Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SmokingMan
#23951 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ipak će nakon onoga sinoć pape morati kod švabe po kajmak...
Last edited by SmokingMan on 07/09/2013 17:11, edited 1 time in total.
- Kemal Malovčić
#23952 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
a pape tvrdoglav...
-
missko
#23953 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vrsajevic je bio zrtvovan bas se vidjelo, sam samcat cijelo vrijeme ponekad bi mu Bacakcic priskocio ali smo onda bili razvuceni do bola. Bili smo spori za onako pokretljivu odbranu protivnika, iako smo imali dosta dobrih i korisnih lopti kroz sredinu jedino sto smo s tih lopti radili je ili lose primili ili ako bi dobro primili usrali bi zadnji pas ili bi je zadrzali pa izgubili.ultima_palabra wrote:Najgore je što smo pored toliko fantazista opet nabijali lopte u 16... što se tiče Avdije, ako si zadužen da pokrivaš čitavu stranu, a ekipa igra toliko ofanzivno kao mi u prvom poluvremenu, onda je normalno da ćeš puno vremena provesti na njihovoj polovini... da je ostajao pozadi, onda bi mu raja jebala mater što se ne priključuje kad je otvorena strana![]()
Da je neko igrao desno krilo to je druga priča.
Ali meni se samo ono u glavi vrti apsolutni favorit. Ajd proguto bi nekako ulogu favorita ali "apsolutni " ne mogu nikako
- splend
#23954 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ovo je papetov poraz. koliko se ja mogu sjetit, ovo je drugi put da je promasio s taktikom. prvi put je to bilo protiv francuza na kosevu. sinoc nismo na ni sta licili, ne znam zbog cega, to valjda on zna i nadam se da ce to popraviti u bratislavi. posto sam u kafani gled'o tekmu, ne znam razlog sto mujdza nije igrao, ali se osjetio njegov izostanak, avdija je u defanzivi bio bas krminalan, uvijek 5 metara udaljen od protivnika. nisu sad ni oni aman nesto odigrali, da nas treba bit strah revansa, ali su bili bolji.
valjda ce nam gore uci prva sansa koju budemo imali, onda se oni mogu pusiti.
i jah, neko rece 'samo nabijamo'. pa nemamo mi u ekipa rojsa, ozila, gecea, milera da se zajebajemo u veznom redu a da lopta ide ko u barselone. nasi jesu tehnicki solidni igraci, al daleko je to od svjetskog vrha, pa da to ide ko podmazano. odkad postojimo, pa do danas, prekid je nase najjace oruzje, kakva crna tehnika, zalaganje i slicno. sinoc nam prekid nije radio, zato nismo ni zabili. ne kazem da jedino iz prekida mozemo zabit, al je najrealnija sansa za gol upravo korner, slobodnjak ili tako nesto. naravno da dzeko moze dati gol uvijek, sinoc je bio ustopan, al je takodjer ne realno ocekivati da ce ga slovaci u obe tekme onako zatvoriti. u nezgodnoj smo situaciji, al ipak mislim da smo i dalje favoriti za prvo mjesto...
valjda ce nam gore uci prva sansa koju budemo imali, onda se oni mogu pusiti.
i jah, neko rece 'samo nabijamo'. pa nemamo mi u ekipa rojsa, ozila, gecea, milera da se zajebajemo u veznom redu a da lopta ide ko u barselone. nasi jesu tehnicki solidni igraci, al daleko je to od svjetskog vrha, pa da to ide ko podmazano. odkad postojimo, pa do danas, prekid je nase najjace oruzje, kakva crna tehnika, zalaganje i slicno. sinoc nam prekid nije radio, zato nismo ni zabili. ne kazem da jedino iz prekida mozemo zabit, al je najrealnija sansa za gol upravo korner, slobodnjak ili tako nesto. naravno da dzeko moze dati gol uvijek, sinoc je bio ustopan, al je takodjer ne realno ocekivati da ce ga slovaci u obe tekme onako zatvoriti. u nezgodnoj smo situaciji, al ipak mislim da smo i dalje favoriti za prvo mjesto...
