Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Alfons Kauders

#23951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote:Samo malo, Milanovic je neki dan izjavio da ce se sastati s HNS-om koji predstavlja najvise dva HDZ-a, i da on iako mu to nije drago da se sastaje sa njima ( radi HDZ-ova ) ima obavezu jer su dobili najvise glasova od strane bh Hrvata. Danas na direktno pitanje da li ce raspravljati o rekonstrukciji federalne vlade sa HNS-om direktno odgovara da nece jer bi to bilo tutorstvo i uplitanje u unutrasnje stvari BiH. I onda Lagumdzija ( i Niksic s njim )kaze da nece da ide na rucak jer nije dobro ozracje za ozbiljnije razgovore kad su u pitanju ekonomski problemi i komunikacijski problemi? I ovo rece uz mucanje i nelagodu. Ocigledno stavljanje na prvo mjesto licnih i stranackih stvari a ne dobro susjedskih.
pa naravno da ce to izjaviti, jer ne moze otvoreno reci da zagovara rekonstrukciju vlade u susjednoj drzavi... to je isto kao kad bi se sad niksic ili lagumdzija zalagali za rekonstrukciju hrvatske vlade, da npr. hdz dobije cetvrtinu ministarstava...

ali je zato dopustio da takva informacija procuri u javnost prije desetak dana, to je vid pritiska i to je problem...
palermo

#23952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:[

ali onda se fino ode na sastanak, iskulira, s osmijehom i poklonima, a onda se usput u jednoj recenici kaze - sljedeci put kada se predstavnik hrvatske izvrsne vlasti sastane sa politickom organizacijom koja je zagovarala protuustavno djelovanje i opstruirala formiranje vlasti, neka se ne trudi oko dolaska u sarajevo, ukoliko se ne radi o turistickom obilasku... kraj price, u cetiri oka, sa smjeskom na licu... a ne kao uvrijedjena mlada, pravo pred kamere, radi domace javnosti
Bilo bi bolje, slažem se, ali reakcije bi bile iste, HDZ-ovi bi govorili da to nije stav vlade BiH, Bevanda bi se oglasio, Dodik bi se oglasio, ovi lokalni ublehaši bi jevda dočekali da pišu o tome kako se n e može prijatelj tako doćekivati....dakle, isto bi bilo.

Jedino što bi se onda stvarno moglo upitati, da li je to prejaka reakcija (opaska na Katarinin post)
brzica

#23953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

A jesi... :-)
Muflon

#23954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Muflon »

rahmanjin wrote:Samo malo, Milanovic je neki dan izjavio da ce se sastati s HNS-om koji predstavlja najvise dva HDZ-a, i da on iako mu to nije drago da se sastaje sa njima ( radi HDZ-ova ) ima obavezu jer su dobili najvise glasova od strane bh Hrvata. Danas na direktno pitanje da li ce raspravljati o rekonstrukciji federalne vlade sa HNS-om direktno odgovara da nece jer bi to bilo tutorstvo i uplitanje u unutrasnje stvari BiH. I onda Lagumdzija ( i Niksic s njim )kaze da nece da ide na rucak jer nije dobro ozracje za ozbiljnije razgovore kad su u pitanju ekonomski problemi i komunikacijski problemi? I ovo rece uz mucanje i nelagodu. Ocigledno stavljanje na prvo mjesto licnih i stranackih stvari a ne dobro susjedskih.
Sve se pamti, tako će se zapamtiti i ovaj potez Lagumdžije. Kad se krajem 2014. budu sređivali računi onda će Lagumdžija uz sve ostalo poručiti da je "rekao NE velikohrvatskom političaru Milanoviću". Pa evo baš se sad javilo barem 5 ljudi koji bi mu dizali spomenik radi toga. Majka svih interesa kad su stranke u pitanju je izborni rezultat, shodno tome ovaj potez Lagumdžije je logičan i opravdan, ljudi se jednostavno primaju na to. Koga briga za diplomatski protokol, za dobrosusjedske odnose i te stvari, pa neće mu to donijeti sutra glasove. Dodik je otpilio i osnovni bonton jer mu to donosi strašan profit na izborima. Otpilili bi oni i svoju mater radi glasova. Jedno je sigurno, reći bilo šta što bi se moglo eventualno protumačiti kao govor koji nije probosanski za sve "naše" stranke je političko samoubistvo i zato ćete od svih "naših" stranaka čuti kako bi dali sve za državu, jer to naš narod želi čuti. A ustvari sve bi dali za svoju poziciju. Ja sam jednom jednoj stranci držao stranu i nikad više.
Last edited by Muflon on 27/02/2012 21:13, edited 1 time in total.
rahmanjin

