Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Helikopter

#23926 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Helikopter »

NOVI SAD

Deca u NS vrtiću zaražena velikim dečjim glistama

SRBIJA, 15:15, 27.06.2013.Autor: Agencija BETA

Nekoliko dece u novosadskom vrtiću "Spomenak" zarazilo se velikim dečjim glistama, ali pravi broj obolelih bi mogao biti mnogo veći jer neki roditelji odbijaju da odvedu decu na laboratorijsku analizu

Image
Foto: Ilustracija

NOVI SAD - Nekoliko dece iz jaslenih grupa u novosadskom vrtiću "Spomenak" zarazilo se velikim dečjim glistama, ali prema prvim informacijama pravi broj obolelih bi mogao biti mnogo veći jer neki roditelji odbijaju da odvedu decu na laboratorijsku analizu.

Andrijana Godan-Ratković, čijem detetu je laboratorijski dokazano prisustvo dečjih glista izjavila je da je odmah obavestila zaposlene u vrtiću, ali da su pojedini roditelji, iako su im vaspitačice predočile šta se dešava, odbili da odvedu decu na analizu i nastavili da ih dovode u vrtić.

"Zvanično je četvoro dece dobilo velike gliste, ali sam sigurna da je broj mnogo veći. Problem je što roditelji odbijaju da odnesu uzorak stolice na analizu koja košta svega 200 dinara, a pojedini čak nastavljaju da dovode obolelu decu u vrtić pod izgovorom da nemaju kome da ih ostave", rekla je ona.

Godanova dodaje da je u laboratoriji saznala da u apotekama vlada nestašica sirupa kojim se bolest leči.
Rukovodilac službe preventivne zdrastvene zaštite u "Radosnom detinjstvu" Vanja Cimbaljević rekla je da je Uprava pre dve nedelje obaveštena od roditelja da je dete obolelo od glista i da su roditelji ostale dece odmah o tome obavešteni.

"Ta informacija bila nam je izuzetno važna i na tome smo zahvalni roditeljima, jer po zakonu ova bolest ne podleže obaveznom prijavljivanju. Obavestili smo ostale roditelje i apelovali da decu odvedu nadležnom pedijatru i da, u skladu sa njihovim preporukama, odrade neophodne nalaze", rekla je Vanja Cimbaljević.

Prema njenim rečima, rukovodstvo "Radosnog detinjstva" je u međuvremenu preduzelo i sve potrebne sanitarno-higijenske mere u vrtiću "Spomenak", o čemu su dobilii zvaničnu potvrdu od epidemiološke službe Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

"Ne bih stvarala paniku, jer nije reč o bolesti koja bi mogla da uzme ne znam kakve razmere, ali zaista treba apelovati na savest roditelja. Reč je o jednostavnoj laboratorijskog pretrazi i jednostavnom načinu lečenja", kazala je Vanja Cimbaljević.

Pedijatar Doma zdravlja "Novi Sad" Galina Gavanski upozorila je da bi sva deca iz vrtića "Spomenak" trebala da urade test pregleda stolice na jaja parazita i da se shodno rezultatu analize podvrgnu lečenju koje je vrlo kratko i neškodljivo.

"Ne vidim zašto se napravio toliki problem, jer je to jedna uobičajena dečja bolest koja se lako leči", rekla je Gavanski i istakla da je decu neophodno testirati pre nego što prvog jula pređu u vrtić "Guliver".

Prema njenim rečima, mesta za strah od teških zdravstvenih posledica ne bi trebalo da bude po decu, jer su takvi ishodi karakteristični za neprosvećene zemlje ili kod slojeva stanovništva koji uopšte nemaju zdrastvenu zaštitu, a da u Novom Sadu i Vojvodini takvih slučajeva nije bilo godinama.

http://www.kurir-info.rs/deca-u-ns-vrti ... nak-864263
Helikopter

#23927 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Helikopter »

utorak, 25. jun 2013, 16:00 -> 16:29

Nikolić: Srbija je zaslužila datum

Srbija je zaslužila datum za početak pregovora sa Evropskom unijom i tapšanje po ramenu nije dovoljno, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Srbija očekuje od Nemačke da pokaže da se zalaže za pomirenje i mir u regionu, istakao Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da je Srbija zaslužila datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, izražavajući uverenje da će Nemačka i Savet EU, 28. juna, pružiti šansu Srbiji i srpskom narodu.

