Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dinostula

#23951 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

bjelave wrote:
Grean wrote: Usro ne usro (na kraju krajeva postoji li igrac koji nije nesto usro) on je za ove koji tu konkurisu klasa iznad, trkom prije svega ali i ostalim bitnim stvarima sto jedno krilo cini krilom.

Kuzmanovic na zalost nije taj nivo, bar ne sad. Kod konkurenata su tu Menalo, Todorovic, Zakaric, sve i jedan bolji od njega trenutno a mi hocemo da se nosimo s tim konkurentima.

Mislim da je ovog svjestan i Husref i zato toliko mijenja na toj strani.
Ne moze se to tako relativizirati. Usput, niko nije usr'o k'o Crnkic. Ja se ne sjecam.
Igraci moraju barem imati minum odnosa prema svom poslu ako vec nemaju prema klubu.
Ako jednom to dozvolis da se radi bez sankcija sutra ce probati ko god mu se cejfne. Ovako ce upamiti kako je to Crnkic platio pa ce dvaput razmisliti.
A i meni je Crnkic drag igrac, zna lopte, i valja bi nam pravo.
Samo je cijena previsoka. Zato neka gdje je sad.
Prva dvojica koji su usrali mozda i vise od Crnkica prosle sezone su Saric i Hebibovic ali se o tome ne prica toliko,koliko se prica o Crnkicu.Svi ste zaboravili silne promasaje iz penala koji su nas kostali titule i promasaje Hebibovica.Pa dodati promasaj Rahmanovica u derbiju i slicno.Jedino sto Crnkicu zamjeram je bjezanje dva puta iz drzave.Mislim da je do sada platio cijenu toga i da ga treba polako vracati na tu poziciju jer Kuzmanovic i ostala klapa na njegovom mjestu nisu adekvatne zamjene.Ili neka Husref dovodi u prelaznom roku novo krilo slicnih kvaliteta meni je svjedno.
Dr. Kuca

#23952 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Crnkic je najgori tehnicki igrac od svih krila. Niti jednog prodora nema.
Dinostula

#23953 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Dr. Kuca wrote:Crnkic je najgori tehnicki igrac od svih krila. Niti jednog prodora nema.
Ovo sto si gore naveo nema veze jedno sa drugim.Gdje si vidio da igrac probija i dribla u isto vrijeme.
Nije mu tehnika jaca strana ali je sigurno najbrzi igrac na krilnoj poziciji kojeg imamo.Ako dodas da zna dati gol ga automatski svrstava u bolje igrace od ostalih alternativa u timu.Lik je dao prosle sezone 13 ili 11 golova nisam siguran.
Koliko su postigli Kuzmanovic,Andjusic i Lelic ove sezone ???
Mozda sve skupa 2-3 gola.
Last edited by Dinostula on 30/10/2017 14:38, edited 1 time in total.
wickerman

#23954 Re: Utakmice.

Post by wickerman »

Ako bi vracanje Crnkica znacilo i samu titulu, covjeka ne treba vratiti u ekipu.
Mora se negdje staviti crta i dati primjer za buduci polusvijet i cobane koji ce trcati u bordo dresu. Jednom dopusti da te pisaju i pisat ce te vazda.
Dr. Kuca

#23955 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Dao 9 u prvenstvu 2 u kupu i dodo 2 asistencije.

Hebib imao 10 golova i 16 asistencija.

Plus sto je ljudski smrad i sljam. Mada ako zasluzi igrat ce kod Husrefa.
bjelave

#23956 Re: Utakmice.

Post by bjelave »

Dinostula wrote: Prva dvojica koji su usrali mozda i vise od Crnkica prosle sezone su Saric i Hebibovic ali se o tome ne prica toliko,koliko se prica o Crnkicu.Svi ste zaboravili silne promasaje iz penala koji su nas kostali titule i promasaje Hebibovica.Pa dodati promasaj Rahmanovica u derbiju i slicno.Jedino sto Crnkicu zamjeram je bjezanje dva puta iz drzave.Mislim da je do sada platio cijenu toga i da ga treba polako vracati na tu poziciju jer Kuzmanovic i ostala klapa na njegovom mjestu nisu adekvatne zamjene.Ili neka Husref dovodi u prelaznom roku novo krilo slicnih kvaliteta meni je svjedno.
Pobjeci s posla, iz kluba je neoprostivo. Moj komentar se odnosio iskljucivo na to.
Nakon toga svaka rasprava o njegovim igrackim kvalitetima, kao i poredjenje sa drugim igracima, je izlisna.
Muhamed Đakmić

#23957 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Čuj gori su bili Hebibović i Sarić jer su fulali, ovaj je dobar samo eto pobjegao je iz države i to dva puta :lol:

E moj Dinostula :roll:

Pa ne trebamo biti stoka nezahvalna, meni su fudbaleri poput Sarića i Hebibovića najdraži u ekipi, jer znaš da u svakoj utakmici daju svoj maksimum. Valjda je to jedino što se može tražiti od igrača. Za njihov kvalitet su već odgovorni oni iznad njih.

Nermin Crnkić je đubre sebično, to je pokazivao od početka svoje karijere u Sarajevu i to će pokazati i u budućnosti ako mu se da prilika. Probajte prebrojati koliko je puta mahao rukama kad mu se ne doda lopta, nakucavač vlastite gol statistike.

I pored toga nije loš igrač, ali nije ni Safet Sušić.

Nikad ja takvom smetljaru ne bih dao da zaigra za Sarajevo, to bi bilo igranje sa imidžom kluba.
Grean

#23958 Re: Utakmice.

Post by Grean »

bjelave wrote:
Grean wrote: Usro ne usro (na kraju krajeva postoji li igrac koji nije nesto usro) on je za ove koji tu konkurisu klasa iznad, trkom prije svega ali i ostalim bitnim stvarima sto jedno krilo cini krilom.

Kuzmanovic na zalost nije taj nivo, bar ne sad. Kod konkurenata su tu Menalo, Todorovic, Zakaric, sve i jedan bolji od njega trenutno a mi hocemo da se nosimo s tim konkurentima.

Mislim da je ovog svjestan i Husref i zato toliko mijenja na toj strani.
Ne moze se to tako relativizirati. Usput, niko nije usr'o k'o Crnkic. Ja se ne sjecam.
Igraci moraju barem imati minum odnosa prema svom poslu ako vec nemaju prema klubu.
Ako jednom to dozvolis da se radi bez sankcija sutra ce probati ko god mu se cejfne. Ovako ce upamiti kako je to Crnkic platio pa ce dvaput razmisliti.
A i meni je Crnkic drag igrac, zna lopte, i valja bi nam pravo.
Samo je cijena previsoka. Zato neka gdje je sad.
Sa tim se slazem ali ovdje pricamo o razlicitim stvarima. Ja sam replicirao na @Tomahavkovo “usro sto je fulio prazan gol” a ne usro sto je uteko’ iz ekipe.

Za ovo drugo nema opravdanja. Za ono prvo on je uz Duljevica i Hebibovica bio nas najbolji igrac. Ahmetovic samo u prvom dijelu sezone. Na zalost ovi koji bi ga trebali zamijeniti nisu taj nivo. Meni je Mico juce bio najslabiji u ekipi, da se ne ponavljam zasto. Husref i klub neka odluce je li Crnkicevo izvinjenje i raskid sa menadzerom dovoljno za halala da ga vrate na proljece.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23959 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Pa usro je i što je fulio prazan gol.
Onda mu se izgubio svaki trag da bi se vratio da nas ujebe za Evropu.
Previše štete, nikakve koristi.
internazionale

#23960 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Treba dobro prokontati da li bi se isplatilo eventualno produziti ugovor sa Crnkicem. Ovo izvinjenje i to sto je raskinuo s menadzerom nek' mami i tati obrazlaze
Jedino ako bi Husref odobrio
Dinostula

#23961 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Muhamed Đakmić wrote:Čuj gori su bili Hebibović i Sarić jer su fulali, ovaj je dobar samo eto pobjegao je iz države i to dva puta :lol:

E moj Dinostula :roll:

Pa ne trebamo biti stoka nezahvalna, meni su fudbaleri poput Sarića i Hebibovića najdraži u ekipi, jer znaš da u svakoj utakmici daju svoj maksimum. Valjda je to jedino što se može tražiti od igrača. Za njihov kvalitet su već odgovorni oni iznad njih.

Nermin Crnkić je đubre sebično, to je pokazivao od početka svoje karijere u Sarajevu i to će pokazati i u budućnosti ako mu se da prilika. Probajte prebrojati koliko je puta mahao rukama kad mu se ne doda lopta, nakucavač vlastite gol statistike.

I pored toga nije loš igrač, ali nije ni Safet Sušić.

Nikad ja takvom smetljaru ne bih dao da zaigra za Sarajevo, to bi bilo igranje sa imidžom kluba.
Rezultat njegovog bjezanja je sto su ga raja od prvog dana uzela na zub bez ikakvog razloga.Prvo radi stavljanja ruke na uho kod proslave gola mislim da je od toga dana sve krenulo niz brdo.To sa mahanjem rukama ces vidjeti kod pola napadaca ako se nadju u izglednoj prilici da se ljute na saigraca,to je isto i Ahmetovic juce uradio.Da je nedisciplinovan to je tacno,da je sad smetljar ne bi se slozio.Igrao je svaku tekmu gdje se 100% trudio. Svakako ce 99% nastaviti karijeru u nekom drugom klubu pa to vise nece ni biti vazno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23962 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Nemojte, Boga vam, opet s tom pričom!
bjelave

#23963 Re: Utakmice.

Post by bjelave »

Grean wrote:
Sa tim se slazem ali ovdje pricamo o razlicitim stvarima. Ja sam replicirao na @Tomahavkovo “usro sto je fulio prazan gol” a ne usro sto je uteko’ iz ekipe.

Za ovo drugo nema opravdanja. Za ono prvo on je uz Duljevica i Hebibovica bio nas najbolji igrac. Ahmetovic samo u prvom dijelu sezone. Na zalost ovi koji bi ga trebali zamijeniti nisu taj nivo. Meni je Mico juce bio najslabiji u ekipi, da se ne ponavljam zasto. Husref i klub neka odluce je li Crnkicevo izvinjenje i raskid sa menadzerom dovoljno za halala da ga vrate na proljece.

Nisam upratio na sta se je odnosilo to ''usro''. Do mene je.

Nadam se i da uprava smatra da za ovo drugo nema opravdanja. Takozvani menadjer Hotic ga je navukao ali to ipak nije opravdanje. Tim prije sto je to napravio po drugi put.

Da bi se iskupio mora uraditi puno vise od hrakanja smrada Hotica po novinama kojeg je do tada slijepo slusao. A taj menadzer je pred kraj prosle sezone , pred derbi sa anamo onim, plasirao price po medijima kako FKS ne dijeli plate, kako je situacija u klubu ocajna itd. Dakle, pokusao je destabilizirati klub u najosjetljivijem momentu.I to ne po prvi put. Tako da su ga se Crnkic, a i Kadusic, vec tada trebali javno odreci.

A Crnkic je poslije toga jos jednom zbrisao nakon sto mu je oprosteno i opet napravio ogromno sranje.
Tako da bi se sad izvadio potrebno je puno vise od jeftine geste.

I jeste, dobar je igrac. Dobro bi nam dosao.

Samo meni licno je dignitet kluba vazniji od trenutnih rezultata.
Treba graditi imidz klub na duge staze.
Last edited by bjelave on 30/10/2017 16:00, edited 1 time in total.
Nadzorna_ploca

#23964 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Ovo su vec rezultati koji imaju smisla. Dobili smo vani i Slobodu i Radnik i Zrinjski. Ne treba plakati za kiksevima na Kosevu. Treba se zbiti i razguziti sve redom od sljedeceg kola pa do zadnjeg. Gosk i Mladost da se zahuktamo do kraja pa da oplodimo bazu ko u stara vremena.
bjelave

#23965 Re: Utakmice.

Post by bjelave »

Akobogda.
Nije njih neki problem oplodit uz uvjet da ne bude sudijskog guranja koje je skoro postalo uobicajeno u derbijima posljednjih par godina.
tcz

#23966 Re: Utakmice.

Post by tcz »

Dinostula wrote: Rezultat njegovog bjezanja je

"Vjerovao sam slijepo u ono što mi je menadžer pričao. On je bivši član Kaiserslauterna i vjerovao sam kada mi je govorio da je prelazak u taj klub završen.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/crnki ... /171006048

sta ovdje nije jasno? Momak sam rekao sta je razlog.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23967 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Pa eto, treba taj njegov recept probati u firmi.
Ono, izgubiti se tako, pa se kasnije nekad vratiti...s izgovorom nagovorio me taj i taj :-)
Mislim, stvarno.....onda neko kaže - nismo ozbiljan klub?! Pa nismo, ako će se tolerisati ovakve gluposti.
tcz

#23968 Re: Utakmice.

Post by tcz »

Tomahawk11 wrote:Pa eto, treba taj njegov recept probati u firmi.
Ono, izgubiti se tako, pa se kasnije nekad vratiti...s izgovorom nagovorio me taj i taj :-)
Mislim, stvarno.....onda neko kaže - nismo ozbiljan klub?! Pa nismo, ako će se tolerisati ovakve gluposti.
naravno da ne treba tolerisati :thumbup:

moj post se odnosio samo na to da ne pusimo pricu da je raja nesto kriva i sl.
leškarenje

#23969 Re: Utakmice.

Post by leškarenje »

Neuporedivo sa firmom....
Obuca9

#23970 Re: Utakmice.

Post by Obuca9 »

Logovan

#23971 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

U 13.30h na rasporedu je prijateljska utakmica protiv FK Velež Mostar. Za Sarajevo počinju: Adilović, Hodžić, Bekić, Novaković, Mujakić, Kadušić, Stanojević, Husejinović, Anđušić, Crnkić i Smajlagić.

01' Gooool - Heric uposljava Crnkica koji se upisuje u strijelce.
03' Udarac Bekica odlazi pored gola.
04' Smajlagic sutira preko gola.
05' Dobar udarac Andjusica, ali nema promjene.
12' Gooooolll - Husejinovic za Smajlagica, koji sigurno pogađa. 2:0.
22' Dobar udarac Husejinovica iz slobodnjaka, nema promjene.
23' Udarac Smajlagica glavom na ubacivanje Bekica odlazi pored gola.
42' Crnkic sutira pored gola.
44' Greska nase zadnje linije poslije koje napadac Veleza sutira pored gola.

KRAJ POLUVREMENA: Sarajevo 2:0 Velez
Last edited by Logovan on 01/11/2017 14:16, edited 3 times in total.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#23972 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

MoRes li stici Logovani? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#23973 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Ali ovo sam ja primjetio kod Husrefa, 5-0, čovjek maše rukama, vrti glavom kad vraćaju loptu nazad, kad igra stagnira :-D
Logovan

#23974 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Trudim se. :mrgreen:
Logovan

#23975 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

46' U drugom poluvremenu igraju - Kovacevic, Kadušić, Sadiku, Mujakic, Pidro, Andjusic, Husejinovic, Liivak, Crnkic, Smajlagic i Hadzic.

47' Goooolll - Smajlagic pogađa, 3:0.
48' Dobra odbrana Kovacevica.
48' Husejinovic sutira preko gola.
50' Dobar udarac Kadusica odlazi preko gola.
51' Hadzic sutira pored gola.
63' Goooolll - Hadzic pogađa za 4:0.
65' Golman brani udarac Husejinovica sa distance.
71' Smajlagic pogađa prečku!
74' Gooool - 5:0. Husejinović pogađa iz slobodnog udarca.
79' Velika prilika za Sarajevo, Hadzic nije precizan. Na drugoj strani igraci Veleza pogadjaju stativu.

KRAJ UTAKMICE: FK Sarajevo 5:0 FK Velež
Last edited by Logovan on 01/11/2017 15:13, edited 3 times in total.
Post Reply