Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kudrilo

#23976 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

.
Charuga
Globalni moderator

#23977 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

@hrasno38
@leškarenje

Držite se teme kod tih vaših prepirki, ostavite događaje koji nisu vezani za istu. Ako ponovite morat ću vas zajedno na odmor poslati, ovo sada je bilo samo upozorenje.

P.S. Nema potrebe da mi odgovarate.
lakilaka

#23978 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

sudija sehovic je kolina za ovog kasaia, sudca meča real bayern.
todd_smith

#23979 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Doduse ovdje su isti likovi pravdali sudiju kada je za Zelju svirao penal u Kupu, 5 metara van 16terca, sta ocekivati.
Charuga
Globalni moderator

#23980 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Očekivati je da oni drugi i dalje ostanu realni i pošteni, kao i do sada ... :thumbup: :mrgreen:
todd_smith

#23981 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

mah, kad god dodjem u bilo koju temu uvijek isti likovi isto trabunjaju godinama ovdje i uvijek ista prica kako je derbi otisao u kurac, a oni su ti koji ga salju tamo

helem nejse
Pitar s Kariba

#23982 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar s Kariba »

golman wrote:Kad se već priča o broju navijača,koji je rekord derbija svih vremena?

http://www.historija.ba/d/75-otvoren-ol ... on-kosevo/

Može se reći da je ovo rekordna posjeta nekom fudbalskom meču u BiH svih vremena.
vicious

#23983 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

Pitar s Kariba wrote:
golman wrote:Kad se već priča o broju navijača,koji je rekord derbija svih vremena?

Može se reći da je ovo rekordna posjeta nekom fudbalskom meču u BiH svih vremena.
:thumbup:
Samo ima jedna greška u ovom tekstu, nije se radilo o otvorenju renoviranog Koševa, prva utakmica na novom Koševu je odigrana više od pola godine ranije (26.09.1981. Sarajevo-Crvena Zvezda 2:1). Sjećam se toga vrlo dobro, ni na zapadu još nisu bile postavljene stolice, kao što se sjećam i Papetove prve utakmice nakon povratka iz JNA, protiv Partizana (15.11.1981., bilo 0:0) :-D
I ta je 100% igrana na već renoviranom stadionu.
skenderija04

#23984 Re: Sarajevski derbi

Post by skenderija04 »

vicious wrote:
Pitar s Kariba wrote:

Samo ima jedna greška u ovom tekstu, nije se radilo o otvorenju renoviranog Koševa, prva utakmica na novom Koševu je odigrana više od pola godine ranije (26.09.1981. Sarajevo-Crvena Zvezda 2:1). Sjećam se toga vrlo dobro, ni na zapadu još nisu bile postavljene stolice, kao što se sjećam i Papetove prve utakmice nakon povratka iz JNA, protiv Partizana (15.11.1981., bilo 0:0) :-D
Za taj derbi je bila najbolja distribucija ulaznica ikad!!!

Karte se mogle kupiti na trafikama :D

Ni drame ni mjerenja ni tampon zona.
vicious

#23985 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

skenderija04 wrote:
vicious wrote:
Pitar s Kariba wrote: http://www.historija.ba/d/75-otvoren-ol ... on-kosevo/

Za taj derbi je bila najbolja distribucija ulaznica ikad!!!

Karte se mogle kupiti na trafikama :D

Ni drame ni mjerenja ni tampon zona.
:thumbup: Tako je, i sam sam je kupio na trafici :D
Tribine nacickane, navijaci izmijesani - osim bas onih najvatrenijih, kod njih je i tada bila podjela sjever-jug :D
Image
Logovan

#23986 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

vicious wrote: Image
Gledaj mase. Puno, nije mogla šibica stati. :D
vicious

#23987 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

Logovan wrote:
vicious wrote: Image
Gledaj mase. Puno, nije mogla šibica stati. :D
Ma neopisiva gužva bila, mislim da je bio neki problem s kartama, ili je prodato više karata nego što je bio stvarni kapacitet ili je puno ljudi nekako ušlo bez karte, uglavnom dosta je raje ostalo pred kapijama. Sjećam se pred sami početak provališe jedan od ulaza na istoku i masa samo nagrnu na ionako već punu tribinu :lol:
Na zapadu u neko doba počeli ispadati u onaj kanal i nisu se više mogli vratiti na tribinu, na kraju pustili ljude da sjede dole na atletskoj stazi, što bi danas bilo nezamislivo. :D
Pitar s Kariba

#23988 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar s Kariba »

vicious wrote: :thumbup: Tako je, i sam sam je kupio na trafici :D
Tribine nacickane, navijaci izmijesani - osim bas onih najvatrenijih, kod njih je i tada bila podjela sjever-jug :D
Image
mislim da je tada bilo istok-jug
vicious

