Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
preludezalude wrote: ↑10/10/2023 19:36
Ma danas je izgleda lakse i brze prodati izraubovano auto za manje para nego dobro auto za vise para. Ali... svakom svoje. Taj sto je kupio za manje para...sam pao sam se ubio.
Dobro auto ce se prodati... naici ce kupac.
Ali ispade da je bolje neodrzavat nikako auto i onda ga prodati jeftinije. Ali ne mogu se ja vala vozati u skuli i citav zivot imati groba.
Upravo tako, najgora opcija ispadne održavati auto kako treba, jer se to uglavnom ne cijeni kod prodaje, a trebalo bi da je to ogroman plus...
Miša ti *ebem, imao sam fasciklu sa svim servisima i računima od prvog dana i 0 km na satu, pa do zadnjeg servisa iz 2022. sa fakturama, sve također uneseno u sistem ovlaštenog zastupnika. Kad to pogledaš, jasno ti je i auto i vlasnik i odnos prema autu, ali jok.
Dolazilo 5-6 mušterija, niko nije htio ni pogledati.
Zbog velikog broja falsifikovanih servisnih knjizica i računa. Slabo ko i gleda ili cijeni iste. Imas auta unistena a posjeduju sve servisne knjige . A imas auta utegnuta i dobra nema papirica osim saobracajne na sebi.. . u cemeriki servisne ne piju vode. Poneki premijum ih ima. Ali i to vecinom digitalno u ovlastenom mozes dobiti ako je tu servisirano..
B6Redhell wrote: ↑10/10/2023 23:55
Zbog velikog broja falsifikovanih servisnih knjizica i računa. Slabo ko i gleda ili cijeni iste. Imas auta unistena a posjeduju sve servisne knjige . A imas auta utegnuta i dobra nema papirica osim saobracajne na sebi.. . u cemeriki servisne ne piju vode. Poneki premijum ih ima. Ali i to vecinom digitalno u ovlastenom mozes dobiti ako je tu servisirano..
Auto je bio BH porijekla, sva dokumentacija je iz naše ovlaštene mreže, fakture, računi, slipovi od kartice, jednostavno nije neka dokumentacija na stranom jeziku niti negdje iz nedođije, a sve još plus provjerivo jer je uneseno u mreži ovlaštenih servisa.
Kupac koji je kupio auto, se ibretio kad je vidio...sijalice od farova mijenjane u ovlaštenom.
B6Redhell wrote: ↑10/10/2023 23:55
Auto je bio BH porijekla, sva dokumentacija je iz naše ovlaštene mreže, fakture, računi, slipovi od kartice, jednostavno nije neka dokumentacija na stranom jeziku niti negdje iz nedođije, a sve još plus provjerivo jer je uneseno u mreži ovlaštenih servisa.
Kupac koji je kupio auto, se ibretio kad je vidio...sijalice od farova mijenjane u ovlaštenom.
Slazem se s tobom. Ja licno sve racune cuvam. Radi sebe. u servise ne idem. Sam sebi vecinom šarafam..
Ali sve je manje dokumentacije. Auta su prerasla iz luksuza u potrebu.
Za mene su i dalje luksuz koliko kostaju...
Slazem se s tobom. Ja licno sve racune cuvam. Radi sebe. u servise ne idem. Sam sebi vecinom šarafam..
Ali sve je manje dokumentacije. Auta su prerasla iz luksuza u potrebu.
Za mene su i dalje luksuz koliko kostaju...
CAT 6,7 milijardi profita a tebi auta skupa, pih firma.
Ma danas je izgleda lakse i brze prodati izraubovano auto za manje para nego dobro auto za vise para. Ali... svakom svoje. Taj sto je kupio za manje para...sam pao sam se ubio.
Ali ispade da je bolje neodrzavat nikako auto i onda ga prodati jeftinije. Ali ne mogu se ja vala vozati u skuli i citav zivot imati groba.
Oduvijek je to bilo tako S tim sto je prije bilo puno vise i puno boljih majstora pa su se i ti u stanju raspada mogli praviti do iznemoglosti, cudi me da manjak strucnjaka nije natjerao ljude da vise obracaju paznju na stanje i servisnu historiju toga sto kupuju
Oduvijek je to bilo tako S tim sto je prije bilo puno vise i puno boljih majstora pa su se i ti u stanju raspada mogli praviti do iznemoglosti, cudi me da manjak strucnjaka nije natjerao ljude da vise obracaju paznju na stanje i servisnu historiju toga sto kupuju
zato sto ljudi vole sminku, i hoce da izgleda lijepo. Lahko je mehaniku dotjerati. Ja mislim da je VW najgore prodat, mnogo ljudi te zove a mali procenat njih ima pare i nisu stipse. Izgubis vrijeme pokazujuci i kunti i kanti.
Juka Jebach wrote: ↑11/10/2023 09:02
cini mi se da je oko 10 KM oglas. Za auto od 11000 KM to nije puno
ma jeste puno kad se naviklo da je dzabalesku. Npr objavis na fb dzabalesku i krece pijaca. Kako bih volio jedan njuskalo ovdje, gdje je 90 dana oko 40KM. Na olx je 6KM
zato sto ljudi vole sminku, i hoce da izgleda lijepo. Lahko je mehaniku dotjerati. Ja mislim da je VW najgore prodat, mnogo ljudi te zove a mali procenat njih ima pare i nisu stipse. Izgubis vrijeme pokazujuci i kunti i kanti.
Ma nikad nije bilo teze mehaniku dotjerati, kod svakog mehanicara je dizalica zauzeta 15 dana unaprijed, a kvarove popravljaju mjenjajuci dio po dio dok ne ubodu koji je bio pokvaren i naravno za svaki taj dio uredno uzimaju 20% od Motorexa Doslo je vrijeme da je lakse deverati sa doktorima nego sa majstorima