Između diplomatskog bontona i političkih poena svaki pametan političar u BiH će izabrati drugo, pa neće mu Milanović za 4 godine OPET obezbijediti poziciju direktora svemira.KatarinaKosaca wrote:Sad ponovo čuh ovu izjavu još dok je Milanović bio šef oporbe. Pa,Muflon wrote:Da bi se pokazali kao dosljedni borci za BiH, kao Milanović eto ružno priča u zadnje vrijeme o nama (čitaj: ne uvlači se probosanskoj politici) pa eto nek svi vide kako se to SDP-u ne sviđa. U principu genijalno iskorištena prilika za skupljanje dnevnopolitičkih poena, nije ni Lagumdžija tikva bez korijena..ne može mu biti kao neki forumaši, valjda ima pravo reći šta misli... Države ratuju pa razgovaraju, a šef diplomacije, baš onako diplomatski počinje..
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Muflon
#23926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- brzica
#23927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam glasač SDP-a, ali jesam jedne stranke koja nije
članica HNS (privatne organizacije) s kojima je Miki
došao razgovarati. Fino reče čovjek, pričat će
s njima jer većina glasuje za njih. Za mene to nije OK.
Znači li to da moj glas ne važi? Ne ide to tako.
Ovdje ide potpora SDP-u.
članica HNS (privatne organizacije) s kojima je Miki
došao razgovarati. Fino reče čovjek, pričat će
s njima jer većina glasuje za njih. Za mene to nije OK.
Znači li to da moj glas ne važi? Ne ide to tako.
Ovdje ide potpora SDP-u.
- Banksy
#23928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prepisano Silajdžićevo ponašanje ...
Muflon wrote:
genijalno iskorištena prilika za skupljanje dnevnopolitičkih poena
-
StupskaBitanga
#23929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da je ovo diplomatski skandal a na kraju kada sastavimo nekadašnje prijateljske i privatne odnose ovo ispada sramotnoKatarinaKosaca wrote:Meni je više politički neuko, diplomatski nepismeno, nego bezobrazno... Sad čuh izjavu dragog Vođe... niđe vezeStupskaBitanga wrote:Ovo je sramota SDP prema premijeru Hrvatske
Ovo je krajnje bezobrazno
- brzica
#23930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@banksy
Tu si djelomično u pravu. Ja bi otišao na
sastanak pa na press konferenciji u VM
rekao ovo što je on rekao u stranci.
- Banksy
#23931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Recimo, k'o što je Hare Tadiću u Mostaru ...brzica wrote:@banksy
Izgubili smo jednog zaštitnika bošnjačkih interesa, ali zato dobili novog.
Lafo.
-
StupskaBitanga
#23932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ili je ovo SDPova škola
Slučaj Komšić-Tadić
Slučaj Komšić-Tadić
- brzica
#23933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ne mislim na interese jednog naroda. Na kraju,
Hrvat sam. A i ne štiti taj nikoga, političar je to.
Ali neke stvari ne mogu se tolerirati kad je riječ o
državi. Trebao se pojaviti makar u zgradi Parlamenta,
i tu kritizirati Milanovića za sastajanje sa onima koji
su opstruirali proces uspostave vlasti (svakakvim
sredstvima, najmanje legalnim i dopuštenim).
-
palermo
#23934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Otprilike tako.brzica wrote:@banksy
Ali moja potpora SDP-u u ovom slučaju. Od skandala nitko nije umro, a by the way ništa veći skandal nije i Milanovićev sastanak sa HNS-om.
-
Muflon
#23935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je matrica po kojoj postupaju svi koji na ovom prostoru misle da budu vlast. Milanović i njegov SDP su se malo zaletili sa podrškom Lagumdžijinom SDP-u prethodnih godina, a onda su vidjeli da je to neisplativo i glupo i da im bespotrebno oduzima glasove na izborima "tvrđih" Hrvata, a s druge strane uopšte ne donosi glasove onih koji nisu pretjerano nacionalno raspoloženi. Milanović se tako okrenuo BH Hrvatima i opcijama za koje su oni uglavnom glasali i to iz razloga da se u svojoj zemlji pokaže kao osoba koja brine o Hrvatima širom Svemira i zaradi dobar dio glasova koji su prije išli HDZ-u. Na taj način je Lagumdžiji okrenuo leđa, ali mu i stavio soli na rep, pa se "naš" SDP počeo ponašati na isti način kao i prema Tadiću i njegovom DS-u. U principu se počeo ponašati kao Dodikov SNSD i to mu zasad daje veliku snagu. Vijekovno pravilo balkanske politike je da opozicija priča o ekonomiji, a vlast o nacionalnoj zaštiti. I tako će biti ko god bio u opoziciji ili na vlasti. Eto, upravo SDP je najsvježiji primjer.StupskaBitanga wrote:ili je ovo SDPova škola
Slučaj Komšić-Tadić
- Alfons Kauders
#23936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
slazem sebrzica wrote:Ma ne mislim na interese jednog naroda. Na kraju,
i ako su imali neki razlog da ispale milanovica, a nisu, opet su se trebali pojaviti
-
palermo
#23937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar nije dovoljan razlog sastanak sa HNS-om.Alfons Kauders wrote:slazem sebrzica wrote:Ma ne mislim na interese jednog naroda. Na kraju,
i ako su imali neki razlog da ispale milanovica, a nisu, opet su se trebali pojaviti
Sasvim je druga stvar što su možda mogli naći primjereniji način. Možda
- Alfons Kauders
#23938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne, meni nije dovoljanpalermo wrote: Zar nije dovoljan razlog sastanak sa HNS-om.
