Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
al-em
#23926 Re: Utakmice.
Odavno ljepsa noc nije bila na kosevu. Bravo horde i samo tako nastavite.
Hajmo dobit goska da pravimo euforiju za derbi.
Hajmo dobit goska da pravimo euforiju za derbi.
-
north
#23927 Re: Utakmice.
@Toma, nije kritički, samo realno sagledavanje
...I da se ispravim, nije im falilo 6, nego 9 igrača
, I to onih koji IGRAJU
....nema ekipe koja bez toliko igrača bi ličila na sebe, pogotovo još oni koji I sa njima su donji....Ali ponavljam, naravno da treba biti zadovoljan, samo ne praviti od ovoga ništa veliko ako sebi mislimo dobro, dok se ove pobjede još malo ne nastave, u KONTINUITETU 
- leškarenje
#23928 Re: Utakmice.
DolazisSliver wrote:Imas rok, da odbolujes, do 02.12.17. - 13:00 Sarajevo : FK Borac, nemoj da te nemaleškarenje wrote:![]()
Tek me uho prestalo boljeti,veceras noge mokre do koljena .....odbolovacu ovo
@northe...jebo ovu pobjedu,a daju li ti ikakvu nadu pobjede u Tz i Mostaru
- Muhamed Đakmić
#23929 Re: Utakmice.
Ako ćemo mak na konac, nama su od standardnih falili Bekić, Hodžić, Sarić i Stanojević, pa nismo ni mi baš bili u punom sastavunorth wrote:@Toma, nije kritički, samo realno sagledavanje...I da se ispravim, nije im falilo 6, nego 9 igrača
, I to onih koji IGRAJU
....nema ekipe koja bez toliko igrača bi ličila na sebe, pogotovo još oni koji I sa njima su donji....Ali ponavljam, naravno da treba biti zadovoljan, samo ne praviti od ovoga ništa veliko ako sebi mislimo dobro, dok se ove pobjede još malo ne nastave, u KONTINUITETU
Slažem se generalno s tobom, ovo je šala
- leškarenje
#23930 Re: Utakmice.
Sa istoka
Sa zapada
Sa zapada
- Grean
#23931 Re: Utakmice.
Dobra utakmica iako protiv desetkovanog Celika. Vecina je odigrala solidno a Radovac odlicno.
Jedini minus ide Kuzmanovicu i pored asistencije, previse petljanja, dodavanja iza igraca, pogresnih odluka.
Steta sto je Crnkic napravio sto je napravio jer on je na toj poziciji bolji od svake alternative koja je tu testirana u ovoj sezoni ukljucujuci i Velkoskog kad igra na krilu. Sa Crnkicem na toj strani bi ekipa bila makar 10% jaca.
Mogao ja i Lelic pokazati vise sto se tice centarsuteva. I tu se vidi zasto je Hebibovic prvi izbor. Ipak Lelicu veliki plus za borbenost.
Za mene Radovac igrac utakmice iako nije dao gol niti imao asistenciju.
Jedini minus ide Kuzmanovicu i pored asistencije, previse petljanja, dodavanja iza igraca, pogresnih odluka.
Steta sto je Crnkic napravio sto je napravio jer on je na toj poziciji bolji od svake alternative koja je tu testirana u ovoj sezoni ukljucujuci i Velkoskog kad igra na krilu. Sa Crnkicem na toj strani bi ekipa bila makar 10% jaca.
Mogao ja i Lelic pokazati vise sto se tice centarsuteva. I tu se vidi zasto je Hebibovic prvi izbor. Ipak Lelicu veliki plus za borbenost.
Za mene Radovac igrac utakmice iako nije dao gol niti imao asistenciju.
-
north
#23932 Re: Utakmice.
Naravno, to je ono što želimo gledatileškarenje wrote:DolazisSliver wrote:Imas rok, da odbolujes, do 02.12.17. - 13:00 Sarajevo : FK Borac, nemoj da te nemaleškarenje wrote:![]()
Tek me uho prestalo boljeti,veceras noge mokre do koljena .....odbolovacu ovojedino sto cu mozda unutra biti ,hladno da se sjedi vani
@northe...jebo ovu pobjedu,a daju li ti ikakvu nadu pobjede u Tz i Mostaru
- Dinostula
#23933 Re: Utakmice.
I ono sto puno vise raduje od pobjede protiv Celika je poraz Zrinjskog i tih -5 sto nam daje realne sanse sa titulu.
