Sirija vol. 2

Locked
fosna2014

#23951 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Image
Maystor

#23952 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Evidentno je da se napad u Alepu desio. Šta je cilj napada? Jedino logično objašnjenje bi bilo - pomoć isilu, koji gubi na svim frontovima.
Jer, čak i ako teroristi nešto osvoje, sasvim je sigurno da će navuć na sebe i rusku avijaciju i irance i Hezbolah i nema šanse da će se teroristima dozvoliti bilo kakav teritorijalni gain u Alepu.
zrakomlat

#23953 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Maystor wrote:
Egzil 1 wrote:"Trenutno traje velika ofanziva u južnoj okolini Haleba. Opozicija zauzela nekoliko sela."
"Khan Tuman pred padom u ruke opozicije."

Gledaj ga kako to pun ushićenja piše, a sutra kad se sve to bude vraćalo (ako se uopće šta tamo i dešava, ne znam tek sam uključio komp) na sve strane će kukati režim ovo-režim ono, masakar, barel bomba... p.mtrna. Osoba bez imalo, trunke stida i srama. Koliko je meni poznato Khan Touman je u zoni primirja, ako se tamo nešto dešava znači da tu uopće nema tzv."opozicije", nego samo Nusra i slična bagra.
Ako nisi klon (tj. ako si stvarno novi), onda trebaš znati da je ovo umjerena verzija savoxa :wink:
:D
Ironmen

#23954 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Azaz 01.04.216. petak ne federalizaciji

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0796315726

Sva ova saka protesta u ovim tvojim klipovima kad se saberu nisu jednaka onom protestu u Jemenu od neki dan za koji odbijas vec 7 dana da dadnes bilo kakav komentar, nije li to malo licemjerno ???? :roll:
Ironmen

#23955 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Car bomb attack near Al-Eis by Al-Nusra
http://prntscr.com/amz0hn
Ironmen

#23956 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

"Čitalac"

Režimski izvori pak tvrde da Nusra i predvodi napade, a da su "umereni" prinuđeni da učestvuju. Može biti da je stvarno tako.

FSA cini 90% nusre i to je cinjenica od sjevera do juga na svakom ratistu glavnu rijec vodi nusra kome to nije jasno onda nece da pogleda istinu u oci ili je glup.
sarajevoxxxx

#23957 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Azaz 01.04.216. petak ne federalizaciji

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0796315726

Sva ova saka protesta u ovim tvojim klipovima kad se saberu nisu jednaka onom protestu u Jemenu od neki dan za koji odbijas vec 7 dana da dadnes bilo kakav komentar, nije li to malo licemjerno ???? :roll:
Nisam na netu kao prije a i temu Jemen slabije pratim.Vidio sam one snimke sa protesta, ne znam zaista, ne kontam taj rat. Na početku sam rekao da je to siromašna zemlja, da ljudima treba ekonomski pomoći.

Ja zaista smatram da je suština problema u svim zemljama u korupciji, ekonomiji, nezaposlenosti, eventualno težim oblicima kršenja ljudskih prava poput mucenja, zatvaranja bez suđenja itd.

Treba te ljude okupiti napraviti nekakav plan da se izvuku bar malo iz tog ekstremnog siromašta.
Ironmen

#23958 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Po twiterasima kolaps FSA u juznom dijelu Allepa koji je bio pod primirjem.

Strasne slike po twiteru izgleda da je kompletan jedan vod usao u zasjedu i svi su likvidirani.
Ironmen

#23959 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

2 filthy Suicide bombers who blew themselves up in #Aleppo today. One is #Saudi
Rog afrike i KSA naravno samoubojice.
Krokodajl

#23960 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Boli Nusriće briga, mogu oni kršiti primirje, njihova su djeca na sigurnom u Parizu, Marseju, Kairu, Urumčiju..
Neće oni sutra oplakivati mrtvu djecu Idliba, Marat Numana kada se sljašte Migovi i Tupoljevi.
sarajevoxxxx

#23961 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:Boli Nusriće briga, mogu oni kršiti primirje, njihova su djeca na sigurnom u Parizu, Marseju, Kairu, Urumčiju..
Neće oni sutra oplakivati mrtvu djecu Idliba, Marat Numana kada se sljašte Migovi i Tupoljevi.
Primirje krši režim. Ovaj jučerašnji masakr kojeg je počinio režim i Rusi u Deir Asafiru je najveći masakr od kada je počelo primirje.