Obraćanje Tomislava Nikolića

"Uveren sam da će pravo i pravda prevagnuti 28. juna. Da će Evropska Unija pružiti istorijsku šansu Srbiji i srpskom narodu da živi dostojanstveno u okviru svoje evropske porodice. Mi više nećemo da stojimo sa strane i posmatramo svoj život. Odlučni smo da uzmemo svoju sudbinu u svoje ruke i krenemo napred", poručio je predsednik Srbije uoči odluke o dodeljivanju datuma za početak pregovora o članstvu Srbije u EU.

Predsednik je precizirao da Srbija od Nemačke očekuje da svojom odlukom pokaže da se nedvosmisleno zalaže za pomirenje, mir i stabilnost u regionu i istakao da je uveren da će pravo i pravda prevagnuti.

"Nama tapšanje po ramenu nije dovoljno, mi tražimo da nam pruže priliku da živimo i preživimo. Ako nam ne ostave tu mogućnost, ako nas suoče sa izborom da idemo težim putem, mi druge nemamo, nastavićemo ponosno da idemo dalje, trebaće nam više vremena, više snage i odricanja, ali kao i uvek u istoriji pravda i istina su na našoj strani i mi ćemo uspeti", rekao je Nikolić.

"Ako dobijemo poruku da ne postoje pravda, istina i moral već samo interes, naš odgovor je jasan - nastavljamo, a vi dođite ponovo i nemojte da zakasnite", rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, Evropska Unija u rukama ima istorijsku odgovornost za uspešan razvoj Balkana, i Srbija očekuje da sve članice EU dokažu da se nedvosmisleno zalažu za mir i stabilnost u regionu.

Srbija posvećena stabilizaciji Balkana

Predsednik je rekao da za tu ideju Evropa u Srbiji ima velikog saveznika, naglasivši da se Srbija snažno posvetila stabilizaciji Balkana i da je donela odluke koje će omogućiti trajni mir.

"Kažu da je sada sve u rukama najuticajnije članice - Nemačke. Pretpostavljam da je teško nositi na leđima toliku odgovornost. Pa nije ni nama bilo lako da u najtežoj mogućoj situaciji ispunjavamo zahteve. Zato sada od Nemačke očekujemo da svojom odlukom pokaže da se nedvosmisleno zalaže za pomirenje, mir i stabilnost u regionu i da ume da ceni i tuđe napore u istom cilju", smatra predsednik.

Nikolić je naglasio da je Srbija više od decenije posvetila stabilizaciji regiona, a aročito u proteklih godinu dana, kada je za unapređenje odnosa i razvoj demokratije učinjeno više nego što je iko mogao da očekuje.

"Svakog dana iz celog sveta stižu pohvale za odlučnost i rešenost Srbije da rešava goruća pitanja od ključne važnosti za ceo Balkan i Evropu uopšte", istakao je Nikolić.

Uveravanja da je Srbija zaslužila datum

Srbija je učinila sve da bude deo evropske porodice i zna da je ceo svet toga svestan, rekao je Nikolić.

"Ako neko želi da Srbija potone u blato, neka bude siguran da postoji pravda, koja je temelj svakog sistema, pa i sistema EU. Jednakost, pravda i istina su temelj razmatranja velikih umova među kojima blistaju imena mnogih Nemaca", rekao je predsednik.

Nikolić je naveo i da je svet možda većinom baziran na interesu, ali da nas često događaji drže u uverenju da postoji nešto više.