Zeljo se na Grbavici mora uzeti po cijenu zivota.Celika samo moze cudo spasiti da ostane u ligi.Kad pogledas kako igramo zadnjih par kola steknes dojam da smo najjaca ekipa u ligi.Steta zbog poraza protiv Goska i Krupe sad bi bili prvi.
Zeljo se na Grbavici mora uzeti po cijenu zivota.Celika samo moze cudo spasiti da ostane u ligi.Kad pogledas kako igramo zadnjih par kola steknes dojam da smo najjaca ekipa u ligi.Steta zbog poraza protiv Goska i Krupe sad bi bili prvi.
- Logovan
#23934 Re: Utakmice.
Aaaaa kakva noć.
Znači sve je bilo kako treba.
Petica u mreži Čelika, lagana pobjeda, Velkoski i Ahmetović nastavljaju zabijati golove, proslavljen 30. rođendan Hordi, kao i 71. kluba, bakljade, koreografije, vatromet.

Znači sve je bilo kako treba.
- Grean
#23935 Re: Utakmice.
Ja rekoh u svrhu odbrane uprave kad je najgore islo da mi uz Zrinjski imamo najbolji igracki kadar i da im se tu nema sta zamjeriti. Tad sam poklapan kako od nasih tako i od strumfova.
Naravno jos je rano i ovaj Celik nije nikakvo mjerilo ali opet ponavljam da imamo najjacu ekipu uz Zrinjski. Eh sad sto nije bilo rezultata to je druga prica.
Po meni sad se vec isprofiliralo 11 najboljih uz mozda jednu ili dvije dileme. I kad skontas to je opet 8 igraca iz prosle sezone uz 3 pojacanja.
..................Pavlovic...............
Hodzic... Mihojevic...Adukor...Bekic
.............Saric...Stanojevic.........
Hebibovic......Velkoski.......Crnkic
.................Ahmetovic.............
Koliko god zgrijesio, puno je bolji od Kuzmanovica, Lelica, Andjusica. Na zalost ali tako je.
Naravno jos je rano i ovaj Celik nije nikakvo mjerilo ali opet ponavljam da imamo najjacu ekipu uz Zrinjski. Eh sad sto nije bilo rezultata to je druga prica.
Po meni sad se vec isprofiliralo 11 najboljih uz mozda jednu ili dvije dileme. I kad skontas to je opet 8 igraca iz prosle sezone uz 3 pojacanja.
Koliko god zgrijesio, puno je bolji od Kuzmanovica, Lelica, Andjusica. Na zalost ali tako je.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#23936 Re: Utakmice.
Ja ne bih isao sa tim nekim ocjenama najbolji, Husref ovo ono itd. Jer da zaredamo dva poraza bili bi panjevi i Husrefa bi tjerali.
Ima jos previse da se igra da bi se ista pricalo o krajnem ishodu. Treba gledati samo trenutno stanje i ici od utakmice do utakmice. Tek od polovine doigravanja cemo moci davati bilo kakve prognoze.
Super su ove tri utakmice. Bice jos kikseva, na kraju krajeva sa konkurentima nam se valja sastati jos po 3 puta osim Zrinjskog.
Ono sto trebamo jeste zbiti redove i dati podrsku.
Ima jos previse da se igra da bi se ista pricalo o krajnem ishodu. Treba gledati samo trenutno stanje i ici od utakmice do utakmice. Tek od polovine doigravanja cemo moci davati bilo kakve prognoze.
Super su ove tri utakmice. Bice jos kikseva, na kraju krajeva sa konkurentima nam se valja sastati jos po 3 puta osim Zrinjskog.
-
todd_smith
#23937 Re: Utakmice.
Upravo ovo.F&N wrote:Ja ne bih isao sa tim nekim ocjenama najbolji, Husref ovo ono itd. Jer da zaredamo dva poraza bili bi panjevi i Husrefa bi tjerali.
Jedan poraz ili x sljedece sedmice, dok prva 3 uzmu i sve sto smo napravili u zadnje 2 sedmice kao da se nije desilo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23938 Re: Utakmice.
Ma kakav crni Crnkić?! Njegovi penali su nas koštali i kupa i Evrope!Grean wrote:Ja rekoh u svrhu odbrane uprave kad je najgore islo da mi uz Zrinjski imamo najbolji igracki kadar i da im se tu nema sta zamjeriti. Tad sam poklapan kako od nasih tako i od strumfova.