- ultima_palabra
#23955 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa ako ćemo nabijati, to možemo i sa Rahimićem i Zahirovićem... isto će i oni nabijati kao oni, a uradiće više u defanzivi.
Ova generacija je najviše postigla kad je lopta bila na zemlji... protiv Grčke je bila iznimka.
Ova generacija je najviše postigla kad je lopta bila na zemlji... protiv Grčke je bila iznimka.
- SaNsEo
#23956 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sušić: Da se utakmica večeras igra ne bih ništa mijenjao
ja stvarno pocinjem sumljati u ovog naseg selektora i nas put do Brazila... ovako nesto moze samo izjaviti osoba koja nevidi dalje od nosa...on da ima m..da ko sto nema je trebao da izjavi sa ovakvom igrom koju smo pokazali sinoc najradije bi izmjenio 10 igraca.... ali ne cuj on nebi nista mjenjao

u zivotu je najopasnija stvar kad cojek ne uci na svojim greskama .. i ima neki svoj inat koji mu nedozvoljava da prizna greske...
ja stvarno pocinjem sumljati u ovog naseg selektora i nas put do Brazila... ovako nesto moze samo izjaviti osoba koja nevidi dalje od nosa...on da ima m..da ko sto nema je trebao da izjavi sa ovakvom igrom koju smo pokazali sinoc najradije bi izmjenio 10 igraca.... ali ne cuj on nebi nista mjenjao
u zivotu je najopasnija stvar kad cojek ne uci na svojim greskama .. i ima neki svoj inat koji mu nedozvoljava da prizna greske...
- denimb
#23957 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta reci, koju poruku poslati 
- shalla
#23958 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
E moj Pape...
Ako je zaista ovo izjavio onda stvarno počinjem da sumnjam u njega i njegove trenerske/selektorske sposobnosti... Čuj ne bi ništa mijenjao
Ne znam zašto ima problem sa tim da kaže nešto poput "pogrešno sam procijenio njihove mogućnosti, priznajem da sam pogriješio sa sastavom" i sl, ne bi mu niko A rekao, čak bi meni bilo ljudskije da prizna grešku...
Eno hrvatska javnost se ismijava sa Štimčevom izjavom da su "namjerno pustili Srbiju da igra", ovo Papetovo je na tragu takve izjave...
Ako je zaista ovo izjavio onda stvarno počinjem da sumnjam u njega i njegove trenerske/selektorske sposobnosti... Čuj ne bi ništa mijenjao
Ne znam zašto ima problem sa tim da kaže nešto poput "pogrešno sam procijenio njihove mogućnosti, priznajem da sam pogriješio sa sastavom" i sl, ne bi mu niko A rekao, čak bi meni bilo ljudskije da prizna grešku...
Eno hrvatska javnost se ismijava sa Štimčevom izjavom da su "namjerno pustili Srbiju da igra", ovo Papetovo je na tragu takve izjave...
- Partijaner
#23959 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kostat ce nas on Brazila a i baraza kako je krenulo.shalla wrote:E moj Pape...
Ako je zaista ovo izjavio onda stvarno počinjem da sumnjam u njega i njegove trenerske/selektorske sposobnosti... Čuj ne bi ništa mijenjao![]()
Nema Pape tu namazanost, neku karizmu da napravi neke promjene, plus jos ne zna 2 recenice da sastavi kako treba. Ja ga i dalje podrzavam ali ovo sto pokazuje sa ovim izjavama je vec smijesno i zalosno.
Ne bude li se otislo na prvenstvo, dobice otkaz garant.
- ultima_palabra
#23960 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To naravno... selektor koji ne ode na prvenstvo sa ovakvom generacijom i ovakvom grupom ne treba ostati samo bez posla nego i bez pasoša.Partijaner wrote:Ne bude li se otislo na prvenstvo, dobice otkaz garant.
Ali da sačekamo utorak.
-
miki.ba
#23961 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma mi se sve nesto zavaravamo kao da smo neka fudbalska sila i Pape isto, a imamo problem na najvaznijoj poziciji.
- medo28
#23962 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
shalla wrote:E moj Pape...