Srbija je, kako je ukazao Nikolić, u bilateralnim razgovorima sa predstavnicima evropskih država i širom sveta, dobila uveravanja da Srbija zaslužuje datum za otpočinjanje pregovora.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... datum.html
nisam_ni_ja

#23928 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nisam_ni_ja »

vivace wrote:pa i ovog sam ja odbila na fin nacin... kao zeleo je da me opet vidi, ali ja nisam mogla. posle mi je bilo zao,ali i ja se plasim .ko zna sta je on radio tamo.
Zemljo otvori se.
radostan dan

#23929 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Istorijsko pomirenje Srba i Mađara

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Mađarske Janoš Ader odali poštu nevinim žrtvama iz Drugog svetskog rata istakavši da današnji dan predstavlja istorijsko pomirenje Srba i Mađara. Predsednik Mađarske se prethodno, na posebnoj sednici srpskog parlamenta, izvinio za mađarske zločine nad Srbima u Drugom svetskom ratu.

Predsednici Srbije i Mađarske Tomislav Nikolić i Janoš Ader položili su vence na spomenike nevinim žrtvama iz Drugog svetskog rata u mestu Čurug, u Vojvodini. Janoš Ader se u obraćanju poslanicima u Skupštini Srbije izvinio za mađarske zločine nad Srbima.

Pripremila Sanja Ljubisavljević

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da Srbija vidi zalog svoje prosperitetne budućnosti i sveopšteg napretka čitavog regiona u saradnji sa evropskim, a posebno sa susednim državama.

Predsednik Srbije je u Čurugu istakao da su bliski i prijateljski odnosi Srbije i Mađarske, zasnovani na obostranom poštovanju i razumevanju, značajan činilac u stvaranju uslova za nesmetan i ravnomeran razvoj zemalja u ovom delu Evrope.

Image

Nikolić je ukazao da je dinamična, a u pojedinim razdobljima i tragična istorija ovih prostora, činila da se dva naroda i države nađu i na suprotstavljenim stranama, kao i da su tragične stranice zajedničke prošlosti vezane za oružane sukobe i stradanja u Prvom i Drugom svetskom ratu.

"Ta dva međunarodna sukoba obeležena su neprijateljstvom našim tadašnjih država, razaranjima naseljenih mesta, ubijanjem nedužnih civila i uništavanjem kulturne baštine. Tragični događaji koji su se odigrali tokom tih ratnih godina, istorijska su opomena koja i danas nedvosmileno ukazuje na potrebu života u miru i međusobnom razumevanju", poručio je predsednik Srbije.

Zločini delo pojedinaca

Predsednik Mađarske Janoš Ader poručio je to što sa predsednikom Srbije stoji "na ovom mestu" i klanja se senima jasna poruka, upućena svakom Srbinu i Mađaru, da mi koji smo živi danas imamo snage da se suočimo sa prošlošću i istinom".

Ader je rekao da zajedničko odavanje pošte svim žrtvama ne predstavlja samo dostojno okončanje bolnog poglavlja zajedničke istorije dve zemlje i ne znači samo odavanje pošte senima nevinih žrtava.

"Morali smo da čekamo 70 godina kako bismo zajednički mogli da izgovorimo da zločini nemaju poreklo, ni nacionalnost, da ne postoje zločinački narodi, već samo zločinački postupci, zločinački porivi grešni ljudi. Nije najvažnije da li su žrtve bili Srbi ili Mađari, nego to što su svi do poslednjeg bili nevini ljudi", istakao je Ader.

Ulicama Čuruga je 1942., 1944. i 1945. godine tekla krv, a umirali su i nevini Mađari i nevini Srbi, napomenuo je Ader i istakao da ne postoji veći zločinački akt od uništenja nevinih ljudi.

On je poručio i da će današnji dan biti zlatnim slovima upisan u udžbenicima istorije odnosa dveju država.

