Ukrajina

Post Reply
karanana

#23926 Re: Ukrajina

Post by karanana »

sumirprimus wrote:
karanana wrote:e ako napadnu zemlje baltika, onda je to vec drugi level.
koji level? :D
misim,realno,trebaju ameri pustit evropejce niz vodu...
europejci vako nako,ko i sa nama,da se j,al da im ne udje...
a opet americko crno bijeli pogled na sviejt,koliko god mana,u najtezim trenucima po europu je pomogao...ne?pa i samom sssr-u?
ovako,sta ih briga nije na njihovom kontinentu,eto vam pregovarajte,kmecite,radite sta hocte...
level gdje bi se na test stavio najvazniji NATO princip. mene interesuje da li bi bio ispostovan. ali me interesuje i da li bi rusi rizikovali da ga stave na test.
sumirprimus

#23927 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

MISLIM da bi bilo nejedinstvo medju eu clanicama,ne bi mogli zauzet jedinstven stav,ameri bi naginjali na intervenciju,ovi bi rekli eee lez go negošiejt...
pa zar to putin ne radi vec godinama..ispituje teren....reakcije...
Drvosjeca iz Dejcica

#23928 Re: Ukrajina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sumirprimus wrote:MISLIM da bi bilo nejedinstvo medju eu clanicama,ne bi mogli zauzet jedinstven stav,ameri bi naginjali na intervenciju,ovi bi rekli eee lez go negošiejt...
Stvar je u tome da ako Putin osjeti da je Evropa neodlučna, mlaka i nejedinstvena on će sigurno ići dalje korak po korak, mic po mic. Pitanje koliko je EU spremna popuštati. Svi incidenti koji se u zadnje vrijeme dešavaju iznad Evrope i ruskim bombarderima su dio te strategije, Ukrajina je manifest, žrtva jednih i drugih. Rusija je trenutno u ofanzivi na svim poljima, vojnom, političkom jedino ekonomija zbog sankcija i rata trpi. Po meni drugi ruski korak je pridobijanje simpatija Grčke pa možda i nekih drugih zemalja (Rumunija, Bugarska, Turska). Da sam na mjestu Rusa udario bih u jedinstvo Njemačke i Francuske jer ako to kakvo-takvo jedinstvo pukne mislim da onda mogu šta žele u Evropi. Jedino mi je UK misterija, gotovo da se ne čuje ništa od njih, nisu li možda neutralni u ovom sukobu? :oops:
KAMI666

#23929 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Captain Ahab wrote:Vidi ovog Hodzice Kamija sto se upalio.

E moj Kami, za razliku od tebe ja druge forumase vise cijenim po intelektu kojeg pokazuju argumentima, a tvoji su da budem iskren na vrlo niskom nivou :wink:
Vjeruj da ja tvoje ni ne citam, a kamo li da ti jos i intelekt analiziram. No bad feelings, svako dobro :D
KingdomBosnia

#23930 Re: Ukrajina

Post by KingdomBosnia »

Postignut dogovor.od 15 februara primirje
sumirprimus

#23931 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
sumirprimus wrote:MISLIM da bi bilo nejedinstvo medju eu clanicama,ne bi mogli zauzet jedinstven stav,ameri bi naginjali na intervenciju,ovi bi rekli eee lez go negošiejt...
Stvar je u tome da ako Putin osjeti da je Evropa neodlučna, mlaka i nejedinstvena on će sigurno ići dalje korak po korak, mic po mic. Pitanje koliko je EU spremna popuštati. Svi incidenti koji se u zadnje vrijeme dešavaju iznad Evrope i ruskim bombarderima su dio te strategije, Ukrajina je manifest, žrtva jednih i drugih. Rusija je trenutno u ofanzivi na svim poljima, vojnom, političkom jedino ekonomija zbog sankcija i rata trpi. Po meni drugi ruski korak je pridobijanje simpatija Grčke pa možda i nekih drugih zemalja (Rumunija, Bugarska, Turska). Da sam na mjestu Rusa udario bih u jedinstvo Njemačke i Francuske jer ako to kakvo-takvo jedinstvo pukne mislim da onda mogu šta žele u Evropi. Jedino mi je UK misterija, gotovo da se ne čuje ništa od njih, nisu li možda neutralni u ovom sukobu? :oops:
oni su ono sto bi americki izolacionisti voljeli vidjet od amerike... boli ih k***c... :D
pitanje,a nije ozbiljno,nedo mi bog ,a kad je europa bila odlucna,cvrsta i jedinstvena? :D
sumirprimus