Ako je zaista ovo izjavio onda stvarno počinjem da sumnjam u njega i njegove trenerske/selektorske sposobnosti... Čuj ne bi ništa mijenjao![]()
to i mene brine
- denimb
#23963 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja opet povlacim paralelu između Ace i Susica...ljudi stalno ponavljaju kako nemamo kvalitetnih igraca i svaka cast stoji i to.
Nismo na svim pozicijama kvalitetno pokriveni, ali trener je tu da izvuce maksimum iz igraca koji ima svoje limite.
On je tu da da savjet kako da se postavlja na terenu, sta da radi igrac da svede svoje nedostatke na minimum.
Susic je vec na poluvremenu trebao da shvati da s onom taktikom necemo proci, a on dan poslije izgubljene utakmice izjavljuje da ne bi mijenjao nista.
Sta onda ocekivati u Zilini?
Nije on izgleda ni svjestan kakvu ce priliku unistiti ako zajebe ove kvalifikacije.
Nismo na svim pozicijama kvalitetno pokriveni, ali trener je tu da izvuce maksimum iz igraca koji ima svoje limite.
On je tu da da savjet kako da se postavlja na terenu, sta da radi igrac da svede svoje nedostatke na minimum.
Susic je vec na poluvremenu trebao da shvati da s onom taktikom necemo proci, a on dan poslije izgubljene utakmice izjavljuje da ne bi mijenjao nista.
Nije on izgleda ni svjestan kakvu ce priliku unistiti ako zajebe ove kvalifikacije.
-
cindrlimindrli
#23964 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Opstu opsadu gola slovacke i ako ga uvalimo u prvih pola sata dobijamo utakmicu 3 i vise razlike.denimb wrote: Sta onda ocekivati u Zilini?
- denimb
#23965 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nadam se istom, vidjet cemo.cindrlimindrli wrote:Opstu opsadu gola slovacke i ako ga uvalimo u prvih pola sata dobijamo utakmicu 3 i vise razlike.denimb wrote: Sta onda ocekivati u Zilini?
- IcedMFEarth
#23966 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
S tom izjavom je vjerovato mislio na vršajevića, još je i naglasio kad bi bila "večeras" utakmica, jer Mujdža nije spreman i nema koga tu. A realno, šta treba mjenjati ? Treba pristup promjeniti, jer bolje igrače od ovih nemamo. Fino Konjić rek'o, prestati s tim centaršutevima. I zamjerate mu što nije ubacio DMF-a, a ionako nismo mogli dati go, nebi ni s njim.
-
korisnik101
#23967 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
denimb wrote:Ja opet povlacim paralelu između Ace i Susica...ljudi stalno ponavljaju kako nemamo kvalitetnih igraca i svaka cast stoji i to.
Ja mislim da bi Osim trebao prici Susicu i reci mu u oci - " izgubis li u Slovackoj, odmah ti je noga. Necemo ni cekati zavrsetak kvalifikacija".
To bi Safeta sigurno natjeralo da razmisli o formaciji/.
Ovako nam je truba zagarantovana.
- Murat Sabanovic
#23968 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ovu je utakmicu strucni stab izgubio, i to je to.
- agent_zero
#23969 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ublehaš, demagog, nafuranko, a sama stručnost na vrlo niskom nivou.
Ne odemo li na svjetsko, bit će direktni i jedini krivac!
-
korisnik101
#23970 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
IcedMFEarth wrote:S tom izjavom je vjerovato mislio na vršajevića, još je i naglasio kad bi bila "večeras" utakmica, jer Mujdža nije spreman i nema koga tu. A realno, šta treba mjenjati ? Treba pristup promjeniti, jer bolje igrače od ovih nemamo. Fino Konjić rek'o, prestati s tim centaršutevima. I zamjerate mu što nije ubacio DMF-a, a ionako nismo mogli dati go, nebi ni s njim.
Sto je Pape mogao uraditi ????
Da li se zajebavas ?
Evo,,, onako banalno da zakljucim,.,. - trebao je ostaviti "burger king" misimovica iz prvih 11. Uvesti ga poslije 70e. Sigurno bi napravo prevagu. Bolju od Stevanovica.
