Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
baxul

#23951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

sinuhe wrote:A ko bi znao bolje. Sta ocekivati kad je stranka nastala tako kako je nastala a taj lik nije u politici ni godinu, dvije. Opet prevelika ocekivanja.
pa što ga turiše tu kad nije za toga :D
čuj previlika očekivanja od likova is stranke sa sloganom "ljudi hajmo ba radit" pls
sinuhe

#23952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

baxul wrote:
sinuhe wrote:A ko bi znao bolje. Sta ocekivati kad je stranka nastala tako kako je nastala a taj lik nije u politici ni godinu, dvije. Opet prevelika ocekivanja.
pa što ga turiše tu kad nije za toga :D
čuj previlika očekivanja od likova is stranke sa sloganom "ljudi hajmo ba radit" pls
Ma mogu oni skovati kakav hoce slogan.
U tradicionalnim demokratijama duznosti obavljaju ljudi sa dugogodisnjim partijskim iskustvom a pocinju od opstinskog vijeca. Ne mora ovaj znati nista o kulturi a kako je vlasnik turisticke agencije mora imati i nekog dodira sa kulturom pa makar i ne citao vaseg velikog Andrica.
Ovdje je vise rijec o nikakvog politickoj kulturi u BiH. Veci je problem premijer federacije za kojeg niko nije cuo do juce.
Nikad cuo stranke, ministri, premijeri. Boze sacuvaj.
kox

#23953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

lerdi wrote:
Banksy wrote:
BenDover wrote:
posao ministra je upravljanje. dakle menadzment. ministarstvo nije koncert ozbiljne muzike ili vece recitiranja poezije. najveci papak bez da je ikada procitao ijednu knjigu moze da bude bolji ministar od tolstoja. ministarstvo ima budzet, administraciju, plate i sl. njegovo je da organizuje upravjanje i sprovodi stranacke politike, a u kojem pravcu ce se razvijati kultura u drustvu prije svega odlucuje publika a ne ministar.
:shock: :shock: :shock:

Dakle, da li ste vi normalni ...

Posao ministra je upravljanje KULTUROM i kulturnim aktivnostima, fondovima, i sl, ne fakn menadžment, halo, HALOOOOOO,

Da, ministar je taj koji KROJI kulturnu politiku, koji analizira, koji ZNA, koji skicira i usmjerava ne novce već ideje, koncepte i zamisli kulture, NE usmjerava je publika, šta vam je, ne može se kultura zasnivati na samofinansiranju i isplativosti NIGDJE u svijetu, jebeni Luvr treba subvencije, diletanti diletantski, kultura su aktivnosti omladinskih sekcija i lokalnih muzeja, koncerti ozbiljne muzike i recitiranje poezija, sve ono što nas slika i identificira kao naciju, što govori o našem porijeklu i identitetu, tradiciji, povijesti, neisplative i neprofitabilne stvari, čemu učimo djecu ne bi li postali bolji i pametniji ljudi koji sviraju gitare, glume i ČITAJU knjige, da NE POSTANU Hana i uvlakački, nepismeni ministar-pajac koji knjige ne čita, da nam država ne postane ono ''o čemu odlučuje publika'' - Parovi, Pink i Ceca, kakve ''stranačke politike'', zadatak kulture i kulturne politike je sve suprotno onome što si napisao iznad i što valjate temom kao mantru, kakav menaždment, nisu fondovi kulture energetika, pobogu ste ... Ne mogu da vjerujem. Strašno.
Pa u toj istoj Francuskoj u kojoj se nalazi "jebeni" Luvr ministrica kulture na državnom nivou, dakle ne na nekom malom regionalnom već na državnom, je magistar menadžmenta. Ministarstvo i ministar treba da bude logistika umjetnicima, da im pomogne u stvarima koje umjetnici ne mogu rješavati, a ne da postavlja izložbe sa njima. I odakle uopšte teza da je Samer izjavio da kulturne ustanove treba da postanu samofinansirajuće, jer očito je to teza koju ovdje hladno postavljate kao istinitu? Čovjek je izjavio da kulturne ustanove treba da određeni dio sredstava namaknu iz svog rada kroz razne projekte i ja ne znam šta tu ima čudno. Pa i "jebeni" Luvr na koji se toliko pozivaš radi toisto. Dio sredstava namiri svojim radom a ostatka namiri država. Kulturnjaci se moraju trznuti i početi raditi. Uz to što prije ovi veliki i najbučniji počnu raditi i namirivati određeni dio sredstava iz vlastitog rada to će prije početi ostajati nešto novca za finansiranje manjih KUD-ova i udruženja po Ilijašu, Hadžićima i ostalim opštinama. I opet ponavljam ministarstvo se zove Ministarstvo kulture i sporta. Zašto bi čovjek na poziciji ministra morao biti iz kulture? Zašto ne bi bio neko ko će biti više okrenut sportu?
Ovo boldirano i mene zanima.
mg