sporan jeste, itekako... ali su se upravo zato trebali pojaviti i reci to milanovicu i zamjenicima, a ne povlaciti se i onda praviti pressice ko pizde... ako je problem, trebali su se pojaviti i jasno to staviti do znanja svima... i fino im reci da se sljedeci put nece pojaviti na sastanku ako se premijer hrvatske bude sastajao s hns-om...
-
Djuro
#23939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zanimljiva reakcija Lagumdžije.
Nije baš racionalna, ali puno toga u BIH ionako nije racionalno.
Meni je Milanović već poprilično razočaranje kao hrvatski premijer, najviše na polju gospodarstva,
ali između ostalog i s nedefiniranim i "mlitavim" stavovima prema BIH, od pa takvog tipa i ne treba očekivati
previše - slično kao kod Josipovića.
Riječ koja bi obojicu najbolje opisala je da su - bezveznjaci.
Ako čovjek hoće biti optimist - treba reći da BIH u njima neće imati neprijatelja, više od toga ova
dvojica ne vide, ne znaju i ne mogu.
Međutim, problem je da su vremena teška i da takvi likovi predstavljaju čiste 4 godine gubitka.
Možete li misliti kako je nama u Hrvatskoj...otkad se pokazao kakav je Milanović premijer, običan
čovjek postane svjestan da su nove nade i očekivanja potonule...ostaje jedino se moliti Bogu.
Onda imaš barem nadu...
Meni je Milanović već poprilično razočaranje kao hrvatski premijer, najviše na polju gospodarstva,
ali između ostalog i s nedefiniranim i "mlitavim" stavovima prema BIH, od pa takvog tipa i ne treba očekivati
Ako čovjek hoće biti optimist - treba reći da BIH u njima neće imati neprijatelja, više od toga ova
Međutim, problem je da su vremena teška i da takvi likovi predstavljaju čiste 4 godine gubitka.
Možete li misliti kako je nama u Hrvatskoj...otkad se pokazao kakav je Milanović premijer, običan
čovjek postane svjestan da su nove nade i očekivanja potonule...ostaje jedino se moliti Bogu.
Onda imaš barem nadu...
-
palermo
#23940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Reći mu u četiri (osam) očiju? Ma daj....meni je ovo sasvim ok potez, ne može Milanović doći u Mostar, držati sastanak sa HNS-om i onda u šetnju po starom mostu, a da se nitko ne počeše zbog toga.Alfons Kauders wrote:ne, meni nije dovoljanpalermo wrote: Zar nije dovoljan razlog sastanak sa HNS-om.
sporan jeste, itekako... ali su se upravo zato trebali pojaviti i reci to milanovicu i zamjenicima, a ne povlaciti se i onda praviti pressice ko pizde... ako je problem, trebali su se pojaviti i jasno to staviti do znanja svima... i fino im reci da se sljedeci put nece pojaviti na sastanku ako se premijer hrvatske bude sastajao s hns-om...
Naravno, ima raznih načina, možda ovaj nije najbolji, ali simbolika je dovoljna.
- Alfons Kauders
#23941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
milanovic se mora dobro potruditi da bude vece razocarenje od josipovica...Djuro wrote:Zanimljiva reakcija Lagumdžije.
Onda imaš barem nadu...
ali nece mu biti lako, jer ce morati povuci masu nepopularnih poteza i rezova koji ce sdp kostati dosta podrske... dodatni nameti i smanjenje javne potrosnje su neophodni, samo sto ce se itekako odraziti na ekonomiju... hrvatska vec ima relativno slab rast, nepovoljan odnos duga i gdp-a, tako da ce svaka mjera koja uspori oporavak biti jako lose prihvacena...
ali sdp hr ima dovoljno rezerve da nekako i prebrodi izborni ciklus - sdp bih nema...