"Zato se danas obraćam onima koji veruju da današnjicu treba da odlikuje obostrano poverenje i poštovanje, svim mudrim ljudima koji imaju viziju buducnosti, bilo da su Srbi ili Mađari, svima koji shvataju da se centralna Evropa 21. veka rađa iz ovakvih gestova. Molim ih da pomognu da ubedimo i druge da jedino ovo može služiti našem zajedničkom prosperitetu", istakao je predsednik Mađarske.

Predsednici su na komemoraciji istakli da je danas dan istorijskog pomirenja Srba i Mađara.

Oni su vence prvo položili na spomenik nevinim mađarskim žrtvama stradalim 1944. i 1945. godine, pored Stare Tise u Čurugu.

Spomenik je postavljen u znak sećanja na odmazdu komunističke vlasti nad mađarskim stanovništvom u vreme takozvane vojne uprave krajem 1944. i početkom 1945. godine, kada je znatan broj stanovnika Čuruga mađarske nacionalnosti ubijen, a ostatak je proteran.

Taj zločin je bio odmazda za raciju iz januara 1942. godine, kada je mađarska okupatorska vojska pobila i pod led Tise i Dunava bacila na hiljade stanovnika šajkaške oblasti čiji su deo tada bili i Čurug, Novi Sad i Bečej.

Predsednici su potom položili vence na spomen-obeležje nevinim srpskim žrtvama u takozvanom Topalovom magacinu, u centru sela gde su vršene likvidacije 1942. godine.

Komemoraciji su prisustvovali sveštenici Srpske pravoslavne i rimokatoličke crkve, građani i rodbina žrtava Drugog svetskog rata.

Izvinjenje Adera zbog zločina nad Srbima

Predsednik Mađarske se na posebnoj sednici u Skupštini Srbije u obraćanju poslanicima izvinio za mađarske zločine nad Srbima u Drugom svetskom ratu.

"Ja, kao predsednik Mađarske, molim za oproštaj za zločine koje su, u ime Mađarske, u Drugom svetskom ratu Mađari počinili protiv nevinih Srba", izjavio je Ader, obraćajući se poslanicima na posebnoj sednici u Skupštini Srbije.

Slobodna demokratska Mađarska osuđuje one koji su postupali protiv nevinih Srba, umnožavajući njihove patnje, rekao je Ader.

Počinjeni zločini ne mogu biti poništeni, ali obostrano praštanje i međusobno izvinjenje mogu, prema njegovim rečima, ojačati poverenje između Srbije i Mađarske.

"Mi, današnji Mađari i današnji Srbi, jedinstveni stojimo na strani nevinih žrtava. Mi ne želimo da našoj deci u nasledstvo ostavimo smrt, laž i mržnju, već život, pravednost i saradnju", poručio je Ader.

Mađarski predsednik je rekao da usvajanje Deklaracije o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini tokom 1944. i 1945. godine, u Skupšitni Srbije prošle nedelje, predstavlja važan istorijski korak koji, posle sedam decenija, stavlja pečat na jedno poglavlje bolne zajedničke istorije, ali i otvara novu perspektivu u odnosima dva naroda i dve države.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović zahvalio se predsedniku Mađarske Janošu Aderu na podršci njegove zemlje evrointegraciji Srbije, a Ader je izrazio nadu da će Srbiji 28. juna biti određen datum za početak pregovora sa EU.

Stefanović je izrazio spremnost na zajednički rad u cilju unapređenja položaja nacionalnih manjina, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Predsednik skupštine je istakao značaj daljeg unapređenja međuparlamentarnih odnosa i najavio svoju posetu parlamentu Mađarske u oktobru.

Predsednik Mađarske je rekao da će Mađarska uvek podržavati Srbiju na evropskom putu i ponudio pomoć kroz razmenu iskustava.