#23989 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

Pitar s Kariba wrote:
vicious wrote: :thumbup: Tako je, i sam sam je kupio na trafici :D
Image
mislim da je tada bilo istok-jug
Moze biti, nekad je to bio i centralni dio istoka :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23990 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

vicious wrote:Tribine nacickane, navijaci izmijesani - osim bas onih najvatrenijih, kod njih je i tada bila podjela sjever-jug :D
Image
Nikad u zivotu! Najvatreniji navijaci Sarajeva bili na zapadu ispod reporterske ne znam kako da je nazovem.....kucice :D kakav jug i sjever. Na Grbavici i jedi i drugi bili na istoku i to jedni do drugih sa ponekim policajcem izmedju.
skenderija04

#23991 Re: Sarajevski derbi

Post by skenderija04 »

hrasno38 wrote:
vicious wrote:Tribine nacickane, navijaci izmijesani - osim bas onih najvatrenijih, kod njih je i tada bila podjela sjever-jug :D
Image
Nikad u zivotu! Najvatreniji navijaci Sarajeva bili na zapadu ispod reporterske ne znam kako da je nazovem.....kucice :D kakav jug i sjever. Na Grbavici i jedi i drugi bili na istoku i to jedni do drugih sa ponekim policajcem izmedju.
Hrasno, kucica je bila na starom Kosevu :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23992 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

skenderija04 wrote:
hrasno38 wrote:
Image
Hrasno, kucica je bila na starom Kosevu :D
Uh izvinjavam se ovo je 81/82 ali bez obzira ni tada jos uvijek nije postojalo sjever-jug te Horde zla-Manijaci!
skenderija04

#23993 Re: Sarajevski derbi

Post by skenderija04 »

hrasno38 wrote:
Uh izvinjavam se ovo je 81/82 ali bez obzira ni tada jos uvijek nije postojalo sjever-jug te Horde zla-Manijaci!
Tacno. Nije bilo toga. Tada su ih zvali "vatreni navijaci" :D
bjelave

#23994 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

zeljo vodio 1 0 na poluvremenu ali su ga onda zabili Pape i pokojni Keli Vidovic.
To je bila utakmica, to je bio grad.... Znam da su tada prvi put bile stolice na zapadu a moze biti da je renovirani stadion otvoren ranije ali bez stolica.
vicious

#23995 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

bjelave wrote:zeljo vodio 1 0 na poluvremenu ali su ga onda zabili Pape i pokojni Keli Vidovic.
To je bila utakmica, to je bio grad.... Znam da su tada prvi put bile stolice na zapadu a moze biti da je renovirani stadion otvoren ranije ali bez stolica.
100% otvoren ranije, u septembru 1981. protiv CZ. Nije bilo stolica, nešto kasnije su postavljene samo na zapad, moguce da je to bilo pred ovaj derbi.

I jest bila ovo ludilo utakmica, sjecam se da je Sarajevo imalo na pocetku dvije dobre sanse, Pape pogodio precku, a onda Zeljo povede :D
Pa u drugom preokret, ma utakmica za 10.
bjelave

#23996 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

vicious wrote:
bjelave wrote:zeljo vodio 1 0 na poluvremenu ali su ga onda zabili Pape i pokojni Keli Vidovic.
100% otvoren ranije, u septembru 1981. protiv CZ. Nije bilo stolica, nešto kasnije su postavljene samo na zapad, moguce da je to bilo pred ovaj derbi.

I jest bila ovo ludilo utakmica, sjecam se da je Sarajevo imalo na pocetku dvije dobre sanse, Pape pogodio precku, a onda Zeljo povede :D
Pa u drugom preokret, ma utakmica za 10.

Stolice su na zapadu prvi put bile na ovoj utakmici. Znam to iz licnog iskustva.Prijatnog ali ujedno i bolnog, koje sam dobro upamtio. Bio sam podvukao noge pod stolicu i kod gola skocio, ne sjecam se vise je li Kelijevog ili Papetovog a nisam izvukao noge kako nisam navikao na stolicu, nisam imao naviku. Oba lista su mi bila modra bar mjesec poslije.
Meni licno najdrazi derbi, i pored gore pomenutih laksih tjelesnih povreda. Bas ludilo utakmica. Lik u redu iza na se kladio sa nekim kanticarem na poluvremenu, da ih dobijamo i na kraju utakmice mu uzeo sto maraka.
mekaba

#23997 Re: Sarajevski derbi

Post by mekaba »

hrasno38 wrote:
Image
Ovaj derbi je bio na renoviranom Kosevu a ne na starom stadionu. :wink:
vryzas

#23998 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Image

:mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#23999 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

:oops:
Melbourne_Australia

#24000 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

Ha ha ha Arsenal :lol: :lol: :lol: :lol: Oplakah , uljepsali ste mi dan :thumbup:
Post Reply