Prije toga režim konstantno napada područje Merdža u istočnoj Guti. Zatim danas su bacili 13 barel-bombi na Han ŠejhUN u Idlibu itd.

Gdje je to opozicija ubijala djecu žene? Koliko ti je samo monstruozan, jadan, i prije svega pun mržnje i obijesti taj komentar o oplakivanju djecu koje režim ubija.Kriviš roditelje djece čija djeca poginu a opravdavaš najveće bolesnike i ubice današnjice. Čuj oni neće oplakivati svoju djecu.Da ih neće oplakivati monstrum fašista i hajvan kojeg iz te bolesne mržnje podrzavas. Je li te stid imalo?
Krokodajl

#23962 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
Krokodajl wrote:Boli Nusriće briga, mogu oni kršiti primirje, njihova su djeca na sigurnom u Parizu, Marseju, Kairu, Urumčiju..
Primirje krši režim. Ovaj jučerašnji masakr kojeg je počinio režim i Rusi u Deir Asafiru je najveći masakr od kada je počelo primirje.

Prije toga režim konstantno napada područje Merdža u istočnoj Guti. Zatim danas su bacili 13 barel-bombi na Han ŠejhUN u Idlibu itd.

Gdje je to opozicija ubijala djecu žene? Koliko ti je samo monstruozan, jadan, i prije svega pun mržnje i obijesti taj komentar o oplakivanju djecu koje režim ubija.Kriviš roditelje djece čija djeca poginu a opravdavaš najveće bolesnike i ubice današnjice. Čuj oni neće oplakivati svoju djecu.Da ih neće oplakivati monstrum fašista i hajvan kojeg iz te bolesne mržnje podrzavas. Je li stid imalo?
Pun mržnje ?

Opravdavam ?

Režim krši primirje jer može, ali činjenica je da je posljednjih dana od kako je to "primirje" stupilo na snagu manje civilnih žrtava. Budi siguran da ovaj napad na Al Tall neće proći nekažnjeno od strane SAA, jedva čekaju ovakav izlet, sutra će opet biti kuknjava, borci FSA po Idlibu plaćaju cijenu Nusre, većina boraca Nusre su stranci čije su porodice na sigurnom i koji su otišli u Siriju igrat se rata, njihova djeca neće stradati ona su na sigurnom, stradat će Sirijska djeca !
Djeca koja žive na teritoriji pod kontrolom režima neće stradat jer ovi jadnici nemaju osim TOW-ova ništa, nemaju oni aviona da bombarduju Homs, Hamu, Latakiju, a misliš da ne bi voljeli ? Volili bi oni itekako al jbg njima njihovi prijatelji nisu poslali Tupoljeve i Migove ko što su Rusi dali svom Pajdi Asadu. Sutra će plakat Sirijski roditelji nad Sirijskom djecom zbog nekog Saudijca, Ujugra, Čečena, Abu Tunisija, Abu Šišanija Abu Bosnalija...
Režim može kršit primirje koliko hoće jer više civila na teritoriji pod kontrolom SAA pogine u saobraćajnim nesrećema nego što ovi jadnici mogu onim VBR-om dobaciti. Koliko je granata palo na Tartus, Latakiju ? a koliko će sutra pasti na Idlib ?

To je druže moj surova istina...
Novak20

#23963 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Napad nusre, arara i fsa na Al-Eis. Primirje i službeno prekinuto.

Image

SAA oslobodila Bala al Kadhim u Istočnoj Goti.

Image

Image
sarajevoxxxx

#23964 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

@Krokodaj

Budi ti siguran da će tvoji fašisti koje mržnjom opijen podrzavas da će biti kažnjeni za sve i jedno dijete koje su usmrtili. Ako ne na ovom svijetu pred Bogom sigurno.Režim je odgovoran za preko 90 % svih zločina.Svi ostali uključujući i Kurde i Koaliciju i opoziciju i Isil počinili su ostalih 10 %. Čuj briga njih što će fašisti pobiti njihovu djecu :lol: Eto režimske ubice njima je stalo do ljudskih života. Stidi se čovječe. Je li te strah pogledati se ujutro u ogledalo nakon ovih bolesnih i fašistički izjava.
Krokodajl