#23954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mg »

Ja vjerujem da Samer priča iz svog sveobuhvatnog iskustva u prodaji. On bi prodavao kulturu, najboljem ponuđaču...ako može preko njegove agencije...

Slažem se da ministar ne treba da čita, on kad sjedne u fotelju treba već biti toliko načitan da barem zna sklopiti rečenicu koja neće izazivati podsmjeh.

DF je stranka koja ce od strane SDA biti sažvakana i ispljunuta, baš kao što su to radili i ranije.

Željko je samo populista kojeg narod voli jer u određenim situacijama priča prostačim jezikom i time skuplja simpatije, a u suštini je klasični birokrata koji nije i neće nikada ništa korisno napraviti.

A u BiH u politici su ljudi bez morala i časti, sjede, jedu i piju na naš račun.

Dadoh glas za DF na federalnom nivou, pao na priču...Konj...pokajao sam se.

@banksy :thumbup: :thumbup: :thumbup:
privremeni

#23955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

mg wrote:Ja vjerujem da Samer priča iz svog sveobuhvatnog iskustva u prodaji. On bi prodavao kulturu, najboljem ponuđaču...ako može preko njegove agencije...

Slažem se da ministar ne treba da čita, on kad sjedne u fotelju treba već biti toliko načitan da barem zna sklopiti rečenicu koja neće izazivati podsmjeh.

DF je stranka koja ce od strane SDA biti sažvakana i ispljunuta, baš kao što su to radili i ranije.

Željko je samo populista kojeg narod voli jer u određenim situacijama priča prostačim jezikom i time skuplja simpatije, a u suštini je klasični birokrata koji nije i neće nikada ništa korisno napraviti.

A u BiH u politici su ljudi bez morala i časti, sjede, jedu i piju na naš račun.

:run:
potpisujem, uz komentar da mi staroj konjini dodje da pljunem samog sebe, jer sam od njihovog formiranja imao priliku, sto se kaze iz prve ruke, vidjeti i cuti mnogo toga, mnogo mi je toga bilo i cudno i sumnjivo,pa stara konjina se opet dala prevariti s onim "dajmo im sansu".Zaboravio da ne mozes od go...a pitu praviti. :twisted:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

meni, kao i većini vas, je "pripo" kurac za uho...nako da se zakitimo :D
JohnnyS

#23957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

lerdi wrote:
Banksy wrote:
BenDover wrote:
posao ministra je upravljanje. dakle menadzment. ministarstvo nije koncert ozbiljne muzike ili vece recitiranja poezije. najveci papak bez da je ikada procitao ijednu knjigu moze da bude bolji ministar od tolstoja. ministarstvo ima budzet, administraciju, plate i sl. njegovo je da organizuje upravjanje i sprovodi stranacke politike, a u kojem pravcu ce se razvijati kultura u drustvu prije svega odlucuje publika a ne ministar.
:shock: :shock: :shock:

Dakle, da li ste vi normalni ...

Posao ministra je upravljanje KULTUROM i kulturnim aktivnostima, fondovima, i sl, ne fakn menadžment, halo, HALOOOOOO,

Da, ministar je taj koji KROJI kulturnu politiku, koji analizira, koji ZNA, koji skicira i usmjerava ne novce već ideje, koncepte i zamisli kulture, NE usmjerava je publika, šta vam je, ne može se kultura zasnivati na samofinansiranju i isplativosti NIGDJE u svijetu, jebeni Luvr treba subvencije, diletanti diletantski, kultura su aktivnosti omladinskih sekcija i lokalnih muzeja, koncerti ozbiljne muzike i recitiranje poezija, sve ono što nas slika i identificira kao naciju, što govori o našem porijeklu i identitetu, tradiciji, povijesti, neisplative i neprofitabilne stvari, čemu učimo djecu ne bi li postali bolji i pametniji ljudi koji sviraju gitare, glume i ČITAJU knjige, da NE POSTANU Hana i uvlakački, nepismeni ministar-pajac koji knjige ne čita, da nam država ne postane ono ''o čemu odlučuje publika'' - Parovi, Pink i Ceca, kakve ''stranačke politike'', zadatak kulture i kulturne politike je sve suprotno onome što si napisao iznad i što valjate temom kao mantru, kakav menaždment, nisu fondovi kulture energetika, pobogu ste ... Ne mogu da vjerujem. Strašno.
Pa u toj istoj Francuskoj u kojoj se nalazi "jebeni" Luvr ministrica kulture na državnom nivou, dakle ne na nekom malom regionalnom već na državnom, je magistar menadžmenta. Ministarstvo i ministar treba da bude logistika umjetnicima, da im pomogne u stvarima koje umjetnici ne mogu rješavati, a ne da postavlja izložbe sa njima. I odakle uopšte teza da je Samer izjavio da kulturne ustanove treba da postanu samofinansirajuće, jer očito je to teza koju ovdje hladno postavljate kao istinitu? Čovjek je izjavio da kulturne ustanove treba da određeni dio sredstava namaknu iz svog rada kroz razne projekte i ja ne znam šta tu ima čudno. Pa i "jebeni" Luvr na koji se toliko pozivaš radi toisto. Dio sredstava namiri svojim radom a ostatka namiri država. Kulturnjaci se moraju trznuti i početi raditi. Uz to što prije ovi veliki i najbučniji počnu raditi i namirivati određeni dio sredstava iz vlastitog rada to će prije početi ostajati nešto novca za finansiranje manjih KUD-ova i udruženja po Ilijašu, Hadžićima i ostalim opštinama. I opet ponavljam ministarstvo se zove Ministarstvo kulture i sporta. Zašto bi čovjek na poziciji ministra morao biti iz kulture? Zašto ne bi bio neko ko će biti više okrenut sportu?

Ovo i mene zanima. Može li nam netko od pasioniranih čitatelja to objasniti?
ultima_palabra

#23958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

https://twitter.com/samerresidat/status ... 6314163200
Pa nemojte zezati, interesuje se čovjek za poneke kulturne sadržaje...
It_is_a_Leclerc

#23959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Apropo muzeja

http://nap.ba/new/vijest.php?id=10000

Potpredsjednik Dunović prvi koji je posjetio muzej, razgovarao i obećao da će probati nešto uraditi. :thumbup:

Treba raditi, raditi i samo raditi. Pa kad se kritikuje, da se bar ima kritikovati urađeno ili neurađeno, a ne - "vid' mu glave", "hahah ne čita, doveŠĆe nam Cecu u Begovu džamiju", kme-kme.
omar little

#23960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

ultima_palabra wrote:https://twitter.com/samerresidat/status ... 6314163200
Pa nemojte zezati, interesuje se čovjek za poneke kulturne sadržaje...
iss, da kulturne, kulturne I sportske! znaci, k'o saliven za poziciju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

mg wrote:Ja vjerujem da Samer priča iz svog sveobuhvatnog iskustva u prodaji. On bi prodavao kulturu, najboljem ponuđaču...ako može preko njegove agencije...

Ja sam im dala glas na državnom nivou. Fahri na Federalnom. NS na kantonu. Da mi se vratiti u glasačku kutiju da me pri uzimanju listića za državni nivo netko dobro lupi po glavi onom glasačkom kutijom :stasreko:
Sad se još raspravljam sa ovim što im je noramala da se ne čita :-) :-) :-) :-)
Sve ostalo što si napisao :thumbup: za 10+, a post od @Banksy ponavaljati povremeno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

On bi prodavao kulturu, najboljem ponuđaču...ako može preko njegove agencije...
Napisah već... ode Hagada, lapo-lapo
A onda će nam @lerdi ozbiljnog stava i nipodaštavanja forumša objašnjavati da i nije bila čemu :D
Lokman

#23963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

StupskaBitanga wrote:i kakvo lažno znanje u ministarstvu
Trhulj je diletant koji glumi znanje pred Mimom Šahinpašićem. To su namještene emisije koje služe za menadžment percepcije. Trebaš imati nizak stepen inteligencije da Trhulja i njegove pomoćnike u ministarstvu energetike prepoznaš kao stručnjake. Sve što je rekao jesu lažno samohvalisanje i dezinformacije maskirane u medijski kič koji treba da nas ubijedi da stvari nisu onakve kakve jesu nego onakve kakve nam predstavlja SDA aparatčik. Bajrović će tek da upozna u kakvom je zapuštenom i kriminaliziranom stanju energetika, rudarstvo i industrija. Pročitaj današnji izvještaj CIN-a o javnim nabavkama, odnosno koliko je novca pokupio AC Quatro iz preduzeća iz Trhuljevog resora pa će ti biti jasnija karakterologija takvih tipova.
privremeni

#23964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

It_is_a_Leclerc wrote:Apropo muzeja

http://nap.ba/new/vijest.php?id=10000

Potpredsjednik Dunović prvi koji je posjetio muzej, razgovarao i obećao da će probati nešto uraditi. :thumbup:

Treba raditi, raditi i samo raditi. Pa kad se kritikuje, da se bar ima kritikovati urađeno ili neurađeno, a ne - "vid' mu glave", "hahah ne čita, doveŠĆe nam Cecu u Begovu džamiju", kme-kme.
Mogu se sloziti s tobom da se ne treba baviti trivialnim stvarima, ali ne znam odakle crpis svoj optimizam, da se i ja napijem sa tog izvora.Ili da pojednostavnim cijelu pricu.
Ja sam razocaran, a nazalost nisam jedini, izborom dobrog dijela DF kadrova na te neke funkcije. Mogu mi se svidjati ili ne ljudi koji su prosli izborni test, ali ljudi dobili povjerenje biraca i to je to. Ovi koji su predmet rasprave su izbor neposrednog rukovodstva stranke, rezultat balkanske politicke i druge igranke i to je samo po sebi dovoljno da, prije bilo kakvog njihovog rada, bude predmet opservacije.
Treba da budemo sretni da nam Suljagic,novinar i cini mi se doktor nekog supljacenja ala evropske integracije ili slicno,bude drugi covjek u Ministarstvu odbrane, da na federalnom nivou politolog i opet nesto oko integracija vodi ministarstvo enegretike i rudarstva. Zadnji al ne i najgori, kantonalni ministar za kulturu i sport, navodno uspjesan menadjer, vlasnik turisticke agencije, po zanimanju.... cak ni clanovi KO DF-a,ciji je predsjednik nisu znali sta, pa kad se poteglo pitanje, ispalo da je zavrsio ekonomiju, super... citam pred neki dan da ima zavrsenu skolu za biznis i turizam.
Bivsi ministar poljoprivrede, Lijanovic je primjer ministra koji je "radio", cak imao 11 savjetnika, te pokazao zavidne menadjerske sposobnosti, al od toga je ova drzava/federacija imala samo stete.
Neka mi samo niko ne kaze da su posteni, jer cak ni to neznamo, licno mi je suhveli sto su rad za stranku tako brzo naplatili, sto su "iskocili" iz stranke na nacin da bi im i u etabliranim strankama mogli pozavidjeti, sto su prihvatajuci se funkcija bez kvalifikacija pokazali da nemaju samokriticnosti, a bogme je to blizu nemoralu. U konacnici, eno im tamo, ali nisam, barem jos, zaboravio sta je Komsic i oni oko njega, do prije pola godine trubio. Zato hocu samo glasno da kazem: car je gol....
Banksy

#23965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Lokman wrote:
Pročitaj današnji izvještaj CIN-a o javnim nabavkama, odnosno koliko je novca pokupio AC Quatro iz preduzeća iz Trhuljevog resora pa će ti biti jasnija karakterologija takvih tipova.
Oko 11 miliona ...
privremeni

#23966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Lokman wrote:
StupskaBitanga wrote:i kakvo lažno znanje u ministarstvu
Trhulj je diletant koji glumi znanje pred Mimom Šahinpašićem. To su namještene emisije koje služe za menadžment percepcije. Trebaš imati nizak stepen inteligencije da Trhulja i njegove pomoćnike u ministarstvu energetike prepoznaš kao stručnjake. Sve što je rekao jesu lažno samohvalisanje i dezinformacije maskirane u medijski kič koji treba da nas ubijedi da stvari nisu onakve kakve jesu nego onakve kakve nam predstavlja SDA aparatčik. Bajrović će tek da upozna u kakvom je zapuštenom i kriminaliziranom stanju energetika, rudarstvo i industrija. Pročitaj današnji izvještaj CIN-a o javnim nabavkama, odnosno koliko je novca pokupio AC Quatro iz preduzeća iz Trhuljevog resora pa će ti biti jasnija karakterologija takvih tipova.
Ubilo se za politologa da otkriva kriminal i zapustenost u sektoru energetike i industrije. Istom taman mandat da pohvata gdje je dosao, no ima i drugih mandata....
privremeni

#23967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Banksy wrote:
Lokman wrote:
Pročitaj današnji izvještaj CIN-a o javnim nabavkama, odnosno koliko je novca pokupio AC Quatro iz preduzeća iz Trhuljevog resora pa će ti biti jasnija karakterologija takvih tipova.
Oko 11 miliona ...
Meni je to znak da neko ipak ima menadjerske sposobnosti,pa vlasnika AC,doktora nauka i nesudjenog rektora za ministra, ponovo... :-)
Sto bi rekao predsjednik DF-a KOMPETENTNE LJUDE NA FUNKCIJE.
Banksy

#23968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

privremeni wrote:
Banksy wrote:
Lokman wrote:
Oko 11 miliona ...
Meni je to znak da neko ipak ima menadjerske sposobnosti,pa vlasnika AC,doktora nauka i nesudjenog rektora za ministra, ponovo... :-)
Sto bi rekao predsjednik DF-a KOMPETENTNE LJUDE NA FUNKCIJE...
... a s njima odlučno u promjene ...
Danguba

#23969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

U kabinetu potpredsjednika FBiH Milana Dunovića zaposleno je šest savjetnika.
Ovo ne moze ni Japan nahraniti.
Sve sami paraziti.
:oops:
kox

#23970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Danguba wrote:
Sve sami paraziti.
Fakat, je li ovo baš neophodno ? Potpredsjednik FBiH je manje-više fikus, čemu toliki savjetnici ?
kamen spoticanja

#23971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Danguba wrote:
Sve sami paraziti.
Ima lik savjetnika za mlade i savjetnika za nevladine organizacije :-)
Popunjavaju kvotu darke brkana
StupskaBitanga

#23972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

to je onaj put od 100 hiljada radnih mjesta
skupljac_zeljeza

#23973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

kox wrote:
Danguba wrote:
Sve sami paraziti.
Fakat, je li ovo baš neophodno ? Potpredsjednik FBiH je manje-više fikus, čemu toliki savjetnici ?
Ako mora biti Potpredsjednik FBiH onda mijenjati Ustav. Ovo nije komedija nego tragedija. Gdje se izgubiše predizborna obećanja o smanjenju javne potrošnje? Zatim uslovi za pravljenje koalicije?
omar little

#23974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

kad je sasvim okej, stavise pozeljno, da na funkcijama sjede menadjeri, supljari, bez ikakvog iskustva onda im valjda morate dozvoliti da se okruze mladim, pametnim, savjetnicima iz struke :D
gospodja profiterka

#23975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

omar little wrote:kad je sasvim okej, stavise pozeljno, da na funkcijama sjede menadjeri, supljari, bez ikakvog iskustva onda im valjda morate dozvoliti da se okruze mladim, pametnim, savjetnicima iz struke :D
A tek što su savjetnici pametni i stručni...
Ma kuku nama kako god okreneš.
Žao mi raje što se svake četiri godine napale na neke nove idiote, inače mi postaje svejedno.
Post Reply