It_is_a_Leclerc wrote:Apropo muzeja
http://nap.ba/new/vijest.php?id=10000
Potpredsjednik Dunović prvi koji je posjetio muzej, razgovarao i obećao da će probati nešto uraditi.
Treba raditi, raditi i samo raditi. Pa kad se kritikuje, da se bar ima kritikovati urađeno ili neurađeno, a ne - "vid' mu glave", "hahah ne čita, doveŠĆe nam Cecu u Begovu džamiju", kme-kme.
Mogu se sloziti s tobom da se ne treba baviti trivialnim stvarima, ali ne znam odakle crpis svoj optimizam, da se i ja napijem sa tog izvora.Ili da pojednostavnim cijelu pricu.
Ja sam razocaran, a nazalost nisam jedini, izborom dobrog dijela DF kadrova na te neke funkcije. Mogu mi se svidjati ili ne ljudi koji su prosli izborni test, ali ljudi dobili povjerenje biraca i to je to. Ovi koji su predmet rasprave su izbor neposrednog rukovodstva stranke, rezultat balkanske politicke i druge igranke i to je samo po sebi dovoljno da, prije bilo kakvog njihovog rada, bude predmet opservacije.
Treba da budemo sretni da nam Suljagic,novinar i cini mi se doktor nekog supljacenja ala evropske integracije ili slicno,bude drugi covjek u Ministarstvu odbrane, da na federalnom nivou politolog i opet nesto oko integracija vodi ministarstvo enegretike i rudarstva. Zadnji al ne i najgori, kantonalni ministar za kulturu i sport, navodno uspjesan menadjer, vlasnik turisticke agencije, po zanimanju.... cak ni clanovi KO DF-a,ciji je predsjednik nisu znali sta, pa kad se poteglo pitanje, ispalo da je zavrsio ekonomiju, super... citam pred neki dan da ima zavrsenu skolu za biznis i turizam.
Bivsi ministar poljoprivrede, Lijanovic je primjer ministra koji je "radio", cak imao 11 savjetnika, te pokazao zavidne menadjerske sposobnosti, al od toga je ova drzava/federacija imala samo stete.
Neka mi samo niko ne kaze da su posteni, jer cak ni to neznamo, licno mi je suhveli sto su rad za stranku tako brzo naplatili, sto su "iskocili" iz stranke na nacin da bi im i u etabliranim strankama mogli pozavidjeti, sto su prihvatajuci se funkcija bez kvalifikacija pokazali da nemaju samokriticnosti, a bogme je to blizu nemoralu. U konacnici, eno im tamo, ali nisam, barem jos, zaboravio sta je Komsic i oni oko njega, do prije pola godine trubio. Zato hocu samo glasno da kazem: car je gol....