#23965 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:@Krokodaj

Budi ti siguran da će tvoji fašisti koje mržnjom opijen podrzavas da će biti kažnjeni za sve i jedno dijete koje su usmrtili. Ako ne na ovom svijetu pred Bogom sigurno.Režim je odgovoran za preko 90 % svih zločina.Svi ostali uključujući i Kurde i Koaliciju i opoziciju i Isil počinili su ostalih 10 %. Čuj briga njih što će fašisti pobiti njihovu djecu :lol: Eto režimske ubice njima je stalo do ljudskih života. Stidi se čovječe. Je li te strah pogledati se ujutro u ogledalo nakon ovih bolesnih i fašistički izjava.
Gdje sam ja rekao da je režimu stalo do života ovih ljudi ?
Pa Asad čovječe Božiji nema šta izgubiti njega su svi odavno otpisali i lik se bori svim sredstvima koja ima jer može, moj stav i tvoj stav su tu nebitni bitan je stav onih koji mogu spriječiti rat u Siriji, a i oni više ne znaju koga i šta podržavaju.
Odgovarat će za zločine ?
Hoće, hvala Bogu dragom da hoće svi ćemo odgovarat za ono što smo radili na ovom svijetu, al šta ima od toga ono mrtvo dijete, eto ti svaki dan pišeš ovde o zločinima koje režim čini, šta će imat od toga ta djeca, hoće li se njihovi životi vratiti ? Neće.

A to što ti izjednačavaš borce FSA i Nusre to je tvoj problem, ja i dalje tvrdim da je većina boraca Nusre stranaca i to je teroristička organizacija koja je vezana sa Al Kaidom, njihova djeca su na sigurnom, oni jadnici u tenama i poderanim majicama FSA, borci koji se sada nalaze negdje na linijama oko Moreka, Azaza gdje već, koji Boga mole da se ovaj rat završi i da se ludilo smiri eh njihova će kuća sutra biti pogođena, njegova majka, sestra, otac, brat će sutra možda poginuti, zbog čega ? zbog nekog sela tamo ko Aleppa gdje se evo mjesec dana nije pucalo, pa gledali smo snimke iz Aleppa nije niko ćorav, na obje strane se život vratio kakav takav, i šta Nusra uradi, i tako labavo primirje razjebe, oni pobjedit ne mogu, može bolan čitava Sirija izginut što će se neko okrenut za njima, važniji je jedan život jednog Američkog marinca ili Ruskog specnaca nego 300 ljudi u Dumi, moj stav i tvoj su tu nebitni, to je stav onih koji ovo ludilo dole mogu prekinuti kao što su prekinuli rat u Bosni, rat na Kipru, al jbg neće ili ne znaju.
dječak sa šibicama

#23966 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Maystor wrote:Evidentno je da se napad u Alepu desio. Šta je cilj napada? Jedino logično objašnjenje bi bilo - pomoć isilu, koji gubi na svim frontovima.
Jer, čak i ako teroristi nešto osvoje, sasvim je sigurno da će navuć na sebe i rusku avijaciju i irance i Hezbolah i nema šanse da će se teroristima dozvoliti bilo kakav teritorijalni gain u Alepu.
Nista novo, SAA probije teroriste Al Nusre i FSA sjeverno od Aleppa, ISIS napada Khanasir.

SAA posamara ISIS u Palmyri, FSA i Al Nusra napadaju u Aleppu.

Sve sto rade, rade u koordinaciji. Sto lica jednog zla.
sarajevoxxxx

#23967 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:
sarajevoxxxx wrote:@Krokodaj

Gdje sam ja rekao da je režimu stalo do života ovih ljudi ?
Pa Asad čovječe Božiji nema šta izgubiti njega su svi odavno otpisali i lik se bori svim sredstvima koja ima jer može, moj stav i tvoj stav su tu nebitni bitan je stav onih koji mogu spriječiti rat u Siriji, a i oni više ne znaju koga i šta podržavaju.
Odgovarat će za zločine ?
Hoće, hvala Bogu dragom da hoće svi ćemo odgovarat za ono što smo radili na ovom svijetu, al šta ima od toga ono mrtvo dijete, eto ti svaki dan pišeš ovde o zločinima koje režim čini, šta će imat od toga ta djeca, hoće li se njihovi životi vratiti ? Neće.