#23955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

Alfons Kauders wrote:
pa naravno da ce to izjaviti, jer ne moze otvoreno reci da zagovara rekonstrukciju vlade u susjednoj drzavi... to je isto kao kad bi se sad niksic ili lagumdzija zalagali za rekonstrukciju hrvatske vlade, da npr. hdz dobije cetvrtinu ministarstava...

ali je zato dopustio da takva informacija procuri u javnost prije desetak dana, to je vid pritiska i to je problem...
Slazem se da je vjerovatno pustena informacija prije desetak dana, ali danas je bio direktan i rekao da nema nista od te price. Pogledaj Lagumdziju i njegovu izjavu na presici ko da je posran, vidi se na njemu ( sto je prava rijetkost ) da je skontao da je zeznuo stvar. Barem je to moje misljenje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Muflon wrote:Sve se pamti, tako će se zapamtiti i ovaj potez Lagumdžije. Kad se krajem 2014. budu sređivali računi onda će Lagumdžija uz sve ostalo poručiti da je "rekao NE velikohrvatskom političaru Milanoviću". Pa evo baš se sad javilo barem 5 ljudi koji bi mu dizali spomenik radi toga. Majka svih interesa kad su stranke u pitanju je izborni rezultat, shodno tome ovaj potez Lagumdžije je logičan i opravdan, ljudi se jednostavno primaju na to. Koga briga za diplomatski protokol, za dobrosusjedske odnose i te stvari, pa neće mu to donijeti sutra glasove. Dodik je odpilio i osnovni bonton jer mu to donosi strašan profit na izborima. Otpilili bi oni i svoju mater radi glasova. Jedno je sigurno, reći bilo šta što bi se moglo eventualno protumačiti kao govor koji nije probosanski za sve "naše" stranke je političko samoubistvo i zato ćete od svih "naših" stranaka čuti kako bi dali sve za državu, jer to naš narod želi čuti. A ustvari sve bi dali za svoju poziciju. Ja sam jednom jednoj stranci držao stranu i nikad više.
Tako nekako je jedino objašnjenje, što onda znači da SDP koketira samo sa ultradesnim bošnjačkim glasovima... :roll:
Alfons Kauders

#23957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Alfons Kauders wrote:[

ali onda se fino ode na sastanak, iskulira, s osmijehom i poklonima, a onda se usput u jednoj recenici kaze - sljedeci put kada se predstavnik hrvatske izvrsne vlasti sastane sa politickom organizacijom koja je zagovarala protuustavno djelovanje i opstruirala formiranje vlasti, neka se ne trudi oko dolaska u sarajevo, ukoliko se ne radi o turistickom obilasku... kraj price, u cetiri oka, sa smjeskom na licu... a ne kao uvrijedjena mlada, pravo pred kamere, radi domace javnosti
Bilo bi bolje, slažem se, ali reakcije bi bile iste, HDZ-ovi bi govorili da to nije stav vlade BiH, Bevanda bi se oglasio, Dodik bi se oglasio, ovi lokalni ublehaši bi jevda dočekali da pišu o tome kako se n e može prijatelj tako doćekivati....dakle, isto bi bilo.