- brzica
#23942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Josipović je razočarenje, Milanović nije.
Barem kad je riječ o njihovim temeljnim
poslovima. Vlada RH je povukla neke poteze
koji su, kako se to sad voli reći, strukturalni.
Mada, toliko su u k... da je teško očekivati
nešto pozitivno u njihovom mandatu.
A, inače, na skladatelja je i Index udario.
Jadna mu majka. Počeli su ga meziti.
@zaga: i meni se čini da ga je Miki ovdje
šukno Zlaji. Kad je ovaj unparijed počeo
govoriti kako se neće sastati s njim (jer je
bilo naznaka da Miki neće s njim), ovaj
ih dodao u protokol. Kažem, čini mi se, vrijeme
će pokazati.
Barem kad je riječ o njihovim temeljnim
poslovima. Vlada RH je povukla neke poteze
koji su, kako se to sad voli reći, strukturalni.
Mada, toliko su u k... da je teško očekivati
nešto pozitivno u njihovom mandatu.
A, inače, na skladatelja je i Index udario.
Jadna mu majka. Počeli su ga meziti.
@zaga: i meni se čini da ga je Miki ovdje
šukno Zlaji. Kad je ovaj unparijed počeo
govoriti kako se neće sastati s njim (jer je
bilo naznaka da Miki neće s njim), ovaj
ih dodao u protokol. Kažem, čini mi se, vrijeme
će pokazati.
- Alfons Kauders
#23943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovo je milanovicu ocito "nagrada" za neke sitnice koje su leakali hrvatski diplomatski krugovi prije posjete... tacnije, da ce se sastati s hns-om i razgovarati o rekonstrukciji vlade fbih... danas se javno ogradio od rekonstrukcije, mozda i radi reakcije domacina... i josipovic je imao slicnih, i jos glupljih poteza kada je bih u pitanju...palermo wrote:Reći mu u četiri (osam) očiju? Ma daj....meni je ovo sasvim ok potez, ne može Milanović doći u Mostar, držati sastanak sa HNS-om i onda u šetnju po starom mostu, a da se nitko ne počeše zbog toga.Alfons Kauders wrote:ne, meni nije dovoljanpalermo wrote: Zar nije dovoljan razlog sastanak sa HNS-om.
Naravno, ima raznih načina, možda ovaj nije najbolji, ali simbolika je dovoljna.
ali problem je dosljednost... ako se npr. josipovic, milanovic, tadic ili cvetkovic odluce da posjeti BL i porazgovaraju s entitetskim premijerom ili predsjednikom, kao predstavnicima drzave, onda im treba jasno staviti do znanja da se niko iz sdp-a nece sastati s njima - nikad... ali za to se nema muda, pa se izvode ovakvi performansi...
-
Muflon
#23944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisu oni nikakvi bezveznjaci nego su pragmatičari i to podmukli, klasične interešdžije koji mijenjaju priču spram političkih okolnosti. Ljudi jednostavno znaju kad treba povući koji potez. Nemoj zaboraviti da je njima jedini cilj da budu na vlasti, a da im nije cilj da tebi bude bolje. Inače, ovu modu je na ovim prostorima prvi uveo Tadić i vječito je u vlasti, na vrhu, svoj DS je od minorne stranke pretvorio u regionalnog giganta koji se u Srbiji pita za sve. A kako je sposoban najbolje pokazuje Kosovo, gdje je potencijalni fijasko uspio ne samo neutralizirati nego i preokrenuti u svoju korist. Ovu modu je zatim prihvatio Dodik, pa Silajdžić, pa su uslijedili Milanović i Lagumdžija. Silajdžić je pao jer nije imao medij iza sebe, TV1 je došla prekasno da ga opere. A što se tiče 4 godine gubitka, navedi mi jedan jedini primjer neke vlasti čije 4 godine nisu bile 4 godine gubitka. Tzv. obični narod u kojeg se svi kunu ne može doći na red od ličnih interesa i nikad neće doći na red.Djuro wrote:Zanimljiva reakcija Lagumdžije.
Onda imaš barem nadu...