Još kad se uzme da je odlazio kad mu ćejf....nadam se da će ga Husref s noge na nogu!
- vicious
#23939 Re: Utakmice.
U širokom nije fulio penal nego onu mrtvu šansu na haman prazan golTomahawk11 wrote:Ma kakav crni Crnkić?! Njegovi penali su nas koštali i kupa i Evrope!Grean wrote:Ja rekoh u svrhu odbrane uprave kad je najgore islo da mi uz Zrinjski imamo najbolji igracki kadar i da im se tu nema sta zamjeriti. Tad sam poklapan kako od nasih tako i od strumfova.
Još kad se uzme da je odlazio kad mu ćejf....nadam se da će ga Husref s noge na nogu!
Kako god, činjenica je da bi bio bolji na lijevoj strani od ovih ostalih alternativa, ali ni ja ga ne želim više vidjeti u ekipi. Negdje mora postojati granica.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23940 Re: Utakmice.
Dobro si, znam da je nešto usro, uglavnom.
Naravno, on je i previše dobio kredita.
-
bjelave
#23941 Re: Utakmice.
Petak je petak, pa makar i protiv rasplaog Celika.
Nije bila neka igra, Saric je falio. Trudili su se zestoko, to najvise imponira. Ahmed pred kraj utkamice uklizava za neku bezze loptu...
Lijepo je sinoc bilo vidjeti Hadzica, Mujakica i Herica koji je najvise pokazao samo nije bas tako lijepo da je nakon ovih izmjena igra objektivno pala.Sto se vidi i po tome da vise nismo postigli gol.
Hordama svaka cast, atmosfera vrhunska i pored kijameta.
Nije bila neka igra, Saric je falio. Trudili su se zestoko, to najvise imponira. Ahmed pred kraj utkamice uklizava za neku bezze loptu...
Lijepo je sinoc bilo vidjeti Hadzica, Mujakica i Herica koji je najvise pokazao samo nije bas tako lijepo da je nakon ovih izmjena igra objektivno pala.Sto se vidi i po tome da vise nismo postigli gol.
- Grean
#23942 Re: Utakmice.
Usro ne usro (na kraju krajeva postoji li igrac koji nije nesto usro) on je za ove koji tu konkurisu klasa iznad, trkom prije svega ali i ostalim bitnim stvarima sto jedno krilo cini krilom.Tomahawk11 wrote:Dobro si, znam da je nešto usro, uglavnom.
Kuzmanovic na zalost nije taj nivo, bar ne sad. Kod konkurenata su tu Menalo, Todorovic, Zakaric, sve i jedan bolji od njega trenutno a mi hocemo da se nosimo s tim konkurentima.
Mislim da je ovog svjestan i Husref i zato toliko mijenja na toj strani.
- Dr. Kuca
#23943 Re: Utakmice.
Lijepa noc 9 igraca do 21 godine, nikad zabiljezeno. Najstariji igrac Ahmetovic 32 god. Fantasticno! Horde ko horde nemirne bordo bjele.
Its safe to say celik je najgora ekipa premijer lige ikad. Toliko su im igraci predebeli, isto na terminu.
Its safe to say celik je najgora ekipa premijer lige ikad. Toliko su im igraci predebeli, isto na terminu.
Last edited by Dr. Kuca on 30/10/2017 08:13, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23944 Re: Utakmice.
Bolan, pokazao je da je nikakav čovjek.Grean wrote:Usro ne usro (na kraju krajeva postoji li igrac koji nije nesto usro) on je za ove koji tu konkurisu klasa iznad, trkom prije svega ali i ostalim bitnim stvarima sto jedno krilo cini krilom.Tomahawk11 wrote:Dobro si, znam da je nešto usro, uglavnom.
Kuzmanovic na zalost nije taj nivo, bar ne sad. Kod konkurenata su tu Menalo, Todorovic, Zakaric, sve i jedan bolji od njega trenutno a mi hocemo da se nosimo s tim konkurentima.
Dobro, ko se još ponio poput njega od postojeće garniture?
Džabe mu da je tri puta krilo, on je ko krava koja da punu kantu mlijeka, pa je šutne nogom.
-
bjelave
#23945 Re: Utakmice.
Ne moze se to tako relativizirati. Usput, niko nije usr'o k'o Crnkic. Ja se ne sjecam.Grean wrote: Usro ne usro (na kraju krajeva postoji li igrac koji nije nesto usro) on je za ove koji tu konkurisu klasa iznad, trkom prije svega ali i ostalim bitnim stvarima sto jedno krilo cini krilom.