Sta je trebao jos?
Pa na primjer, reci igracima da stanu na loptu/. Prizemljiti je. Cekati njihove igrace na nasoj polovini. Super, ako ne dodju, i ne moraju. Opet bih radije uzeo nerjeseno nego poraz.
Sta je jos mogao uraditi ?
Nabrijati igrace do daske. Reci im da je ovo zivotna sansa da odu na veliku prestavu. Ovo se ne propusta.
Sta jos ?
Uvesti Hajrovica mnogo ranije. Iskreno, mogao je citavo jedno poluvrijeme odigrati .
Zeljan je dokazivanja.
i jos milion drugih stvari je mogao..
- IcedMFEarth
#23971 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
korisnik101 wrote:IcedMFEarth wrote:S tom izjavom je vjerovato mislio na vršajevića, još je i naglasio kad bi bila "večeras" utakmica, jer Mujdža nije spreman i nema koga tu. A realno, šta treba mjenjati ? Treba pristup promjeniti, jer bolje igrače od ovih nemamo. Fino Konjić rek'o, prestati s tim centaršutevima. I zamjerate mu što nije ubacio DMF-a, a ionako nismo mogli dati go, nebi ni s njim.
Sto je Pape mogao uraditi ????
Da li se zajebavas ?
Evo,,, onako banalno da zakljucim,.,. - trebao je ostaviti "burger king" misimovica iz prvih 11. Uvesti ga poslije 70e. Sigurno bi napravo prevagu. Bolju od Stevanovica.
Sta je trebao jos?
Pa na primjer, reci igracima da stanu na loptu/. Prizemljiti je. Cekati njihove igrace na nasoj polovini. Super, ako ne dodju, i ne moraju. Opet bih radije uzeo nerjeseno nego poraz.
Sta je jos mogao uraditi ?
Nabrijati igrace do daske. Reci im da je ovo zivotna sansa da odu na veliku prestavu. Ovo se ne propusta.
Sta jos ?
Uvesti Hajrovica mnogo ranije. Iskreno, mogao je citavo jedno poluvrijeme odigrati .
Zeljan je dokazivanja.
i jos milion drugih stvari je mogao..
Pa to sam i rek'o. Promjeniti pristup, ne i igrače. Eto ti kažeš Misimovića ostaviti na klupi. U cijelom sivilu, on je barem nešto pokušao iz daljine. Ali eto, i da je bio najgori, ko bi to znao unaprijed. Čiko je Grke u Zenici razmontiro, bio je definitivno igrač utakmice. I sad ga je trebo staviti na klupu, pa da ga prozovote Pape Rotazzione
Lahko je poslije utakmice biti pametan. Meni je ovu utakmicu najlošije odigrao Mire, ne znam gdje mu je bio mozak, skroz glup'o odigro. Svako ima pravo podbaciti jednom, u Žilini očekujem remont
- Brat
#23972 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad se pričalo kako Miske i Pjana ne mogu zajedno, smatralo se to hejtom i ljubomorom. Jedan drugog koče, odnosno Miske više Pjanića nego obratno, jer Miske sam sebe koči. Kad potrča 2-3 puta, meni suza krenu. Jedva guzonja
I ptice na grani znaju da je Pape izgubio tekmu, staviti 3-4 kreativca, bez krilnih igrača, a zasnivati igru na krilima i dugim loptama ne ide. Spahić uvijek, al' uvijek, u zadnjim minutama organizuje igru. Ko je lud, shupčina se pravi Pirlo. A niko mu "a" ne smije reći. Ne d'o bog da je drugog igrača zakačila lopta kod gola, bila bi peticija da se izbaci iz repke.
Moj Pape, poklone ti ljudi smiješnu grupu i ti ne možeš napraviti razliku i privesti kvalifikacije mirno kraju. Sa onakvom igrom, baraž nam ne gine, a i tu ispadanje.
Vidiš ne ide sa 3 kreativca i 2 napadača, pa ubacuj krila jebo ga alija mrtvi. Hajrović se ubacuje posljednji, a dečko je kalibar za prvih 11, al' eto valjda treba capitenu i Džeki po kurac ispušit' pa će se ugurat' u prvih 11.