........................................................

ode vojvodina... :zoka: :mrgreen:
Danguba

#23930 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Znaci jos jedna pobjeda...u nizu. :D
RATM56

#23931 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RATM56 »

radostan dan wrote:Istorijsko pomirenje Srba i Mađara

........................................................

ode vojvodina... :zoka: :mrgreen:
Tolike godine provedoh u blaženom neznanju, verujući u idiličnu sliku vojvođanske multietničnosti i suživota, kad, nu đavla, tek nas 2013. Nikolić i Ader izmirili. I ko je tu lud?
radostan dan

#23932 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ja ne znam u kakvoj ti paralelnoj stvarnosti živiš, nego spremaj se u šumadiju, poješće vas mađari, rekO danguba i ostali spoljnopolitički experti, će se oCEpi vojvodina... :mrgreen:
valensija

#23933 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Image
ljetna kiša

#23934 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljetna kiša »

„Tromo se vreme vuče
i ničeg novog nema.
Danas sve kao i juče
sutra se isto sprema".

Gavrilo Princip
CSKA

#23935 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

VIDOVDANSKI HEROJI

Gavrilo Princip
Danilo Ilić
Mihajlo Miško Jovanović
Jakov Milović
Bogdan Žerajić
Nedeljko Čubrilović
Veljko Čubrilović
Neđo Kerović
Trifko Grabež
Mitar Kerović
Marko Perin

SPOMEN PRINCIPU

O Balši, i Dušanu Silnom, da umukne krik.
Vlastela, vojvode, despoti, behu sram.
Hajdučkoj krvi nek se ori cik.
Ubici dište Vidovdanski hram!

Slavi, i oklopnicima, nek umukne poj.
Despotica svetih nek nestane draž.
Gladan i krvav je narod moj.
A sjajna prošlost je laž.

A ko nas voli, nek voli kamen goli.
Nek poljubi mržnju i mrtve.
Iskopane oči, vino što se toči,
u slavu ubistva i žrtve.

O pravdi i pobedi svetoj nek umukne krik.
Ocevi i braća i sestre behu sram.
Osveti, majci našoj, nek se ori cik.
Raji, riti, dište kosovski hram.

A suncu i manastirima ugušite poj.
Kadife i svile nek nestane draž.
Jauk i groblje je narod moj.
A sjajna prošlost je laž.

Moj narod nije steg carski što se vije,
nego majka obeščašćena.
Znoj i sirotinja i mržnja što tinja
u stidu zgarišta i stena.

PPREOSTALI PRINCIPI. — "Hrvati su 1941. godine ubili Gavrilovog brata Niku, doktora u Čapljini. Sinovac Slobodan Princip Seljo, kome je Gavrilo dao ime kad se rodio, stradao je u partizanima koji su ga proglasili za heroja, dok je sin Gavrilovog brata od strica Ilije, Vukosav, poginuo kao mitraljezac kod vojvode Momčila Đujića. Otac Petar umro je 1939, a majka Marija 1945. Od Gavrilovih srodnika, koliko je poznato, živi su samo jedan rođak u Banjaluci i jedna rođaka u Beogradu." Glas javnost, 02.02.2003.

P.S. Svidja mi se komentar na B92 :"Je l vas neko obavestio da niste dobili datum?
(Sasa, 28. jun 2013 18:02)"
hercegovac_pravi

#23936 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

radostan dan wrote:ja ne znam u kakvoj ti paralelnoj stvarnosti živiš, nego spremaj se u šumadiju, poješće vas mađari, rekO danguba i ostali spoljnopolitički experti, će se oCEpi vojvodina... :mrgreen:
Vojvodina "će se o'cepi"..a ocepljenja ima razno-raznih...neka su poput Kosovskih, neka poput Crnogorskih, neka tipa tihe predaje..itd..itd..
Znam da vama iz "nebeCke" perspektive to izgleda nepojmljivo ali da ti je neko 93-će pokušao reći da Srba neće biti u Hrvatskoj, da će Srbi ostati živjeti u BiH i da će na Drini biti granica, da će Kosovo postati Republika i to još nezavisna država, šta bi mu ti tada rekao? Haj onako iskreno..