-
palermo
#23945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa možeš ono što možeš.Alfons Kauders wrote:
ovo je milanovicu ocito "nagrada" za neke sitnice koje su leakali hrvatski diplomatski krugovi prije posjete... tacnije, da ce se sastati s hns-om i razgovarati o rekonstrukciji vlade fbih... danas se javno ogradio od rekonstrukcije, mozda i radi reakcije domacina... i josipovic je imao slicnih, i jos glupljih poteza kada je bih u pitanju...
ali problem je dosljednost... ako se npr. josipovic, milanovic, tadic ili cvetkovic odluce da posjeti BL i porazgovaraju s entitetskim premijerom ili predsjednikom, kao predstavnicima drzave, onda im treba jasno staviti do znanja da se niko iz sdp-a nece sastati s njima - nikad... ali za to se nema muda, pa se izvode ovakvi performansi...
Ni Milanoviću se nije moglo zabraniti da razgovara sa HNS-om, ali moglo se eto, ne doći na ručak. Ovdje je jedino simbolika bitna i poruka koju šalješ. A meni je poruka ok.
O dosljednosti u politici je teško pričati, pa ja umalo ne odoh u banoviće zbog Nikšića i one zastave u Banjaluci.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#23946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Potez je u najmanju ruku prejak. Šef diplomacije se mora sastajati sa svakim, nije stvar simpatija. I sa političkim neistomišljenicima i onima koji bombarduju zemlje... to mu je posao. Postoje načini kako da stavi do znanja da nešto nije u redu ili ne. Ali, potez je kao da je 1993 i to kraj te godine... 
-
rahmanjin
#23947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo malo, Milanovic je neki dan izjavio da ce se sastati s HNS-om koji predstavlja najvise dva HDZ-a, i da on iako mu to nije drago da se sastaje sa njima ( radi HDZ-ova ) ima obavezu jer su dobili najvise glasova od strane bh Hrvata. Danas na direktno pitanje da li ce raspravljati o rekonstrukciji federalne vlade sa HNS-om direktno odgovara da nece jer bi to bilo tutorstvo i uplitanje u unutrasnje stvari BiH. I onda Lagumdzija ( i Niksic s njim )kaze da nece da ide na rucak jer nije dobro ozracje za ozbiljnije razgovore kad su u pitanju ekonomski problemi i komunikacijski problemi? I ovo rece uz mucanje i nelagodu. Ocigledno stavljanje na prvo mjesto licnih i stranackih stvari a ne dobro susjedskih.
- Alfons Kauders
#23948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa nema nikakvih problema, neka pricapalermo wrote:Pa možeš ono što možeš.Alfons Kauders wrote:
ovo je milanovicu ocito "nagrada" za neke sitnice koje su leakali hrvatski diplomatski krugovi prije posjete... tacnije, da ce se sastati s hns-om i razgovarati o rekonstrukciji vlade fbih... danas se javno ogradio od rekonstrukcije, mozda i radi reakcije domacina... i josipovic je imao slicnih, i jos glupljih poteza kada je bih u pitanju...
Ni Milanoviću se nije moglo zabraniti da razgovara sa HNS-om, ali moglo se eto, ne doći na ručak. Ovdje je jedino simbolika bitna i poruka koju šalješ. A meni je poruka ok.
O dosljednosti u politici je teško pričati, pa ja umalo ne odoh u banoviće zbog Nikšića i one zastave u Banjaluci.
ali onda se fino ode na sastanak, iskulira, s osmijehom i poklonima, a onda se usput u jednoj recenici kaze - sljedeci put kada se predstavnik hrvatske izvrsne vlasti sastane sa politickom organizacijom koja je zagovarala protuustavno djelovanje i opstruirala formiranje vlasti, neka se ne trudi oko dolaska u sarajevo, ukoliko se ne radi o turistickom obilasku... kraj price, u cetiri oka, sa smjeskom na licu... a ne kao uvrijedjena mlada, pravo pred kamere, radi domace javnosti
- brzica
#23949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo tako.Alfons Kauders wrote:
pa nema nikakvih problema, neka prica
ali onda se fino ode na sastanak, iskulira, s osmijehom i poklonima, a onda se usput u jednoj recenici kaze - sljedeci put kada se predstavnik hrvatske izvrsne vlasti sastane sa politickom organizacijom koja je zagovarala protuustavno djelovanje i opstruirala formiranje vlasti, neka se ne trudi oko dolaska u sarajevo, ukoliko se ne radi o turistickom obilasku... kraj price, u cetiri oka, sa smjeskom na licu... a ne kao uvrijedjena mlada, pravo pred kamere, radi domace javnosti
-
StupskaBitanga
#23950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jesam li ja ovo dobro pročitao?KatarinaKosaca wrote:heckler wrote:Ici obilaziti paradrzavne organizacije i ocekivati amin od pro-Bosanskih partija je ili ludost ili bezobrazluk. Poserem mu se na "povjesnu" posjetu. Zasto se uopste pravi ovolika fama oko posjete premijera neprijateljske banana drzave???![]()