#23932 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

KingdomBosnia wrote:Postignut dogovor.od 15 februara primirje
damn,al ih putin kamara...

pazi uvjeta,da se ukri mogu,pazi mogu povuc iz debalceva...
a onda za mjesec dva tri,jovo nanovo... :D
bingov buraz

#23933 Re: Ukrajina

Post by bingov buraz »

Vala da hoce primirje samo da se ravnogorci vrate guslanju i teoreticari zavjere reptilima i bankama,komp mi zahrdjo od kolicine vlage u njihovim postovima.
Captain Ahab

#23934 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

KAMI666 wrote:
Captain Ahab wrote:Vidi ovog Hodzice Kamija sto se upalio.

E moj Kami, za razliku od tebe ja druge forumase vise cijenim po intelektu kojeg pokazuju argumentima, a tvoji su da budem iskren na vrlo niskom nivou :wink:
Vjeruj da ja tvoje ni ne citam, a kamo li da ti jos i intelekt analiziram. No bad feelings, svako dobro :D
Pa to bi za tebe bilo previse kompleksno svakako 8)
Captain Ahab

#23935 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Valjda su se dogovorili oko primirja, ali nisu mogli oko karte.

Znaci do 15. se karta rjesava na terenu. Mozemo ocekivati pojacane ruske kolone preko granice...
sumirprimus

#23936 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

bice krvi,b daniel dej luis...iz 2007 film... :skoljka:
Captain Ahab

#23937 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Zanimljiv timing - Ukrajini 40 milijardi dolara od MMF-a i drugih
Ukraine to get $40 billion, including $17.5 billion from IMF: Lagarde

(Reuters) - Ukraine is set to receive about $40 billion in funding over the next four years, nearly half of which will come from the International Monetary Fund, IMF chief Christine Lagarde said in Brussels as talks on the Ukraine conflict resumed in Minsk.

The ex-Soviet republic is on the brink of bankruptcy after a year of political upheaval and war and was hoping to clinch a deal with the IMF to unlock the wider financing package.

Lagarde told reporters that the IMF team working in Kiev had reached an agreement with the Ukraine government on a new economic program with about $17.5 billion coming from the IMF and additional resources from the international community.

"From these various sources taken together, a total financing package of around $40 billion is estimated over the four year period," she said.

The IMF's staff-level agreement, which still needs to be approved by the IMF's board, came after Ukraine's government showed "a determination to reform like we have never seen," Lagarde said.

Ukraine has agreed to front-load reforms including energy tariff increases, bank restructuring, governance reform of state-owned enterprises and an anti-corruption agenda, she added.
...
http://www.reuters.com/article/2015/02/ ... QR20150212
Last edited by Captain Ahab on 12/02/2015 11:27, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#23938 Re: Ukrajina

Captain Ahab wrote:
Valjda su se dogovorili oko primirja, ali nisu mogli oko karte.

Znaci do 15. se karta rjesava na terenu. Mozemo ocekivati pojacane ruske kolone preko granice...
Daj šta daš, da ljudi ne ginu za đaba sa obje strane. Vjerovatno će u ova tri dana biti opšti dar-mar sa obje strane da se imaju što bolje pozicije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23939 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

rusija agresor
Drvosjeca iz Dejcica

#23940 Re: Ukrajina

BREAKING: RUSSIA -"IF THE SITUATION WORSENS WITH NATO, WILL BE FORCED TO NEUTRALIZE ROMANIAN MIL FLEET IN BLACK SEA" :shock:

Minsk document: security Zone for the heavy artillery in the Donbass - from 50 to 140 km
General War

#23941 Re: Ukrajina

Post by General War »

japin_mutapi wrote:rusija agresor
Nije, sad je period 1995, kad je Milosevic bio "faktor mira"
Ili jos skoro do u detalj 1938 i Minhenski sporazum...svi sretni, ali do kada...

Al hajd...
dječak sa šibicama

#23942 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Primirje, da se obje strane regrupisu, pa onda navali ponovo.