A to što ti izjednačavaš borce FSA i Nusre to je tvoj problem, ja i dalje tvrdim da je većina boraca Nusre stranaca i to je teroristička organizacija koja je vezana sa Al Kaidom, njihova djeca su na sigurnom, oni jadnici u tenama i poderanim majicama FSA, borci koji se sada nalaze negdje na linijama oko Moreka, Azaza gdje već, koji Boga mole da se ovaj rat završi i da se ludilo smiri eh njihova će kuća sutra biti pogođena, njegova majka, sestra, otac, brat će sutra možda poginuti, zbog čega ? zbog nekog sela tamo ko Aleppa gdje se evo mjesec dana nije pucalo, pa gledali smo snimke iz Aleppa nije niko ćorav, na obje strane se život vratio kakav takav, i šta Nusra uradi, i tako labavo primirje razjebe, oni pobjedit ne mogu, može bolan čitava Sirija izginut što će se neko okrenut za njima, važniji je jedan život jednog Američkog marinca ili Ruskog specnaca nego 300 ljudi u Dumi, moj stav i tvoj su tu nebitni, to je stav onih koji ovo ludilo dole mogu prekinuti kao što su prekinuli rat u Bosni, rat na Kipru, al jbg neće ili ne znaju.
U Halebu su napad izvele FSA konkretno 13. brigada i ostale jedinice među kojima je i Nusra koja je opet preko 90 % sastavljena od Sirijaca.

Sa druge strane po pisanju prorežimski portala u južnoj okolini Haleba skoro da nema niti jednog režimskog vojnika Sirijca. Mislim ti ili pojma nemaš o desavanjima u Siriji ili si neozbiljan i onako pises nesuvislosti.

Druga stvar sve da je tako kao sto tvrdiš, a naravno da nije, za ubijanje civila snosi krivicu Asadov pilot koji je taj dan izveo 14 zračnih udara na Deir Asafir, ili likovi koji izdaju naredbe da se bombarduju škole poput ove u Deir Asafiru.

Kakav Pariz, kakav rog Afrike? Evo postavio sam danas desetak linkova sa protesta gdje Sirijci traže pad režima, gdje ti vidiš na onim snimcima ljude iz roga Afrike?

Sirijci vode jedan neravnopravan rat međutim ti u tome ne vidiš ništa osim Rusi pomažu svoje a ove su njihovo izdali.Niko Sirijce nije izdao, bili su vrlo dobro svijesni koliko je Asad đubre. Oni koji su izdani je režimsko javno mnijenje kojima je Asad prodavao priču o malim grupama iz Pariza a na koju si i ti nasjeo i zbog koje si sada u poziciji da braniš najveće đubre koje hoda zemljom.
Krokodajl

#23968 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Savo moj, da Damask ne podržava Assada uletili bi mu u onu vilu završio bi ko Čaušesku pa da ga Ajatolah lično čuva, nego ljudi idu linijom manjeg otpora, derneči se po Damasku dok avioni bombarduju Idlib. I kakva je budućnost takve zemlje ? Kako ćeš ti sutra objasniti nekom iz Idliba iz Rake i Damaska da su oni jedna država, jedna raja, jedna duša ? Na kraju krajeva i kad Assad ode, šta onda ?
FSA ima jedini zahtjev a to je da Assad ode, a šta onda ? Ko će vladati Sirijom, Džulijani ?
Pa tek bi onda vidio rata kad se dignu Alaviti i Druze tražit ono što su im Francuzi 38-e obećali, uz svesrdnu pomoć braće iz Hezbollaha, Izraela i Irana...
Sirijci su sami sebe zajebali jer su kontali da će im svijet pomoći, svijetu je bilo interesantno dok je ta Sirija bila tamo tamo daleko, sad kad je Sirija došla u Evropi i kad vidiš lica napaćenih Sirijaca po Berlinu eh sad bi svi da rat u Siriji stane, pa bilo kako, samo da Merkel, Hollande, Cameron ne moraju pravdati se svojim poreskim obveznicima šta milion Sirijskih izbjeglica radi u Evropi. Što se Evrope tiče najbolje bi bilo da se ti Sirijci vrate dole i "da se bore za svoju zemlju" za koga bolan da se bore ? Jedan pobi sve živo, drugi se ne mogu dogovoriti, treći sjeku glave ko bundave, četvrti hoće Herceg Bosnu, još samo fale Druze da zatraže ono što su im Francuzi 38-e obećali...
Krokodajl