Igraci moraju barem imati minum odnosa prema svom poslu ako vec nemaju prema klubu.
Ako jednom to dozvolis da se radi bez sankcija sutra ce probati ko god mu se cejfne. Ovako ce upamiti kako je to Crnkic platio pa ce dvaput razmisliti.
A i meni je Crnkic drag igrac, zna lopte, i valja bi nam pravo.
Samo je cijena previsoka. Zato neka gdje je sad.
-
internazionale
#23946 Re: Utakmice.
Pitanje Crnkica i jos nekoliko igraca kojima istice ugovor je ispit za rukovodstvo kluba
Treba bti pametan i na najbolji nacin zastiti interese i dignitet kluba
-
bjelave
#23947 Re: Utakmice.
internazionale wrote:Pitanje Crnkica i jos nekoliko igraca kojima istice ugovor je ispit za rukovodstvo kluba
Na kom su vec pali prosle sezone. Ako opet ponove iste greske treba im uskratiti pravo da se dalje skoluju na FKS.
- victory
#23948 Re: Utakmice.
Zao mi je sto moram biti kritican u mojim zapazanjima, bez obzira na seriju, uglavnom, dobrih rezultata. Pojedini igraci, jednostavno, ne znaju, ili ne zele, da prosljede loptu do svojih saigraca, kada je to neophodno. Umjesto jednostavnog dodavanja slobodnim igracima, kreiranja efikasnog pritiska na protivnicke odbrambene linije, oni gube loptu u osjetljivim i opasnim zonama, i onda te situacije protivnickim ekipama otvaraju mogucnost za opasne kontranapade. Pokusaji da se izrade 3 ili 4 protivnicka igraca nemaju izgleda da poluce bilo kakav rezultat. Kuzmanovic i Radovac prednjace u ovim infantilnim nastojanjima. To rade uvjek kada igraju, i to su radili sinoc. Posebno Kuzmanovic. Kada se brzo oslobadjao lopte i uposljavao saigrace to je izgledalo dobro, efikasno i opasno za protivnicki gol. Kada je pokusavao sa nekakvim individualnim driblinzima da prodje kroz protivnicku odbranu, veoma brzo gubio bi loptu i otvarao prostor za opasan kontranapad protivnika.
Zavalis kompletnu odbranu zbog samozivog, seoskog i prevazidjenog soliranja.
Dodaj, bolan, loptu slobodnim igracima umjesto sto je gnjavis i mucis!!!
Fudbal je jednostavna timska igra!!
Srbo Markusevic bi isamarao, na terenu, Predraga Pasica koji se znao zanjeti, u uglavnom, efikasnim laznjacima, fintama i soliranjima, bez obzira sto je Paja po fudbalskom umjecu i talentu, Mesi i Ronaldo zajedno, u poredjenju sa gore navedenim igracima.
To su stvari koje bi se mogle veoma brzo ispraviti na dobrobit timskog uspjeha i individualnog naptetka i usavrsavanja samih fudbalera.
Zavalis kompletnu odbranu zbog samozivog, seoskog i prevazidjenog soliranja.
Dodaj, bolan, loptu slobodnim igracima umjesto sto je gnjavis i mucis!!!
Fudbal je jednostavna timska igra!!
Srbo Markusevic bi isamarao, na terenu, Predraga Pasica koji se znao zanjeti, u uglavnom, efikasnim laznjacima, fintama i soliranjima, bez obzira sto je Paja po fudbalskom umjecu i talentu, Mesi i Ronaldo zajedno, u poredjenju sa gore navedenim igracima.
To su stvari koje bi se mogle veoma brzo ispraviti na dobrobit timskog uspjeha i individualnog naptetka i usavrsavanja samih fudbalera.
Last edited by victory on 30/10/2017 13:58, edited 1 time in total.
- Logovan
#23949 Re: Utakmice.
bjelave wrote:Petak je petak, pa makar i protiv rasplaog Celika.
I treba im nastaviti davati priliku i ne samo da počnu sa klupe. Sva trojica izgledaju jako dobro.
Šteta što Hadžić nije iskoristio priliku kada je izašao ispred golmana.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#23950 Re: Utakmice.
Bordo vikend: Sve selekcije, sve pobjede!
27 postignutih i 3 primljena gola.