Jako, bez srljanja, hrabro i koncentrirano ući u tekmu i pobjeda je naša tamo. Izgovora nemaš Pape!
I ptice na grani znaju da je Pape izgubio tekmu, staviti 3-4 kreativca, bez krilnih igrača, a zasnivati igru na krilima i dugim loptama ne ide. Spahić uvijek, al' uvijek, u zadnjim minutama organizuje igru. Ko je lud, shupčina se pravi Pirlo. A niko mu "a" ne smije reći. Ne d'o bog da je drugog igrača zakačila lopta kod gola, bila bi peticija da se izbaci iz repke.
Moj Pape, poklone ti ljudi smiješnu grupu i ti ne možeš napraviti razliku i privesti kvalifikacije mirno kraju. Sa onakvom igrom, baraž nam ne gine, a i tu ispadanje.
Vidiš ne ide sa 3 kreativca i 2 napadača, pa ubacuj krila jebo ga alija mrtvi. Hajrović se ubacuje posljednji, a dečko je kalibar za prvih 11, al' eto valjda treba capitenu i Džeki po kurac ispušit' pa će se ugurat' u prvih 11.
Jako, bez srljanja, hrabro i koncentrirano ući u tekmu i pobjeda je naša tamo. Izgovora nemaš Pape!
- luckylaka
#23973 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jelde eto mi to nismo znali da nam ti ovdje ne napisa ali su zato velike ufurane zvijezdice tipa Dzeko,Vedo,,Mire,Miske polomili se da dobiju ovu utakmicu.U ovoj ekipi nesto ne stima netso se desava iza kulisa ,neko nesto mulja ali radi mira u kuci svi sute.Neko ce poslije poraza u Zilini progovoriti ali tada ce vec biti kasno.Ima li iko muda da preispita sta se desava dok jos ima vremena .Ako je do selektora moze ga se rijesiti do utorka ako je do Dzeke ako PAPE nema muda ima Osim da ga sutne na klupu.Uglavnom rjesavajte kako znate dan ,,d,,je pred nama.agent_zero wrote:Ublehaš, demagog, nafuranko, a sama stručnost na vrlo niskom nivou.
-
cindrlimindrli
#23974 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako se nesto desava, a ja ne vjerujem u te mahalske gluposti, onda vremena nema.luckylaka wrote:U ovoj ekipi nesto ne stima netso se desava iza kulisa ,neko nesto mulja ali radi mira u kuci svi sute.Neko ce poslije poraza u Zilini progovoriti ali tada ce vec biti kasno.Ima li iko muda da preispita sta se desava dok jos ima vremena
Oj matero...luckylaka wrote:Ako je do selektora moze ga se rijesiti do utorka ako je do Dzeke ako PAPE nema muda ima Osim da ga sutne na klupu.Uglavnom rjesavajte kako znate dan ,,d,,je pred nama.
- luckylaka
#23975 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sto ne ukljucis mozak a ne pozivas mater u pomoc.Na sva vrata se suska da atmosfera u reprezentaciji niji ok. samo se mi ovdje pravimo naivni.Ko to moze napraviti red u reprezentaciji osim Svabe(mozda Ibrakovic).Covjek ima dovoljno autoriteta da Platini stoji mirno pred njim a ne umisljene zvijezde.cindrlimindrli wrote:Ako se nesto desava, a ja ne vjerujem u te mahalske gluposti, onda vremena nema.luckylaka wrote:U ovoj ekipi nesto ne stima netso se desava iza kulisa ,neko nesto mulja ali radi mira u kuci svi sute.Neko ce poslije poraza u Zilini progovoriti ali tada ce vec biti kasno.Ima li iko muda da preispita sta se desava dok jos ima vremena
Oj matero...luckylaka wrote:Ako je do selektora moze ga se rijesiti do utorka ako je do Dzeke ako PAPE nema muda ima Osim da ga sutne na klupu.Uglavnom rjesavajte kako znate dan ,,d,,je pred nama.