Jedino što bi se onda stvarno moglo upitati, da li je to prejaka reakcija (opaska na Katarinin post)
reakcije ce svakako biti negativne... ali ako vec pravis scenu, onda je napravi kao majstor, a ne kao pizda...

a ako se budu bas previse bunili, onda bevandi fino predloziti da posalje lozancica u zagreb da izgladi stvari... pa da ga uhapse cim predje granicu...

dodiku smeta? nikakav problem... ono rs otvara neka predstavnistva po svijetu? rusija, izrael, brisel? nije ni to problem... ali onda neka dodik objasnjava guznom haveru tadicu zasto je federacija otvorila predstavnistvo u pristini...

sve se moze kad se hoce

nema vise zajebancije
rahmanjin

#23958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

Muflon wrote:
Sve se pamti, tako će se zapamtiti i ovaj potez Lagumdžije. Kad se krajem 2014. budu sređivali računi onda će Lagumdžija uz sve ostalo poručiti da je "rekao NE velikohrvatskom političaru Milanoviću". Pa evo baš se sad javilo barem 5 ljudi koji bi mu dizali spomenik radi toga. Majka svih interesa kad su stranke u pitanju je izborni rezultat, shodno tome ovaj potez Lagumdžije je logičan i opravdan, ljudi se jednostavno primaju na to. Koga briga za diplomatski protokol, za dobrosusjedske odnose i te stvari, pa neće mu to donijeti sutra glasove. Dodik je otpilio i osnovni bonton jer mu to donosi strašan profit na izborima. Otpilili bi oni i svoju mater radi glasova. Jedno je sigurno, reći bilo šta što bi se moglo eventualno protumačiti kao govor koji nije probosanski za sve "naše" stranke je političko samoubistvo i zato ćete od svih "naših" stranaka čuti kako bi dali sve za državu, jer to naš narod želi čuti. A ustvari sve bi dali za svoju poziciju. Ja sam jednom jednoj stranci držao stranu i nikad više.
Sazem se s tobom. Populizam kao i obicno je na sceni.Zalosno je to, da niko nema muda i da se svi sluze sitno šićarđijskim folovima da bi dobili po koji poen kod "svog" naroda.
palermo

#23959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

KatarinaKosaca wrote:
Muflon wrote:Sve se pamti, tako će se zapamtiti i ovaj potez Lagumdžije. Kad se krajem 2014. budu sređivali računi onda će Lagumdžija uz sve ostalo poručiti da je "rekao NE velikohrvatskom političaru Milanoviću". Pa evo baš se sad javilo barem 5 ljudi koji bi mu dizali spomenik radi toga. Majka svih interesa kad su stranke u pitanju je izborni rezultat, shodno tome ovaj potez Lagumdžije je logičan i opravdan, ljudi se jednostavno primaju na to. Koga briga za diplomatski protokol, za dobrosusjedske odnose i te stvari, pa neće mu to donijeti sutra glasove. Dodik je odpilio i osnovni bonton jer mu to donosi strašan profit na izborima. Otpilili bi oni i svoju mater radi glasova. Jedno je sigurno, reći bilo šta što bi se moglo eventualno protumačiti kao govor koji nije probosanski za sve "naše" stranke je političko samoubistvo i zato ćete od svih "naših" stranaka čuti kako bi dali sve za državu, jer to naš narod želi čuti. A ustvari sve bi dali za svoju poziciju. Ja sam jednom jednoj stranci držao stranu i nikad više.
Tako nekako je jedino objašnjenje, što onda znači da SDP koketira samo sa ultradesnim bošnjačkim glasovima... :roll:
Pregoniš, ja nisam nikakav ultradesni Bošnjak :D a ovo podržavam.
brzica

#23960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Ma ovaj pustio probni balon, ovaj dočekao na
volej...je li pametno pokazat će se. Ali ne
moraju uvijek samo savršeno logični potezi
biti ispravni.

A ja sam za reciprocitet. Kako ti meni, tako
i ja tebi.