#23969 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

I da, nije 38-e, ne znam kad je, nekad poslije prvog svjetskog kad su Francuzi nacrtali kartu Sirije, pa Jabal Alawit, Jabal al Druze, Jabal Alep, Jabal Damasq, i kontali svi sretni do kraja života.
insomnia78

#23970 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:Savo moj, da Damask ne podržava Assada uletili bi mu u onu vilu završio bi ko Čaušesku pa da ga Ajatolah lično čuva, nego ljudi idu linijom manjeg otpora, derneči se po Damasku dok avioni bombarduju Idlib. I kakva je budućnost takve zemlje ? Kako ćeš ti sutra objasniti nekom iz Idliba iz Rake i Damaska da su oni jedna država, jedna raja, jedna duša ? Na kraju krajeva i kad Assad ode, šta onda ?
FSA ima jedini zahtjev a to je da Assad ode, a šta onda ? Ko će vladati Sirijom, Džulijani ?
Pa tek bi onda vidio rata kad se dignu Alaviti i Druze tražit ono što su im Francuzi 38-e obećali, uz svesrdnu pomoć braće iz Hezbollaha, Izraela i Irana...
Sirijci su sami sebe zajebali jer su kontali da će im svijet pomoći, svijetu je bilo interesantno dok je ta Sirija bila tamo tamo daleko, sad kad je Sirija došla u Evropi i kad vidiš lica napaćenih Sirijaca po Berlinu eh sad bi svi da rat u Siriji stane, pa bilo kako, samo da Merkel, Hollande, Cameron ne moraju pravdati se svojim poreskim obveznicima šta milion Sirijskih izbjeglica radi u Evropi. Što se Evrope tiče najbolje bi bilo da se ti Sirijci vrate dole i "da se bore za svoju zemlju" za koga bolan da se bore ? Jedan pobi sve živo, drugi se ne mogu dogovoriti, treći sjeku glave ko bundave, četvrti hoće Herceg Bosnu, još samo fale Druze da zatraže ono što su im Francuzi 38-e obećali...
:thumbup:
Kikibombona

#23971 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:

Gdje je to opozicija ubijala djecu žene? Koliko ti je samo monstruozan, jadan, i prije svega pun mržnje i obijesti taj komentar o oplakivanju djecu koje režim ubija.Kriviš roditelje djece čija djeca poginu a opravdavaš najveće bolesnike i ubice današnjice. Čuj oni neće oplakivati svoju djecu.Da ih neće oplakivati monstrum fašista i hajvan kojeg iz te bolesne mržnje podrzavas. Je li te stid imalo?
Aj ne petljaj, Ebu Bekra ti! :-)

Od kada je uspostavljeno primirje brade granatiraju Sejh Maksud. Ginu zene i djeca, samo sto meni nije fora da te slike postavljam ovdje SVAKODNEVNO...
Čitalac

#23972 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

sarajevoxxxx wrote: U Halebu su napad izvele FSA konkretno 13. brigada i ostale jedinice među kojima je i Nusra koja je opet preko 90 % sastavljena od Sirijaca.
Pročitao sam više analiza na tu temu i još nigde nisam naišao na podatak da se u redovima Nusre bori više od 90 odsto Sirijaca.

Institute for the study of war:
Foreign fighters comprising at least 30 % of its force. Ethnic subunits including Chechens, Uighurs, Morrocans, Saudis, Uzbeks and Europeans.

http://understandingwar.org/sites/defau ... 0FINAL.pdf

Quilliam Foundation:
There is a strong presence of Arab fighters in JN, from many different countries. At the beginning of the conflict, North Africans made up a large portion of the foreign fighters in Syria, but in recent months large numbers of Gulf Cooperation Council (GCC) residents have joined the ranks of JN.
https://www.quilliamfoundation.org/wp/w ... iefing.pdf

Ovde je vest iz septembra prošle godine da je grupa Jaish al-Muhajireen wal Ansar koju čini 1.500 Čečena, Uzbeka i Tadžika pristupila Nusri baš u provinciji Alepo. I u ovom tekstu se tvrdi:
Around 30 percent of al-Nusra's members are foreign fighters.
http://www.middleeasteye.net/news/centr ... -259685836
republikauzicka

#23973 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

republikauzicka

#23974 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Kineski turisti
Image
ifas

#23975 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »