Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- soul_eclipse
#23926 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Momci hvala na preporukama 
- Bloo
- Globalna šefica
#23927 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Javi šta si odigrao i od čega si se sasrosoul_eclipse wrote:Momci hvala na preporukama
i def ditchaj resident evil 7 i probaj alien
- Raigor Stonehoof
#23928 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sta sam puta presao onaj prvi chapter sto je bio besplatan u demuBloo wrote:Mene prva igra koja me onako trznula pravo je bio Blood, ono ages ages ago. uzivis se u sunjanje, sa slusalicama na usima i sam kući i okreneš se kad ono 4 krvava piksela ti pred nosom i vrišće..kad ono zombi
Mene je Duke najvise istrzao, prvi FPS koji sam igrao. Traume od facehuggera
- Bloo
- Globalna šefica
#23929 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Raigor Stonehoof wrote:Sta sam puta presao onaj prvi chapter sto je bio besplatan u demuBloo wrote:Mene prva igra koja me onako trznula pravo je bio Blood, ono ages ages ago. uzivis se u sunjanje, sa slusalicama na usima i sam kući i okreneš se kad ono 4 krvava piksela ti pred nosom i vrišće..kad ono zombi![]()
Mene je Duke najvise istrzao, prvi FPS koji sam igrao. Traume od facehuggeraEvo isto ko da sam ja snimao
![]()
jao jao
Meni je pravo žao bilo kad je došao demo za Blood 2 na BUG ili nekom tako CD-u, i nije htjelo da se pokrene dalje od uvodne špice...tuge i žalosti
Što je čudno, nije mi nikad palo na pamet da skinem da vidim kakva je igra, kad je to postalo moguće, nit sam pročitala neki walkthru.sad kontam što sam blesava
- aditon
#23930 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kad smo kod horor igara, ukoliko niste upućeni, uskoro izlazi igra koncipirana na filmu I am legend, pod nazivom DUSK. Ono što se može na trailerima vidjeti djeluje više nego zanimljivo. igra ovog tipa je bila pitanje dana, čemu sam se nadao već dugo
- Bloo
- Globalna šefica
#23931 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
jao vidi ima dogmeataditon wrote:
kad smo kod horor igara, ukoliko niste upućeni, uskoro izlazi igra koncipirana na filmu I am legend, pod nazivom DUSK. Ono što se može na trailerima vidjeti djeluje više nego zanimljivo. igra ovog tipa je bila pitanje dana, čemu sam se nadao već dugo
- Averus
#23932 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jao mislio sam da samo ja znam za Blood!Bloo wrote:Mene prva igra koja me onako trznula pravo je bio Blood, ono ages ages ago. uzivis se u sunjanje, sa slusalicama na usima i sam kući i okreneš se kad ono 4 krvava piksela ti pred nosom i vrišće..kad ono zombi
Prekucao sam i B1 i B2. Najjači momenat definitivno je "buđenje" iz kovčega u prvom dijelu i zippo+dinamit u rukama
Generalno ne volim "horor" igre, jer to nisu uopšte horori - nego samo sati i sati trzanja, bez neke prave napetosti i straha (barem one koje sam probao igrati).
Kao kvalitetnu igru za svoje vrijeme bih izdvojio Clive Barker's Undying - prva igra u kojoj su se meci odbijali od zidove/podove/plafone, pa si mogao ubiti/povrijediti protivnika iza čoška isl. Iluzije fantastično odrađene, atmosfera famozna! Sad je to već stara igra, ali bih baš volio kvalitetan remake/remaster.
F.E.A.R. je tehnički odličan, ali - opet - meni samo jedna u nizu "trzam te" igara... Nije me se dojmio.
Možda ne horor, ali zanimljiva, bila je i Aliens vs Predator
Ali nenadjebiv je Blood
- Bloo
- Globalna šefica
#23933 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
brate po krviAverus wrote:
Ali nenadjebiv je Blood
ta igra je uzas kad uzmes aliena...ja dobila mucninu od shiftanja prostora i visualsa..ono za tabletu protiv mucnine
- Bloo
- Globalna šefica
#23934 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
vrati me u osnovnu školu odmahAverus wrote:
Jao mislio sam da samo ja znam za Blood!
Prekucao sam i B1 i B2. Najjači momenat definitivno je "buđenje" iz kovčega u prvom dijelu i zippo+dinamit u rukama![]()
i taj ofirni dinamit kao iz crtanih
- SanskiBiser
#23935 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sjecal' se ko Heretic
i HEXEN
i HEXEN
- Bloo
- Globalna šefica
#23936 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
SanskiBiser wrote:Sjecal' se ko Heretic![]()
jebote ovo sam skroz zaboravila
sreće sa inventorijem i gibovima
eeeee
- Bloo
- Globalna šefica
#23937 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
mada sam ja više igrala hexen....
*odoh privit rodni list*
kad smo već kod senilnosti i starih igara, kako se zvala ona igra (nešto je u naslovu bilo dungeon i master)...gdje hrpa impova kopa kopa a ti ih šamaraš u vidu zelene ručice?
*odoh privit rodni list*
kad smo već kod senilnosti i starih igara, kako se zvala ona igra (nešto je u naslovu bilo dungeon i master)...gdje hrpa impova kopa kopa a ti ih šamaraš u vidu zelene ručice?
- REDDEVILS
- SanskiBiser
#23939 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bloo wrote:SanskiBiser wrote:Sjecal' se ko Heretic![]()
![]()
jebote ovo sam skroz zaboravila
sreće sa inventorijem i gibovima
eeeee
Kad se prvi Quake pojavio ja dobio na poklon neki gejmerski casopis iz UK i dosao CD uz njega i na njemu demo Quake, i koja to zaraza bila, soundtrack Nine Inch Nails isao dok se igralo, u to vrijeme nesto potpuno novo.
- SanskiBiser
#23940 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bloo wrote:mada sam ja više igrala hexen....
*odoh privit rodni list*
Dungeon Keeper
Poslije je slican bio Overlord
- Bloo
- Globalna šefica
#23941 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ma ja dungeon keeper..jer guglala slike i ispadne mi neko moderno sranje, a ovo je bilo bazicnoSanskiBiser wrote:
Dungeon Keeper
ah sadistička zelena ručica
kako su samo oni impovi slatko skvičali kad ih šamaraš
- Bloo
- Globalna šefica
#23942 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja sam sve demo verzije jedino preko cdova wininija i buga dobivalaSanskiBiser wrote:
Kad se prvi Quake pojavio ja dobio na poklon neki gejmerski casopis iz UK i dosao CD uz njega i na njemu demo Quake, i koja to zaraza bila, soundtrack Nine Inch Nails isao dok se igralo, u to vrijeme nesto potpuno novo.
- Averus
#23943 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja uzeo predatora, odustao prvi put kad je vrisnuo da se izliječi. Jebo te onaj zvuk, sasrao se ja u 1:00 poslije ponoći u mračnoj sobi, sa sluškama na ušimaBloo wrote:brate po krviAverus wrote:
Ali nenadjebiv je Blood
ta igra je uzas kad uzmes aliena...ja dobila mucninu od shiftanja prostora i visualsa..ono za tabletu protiv mucnine
A Hexen i Heretic sam malo igrao, ali su mi nekako bile ružne igre (ne znam iz kog razloga), pa sam odustao...
Quake sam derao k'o drogiran... Kao i Doom. Duke Nukem sam prešao, ali ga nikad nisam gotivio... Kao ni Half Life (koji nisam imao živaca dalje od prvog facehuggera)
- Bloo
- Globalna šefica
#23944 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pasionirano hejtam nukemAverus wrote: Quake sam derao k'o drogiran... Kao i Doom. Duke Nukem sam prešao, ali ga nikad nisam gotivio... Kao ni Half Life (koji nisam imao živaca dalje od prvog facehuggera)
nikad ga nisam voljela...mislim target audience je mudo party, a ne ja
- Averus
#23945 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa imam i ja mudoBloo wrote:pasionirano hejtam nukemAverus wrote: Quake sam derao k'o drogiran... Kao i Doom. Duke Nukem sam prešao, ali ga nikad nisam gotivio... Kao ni Half Life (koji nisam imao živaca dalje od prvog facehuggera)![]()
nikad ga nisam voljela...mislim target audience je mudo party, a ne ja
Ma meni je nekako Duke bio besmisleno nasilje... Ono, jednostavno nije mi nešto.
- Bloo
- Globalna šefica
#23946 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nadam se da imaš dvaAverus wrote:
Pa imam i ja mudo![]()
![]()
Ma meni je nekako Duke bio besmisleno nasilje... Ono, jednostavno nije mi nešto.
Htjedoh reći da nisam ja ciljna publika za duke...ti jesi i naravno može ti se svidjeti ili ne
meni je bilo previše sisa i novčanica
i'll pass
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#23947 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Half Life je vrh. kec se ni danas ne mora stidjeti grafike.
- Averus
#23948 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne kažem ja da nije igra dobra, naprotiv. Samo meni se nije svidjela...Chmoljo wrote:Half Life je vrh. kec se ni danas ne mora stidjeti grafike.
Evo provjerio... Ipak su dvaBloo wrote: nadam se da imaš dva![]()
Htjedoh reći da nisam ja ciljna publika za duke...ti jesi i naravno može ti se svidjeti ili ne
meni je bilo previše sisa i novčanica![]()
i'll pass
Ma hajde ba, Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude najjača po tom pitanju
- Bloo
- Globalna šefica
#23949 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Po meni, glavna razlika izmedu nukema i larija je u tome kako je upakovan seksizam i šovinizamAverus wrote:
Ja sam igrala stare verzije Larryija (blago piskelaste sise

- Averus
#23950 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prva videoigra koju sam ikad vidio (nikad igrao):Bloo wrote:Po meni, glavna razlika izmedu nukema i larija je u tome kako je upakovan seksizam i šovinizamAverus wrote:
Ja sam igrala stare verzije Larryija (blago piskelaste sise)

Doslovno prvi put vidio kompjuter i ovu igru na njemu