I nisam Bošnjak nikako, pa dijelom podržavam.
palermo

#23961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Muflon wrote: Sve se pamti, tako će se zapamtiti i ovaj potez Lagumdžije. Kad se krajem 2014. budu sređivali računi onda će Lagumdžija uz sve ostalo poručiti da je "rekao NE velikohrvatskom političaru Milanoviću". Pa evo baš se sad javilo barem 5 ljudi koji bi mu dizali spomenik radi toga. Majka svih interesa kad su stranke u pitanju je izborni rezultat, shodno tome ovaj potez Lagumdžije je logičan i opravdan, ljudi se jednostavno primaju na to. Koga briga za diplomatski protokol, za dobrosusjedske odnose i te stvari, pa neće mu to donijeti sutra glasove. Dodik je otpilio i osnovni bonton jer mu to donosi strašan profit na izborima. Otpilili bi oni i svoju mater radi glasova. Jedno je sigurno, reći bilo šta što bi se moglo eventualno protumačiti kao govor koji nije probosanski za sve "naše" stranke je političko samoubistvo i zato ćete od svih "naših" stranaka čuti kako bi dali sve za državu, jer to naš narod želi čuti. A ustvari sve bi dali za svoju poziciju. Ja sam jednom jednoj stranci držao stranu i nikad više.
Ako je ovo istina, onda je to dobra stvar. To znači da postoji untrašnji konsenzus ispod kojih stvari ne ideš. I da to političari koji predstavljaju ovaj narod znaju. Doduše nisam siguran da je to istina....al kao što rekoh bilo bi dobro da jeste

A politika i jeste bitka za vlast, i moralisanje nad njom je gubljenje vremena.
Alfons Kauders

#23962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:

Slazem se da je vjerovatno pustena informacija prije desetak dana, ali danas je bio direktan i rekao da nema nista od te price. Pogledaj Lagumdziju i njegovu izjavu na presici ko da je posran, vidi se na njemu ( sto je prava rijetkost ) da je skontao da je zeznuo stvar. Barem je to moje misljenje.
da - lagumdzija se nasao u situaciji u kojoj gubi sta god da uradi... mozda misli da je izabrao manje zlo, ali nisam siguran...

a vjerovatno se iza cijele price krije jos dosta toga... ako se ne varam, hadzic se nedavno sastao s ambasadorom rh... ne bi me cudilo da je sdp trazio od milanovica da se ne sastaje s hns-om, pa sad prave scenu nakon sto su ispusili
Muflon

#23963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Muflon »

KatarinaKosaca wrote:
SDP koketira sa svim mogućim glasovima, zašto bi se oni odricali glasova zadrtih "konzervi" kad ne moraju, na izborima i tvoj i moj i glas Rajka Vasića vrijede isto i vrijede puno. SDP ide čak tako daleko da iznosi apsolutno kontradiktorne stavove, podržava jedinstvenu BiH i bori se za glasove ljudi u cijeloj BiH, a vrlo dobro je poznato da barem 40% ljudi u BiH ne želi jedinstvenu BiH, ne želi je čak ni nejedinstvenu, želi da je nema. Lagumdžija nam tako poručuje da će se boriti za glas navijača Borca koji pjeva kako mu "ne treba titula je Bosna nije njegova država", a ustvari se bori za glasove svih koji vole BiH jer to je upravo ono što oni žele čuti. Ljudi zatvaraju oči pred istinom i žele da čuju nešto lijepo, a on već odavno svira violinom i to tako lijepo da se ljudima naprosto same oči zatvaraju i ne vide šta se zapravo dešava. Kažu da je u ratu i ljubavi sve dozvoljeno, e pa u politici je dozvoljeno i više od toga. Igraju se sa najmilijim (domovinom) radi svog ličnog interesa. A ljudi im još plješću. I šta bude, poj'o vuk magarca. Jel se išta promijenilo od '95? Jest. Al na lošije.
brzica

#23964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Ma neka se samo kuha...neka nitko nije miran :D
Alfons Kauders

#23965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

brzica wrote:Ma ovaj pustio probni balon, ovaj dočekao na
biti ispravni.

i ja tebi.

ako si hrvat koji ne glasa za hdz, :D onda si za milanovica bosnjak... :D i za hdz doduse... :D
brzica

#23966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Alfons Kauders wrote:
biti ispravni.

i ja tebi.

ako si hrvat koji ne glasa za hdz, :D onda si za milanovica bosnjak... :D i za hdz doduse... :D
O tome ja i govorim. U ovom slučaju je Zlaja, kakve
mu god namjere bile, branio i moj obraz. I moje
obitelji.
A šta sam sve bio do sada :dance: Još kad bih ti rekao
šta radim trenutno...ubiše brate sa svih strana :lol:
heckler

#23967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Ne kontam gdje ljude non stop nosi da je Hr nama nekakva prijateljska zemlja. Ljudi nam o glavi radi na svakom koraku po svakom parametru. Ne propuste priliku da nam ne podvale nesto.

1) Dogovor o granicama, podpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
2) Dogovor o luci ploce potpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
3) Sve moguce vancarinske barijere i trikovi kojima onemogucavaju uvoz iz BiH, dok nam izvoze sve moguce smece bez ikakvog ogranicenja.
4) Sva imovina HR firmi u BiH je vracena, ni 10% imovine BiH u HR nije vraceno. Ukradeni bezbrojni hoteli i odmaralista, poslovni prostori itd itd itd.
5) I ulazak u EU su iskoristili da nam suknu pa nam 2 granicna prijelaza za izvoz odobrila od potrebnih minimum 6
6) Vec 20 godina se uplicu u ustpostavu vlasti i uzimaju si za pravo da komentarisu ustav i administrativno uredjenje.
itd itd itd itd

I sad celnika ove zlocinacke drzave treba docekivati sa nekakvim pocastima!?!?! Na kojim planetama ste vi rodjeni???
rahmanjin

#23968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:

da - lagumdzija se nasao u situaciji u kojoj gubi sta god da uradi... mozda misli da je izabrao manje zlo, ali nisam siguran...

a vjerovatno se iza cijele price krije jos dosta toga... ako se ne varam, hadzic se nedavno sastao s ambasadorom rh... ne bi me cudilo da je sdp trazio od milanovica da se ne sastaje s hns-om, pa sad prave scenu nakon sto su ispusili
Mislim da Lagumdzija grijesi sto hoce da predstavi Milanovica kao nekoga ko radi protiv BiH, a samo radi par jeftinih poena sto je Muflon odlicno obrazlozio. Mora ipak imati vise muda i da se ne sluzi populizmom nego da uradi u sluzbi drzave i dobrosusjedskih odnosa, a ono o cemu se ne slazu fino u cetiri oka i pricaj.
Alfons Kauders

#23969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

brzica wrote:
Alfons Kauders wrote:
biti ispravni.

i ja tebi.

O tome ja i govorim. U ovom slučaju je Zlaja, kakve
mu god namjere bile, branio i moj obraz. I moje
obitelji.
A šta sam sve bio do sada :dance: Još kad bih ti rekao
šta radim trenutno...ubiše brate sa svih strana :lol:
eto ja cu onda biti hrvat umjesto tebe... taman trebam ganjati neke papire u hrvatskoj... samo sto cu glasati za djedovu politicku opciju... :D valjda mi nece zamjeriti :D

hm, a sta li radis... ako si u sarajevu, bez certifikata... imam par ideja :wink:
brzica

#23970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Nisam shvatio da ga predstavlja kao nekoga tko radi
protiv BiH. Samo se odmjeravaju snage. Povukao
je ručnu i Milanović. Ipak nije ugodno kad se ministar
VP neće sastati s tobom, a predsjednik je i stranke
sa kojom će morati sjediti u internacionalnim forumima
poput PES i sl.
heckler

#23971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote: Slazem se da je vjerovatno pustena informacija prije desetak dana, ali danas je bio direktan i rekao da nema nista od te price. Pogledaj Lagumdziju i njegovu izjavu na presici ko da je posran, vidi se na njemu ( sto je prava rijetkost ) da je skontao da je zeznuo stvar. Barem je to moje misljenje.