Porosenko ne pristaje na dogovor, uzda se u americko oruzje koje su mu obecali.

Svabica, Francuz i Rus su se dogovorili.

Interesantno, odmah zatim BBC daje bombastican tekst o Euromaidanu, preporucujem procitati

http://www.bbc.com/news/magazine-31359021

koje se tu igre igraju
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23943 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ovo se opasno zakuhava
rusi se uskurčili pa prijete na sve strane

ova francusko-njemačka mirovna inicijaiva je hvale vrijedna i pokazuje da su to ozbiljne države i državnici
međutim rusija i njeni lideri to shvataju kao slabost i strah i ponašaju se u skladu sa tim kao kabadahije i poslednji klošari
ameri čekaju da vide šta će biti od pregovora pa da onda poduzmu konkretne akcije
ne bi valjalo da opet moraju spašavati evropu jer će u tom slučaju da grmi i sijeva

u svakom slučaju ključ ove situacije je u rukama rusije
pogoršanje ili stabilnost, saradnja ili sukob, rat i mir, sve je u rukama kremlja ... a rusija i rusi se napeli od neke siline i moći pa kontaju da im niko ne može ništa i da mogu šta hoće

pitanje za historičare - je li bilo sankcija prema njemačkoj prije početka 2.svj. rata kao odgovor na njihove agresorske akcije i koliko ova današna situcija liči na to vrijeme
karanana

#23944 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ne znam jesu li bile sankcije protiv hitlera, ali mislim da tada ekonomije svijeta i nisu toliko bile povezane niti su zavisile previse od ovih stvari koje danas pokrecu rusku ekonomiju tipa plin i nafta.

malu u odbranu rusije, mogu ih razumjeti da ne zele nato na svojoj granici. mislim da i nato treba da bude razuman i da skonta da ukrajina ne bi trebala i nikada nece postati clanica nato-a. mozda su na ovim osnovama trebali poceti pregovore gdje bi se ukrajinci obavezali na ovo u zamjenu za neke koncesije rusije kad je u pitanju teritorija ukrajine.
asurbanipal

#23945 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

Captain Ahab wrote:Zanimljiv timing - Ukrajini 40 milijardi dolara od MMF-a i drugih

Čuj 40 milijardi dolara... :lol: :lol: :lol:

Mogu samo dobiti k*tu, kao i do sada...

Prenosi reuters, Rothschildov medij... :D
General War

#23946 Re: Ukrajina

Post by General War »

asurbanipal wrote:
Captain Ahab wrote:Zanimljiv timing - Ukrajini 40 milijardi dolara od MMF-a i drugih

Pa kitu su dobiljali i od rusa do sada :D nisam jos vidio da se neko dize na proteste od ljepote.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23947 Re: Ukrajina

Post by _BataZiv_0809 »

Je li ovdje fakat neko vjeruje da su Njemacka i Francuska miroljubivi posrednici, Ukrajinci zeljni zapadne demokratije, a Rusi zeljni krvi?

Pa vi ko da ste prespavali 92-95 :zzzz:
Captain Ahab

#23948 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

asurbanipal wrote:

Evo ti prenosi i RT.com. Jesu i oni Rotschildov medij? :D

http://rt.com/business/231591-ukraine-imf-aid-lagarde/
asurbanipal

#23949 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

Captain Ahab wrote: Evo ti prenosi i tvoj ljubljeni RT.com. Jesu i oni Rotschildov medij? :D

Nisu.

A što se tiče tih 40 milijardi, vidjet će ih Ukrajinci ko što su ih i do sada vidjeli. Možda, jedino, u obliku oružja i municije. Za keš, čisto sumnjam..
Captain Ahab

#23950 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

asurbanipal wrote:
Captain Ahab wrote: Evo ti prenosi i tvoj ljubljeni RT.com. Jesu i oni Rotschildov medij? :D

Nisu.

A što se tiče tih 40 milijardi, vidjet će ih Ukrajinci ko što su ih i do sada vidjeli. Možda, jedino, u obliku oružja i municije. Za keš, čisto sumnjam..
Cuj, dobili su vec 4.5 milijarde od MMF-a prosle godine i jos nesto od EU i SAD, a ti slobodno sumnjaj :)
Post Reply