Ovo sam samo nabrojao tri najveće i najočitije zablude CpCke politike..

p.s. i da ponovim, odcjepljenje i samostalnost Vojvodine je neupitno. Jedina mogućnost kakvog-takvog ostanka Vojvodine sa ovim današnjim ostatcima nekadašnje Srbije je pravljenje nekakve konfederacije država. Sve ostalo je isključivo istorijski zajeb Beograda.
radostan dan

#23937 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

sherbett wrote: Ali pazi..Mađari imaju odličnu međususjedsku politiku, osobito kada se radi o njihovim manjinama..Rumunjska je pred ulazak u EU uradila dosta ustupaka za mađarsku manjinu, odlično uređenu..nisu Mađari za šalu, znamo mi 8-)
nisu. :wink:
po meni, to je sve ok.
obiđoh malo familiju, vojvodina ko bombona, ljepota u boga...
šteta, će se ocepi, rekli stručnjaci sa forum. :mrgreen:

:sax:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23938 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

Dobrica Ćosić o Kosovu

Image

27. jun 2013. 22:00 | Komentara: 0

U petak uveče u maloj sali Kolarčevog univerziteta biće predstavljena knjiga"Kosovo 1966-2013", Dobrice Ćosića (93). Specijalni gost biće nekadašnji jugoslovenski premijer Milan Panić

http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71. ... c-o-Kosovu

#23939 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

Kruševac - "Srbija je ovim Vidovdanom promenila mit koji nas je dugo terao da gledamo unazad i preokrenula tok svoje istorije", poručili premijer i vicepremijer u Kruševcu. "Do sada, Srbija na Vidovdan nikada nije slavila nešto čime bi potonje generacije mogle da se ponose" izjavio je prvi potpredsednik Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić :lol: :lol: :lol: :lol:

Tipčni četnik kad ga napucaš nogom u prkno. Odma cmizdrenje i okret za 180 stepeni..Bosanska verzija glasi "ja sam bio kuVar".. :D
Bodkin

#23940 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
radostan dan wrote:
sherbett wrote: Ali pazi..Mađari imaju odličnu međususjedsku politiku, osobito kada se radi o njihovim manjinama..Rumunjska je pred ulazak u EU uradila dosta ustupaka za mađarsku manjinu, odlično uređenu..nisu Mađari za šalu, znamo mi 8-)
nisu. :wink:
po meni, to je sve ok.
obiđoh malo familiju, vojvodina ko bombona, ljepota u boga...
šteta, će se ocepi, rekli stručnjaci sa forum. :mrgreen:

:sax:
e u Vojvodinu nikako da odem, ah Novi Sad.... :-D
ama ovi mož' da lafiju do sabalje, neki će gi istruje ćef :D

evo jedna lijepa vojvođanska :oops: za one koji volE i forumske eksperte

eh da si jos musko dobro bi se provela.. :mrgreen:
ujak

#23941 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ujak »

Vidim dosta bosnjaka prizeljkuje odvajanje vojvodine, al kad im spomenes odvajanje RS onda okrecu plocu, a RS ima veci stupanj autonomije od Vojvodine.
ujak

#23942 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ujak »

Cestitam Srbiji dobivanje datuma za pregovore
Last edited by ujak on 30/06/2013 13:00, edited 2 times in total.
Havatar

#23943 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

ujak wrote:Vidim dosta bosnjaka prizeljkuje odvajanje vojvodine, al kad im spomenes odvajanje RS onda okrecu plocu, a RS ima veci stupanj autonomije od Vojvodine.
Pa zbog rs i zelja svih partija u srbiji i rs da se ona pripoji srbiji se i javlja takav stav u vezi Vojvodine kod Bosnjaka.
славянин