Mislim da Lagumdzija grijesi sto hoce da predstavi Milanovica kao nekoga ko radi protiv BiH, a samo radi par jeftinih poena sto je Muflon odlicno obrazlozio. Mora ipak imati vise muda i da se ne sluzi populizmom nego da uradi u sluzbi drzave i dobrosusjedskih odnosa, a ono o cemu se ne slazu fino u cetiri oka i pricaj.
Daj mi jedan KONKRETAN primjer gdje Milanovic radi za BiH? Eto samo jedan KONKRETAN primjer.
brzica

#23972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

@ alfons

Šššššššš :D

A i ja bih da glasujem za Hrvatski Sabor glasovao za
djedovu opciju. Svakako ne stoje dobro, svaki im
glas treba, samo jednog ima ta opcija sad u Saboru. :lol:
Last edited by brzica on 27/02/2012 21:34, edited 1 time in total.
Muflon

#23973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Muflon »

heckler wrote:Ne kontam gdje ljude non stop nosi da je Hr nama nekakva prijateljska zemlja. Ljudi nam o glavi radi na svakom koraku po svakom parametru. Ne propuste priliku da nam ne podvale nesto.

1) Dogovor o granicama, podpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
2) Dogovor o luci ploce potpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
3) Sve moguce vancarinske barijere i trikovi kojima onemogucavaju uvoz iz BiH, dok nam izvoze sve moguce smece bez ikakvog ogranicenja.
4) Sva imovina HR firmi u BiH je vracena, ni 10% imovine BiH u HR nije vraceno. Ukradeni bezbrojni hoteli i odmaralista, poslovni prostori itd itd itd.
5) I ulazak u EU su iskoristili da nam suknu pa nam 2 granicna prijelaza za izvoz odobrila od potrebnih minimum 6
6) Vec 20 godina se uplicu u ustpostavu vlasti i uzimaju si za pravo da komentarisu ustav i administrativno uredjenje.
itd itd itd itd

I sad celnika ove zlocinacke drzave treba docekivati sa nekakvim pocastima!?!?! Na kojim planetama ste vi rodjeni???
Pa zašto bi vratili imovinu kad ne moraju, zašto bi riješili granice kad upravljaju spornim dijelovima. Njihovo ponašanje je sasvim logično osim onom ko misli da postoje prijateljske države. Postoje samo države kojima se nekad poklope interesi. Tako su Engleska i Francuska ratovale 116 godina u cugu, pa kasnije još u par navrata zaključno sa Napoleonovim ratovima, a danas jedni drugim ližu dupe. Pomirile se divne države. A šta je sa svim izginulim u tim ratovima. Koga briga za njihove porodice koje su mogle i normalno da žive. I mi bi radili isto k'o i oni da možemo.
Last edited by Muflon on 27/02/2012 21:35, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#23974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote: Mislim da Lagumdzija grijesi sto hoce da predstavi Milanovica kao nekoga ko radi protiv BiH, a samo radi par jeftinih poena sto je Muflon odlicno obrazlozio. Mora ipak imati vise muda i da se ne sluzi populizmom nego da uradi u sluzbi drzave i dobrosusjedskih odnosa, a ono o cemu se ne slazu fino u cetiri oka i pricaj.
ja ne vjerujem da milanovic ima bas "ciste" namjere, nimalo... i njemu je u interesu da se na domacoj sceni prikaze kao zastitnik nacionalnih interesa, a bih je uvijek bila dobar poligon za to... ta potreba je samo dodatno izrazena politickom orijentacijom njegove stranke - da je desnicar, po defaultu bi se pretpostavljalo da brani interese hrvata u bih, a ovako se mora dokazivati i glumiti veceg katolika od pape... a ako se u hrvatskoj nastave negativni ekonomski trendovi, budi siguran da ce se takva pitanja sve vise povlaciti - kao i kod nas uostalom...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

heckler wrote:Daj mi jedan KONKRETAN primjer gdje Milanovic radi za BiH? Eto samo jedan KONKRETAN primjer.
:lol: :lol: To nije njegov posao...
Locked