanju nov auto!
Pa gdje nestane to ulje, kuda iscuri?!