#23944 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Havatar wrote:
ujak wrote:Vidim dosta bosnjaka prizeljkuje odvajanje vojvodine, al kad im spomenes odvajanje RS onda okrecu plocu, a RS ima veci stupanj autonomije od Vojvodine.
Pa zbog rs i zelja svih partija u srbiji i rs da se ona pripoji srbiji se i javlja takav stav u vezi Vojvodine kod Bosnjaka.
Oce se vojvodina odcjepiti naravno :mrgreen:
Према последњем попису из 2011. године, Аутономна Покрајина Војводина има 1.931.809 становника, што чини 21,56 одсто од укупног броја становника Републике Србије. Срби (погледати: Срби у Војводини), којих у Војводини има 1.289.635 (или 66,76%), већинско су становништво ове северне српске покрајине. По бројности затим следе: Мађари (погледати: Војвођански Мађари) (251.136 или 13,00%)
Havatar

#23945 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

славянин wrote:
Havatar wrote:
Oce se vojvodina odcjepiti naravno :mrgreen:
Према последњем попису из 2011. године, Аутономна Покрајина Војводина има 1.931.809 становника, што чини 21,56 одсто од укупног броја становника Републике Србије. Срби (погледати: Срби у Војводини), којих у Војводини има 1.289.635 (или 66,76%), већинско су становништво ове северне српске покрајине. По бројности затим следе: Мађари (погледати: Војвођански Мађари) (251.136 или 13,00%)
Koliko od tih Srba podrzava Pajtica (vojvodjanskog Mila) i Canka kao i druge manje autonomaske stranke i koliko ima drugih naroda Hrvata, Slovaka, Rumuna, Rusina, Bunjevaca i drugih :?:
славянин

#23946 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Havatar wrote: Koliko od tih Srba podrzava Pajtica (vojvodjanskog Mila) i Canka kao i druge manje autonomaske stranke i koliko ima drugih naroda Hrvata, Slovaka, Rumuna, Rusina, Bunjevaca i drugih :?:
Pa izracunaj imas 66% Srba i 33% ostalih jel? A sad cisto sumnjam da Srbi u bilo kojem slucaju na bilo kojem referendumu ili nesto bi glasali za odcjepljenje.Mislim budi realan :)
Havatar

#23947 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

славянин wrote:
Havatar wrote: Koliko od tih Srba podrzava Pajtica (vojvodjanskog Mila) i Canka kao i druge manje autonomaske stranke i koliko ima drugih naroda Hrvata, Slovaka, Rumuna, Rusina, Bunjevaca i drugih :?:
Pa izracunaj imas 66% Srba i 33% ostalih jel? A sad cisto sumnjam da Srbi u bilo kojem slucaju na bilo kojem referendumu ili nesto bi glasali za odcjepljenje.Mislim budi realan :)
Znam sta su pricali poslije onog pokusaja jogurt revolucije 2 i ako bi se nastavilo takvo ponasanje vlasti u Beogradu na referendumu bi bilo makar 60% za odvajanje .
славянин

#23948 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Havatar wrote:
славянин wrote:
Znam sta su pricali poslije onog pokusaja jogurt revolucije 2 i ako bi se nastavilo takvo ponasanje vlasti u Beogradu na referendumu bi bilo makar 60% za odvajanje .
Zato radikali toliko pobjedjuju u Novom Sadu na izborima jel ? :mrgreen:
CSKA

#23949 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

sherbett wrote:
Bodkin wrote: eh da si jos musko dobro bi se provela.. :mrgreen:
iako nisam shvatila šta bi to trebalo da znači,
ja se sasvim dobro provodim i kao žensko :mrgreen:

Ako se preselim u NS,svi sa foruma su dobrodosli na gajbu :D
Havatar

#23950 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Oni nisu pobijedili nego je doslo do prekonponovanja vlasti pa je SPS srusio vlast sa Pajticevima a napravio sa bivsim radikalima i to nema veze sa izborima a pisalo se i o potplacivanju nekih da predju na njihovu stranu.
Post Reply